bebelusi de ianuarie-februarie 2005 (59)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ixxi spune:

Adita ei dreptate cu rasul pe picioare, dar de cate ori trebuie sa te razi ca sa se indeseasca si sa creasca mai tepos? o sa razi copilul la trei zile timp de cateva luni?

Crinuta din pacate nu am prins stirea de la inceput, dar am sa ma uit pe site/ul ms si am sa/ti spun.

Shobo eu am avut surpriza sa/i dau o bucata de gutuie si sa inceapa sa o morfoleasca cu mare placere, dar cel mai tare i/a placut castravetele murat

Tomasa am pus/o din ora in ora pe olita, am spalat/o, am dat/o cu spitaderm diluat si apou cu reviken si am schimbat pampersul de fiecare data. acum de dimineata abea se mai vedea ceva pe piele. Sunt in culmea fericirii cati avem iar frumos.

Lavinia sotul mi/a promis ca diseara ne scoate in oras sa vedem luminitele; pomul il vom face in Ajun . deja am cumparat unul de plastic, pentru a nu avea surprize cu pitica, caci aduna tot ce gaseste pe jos si baga in gura. o sa/l lacem sus pe o masuta sa nu ajunga la el.

Beatrice si piersicuta Cristina Mihaela (18 februarie 2005)
http://community.webshots.com/user/ixxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_gabriela9 spune:

Da, povestea astea cu PET-urile se pare ca e generalizata si e ultima moda printre bebei. Si Clara "fura" cite-o "sticla" din plastic si o foloseste drept palos. Alearga cu recipientul deasupra capului, capata viteza cu premergatorul, de zici ca-i unul dintre ostenii lui Stefan cel Mare.
De asemenea, cind mai ajunge la punga de morcovi sau la cea de dovlecei, nu se sfieste sa le care prin toata casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

noi nu avem unde sa cocotam bradutul, o sa trebuiasca sa stau tot timpul cu ochii pe copil, sa nu-l traga. am facut unul mic, pe o masa, cand era Elena mica, dar oricum se ridica in picioare tinandu-se de marginea mesei si tot apuca crengile de la poale, asa ca n-am rezolvat mare lucru cu metoda asta .uite si o poza in sensul asta http://community.webshots.com/photo/107796015/111622414AaKQZb

mamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Buna dimineata, ca noi abia ne-am trezit.

Multumim Lali de intrebare, astazi crd ca sintem bine-bine, chiar. Nu mai are febra si este in toane foarte bune. eu am fost frinta in schimb, a trebuit sa ii dau peste noapte antibioticul (la 12, dar am adormit si l-am dat la 1), dupa care nu mai vroia sa doarma, in final a adormit, s-a trezit la 8...chinuiala mare cu mincarea, ca trebuia sa ii dau din nou medicamentul, etc, asa ca pe la 9.30 cind a rapus-o somnul, am cazut si eu pina pe la 12...noroc ca sint libera, ca altfel...dupa 3 nopti asa de fragmentate....
Acum e asa cuminte si sta si se joaca in tarc.
Lali, te-m visat cum ne plimbam in parc, si era frumos afara (vara)....ne lipsesti mult, sa stii.

Magga, ingenioasa idee!! si eu am idei din astea, dar la asa ceva nu m-am gindit. cind erau nepoatele mele mici aveau asemenea cioprapi cu talpi de piele, acum nu am vazut nicaieri. Piele intoarsa sau normala?

Ixxi, voi cum sinteti? sper ca bine.
Lavinia, si voi? ce a fost pina la urma?

Legat cu rasul parului, eu nu am sa o fac niciodata. Nu creste mai mult si mai des, am citit in foarte multe articole si am si vazut cu ochii mei. Nepotica mea, care acum e mare (nasa Rebeccai din poze botez), cind era mica avea un par super frumos si inele, lucios, etc. A ras-o in cap si pe urma, pina la virsta de scoala, a avut un par drept, linos, subtire, nici urma de cirlionti sau ceva si erqa chiar f. urit, trebuia sa o tinem numai cu codite. I-a revenit frumusetea mult mai tirziu, in perioada scolii. acum are iar un par foarte frumos.

In legatura cu mincarea, eu am observat ca nu prea vrea sa imi manince ca inainte legumele si carnea sau oul cu legumele, adica chiar refuza. In disperare i-am pus f putina sare si a ras totul. asa ca, nu am avut incotro. eu ma gindeam ca daca ar fi supt de la mine tot ar fi luat la sare..asa ca...Ultima oara i-am facut o supica de pui cu galuste la care am pus un praf de sare, foarte multe legume, si a iesit asa de buna, ca acum vreau sa fac mai multa sa avem si noi, si chiar fara delicat. Nici mie nu mi-a venit sa cred, eu care pun delicat in aproape orice, in afara de dulciuri.

Shobo, alte fructe ai mai incercat?
Noi am incercat recent cu ananas si vad ca ii place f mult. I-am dat portocala-suc- i-a placut dar s-a iritat rau la fund (prima oara in viata ei)...
ce fructe exotice mai dati voi?
Cineva daduse avocado. cum? ca fruct sau ca leguma? eu nu folosesc decit la salata de creveti, asa ca nu imi imaginez cu ce sa ii combin pentru ea, ca i-am pastrat o bucata.

Patricia si Rebecca (05.02.05)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/danana_me/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Patricia, . Si noua ne e dor de voi. Ce mai face Margareta si fetita ei ? Cred ca venim in ianuarie si stam vreo o luna, doua. Asa ca sper sa ne vedem in curand.

Alina-Gabriela si Amaya, facem echipa de prichindei cu Pet-uri ? Poate inventeaza vreun joc nou !

Lali si Dragos (27 decembrie 2004)

"Daca ii judeci pe oameni, nu mai ai timp sa ii iubesti " Maica Tereza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Ati auzit ceva ca s-ar vaccina si bebelusii nostri impotriva rujeolei?

Anda, mama Irinei
fotografiile Irinei
Pasi de urias
VA MAI AMINTITI DE LOVE STORY?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinia345 spune:

Adita daca-l pui pe pat pe o paturica sau pe jos chiar,cu multe jucarii in jur si tu sa-i dai sa pape,sta?Natalia mai mananca si asa,seara,iaurtul.Sau cu ceilalti fratiori sa manance in acelasi timp,sa se imbie unul pe altul?
Eu pomul o sa-l fac dupa 17,pe 18 sau 19,in ajun de Craciun am altele de facut,mancare,dulciuri etc.Oricum sunt ca un copil,abia de ma stapanesc sa nu-l fac mai devreme.
Patricia noi suntem bine,voioasa dar alintata raaaaau,vrea numai si numai la mine si in situatia data cand ma doare rau burta nu prea mai fac fatza.Nu a mai facut febra de vreo 2 zile,dintele de sus a aparut.Eu tot la parerea mea raman,ca de la dinti a facut febra.
Despre tuns fata...eu nu ma prea grabesc.Mama zice ca s-o tund,eu nu prea as vrea.Eu am parul foarte des,firul gros,ce-i drept m-au si ras de multe ori.Nu stiu daca e de la atata tuns dar il am asa de des incat ma injura orice coafeza ma tunde,caci dureaza mult pana ma termina,ultima tipa care m-a si vopsit chiar radea ca mi-a zis ca o sa ma fileze un pic si dupa ceva timp a zis ca poate sa ma fileze pana dimineata si tot o sa aiba impresia ca n-a terminat.
Oricum abia astept sa-i fac codite Nataliei!
Pe mine ma tundeau in fiecare toamna inaintea scolii,ma duceau cu frate-meu la frizer,de ma punea sa stau pe o scandura sprijinita de manerele scaunului,si ma tundeau scurt scurt si cu chica!Freza comunista!!!

Lavinia si Natalia(17.01.05)
http://community.webshots.com/user/lavinia285

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinia345 spune:

Ixxi distractie placuta diseara,te invidiez!Eu ma duc la dentist pe la 18.00....
Sa-mi spuneti si mie ce mai mancati ca eu nu stiu ce sa mai gatesc!Parca nu mai am apetit,nu as manca nimic,am intrat in pana de idei,m-am saturat de orez si cartofi si peste.Eu as manca pui zilnic dar al meu nu.Asa ca mai fac si vita,porc mi-e lene sa ma duc pana in oras...si din miel nu stiu ce sa gatesc.Noi nici nu mancam mancaruri grele...Azi fac niste friptura la gratar de vita,muschi file dar nu stiu ce garnitura sa-i fac.Cartofi copti in folie de aluminiu sau orez fiert.De sosuri...n-am nici ce-a mai mica idee!

Lavinia si Natalia(17.01.05)
http://community.webshots.com/user/lavinia285

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magga spune:

dragi doamne,

Patricia, eu am cusut pielea cu partea intoarsa inafara ca sa nu alunece pe parchet...uite, cind ajung acasa o sa le fac o poza (nu sunt foarte aspectuosi, dar eficienti) sper sa ajung sa pun poza inainte de unu noaptea cind se face liniste in casa.

In ceea ce ma priveste, rasul pleatei a avut efect, numai ca eu m-am ras singura cind eram in a noua (ciudata faza si adolescenta asta), ca sa scap de baieti. de baieti n-am prea scapat, dar parul s-a mai indesit, nu si-a prea schimbat culoarea si a crescut ceva mai gros firul, inainte era tare tare subtire si vaz ca fata ma mosteneste. Plus ca Hana are parul aproape negru, seamana cu bunicile...evident, asta nu inseamana ca toata lumea tre sa fac la fel, chiar am sa fac un test inainte, la spate, sa vaz ce efecte da operatiunea.

Tomasa, pai sotzul meu este complet pe dinafara cu calendarul ortodox, chiar si ai mei au uitat ca aceasta era ziua, nu si-au dat seama ce data era, iar eu de atitia ani away nu mai tin cont de zilele de nume, iar luna asta care-ncepe am numa motive de sarbatorit, asa ca trecem cu vederea familionul pt uitare...

Aditza, nici domnisoroasa mea nu vrea galbenus, asa ca nu-i mai dau, o sa incerc la un an, direct moale. Nici mie nu-mi plac ouale fierte tari, asa ca o las in pace...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magga spune:

Lavinia, te , eu sunt tare prietena cu garniturile de legume, da' nu stiu la ce leguma e sezon la voi acolo. Si vream sa te intreb, ce tot ii dau acolo cu uleiul de masline, la voi nu e obiceiul sa dati bb cu ulei de migdale dulci? ca la noi asta se recomanda si suntem departe de-a trai in vreo tara a migdalelor...mie nu-mi place nici mirosul astuia, dar l-am amestecat du citeva picaturi de ulei esential de flori de portocala si ii place si Hanei, hidrateaza f bine, l-am folosit si eu in timpul sarcinii pt vergeturi si a functionat.

Mergi la inceput