salariu bonus pentru nastere

Raspunsuri - Pagina 39

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daria07 spune:

pt.Ereena
eu am facut cererea pt salariu bonus in mod asemanator tie(am preciz.legile care imi conf.acest drept)pt.ai convinge ca sunt bine informata!dar sigur ca acest lucru i-a cam "iritat" pe cei din scoala(secretar,dir );am dedus din atitudinea lor;li se pare ca doar ei "stiu si fac"! raspuns. a fost negativ si nefondat!dar nu ma sperie,voi merge in instanta!
succes !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

quote:
Originally posted by tzuc

Buna Marius,
Sunt in urmatoarea situatie: lucrez la MEdCT, la o instituie subordonata direct care administreaza fondurile de cercetare pe inv. superior. Am depus cererea pt acordarea salariului bonus din octombrie. Mentionez ca pana acum nu a stiut nimeni de acest drept al mamicilor si ca atare nu s-a dat acest salariu. Dupa ce hartia a umblat de la resurse umane, juridic, director si s-a aprobat cand a ajuns la contabila sefa a spus " nu se poate..ca nu are buget, apoi..ca nu se da ca nu suntem afliati la un sindicat dar incearca sa rezolve. Apoi ca imi va da "un fel de ajutor social"..am zis ca nu aud bine...i-am cerut temeiul legal in baza caruia imi da "ajutor social". Evident ca nu mi-a spus..pt ca habar n-avea ce vorbea.

In final am vb cu directorul care habar nu avea habar ca nu am primit acest salariu pana acum si le-a cerut sa rezolve problema. Acum mi se spune ca nu stiu ce contract de ramura tb semnat si sa apara in monitor si apoi o sa-mi dea banii in baza acestui contract de ramura.

MArius, te rog mult, spune-mi si mie daca am acest drept de a primi salariul bonus in baza CCM la nivel national (in baza caruia eu am facut cererea) si daca acest contract are "putere" de lege si "elimina" orice act la care face referire contabila sefa?

Multumesc in eventualitatea uni raspuns si scuze pt mesajul lung.

25.09.2007 Maria Diana

"Fiecare om se afla in inchisoarea sa, dar fiecare poate obtine dreptul de a se elibera. Sa nu te opresti niciodata sa te zbati" Buddha



Da ai acest drept. Cat despre contractul la nivel de ramura este prin insasi natura lui un contract la nivel inferior fata de cel national. Ori in CCMN este precizat in mod clar ca orice negocieri care se vor face prin contracte colective la niveluri inferioare CCMN (ramura....unitate) au obligatia sa porneasca cel putin de la prevederile CCMN, deci nu pot fi negociate conditii inferioare CCMN, ci asa cum este firesc superioare. Asa incat si daca se va semna la nivel de ramura (asta a fost fie vorba intre noi o gaselnita) in mod obligatoriu si acel contract trebuie si va contine si dreptul ta care este cuprins in CCMN.
Ai CCMN pe pagina legislativa.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuc spune:

Multumesc Marius.
Sarbatori fericite tie si familiei tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lya spune:

Buna!
As avea si eu o nelamurire.Se poate lua acest salariu bonus si de sot?Si daca da in temeiul carei legi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da, daca sotia nu este angajata. In baza aceleiasi dispozitii legale.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubu77 spune:

Buna Mariua

Eu sunt angajata la o mare firma multinationala.. Am nascut anul trecut in octombrie.. Am facut atunci o cerere de prima insa mi-au refuzat-o categoric..Din pacate nu am luat nr de inregistrare. Acum o luna am trimis un mail la sefa de hr prin care ceream acest salariu bonus..pt ca am tot auzit de el.. Mi-au raspuns ca nu se acorda retroactiv. Le-am zis ca legea nu prevede un termen special deci se aplica termenul general de prescriptie de 3 ani,nu?
Ca mi-au dat ceva din codul fiscal.. etc dar nu are legatura.

Ma gandesc sa-i dau in judecata si am sanse maxime sa castig nu? Adica exista riscul sa pierd?( Pt ca sa mai platesc si avocatul..) Adica s-au castigat procese pe aceasta tema?

MUltumesc frumos

Merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cry5tyna21 spune:

buna Marius,
as avea si eu o intrebare referitor la salariul bonus pt nastere, in cat timp de la data nasterii copilului se poate depune cererea la firma unde sunt angajata? (Precizez ca fetita mea are azi 3 saptamani, sper sa nu fie prea tarziu pentru depunerea cererii.)bineinteles ca de la firma nu mi s-a spus nimic iar cand am anuntat-o pe domnisoara de la hr despre un eventual salar bonus pentru nastere mi-a spus doar ca se intereseaza ca nu stie exact daca beneficiez de el.


Multumesc frumos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx spune:

quote:
Originally posted by marius

quote:
Originally posted by roxx

buna ziua!
o nelamurire am si eu, daca ma puteti ajuta.
sunt angajata la o asociatie sportiva si nu stiu daca beneficiez de acel salariu bonus la nastere.
asociatiile sportive au alt statut fata de societati si nu stiu cum e cu CCM. daca nu e nimic stipulat in contractul meu de munca trebuie sa negociez cu presedintele asociatiei acordarea salariului bonus?
va multumesc anticipat


Roxana 39+

mami de Luca Teodor

AMR : 3 zile





Nu trebuie sa negociezi nimic. Ai dreptul pentru ca CCMN se aplica la ORICE angajator de forta de munca indiferent de forma juridica de organizare si la ORICE salariat.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa




multumesc frumos de raspuns. am depus cererea si astept raspunsul.



Roxana de Luca Teodor


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Am reusit si eu sa obtin salariul bonus pentru care am asteptat cam 3 luni. E bine mai tarziu decat deloc.

mamik de Denisa Maria (20.07.2007)


www.flickr.com/photos/brazuca22/1233643090/" target="_blank">poze cu gogoshik noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bursucelu spune:

fetelor eu sunt mai norocoasa am depus cererea luni iar joi m-au chemat sa-mi deabanii.Nici mie nu- mi venea sa cred....

Mergi la inceput