Mamici de noiembrie - decembrie 2005(72)
Raspunsuri - Pagina 9
silvia_d spune:
Anda,daca mai e de actualitatea subiectul,daca te-ai hotarat sa iei,hai sa raspund la pp.efecte adverese ale penicilinelor:
-rectii alergice,pana la soc anafilactic;tu ai mai luat inainte penicilina V,amoxi,ampicilina?Daca da,atunci e ok!
-prin adm IV se pot manifesta mai usor rct.alergice,pana la soc anafilactic...
asha ca,daca simti la un moment dat ca te umfli la fata,pe urechi,te inrosesti la fata,ti se prabuseste tensiunea-URGENT!-suni pe nenea dr!!
-mai da eriteme,eruptii,aduca bubite pe corp
Iar,asha cum bine a-ntrebat Lavi02,daca se prelungeste mai mult trat-pot aparea-senz de greata,voma,diaree,si dezechilibrarea florei normale a organismului-adica,se poate dezvolta Candia,Proteus,Pseudomonas,etc
Sper ca nu te-am speriat cu ef.astea adverse,si cu trat.pe termen lung,dar tb sa stii,ca acum nu mai suntem pacienti obisnuiti,suntem
BURTICI!!!Dar,nu te mai agita,oki???Acum,hai sa-i acordam si lu'nenea dr.B o bila alba,ca nu e la primul caz de st.agalactiae,si nu-si lasa el pacientele in deriva!!
Pupici multi,si sa stai linistita
Silvia si Stefanel,39+
silvia_d spune:
Pfiu,scrisei Candia in loc de Candida...![]()
[red]Lavi02 si Lordra si Joy:dupa cum am mai zis,si pe mine cred ca ma paste o nastere peste 40+,eram kiar speriata de efectele unei sarcini supra-purtate;la tine,Lavi,cum a fost la prima nastere,ti-a declansat-o medicul??? si nu vreau sa-ti trezesc amintiri neplacute,dar cum a fost cu hemoragia aia,de la ce s-a declansat??
mie mi-a zis totusi ca e colul deskis,dar ATAT!nu moale,nu usor dilatat,nimic...
acu'sa va mai pun o-ntrebare tehnica:eu mi-am luat prenatal de la 1 oct...sa nu treaca naibii mai multe zile,sa n-am de unde face 46 de zile(sau cate?!)de post-natal,ca am auzit ca nu mai pot beneficia de CIC,nu????
...la ce ma gandesc eu la ora asta...
Oare,fetele,sa fie ca am stat in prenatal,si nu am mai facut asha de multa miscare???Si ca s-a-nvatat bebicu'-n burta mamei la caldurica??
Ca la mine,Stefanel ar avea cu cine sa semene asha...mai lenesh...![]()
silvia_d spune:
fetelor,e dimineata,nu dati cu pietre,iar am uitat sa mai zic ceva!!!
Lavi02, ai zis de cafea decof...da,intr-adevar si de la ea se poate pierde Ca si ea si ea diuretica,pentru ca ef.diuretic e dat si de cofeina,dar mai apare si din celelalte subst.din bobul de cafea,sau de teina din ceaiul verde sau negru:flavone,taninuri,etc-dar aici sunt f.slabe!!!
deci,o cescuta de cafea n-o sa strice nimanui?
Numai ca copilasii sunt f.f.sensibili la excitatia cu cofeina?
O trece in lapte???? mai ma uit si va spun!
Pupici
Silvia si Stefanel-lenevel,aproape 40 sapt.
cristinamh spune:
Ina, lapticul a venit duminica, chiar inainte sa iesim din spital, ca ma gandeam sa profit sa plec acasa proaspat mulsa... bine ca am renuntat, ca mandra mea e foametea intruchipata. si eu am nascut joi seara... nu stiu cat conteaza, dar colostru era de prin luna a 7-a, iar bubulina a pompat in spital cat de des a avut ea chef.(dar nu non-stop
)
cum dorm cu bb!?!? pai... o pun langa mine, pe o pernuta, ca sa nu cada. si tin la nivelul gatului... ca sa nu ma intorc peste ea. nu ca m-as misca, de cand aveam burtica m-am obisnuit sa dorm neintoarsa, numai daca ma trezesc imi schimb pozitia. si cu ea pe piept la fel, dorm fara sa ma misc. ma rog, cat inca are vreo 3 kg, ca apoi n-o sa mai pot respira.
cu programul...hmmm... uite acum copii dorm, am zis ca nu mai rezist, vreau si eu un pic la pc!!! nu de alta, cu cititul merge bine, scrisul ma omoara!!!
ela, mergi la spital... neaparat vezi ce e cu scurgerile alea!!!
joy... cam ce descrii tu aveam eu cu o sapt inainte sa nasc. bine, nu ata de dureroase, sa strang din picioare... io cred ca vrei sa ne faci surprize, si sa fii mamica de nov!!!
noi... pai aseara am zis ca mor. eu, ca bb nu avea nimic. am facut baita tarziu. bebelina a mancat la 12... dar nu s-a stresat prea tare... asa ca nu mi-a golit sanii... mai, si stangul era cam plin...peste noapte a dat pe rascoale... ma durea ca naiba, si mandra nu se mai trezea!!! s-a trezit la 4,30!!! in mod normal as fi fost fericita cu 4 ore de somn, da' de unde...
. dupa ce a mancat parca pluteam printre nori, asa bine ma simteam!!si nici sa ma mulg nu-mi vine
, ca eu tare as vrea sa se regleze productia dupa solicitarea ei, nu sa fie mai mult... si asa nu ajunge sa pape la ambii, se satura cu unul singur...
.
uite c-am ajuns s-o fac si pe-asta, sa ma vait de laptic...

Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
gabitaco spune:
Buna fetelor!
Am mai intrat si eu sa mai citesc ce a-ti mai scris.Vreau sa le felicit pe noile mamici care au nascut dupa 15 nov. La toate va dores sa aveti copilasi sanatosi si mancaciosi si voi putere sa ii cresteti. Eu am fost marti la doctor la 39 de sapt si colul era inchis, bebele sus si nu aveam nici unfel de contractii.
DPN-ul meu este 29 nov, ca vad ca in listita e trecut 30 nov- dar nu asta conteaza, eu nu am contractii, inca, dar sper ca bebe sa nu stea pana la 42 de saptamani. Vreau sa nasc norma, fara anestezie, deocamdata.
Ela - eu sic sa mai astepti pana la 41 de saptamani si apoi sa iei legatura cu doctorul tau si sa vezi ce se poate face. Parerea mea esta sa nu astepti pana la 42 de saptamani- dar fiecare face cum crede ca e mai bine.
Mai- burtici de dec. sa nu carecumva sa mi-o luati inaite
ca ma supar rau de tot.
gabita
39++
Ioana Mateea
joy04 spune:
SILVIA, 42 iti trebuie dupa nastere, daca nu ai 42 zile nu-i bai, dar nu poti cere CIC decat dupa. Asa ma gandem ca voi pati si eu cu o sarcina suprapurtata...Dar tu ai luat cu 63 zile inainte concediu..si deci iti mai raman 63 zile dupa nastere minus cele 42..tot iti mai raman de acoperire 21 zile .
De cafea decof, eu am citit ca este mai nociva decat asta normala, ca prin procedeul de extragere a cofeinei va contine mai multe e-uri...asa ca eu am renuntat sa beau decof, mai bine beau o ceasca normala si gata. Cand oi alapta...atunci nu stiu ce o sa fac. Nu mai tin neaparat la cefeaua de dimineata, dar mi se mai face pofta si beau. probabil o sa beau jumate de cescuta mica, imediat dupa alaptare ca pana la masa urmatoare sa- treaca cat de cat efectul.
Critina...as vrea parca sa fiu mamica de noiembrie...cu toate ca intotdeauna mi-a placut sa ai un bb in jurul Craciunului, sa fie zapada afara si sa fii cuprins de febra sarbatorilor....dar este cam prea tarziu 25.12.....

joy
+ bocanila
39 FIX
poze
leea_cv spune:
Lavi, multumesc pt raspuns.Cred ca am sa ma duc sa fac si eu analiza cu pricina,desi mi-e un pic frica sa nu imi derajjeze colul.Caci al meu a fost operat si scurtat.Dr meu se tot mira ca am dus sarcina chiar si atit.
In rest am o sumedenie de contractii de toate felurile.Ba sus,ba jos,ba deodata,ba mai puternice ,ba mai slabe.Unele sunt chiar la 10 min,vreo 3 una dupa alta,apoi se mareste durata.Nu mai stiu ce inseamna asta.Iau cite un no-spa si trec pt o vreme.Mai este voie sa iau no spa?
Ina, mi-au mai trecut disperarile,au venit zile ceva mai frumoase,dar durerea ramine acolo in suflet.
Ela fugi la medic.
Pupici.
36+
leea
silvia_d spune:
DA,asha e Joy,prin procedeul de decofeinizare,intai tre'sa scoata cumva cofeina de-acolo,si-atunci o transorma in citrat de cofeina,care e solubila-adica,nessul---ei,si-acest citrat e destul de toxic-ptr ca citratul de Ca e o sare greu solubila-deci ia Ca destul de repede din organism;dar,mai zic astia,ca o cescuta e ok---ori decoff,ori normala!ca asta normala are decat 50-max.100 mg de cofeina!
Ii spuneam Cristinei ca aceleasi simptome le am si eu,adica acele curentari la burtik si spate,si ma fac sa zic:"Au!",sau sa-l strang pe sotu'de mana,daca suntem in pat,la Tv!!!S-o apropia,mai stii???
Tipa si tu ca mine,prin casa:"vreau contractii!!"
Pupici
joy04 spune:
SILVIAAAAAA am contractii dar nu se pun si ele de acord sa zica "gata hai sa facem si noi ceva bun...adik un BB"
LEEA eu zic sa iei NOSPA, ai voie, mai ales ca ei abia 36 saptamani, sa mai stai macar 1-2 saptamani
si apoi poti sa devii mami
joy
+ bocanila
39 FIX
poze
leea_cv spune:
Ok Joy, saru'mina.Ca acu eram stresata si din cauza oportunitatii administrarii de no-spa.
Duminica faina sa aveti.Io ma duc la mama,la tara.Sper sa mai incap in masina.Nu e prea departe ,la 20 de km.

36+
leea