salariu bonus pentru nastere

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilky spune:

Buna ziua,
As dori si eu sa va intreb cum sa procedez si sa intreb pe de alta parte daca am inteles bine.Cererile pt. salariul bonus, precum si pt.diferenta de 15% min. 6 saptamani le am pregatite.Am nascut pe 29 Aprilie si vreau sa le depun la serviciu.Insa inainte vreau sa merg cu lectiile facute, de aceea va rog ajutati-ma.
Am intrebat la serviciu pe economista sefa ce sanse am sa primesc aceste bonusuri.Mi-a spus ca nu am nici o sansa (asa stie de la juristul firmei), pt. ca ei au contract colectiv de munca la nivel de unitate din 2005(care am inteles ca e obligatoriu la firmele cu min.21 angajati) si mi-a mai spus ca, contractul colectiv la nivel national pe 2007-2010 este valabil doar la firmele de stat(cand eu stiu ca este conditia minima obligatorie pt. toate firmele).Va rog spuneti-mi ce argumente sa aduc ca sa o conving ca am dreptate, sau nu am?
Multumesc, Liliana
P.S.Daca am dreptul la ele,ii dau si in judecata daca trebuie!
Liliana (mamica si sotie fericita)cu micuta Diana Gabriela (29 Aprilie 2007, ora 12.10)
Pozele mele 1
Pozele mele 2
Poze nastere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ai legislatia pe pagina legislativa insa am spicuit exact ce te intereseaza mai jos:

Prevederile CCMN sunt asa cum ai precizat OBLIGATORII pt toti angajatorii indiferent de forma de proprietate sau organizare.
Contractele colective de munca la nivel inferior (ramura, unitate etc) trebuie sa indeplineasca cel putin conditiile prevazute in CCMN.




ART. 2

(1) Contractul colectiv de munca unic la nivel national cuprinde drepturile si obligatiile angajatorilor*) si ale salaritilor cu privire la conditiile generale de munca prevazute de legislatia īn vigoare, precum si cele convenite īn procesul de negociere.

(2) Īn ceea ce priveste conditiile specifice de munca, stabilite conform legii, drepturile si obligatiile partilor se vor stabili prin contractele colective de munca si, dupa caz, prin acorduri privind relatiile de serviciu, la nivel de ramura, grup de unitati, unitati si institutii.

(3) La angajare si la stabilirea drepturilor individuale, angajatorii vor respecta dispozitiile legale īn vigoare privind aplicarea principiului egalitatii de tratament fata de toti salariatii, fara discriminari pe baza de criterii de sex, orientare sexuala, caracteristici genetice, varsta, apartenenta nationala, rasa, culoare, etnie, religie, optiune politica, origine sociala, handicap, situatie sau responsabilitate familiala, apartenenta ori activitate sindicala.

_

*) Īn sensul prezentului contract:

- termenul angajator desemneaza pe cel care angajeaza - persoana juridica sau fizica autorizata potrivit legii, care administreaza, utilizeaza capital, indiferent de natura acestuia, si care foloseste forta de munca salariata;


- termenul unitate desemneaza; societaile comerciale, alte organizatii cu scop lucrativ, institutiile publice si orice persoana juridica ce angajeaza salariati;

- companiile nationale si regiile autonome sunt definite prin lege grupuri de unitati;

- termenul de acorduri privind relatiile de serviciu desemneaza actele īncheiate īn baza negocierilor derulate īntre reprezentantii institutiilor publice si reprezentantii functionarilor publici.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crocus spune:

Marius, am o intrebare pentru tine, te rog. Eu sunt in CIC pana in februarie 2008, iar in septembrie 2007 voi naste al doilea copil. Vreau sa stiu daca am obligatia de a-l informa in scris pe angajator ca sunt insarcinata. Cand am ramas insarcinata cu primul copil l-am informat in scris, acum mai trebuie sa fac acest lucru? Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu ai aceasta obligatie, nu era nici pana acum insa exista anumite avantaje sau se elimina anumite dezavantaje daca angajatorul este informat vis a vis de sarcina. Din ceea ce vad eu vei intra direct din CIC1 in CIC2.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilky spune:

Iti multumesc Marius!
Acum pornesc la lupta, ca m-am saturat de toti anjagatorii astia care nu respecta legile si incearca sa te traga cat mai mult pe sfoara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crocus spune:

Multumesc, Marius. Intre timp mi s-a ivit o alta problema. Ieri mi-a spus medicul de familie ca eu apar la ea neasigurata, asta in conditiile in care eu sunt in continuare angajata si sunt in CIC de 1 an si 3 luni. Mi-a spus sa merg la angajator si sa-l anunt ca sunt neasigurata, ca probabil ei nu mi-au mai platit asigurarea de sanatate la CAS. Mi se pare aberant. Cum adica sa nu fiu asigurata din moment ce eu sunt in CIC? Si cum sa-mi plateasca angajatorul asigurarea la CAS? Indemnizatia eu stiu ca o primesc de la stat, nu de la angajator, eu stiam ca angajatorul nu mai are nicio treaba cu mine 2 ani. Intrebarea mea este: pe cine trebuie sa trag de maneca pentru ca eu sa apar din nou asigurata? Nu cumva totul porneste de la medicul de familie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Trebuie, sau ar fi bine sa mergi la Casa de asigurari sociale de sanatate de care apartii cu cartea de identitate sau buletin dupa caz si pe baza de CNP vei afla imediat statusul tau din evidnta informatizata a lor.
Daca primesti indemnizatia in mod sigur nu sunt probleme.
Nu are nici o legatura cu angajatorul contractul de munca este conform legii in stare de suspendare pe perioada CIC.
Medicul de familie insa are nevoie de o adeverinta de la locul de munca din care sa rezulte faptul ca esti angajata cu contract de munca chiar daca in acest moment este suspendat.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns v_erutza spune:

Buna! Am postat un mesaj in data de 14.01.2007, in care am cerut informatii referitoare la CCMN 2007-2010. Am facut cerere la Personal, pt acel salariu bonus. Nu am primit nici un raspuns scris (din pacate, am omis sa solicit acest lucru), doar am vb cu o colega, care mi-a spus ca sefu a zis ca acel salariu se da doar bugetarilor. Deci, nu am ce sa mai fac... seful meu este o persoana f cunoscuta in timisoara si, daca l-as da in judecata, as risca f mult... ar putea sa-mi faca mult rau... nici nu stiti ce ciuda imi e... Le admir pe toate mamicile care au acest curaj!!! Mult succes in continuare!

Veronica cu Filip (3 luni si jumatate)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

yeeesssssssssssssss!!!!!!!!!!!!
ieri mi-a intrat pe card vestitul salariu bonus pentru nastere, dupa lupte seculare care au durat 6 luni!!
bafta si voua!

Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert (19.08.2006)
poze krisztina
poze robi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:



Bravo Katik!
Poti pune pe forum un model de cerere?
Ma gandesc si eu sa fac acelasi lucru.
Dar nu stiu dupa care tip: acela pana in 2006, sau dupa legea 2007? Am nascut in iunie 2006.

Andreea lui Andreiut Puiut

Mergi la inceput