religia in scoli (2)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

quote:

Numai de asta ai gasit sa te legi?
Acuma serios, in afara de tine mai exista cineva in tara asta care il considera pe Stefan sfant? Vezi ca eu am trait o viata printre ortodocsi si stiu ce zic:). Wake up, daca sustii ca el a fost sfant, arunci cu noroi in toti sfintii pe care ii aperi si care au avut ceva bun in ei.

Denizel,chiar n-am de gand sa ma las prinsa in discutia asta.Mai mergi la Putna,la mormantul Sfantului Voievod Stefan si poate discutam.Asta vara au fost acolo niste vecini de-ai mei care nu sunt prea bisericosi,si au venit foarte impresionati,mi-au spus cu gura lor :"se vede ca Stefan a fost un sfant".Cei care simt ortodox il considera sfant.Punct.

Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today

da irina, te inteleg perfect si stii prea bine ca asta e una din cauzele pentru care m-am indepartat de ortodoxie. Se trezeste un prea fericit dimineata, casca putin si zice scarpinandu-se in crestet: Breeee, da' ce-ar fi sa-l mai facem si pe aista sfant?
Iar bunii ortodocsii se conformeaza, mediteaza putin la mormantul nou unsului sfant si repede mai adauga in agenda un nume care ar putea sa-i ajute sa obtina mantuirea. Of, of si iar of!
Sunt curioasa, la Putna se vand deja icoane cu sfantul Stefan Cel Mare?

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by denizel

quote:
Originally posted by irina.c.

quote:
Numai de asta ai gasit sa te legi?
Acuma serios, in afara de tine mai exista cineva in tara asta care il considera pe Stefan sfant? Vezi ca eu am trait o viata printre ortodocsi si stiu ce zic:). Wake up, daca sustii ca el a fost sfant, arunci cu noroi in toti sfintii pe care ii aperi si care au avut ceva bun in ei.

Denizel,chiar n-am de gand sa ma las prinsa in discutia asta.Mai mergi la Putna,la mormantul Sfantului Voievod Stefan si poate discutam.Asta vara au fost acolo niste vecini de-ai mei care nu sunt prea bisericosi,si au venit foarte impresionati,mi-au spus cu gura lor :"se vede ca Stefan a fost un sfant".Cei care simt ortodox il considera sfant.Punct.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today
da irina, te inteleg perfect si stii prea bine ca asta e una din cauzele pentru care m-am indepartat de ortodoxie. Se trezeste un prea fericit dimineata, casca putin si zice scarpinandu-se in crestet: Breeee, da' ce-ar fi sa-l mai facem si pe aista sfant?
Iar bunii ortodocsii se conformeaza, mediteaza putin la mormantul nou unsului sfant si repede mai adauga in agenda un nume care ar putea sa-i ajute sa obtina mantuirea. Of, of si iar of!
Sunt curioasa, la Putna se vand deja icoane cu sfantul Stefan Cel Mare?" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Cum zicea si Doina,aceasta discutie este sterila.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Mey Irina, ce pacat ca nu o sa mai traim noi peste vreo 200 de ani...
As pune pariu cu tine ca si Gigi Becali o sa ajunga sfant pana la urma. Nu construieste el biserici, nu da la saraci, nu se considera Razboinicul luminii? Sunt convinsa ca s-ar gasi unii care sa stea langa mormantul lui si sa emita concluzia ca a fost sfant...
Cand te gandesti ca sunt oameni care se duc an de an si il bocesc pe ceausescu, vezi ca nimic nu e prea mult sau prea tras de par.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Recunosc ca e singura data cand m-am lasat dusa de val. In general nu discut cu nimeni aspecte legate de credinta, si presimt ca o sa-mi para rau acum...
Dar apropo, fetele care sunt impotriva Sfantului Stefan cel Mare sunt foarte tolerante... Mai fetelor, voi nu intelegeti ca sunt mii de oameni in tara asta (si eu avansez o cifra modesta) care-l cred Sfant, si ca Sfintii sunt bucuria noastra , a nebunilor si prostilor de ortodocsi? Lasati-ne si pe noi sa credem ce vrem, ca asa e toleranta, nu? Voua v-ar placea sa zica cineva ceva de genul asta despre cineva din familia voastra? Eu pe Sfinti ii iubesc la fel ca pe copiii mei. Asa ca hai sa ne vedem de treaba, si sa discutam mai bine despre alte lucruri, care nu ne intarata la, ca avea dreptate Andreea, religia ar trebui sa ramana sujet tabu, ca sa nu existe resentimente...

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

quote:
Originally posted by fdoina
Mai fetelor, voi nu intelegeti ca sunt mii de oameni in tara asta (si eu avansez o cifra modesta) care-l cred Sfant, si ca Sfintii sunt bucuria noastra , a nebunilor si prostilor de ortodocsi?

Inteleg perfect acest lucru. Insa problema apare atunci cand se face legatura intre oamenii care il cred sfant pe Stefan si cum ar trebui sa fie un sfant in viziunea lui Dumnezeu. Atat timp cat nu se amesteca acestea doua, deci sa se ajunga la ideea ca Dumnezeu il crede sfant pe Stefan, n-are decat sa creada toata planeta acest lucru.

quote:
Voua v-ar placea sa zica cineva ceva de genul asta despre cineva din familia voastra?

Nu stiu exact la ce te referi, dar s-au zis, s-au facut si se zic destule despre cei care au alta credinta.

quote:
Eu pe Sfinti ii iubesc la fel ca pe copiii mei.

Foarte bine ca ai ajuns la o asemenea dragoste frateasca. Sper sa poti spune candva acelasi lucru si despre cei care iti sunt antipatici, fiindca asta e ideea iubirii

quote:
Asa ca hai sa ne vedem de treaba, si sa discutam mai bine despre alte lucruri, care nu ne intarata la, ca avea dreptate Andreea, religia ar trebui sa ramana sujet tabu, ca sa nu existe resentimente...

S-a facut desi nu cred ca ar trebui sa fie tabu ca sa nu existe resentimente. Eu pot foarte bine sa discut la alt topic cu tine si sa avem aceleasi pareri sau sa ne intelegem bine, dar poate tu crezi ca nu se poate. Mie Irina mi-a dat si pupici pe messenger desi pe forum rareori e de aceeasi parere

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

clubul ortodocsilor din tara asta care "il considera" pe Stefan cel Mare Sfant saluta participantii la acest minunat topic.

ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Muaahhh..ce de s-a scris la topiku asta si io nu vazui nimik!

Problema cu Stefan cel mare si sfant este ca din pacate ortodoxia si nationalismul exacerbat merg, iata, mana in mana. Multe si absurde sunt miturile poporului roman, asta stiam deja... In fine, nu stiu daca subiectul merita o discutie, acuma serios vorbind. E chiar comic daca n-ar fi tragic ca exista...

Exista topicuri de ortodoxie, io zic sa va scaldati acolo in voie pe aceste subiecte.

Fdoina, toleranta mea se arata prin aceea ca n-am nimic impotriva celor care il cred pe Stefan sfant, dar imi pot permite sa chicotesc la ideea asta, e altceva. Totusi, sa se nu inceapa sa se predea copiilor asemenea ineptii ca fiind stiinta, atat. In rest, fiecare crede ce vrea.

Irina, nu stiu de unde si pana unde ai "vazut" ca a picat proiectul meu. Sincer, nu m-am simtit obligata sa te tin la curent cu desfasurarea lui pe pasi. Ca de obicei, tu le stii pe toate cel mai bine si cel mai mult te incalzesc micile proprii rautati bazate pe propria imaginatie. Crestinesc foc!

In rest, foarte haioasa discutia, am ras mult la unele pasaje.

Denizel, Jocelyn, acuma serios vorbind, nu stiu daca e cazul sa ne chinuim degeaba... nivelul discutiei e mult prea jos...

Ioana 21 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput

Apropo, cum ar trebui sa fie "un sfant in viziunea lui Dumnezeu"? Ca-mi inchipui ca tu stii. Dumnezeul meu il crede Sfant pe Stefan cel Mare. Pentru ca dragostea lui fata de Dumnezeu a fost uriasa, iar iubirea lui Dumnezeu a fost mai mare decat pacatele lui. E vorba de acelesi Dumnezeu care statea la masa cu desfranatele (spre indignarea unora care-l cunosteau mai bine pe Dumnezeu, din Scriptura, decat il cunostea Hristos!), si care i-a spus talharului "astazi vei fi cu mine in Rai". Cred ca am mai spus ca nu exista om fara pacat, nu? Macar aici suntem de acord...
Ma bucur ca unii cred ca au descifrat Biblia, mie mi se pare o mare necunoscuta... Ca daca o citesti asa, la modul destept, pare ca se contrazice in multe locuri, dar noi stim ca fiecare cuvintel de acolo e adevarat, nu? Si daca e sa o interpretam asa, dupa capul nostru, cine are dreptate...martorii lui Iehova, penticostalii sau adventistii...sau altcineva?...ca fiecare are interpretarea lui...
Si mai aveam o intrebare pentru tine Jocelyn, crezi ca tu ai dobandit dragostea aceea de care imi pomenesti? eu , ca sa fiu sincera , ma gandesc ca nici pe cei care imi sunt simpatici nu pot sa spun ca -i iubesc...crestineste vorbind...
Pe SFINTI nu-i prea greu sa-i iubesti, eu cred ca oricine citeste vietile Sfintilor ii indrageste macar

Mergi la inceput

Scuze, Inaioana, ca nivelul discutiei nu-ti satisface exigentele, uite, o sa deschid eu un topic separat, sau o sa ma mut unde au sugerat fetele, la zona artelor, ca sa nu -ti stric topicul cu bancuri prea groase si sa ai vreo problema cu excesele de ras

Mergi la inceput