religia in scoli (2)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by fdoina

Irina, , iti raman datoare daca imi spui cum se face asta...Eu am calculator abia de o luna jumate...

PM -ul se activeaza din ecranul albastru stanga monitorului; intri la Mesaje Private si acolo bifezi activarea mesajelor private.
Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

fdoina cred ca nu reusesti sa faci diferenta intre a arunca cu piatra si a spune un adevar. Faptul ca sustin un adevar istoric, asta inseamna ca ma bat cu pumnul in piept zicand ca eu sunt sfanta? Si scuza-ma, dar termenul de "sfant" e mult prea mult ca sa fie atribuit lui acest Stefan care a fost orice numai credincios nu. Credinta se dezvolta construind manastiri, ca nu stiam? in Apoc 15:4 scrie ca numai Dumnezeu este sfant. Dumnezeu ne cheama la sfintenie dar atat timp cat noi pacatuim nu putem fi sfinti. El ne atribuie neprihanirea sa, dar e un pacat sa ne numim sfinti cand avem atatea de corectat. Si vii tu si spui ca Stefan era sfant.

Normal, cand nu iti convine ceva, zici ca s-a exprimat plastic. M-am lamurit. Si care e adevarul pe care l-a aparat parintele? Plus ca legaturi dintre martori si evrei este ...inexistenta, asta daca nu cumva are el dovezi care sa sustina si ideea asta si pe cealalta pe care am citit-o si anume ca protestantii sunt sponsorizati de masoni, e amuzant de-a dreptul.

Nu imi place sa ma cert, dar cand am vazut ce ridicat in slavi e acest Stefan cel Mare si inca pt ce motiv, ca a fost sfant...
Scuze ina ca iar am divagat

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Jocelyn, cred ca vom purta o discutie cu totul sterila, de vreme ce exista mari diferente intre ceea ce cred eu si ceea ce crezi tu. Vezi, asta unii considera ca e intoleranta, eu consider ca in ceea ce priveste credinta, fiecare e liber sa creada ce vrea. Si daca as accepta si ce cred altii ca fiind posibil , atunci ce rost ar mai avea credinta mea? Daca mi s-ar parea ok ca Hristos s-ar putea sa nu fi inviat, atunci ce rost ar avea sa merg la biserica duminica, cand se cinsteste INVIEREA ? Eu asa cred, si nu cred ca sunt intoleranta daca nu am nici cea mai mica indoiala ca a fost altfel.
Sfintii nu sunt oameni fara pacat, ca numai Unul este fara pacat, DUmnezeu Omul Iisus Hristos, iar Hristos a spus "fiti sfinti, ca Tatal vostru Sfant este". Si din faricire, in Biserica au existat si exista multi Sfinti, intre care si Stefan cel Mare, dar despre ce este sfintenia nu amde gand sa mai discut cu tine, ca sa nu -mi tiuie urechile (iarta-ma, sper ca nu sunt intoleranta, eu ii iubesc pe SFINTI, ei sunt bucuria si nadejdea crestinului, si nu pot sa-i amestec in discutii de genul asta , e clar ca tu nu-i simpatizezi)

Credinta nu se dezvolta, credinta o ai sau nu o ai, pe urma te lupti o viata cu tine insuti, cu pacatul care traieste in tine de la Adam incoace, iar SFINTENIA ti-o da Dumnezeu, daca EL voieste, ca toate bunatatile pe care le obtii pe acest pamant

Parintele apara ADEVARUL, adica pe Hristos, pentru care a trait toata viata

La multi ani, azi e Boboteaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

Doina sunt multe subiecte la "Zona artelor" pe tema asta, se poate discuta mult acolo, s-a mai discutat inclusiv subiectul asta, iar discutia s-ar putea relua, nu cred ca ar fi vre-o problema.

Atat as vrea sa spun, ca porunca data de Dumnezeu oamenilor sa fie sfinti, este o porunca si nu o certidudine. Oamenii sunt chemati sa se apropie de sfintenia lui Dumnezeu, sa fie cat mai asemeni Lui, dar Biblia spune clar ca doar Dumnezeu e sfant, nu exista om fara pacat si cred ca daca vrem sa deschidem ochii nu e greu sa ne dam seama de lucrul acesta.

Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si Sara
"Daca astepti momentul potrivit, te intrec altii care nu-l asteapta"

Mergi la inceput

Nici o problema. De vreme ce Isus a spus ca daca am avea credinta cat o samanta de mustar ...din asta reiese ca poti avea credinta mai mare sau mai mica.
In plus, ca sa nu zici ca asta e invatatura eretica uite aici: "CREDINȚA ORTODOXĂ, crește și se dezvoltă în om,prin conlucrarea și colaborarea
noastră cu Dumnezeu." (Teologia Morală Ortodoxă Vol III, pag. 95)

Evident ca nu sunt de acord cu o credinta care sustine ca este mai presus de Cuvant.

Pe apostolul Pavel il simpatizez foarte mult insa Stefan cel Mare nu a fost sfant.

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

[

Oricum vad ca proiectul Ioanei a cam picat,probabil a fost doar o rabufnire de moment a autoarei,cauzata de vreo intamplare sau altceva.Dar ea stie mai bine.

today

Irino, iar incepi maica? Psihologie aplicata, nu?

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Jocelyn
insa Stefan cel Mare nu a fost sfant.

...din punctul tau de vedere...Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today

Mergi la inceput

Nu Irina, din punctul de vedere al lui Dumnezeu care a dat cele 10 porunci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

quote:
Originally posted by Jocelyn
insa Stefan cel Mare nu a fost sfant.

...din punctul tau de vedere...

today

Numai de asta ai gasit sa te legi?
Acuma serios, in afara de tine mai exista cineva in tara asta care il considera pe Stefan sfant? Vezi ca eu am trait o viata printre ortodocsi si stiu ce zic:). Wake up, daca sustii ca el a fost sfant, arunci cu noroi in toti sfintii pe care ii aperi si care au avut ceva bun in ei.

Mergi la inceput

quote:
Numai de asta ai gasit sa te legi?
Acuma serios, in afara de tine mai exista cineva in tara asta care il considera pe Stefan sfant? Vezi ca eu am trait o viata printre ortodocsi si stiu ce zic:). Wake up, daca sustii ca el a fost sfant, arunci cu noroi in toti sfintii pe care ii aperi si care au avut ceva bun in ei.

Denizel,chiar n-am de gand sa ma las prinsa in discutia asta.Mai mergi la Putna,la mormantul Sfantului Voievod Stefan si poate discutam.Asta vara au fost acolo niste vecini de-ai mei care nu sunt prea bisericosi,si au venit foarte impresionati,mi-au spus cu gura lor :"se vede ca Stefan a fost un sfant".Cei care simt ortodox il considera sfant.Punct.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today

Mergi la inceput