salariu bonus pentru nastere

Raspunsuri - Pagina 52

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

cocae acelasi raspuns. Nu au dreptate puteti sa-i actionati in instanta. Dvs sa aveti solicitarea cu nr de inregistrare si raspunsul. Daca ii actionati in instanta veti castiga in mod sigur. Deja avem si aici pe DC astfel de cazuri. Uneori insa renunta la aroganta (a se vedea aveti dreptul de a munci) si acorda drepturile conferite de lege.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocae spune:

Multumesc frumos pentru raspuns. Puteti sa-mi spuneti la ce instanta sa ma adresez? (ITM sau Judecatorie - in acest caz trebuind sa-mi iau un avocat??!!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Buna!

Am fost ieri la ITM si am stat de vorba cu un jurist de acolo care da impresia ca le stie pe toate.Vroiam sa stiu care este parerea lor vizavi de acest salar bonus. Domnul de acolo mi-a spus ca firma nu este obligata de lege sa imi dea mie acesti bani. Ca atata timp cat nu au semnat acel CCM la nivel national nu sunt obligati cu nimic. Ei trebuie sa tina cont de Codul Muncii unde nu exista asemenea salar bonus... Nici nu stiu ce sa mai zic...Mi-a mai spus ca intradevar firmele mari dau acest bonus, il dau chiar mai mult decat scrie in CCM dar firmele mici cum este cea la care lucrez eu....nu dau nimic si nu sunt obligati....
Ce parere aveti? Daca eu depun aceasta cerere si nu mi se aproba si ITM-ul sustine ca angajatorul are dreptate....nu o sa iau niciodata acesti bani. Seful meu no sa-i dea numai daca este obligat

Ana - - mamica de bondar bzzzzz - cu aripi si acusor - Stefan de 3 ani si....
expozitia de lucrari
castelul de zapada

construim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Am mai spus CCMN contine DREPTURILE si OBLIGATIILE angajatlui si angajatorului. Sunt OBLIGATORII. Juristul de care spui are o doza destul de mare de incompetenta (am vrut sa scriu superficialitate dar nu ajunge).

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

Cum era de asteptat scoala n-a catadicsit sa imi dea un raspuns. Am nr. de inregistrare al cererii. Ce fac acum? Deja ma gandesc la chipul celor care vor fi obligati sa respecte legea...si la banutii mult asteptati !

http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)

mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

Poate dupa Paste primesc si eu un raspuns? Sau e nevoie sa recitesc n pagini la acest subiect ? As fi facut-o daca aveam mai mult timp. Imi trebuie doar un raspuns scurt, clar si la obiect!
VA rog....
PAste Fericit!

http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)

mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annasibebica spune:

Daca ai fi citit subiectul ai fi stiut ce sa faci, de obicei un singur raspuns nu te lamureste cum ai fi vrut.

Daca dupa 30 de zile de la depunerea cererii la unitate angajatoare nu ai primit raspuns, te adresezi instantei, la tribunalul muncii, cu o plangere, copia dupa cerere si dupa certificatul copilului. Nu costa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Buna! Cum am promis , am revenit cu vesti din pacate ...proaste... Nu voi primi acesti banuti.....m-au trimis de la administrator la contabila si invers, in final mi-au zis ca ei nu au semnat un contract colectiv de munca pentru ca sunt particulari si nu sunt obligati sa dea acesti bani. Nu am mai primit inapoi nici cererea ....Offfff.....

Flory mami de Alex si 30+ cu

bebe 2

pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubu77 spune:

Fetelor daca la lucrati la o firma mare cu avocati buni..sa stiti ca termenul de prescriptie pentru acest salariu bonus este de 6 luni nu de 3 ani..
Eu am pierdut... si asta e.. Cf codului muncii termenul de prescriptie pentru drepturi care nu sunt salariale ( din CCM) est de 6 luni.Si acesta este un ajutor..deci termenul este de 6 luni..Am inteles ca sunt si fete care au castigat dupa 2 ani..dar io va zic ca se si poate pierde daca avocatul firmei cunoaste legea..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelaki spune:

quote:
Originally posted by flo1980

Buna! Cum am promis , am revenit cu vesti din pacate ...proaste... Nu voi primi acesti banuti.....m-au trimis de la administrator la contabila si invers, in final mi-au zis ca ei nu au semnat un contract colectiv de munca pentru ca sunt particulari si nu sunt obligati sa dea acesti bani. Nu am mai primit inapoi nici cererea ....Offfff.....

Flory mami de Alex si 30+ cu

bebe 2

pozele mele

Art. 2. - (1) Contractul colectiv de munca unic la nivel national cuprinde drepturile si obligatiile angajatorilor*) si ale salariatilor cu privire la conditiile generale de munca, prevazute de legislatia in vigoare precum si cele convenite in procesul de negociere
*) In sensul prezentului contract:
- termenul "angajator" desemneaza pe cel care angajeaza - persoana juridica sau fizica autorizata potrivit legii, care administreaza, utilizeaza capital, indiferent de natura acestuia, si care foloseste forta de munca salariata;
Art. 3. - (1) Clauzele contractelor colective de munca produc efecte dupa cum urmeaza:
a) pentru toti salariatii incadrati in unitatile din tara, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, roman sau strain/mixt), in cazul contractelor colective de munca la nivel national

Adela si bebe Darius (7.11.2007)

Mergi la inceput