Mamici de noiembrie - decembrie 2005(72)
Raspunsuri - Pagina 10
bb_alinus spune:
buna mamici,
Nu mai apuc sa intru ca la mine e ca la balamuc...cred ca incep sa dau in depresie: ai mei socrii si-au prelungit sederea cu o saptamana, azi a plecat taica-meu si parca mi se sfasie inima, ca am impresia ca nu m-am ocupat cum trebuie de el, avem musafiri peste musafiri care se intind la discutii la masa de seara de mie imi vine sa pic sub masa de somn...si tot asa!
Felicitari Ancaloredana,chiar ca a venit la timp bebele!
Ina, impresionant cum poti tine tu casa cu bebelina in brate si in plus sa raspunzi si la toata lumea!
Acum intrebare la mamicile care alapteaza! In final am ales si eu varianta sa ma mulg, insa pt ca am mult lapte si prefer sa il stochez in frigider cateva ore pana la masa urmatoare - pediatra mi-a zis ca pot sa il tin pana la 24 ore in frigider, si mai mult in congelator-asa incat sa il pot implica si pe Phil in "ritualul" mesei bebitzei. Vad ca functioneaza, ia si biberon si apoi mai cere si la san...deci nu o deranjeaza ambele metode, insa am impresia ca nu se satura! Ca deja ii zic miss haplea ca mereu cere... Si aici as vrea sa imi spuneti cati ml de lapte ar trebui sa ii dau la o masa? Ca aseara i-am dat 90ml in biberon si mi-a cerut si la san - si suge nene nu se joaca! hai ca m-am intins cu explicatiile, insa chiar as vrea sa stiu - poate de la mamicile care dau biberon- cam cat trebuie sa manance la o masa, ca daca o las pe ea sa decida nu se satura veci!
Va pup,
Alina si minunea mica Amalia
felicia74 spune:
!
Vad ca tot mai multe mamici folosesc/ se gandesc sa foloseasca biberonul ptr a da
laptele muls sau suplimentul. Ati observat ca bb-ul nu mai este asa de interesat de
?
Ca eu ma chinui cu linguritza - deja cred ca imi iau gandul ca voi avea lapte destul ptr Ilinca, tot va trebui sa-i dau supliment chiar dc ii va trece icterul. Ce sa-i faci, la cele 54 kg ale mele.... sa mai am si pretentii?
In cazul acesta va trebui peste putin timp sa trec si eu la bibe. Pediatra mi-a recomandat sa iau din acelea cu tetine fiziologice, de la Nuk, dc voi recurge la aceasta varianta (radicala).
Stiu ca tu Mandy ii dai supliment. Cum faci, cu bibe, nu?
Felicitari Ancaloredana ptr bebeu si ptr revenirea pe forum!
Felicia mamica Ilincai Teodora 
felicia74 spune:
In rest, Ilincutza e destul de cumintica, nu plange decat dc are o problema importanta. Culmea, nu se considera probl. kk - niciodata nu ma anunta cand a facut.
Dar ma chinui cu ea sa manance, e tare puturoasa, dupa 15 min de supt adoarme, suplimentul il dau ca chiu cu vai si, de multe ori, dupa 1-1 si jumatate vrea iar
.
In plus, mai plange cand isi trage cate una peste fata
, da din manutze ceva de speriat. De cate ori o hranesc trebuie s-o infas bine, ca altfel nu fac nimic.
anda77 spune:
bbalinus eu stiu ca nu trebuie in nici un caz sa-i limitezi ratia de laptic. las-o pe ea sa pape cat vrea. prietena mea are un bebe care la inaltime, greutate etc este dezvoltat de aprox. 6-7 luni si e nascut in 22 august, deci in realitate are 3 luni (nici hainutele de 6 luni nu i se mai potrivesc, eu a trebuit sa-i schimb recent un cadou, sa-i iau pt. 9 luni!) si pediatra ei i-a spus ca nu ar fi deranjat-o sa fie si dublu dezvoltat de cat e acum, atat timp cat creste si-n inaltime, adica e proportionat. Pediatrii spun ca nu exista copil suprahranit sau obez din lapte de mama, doar mult mai dezvoltat poate fi daca papa mult, dar inseamna ca asa ii trebuie lui bebe. Zi si tu merci ca e "hranace", cum spun babele![]()
Dar lauzia este o scuza f/ buna sa nu participi la toate sindrofiile la care participa sotul si socrii, chiar daca sunt la tine acasa evenimentele...oricum musafirii astia ar trebui sa fie mai simtiti cand stiu ca e vorba de casa unei lauze care este obosita de programul sugarului...mai da-i si tu undeva...daca ei nu se simt sa stea mai putin...
ina, eu nu mu-am luat inca pungi de stocare, dar le-am studiat in magazin (de la Avent) si scria in prospect ca la congelator sta laptele max 2 luni, nu 6 luni cum zici tu. Tu de unde stii de 6 luni?
silvia, m-am apucat aseara de tratament, iau 1 ospen de 1500 (ditamai pastiloaia) la 8 ore. Sper sa nu dezvolt cine stie ce reactii macar 10 zile, desi as vrea sa-l iau si mai mult...acum depinde si de data cand nasc..iar, sper sa mai stea bebe 10 zile. (n-am alergie de la penicilina, deci sper ca nu se pune probl.de soc anafilactic, chiar si la o dozare prelungita).Colul era inchis ieri, dar eu am dureri din ce in ce mai mari"intre picioare" si aici ma refer la zona marginii chilotului, adica unde se imbina piciorul cu trunchiul, ca sa ma exprim profan...nu stiu daca asta anunta nastere sau e vorba de greutatea care apasa pe ligamente, coloana, sold etc...oricum va tin la curent cu simptomele si tratamentul..
. Mai iau, tot de aseara, si un ovul antiacandida seara, sper sa faca fata ovulele la actiunea penicilinei, ca la mine explodeaza chestiile astea vaginale la antibiotice luate pe cale orala...candida exista ca a aparut in analiza de alaltaieri, cu penicilina se va agrava, sper sa-si faca traba ovulele astea (macmiror)
eu ma vedeam de ziua mea (sf andrei de miercuri) cu bebe in brate, da cred ca nu....poate de sf nicolae...sau de mos craciun...sau de...![]()
http://community.webshots.com/user/anda1977
Noki_Lara spune:
Mneta fetelor!
Anca Loredana, sa-ti traiasca bebelusa! Sa fie fericita alaturi de voi!

Anda77, tare mult ma bucur ca ai luat o hatarire. Ma bucur si ca lavi02 a fost in asentimentul meu cind a zis ca stia ce stia Badiu cind ti-a recomandat sa iei de pe 1, din ratiuni de continuitate. Dar daca tu ai decis sa iei de aseara, e mai bine asa, cel putin pentru linistea ta sufleteasca, si asa, destul de greu incercata in ultimul timp...Iti doresc vindecare sigura si rapida si sa iasa bble fara probleme, mai incolo, la DPN!

Ina - esti o mamica eroina! Nu stiu cum poti face fata la toate solicitarile astea! ideea e totusi ca ar trebui sa o lasi mai moale cu atitia musafiri si obligatii gospodaresti, risti foarte tare ca din lipsa de odihna sa ramii fara laptic, ceea ce ar fi un dezastru. Incearca sa te menajezi putin, please....
Eu cind ma mulg, nu pastrez lapticul. Mi-emila de el ca merge pe canalizare, dar, parca nici in congelator nu l-as pune...
Ei folosesc la Sarah bete de ureche speciale pentru bbelusi, cuopritori. Am citit pareri pro si contra lor. Cu schimbatul pampersilor, noi schimbam dupa fiecare alaptata, daca e tare murdar. Daca e KK, schimbam clar. daca e doar pisi, depinde de cantitate - mult, da, putintel - dar nu prea se intimpla
, nu schimbam.
Alinus, sfatul dat Inei, cu musafirii este valabil si pentru tine. Of...ca sa mai zic de voi, ca si la mine ultimele 2 sapt, au fost destul de agitate, cu mama+ bunica in vizita zilnic, de pe la 17 la 22 seara. Acuma bunica a plecat si se vor mai rari...Ce bine...Mie mi se pare multicel bine 90 ml. Habar n-am cit papa Sarah, ca noi papam doar titzi. Dar parca am citit undeva ca in jur de 100 se stabilizeaza dupa vreo sapt-doua.
Lavi02, please, nu ma uita cu raspunsurile al intrebarile puse de mine la pag. 2 - cu bubitzele...
Dienutza este acasa. Am vorbit pe mess cu Dan, sotul ei. Sunt bine si ea si BB, dar stresati de primele zile acasa...O durea operatia decent, mai tare mina de la perfuzii. A zis ca atuncea cind va avea putin timp liber, va intra...
Poze cu mami si BB
Varsta
Sarah
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;30/st/20051102/n/SARAH/dt/18/k/a78a/age.png
anda77 spune:
fetelor, ce stiti de centura?
pe mine ma enerveaza si s-o vad, daramite s-o simt cum ma strange toata ziua. stiu ca sunt medici care recomanda si medici care spun ca tb. sa faca muschii singuri treaba, dar am vazut recent la niste mamici slabute niste talii frumoase si mi-au zis ca e obligatorie centura, orice tip de nastere ai fi avut..
voi ce stiti, purtati centura?
http://community.webshots.com/user/anda1977
felicia74 spune:
Anda ma bucur ca, in sfarsit, te-ai mai linistit dupa sfatul lui Tutunaru. Pare un tip f. serios, din moment ce a raspuns si in weekend, unul care face meseria din placere, nu ptr bani.
In privinta centurii, eu n-o port, dar chiar de-as fi ramas de 100 de kg
n-as fi facut-o la cat de mult m-a jenat epiziotomia. Acum nici nu ma mai intereseaza talia, vreau doar sa ma odihnesc si sa nu ma mai doara nimic in viata mea.
Noki_Lara spune:
Anda, eu nu am purtat centura, dar e adevarat ca la mine imediat dupa nastere, nu mai exista burta...
Era o masa de sunculite asa, moi la pipaiala...dar pe alea le-am lasat sa-si faca treaba singure...ele si muschiii, impreuna, la sala de fitness si sa se faca la loc plat. Si uite, ca sunt pe drumul cel bun...
trist este ca am facut 2 mini-vergeturi pe burtica - alea nu mai dispare, nene, toata viata...

Poze cu mami si BB
Varsta
Sarah
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;30/st/20051102/n/SARAH/dt/18/k/a78a/age.png
bb_alinus spune:
Anda, Noki merci pt raspuns dar cred ca sunt mai in ceata acuma: una imi zice sa ii dau cat cere alta ca 90ml e mult...![]()
Anda oricum merci ca ti-ai facut timp sa imi raspunzi, sper ca azi esti mai bine cu moralul, dupa ce ai vorbit cu Tutunaru! Ai inceput tratamentul? Oricum, eu ti-am urmarit povestea si abia astept sa nasti si sa vii sa ne povestesti nasterea cu happy end cu tot...eu una sunt convinsa ca bebele e bine o sa vezi!
ma duc ca urla mis haplea!
Alina si minunea mica Amalia
Noki_Lara spune:
BBAlinus, m-am exprimat io gresit. Multicel bine, in creierul cu un singur neuron al meu...e de bine...adica sa stai linistita. Evient ca ii dai fetei cit cere...ca doar nu o pui la cura de slabire...io-mi exprimam admiratia fata de abilitatile de ventuza ale Amaliei. Sa vezi ce happy o sa fii la proba saptaminala a cantarului, cind o sa vezi ce bine a luat in greutate!
Nu te mai stresa si lasa micuta sa pape cit cere!
Pupici!

Poze cu mami si BB
Varsta
Sarah