Mamici de ianuarie-februarie 2006 (72)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Dragele mele, multumesc pt. felicitari! Problema este acum ca sotul a avut o noapte "prelungita" (a sarbatorit, deh) si inca nu poate sa plece din Cluj ca sa vina acasa... Radea manzeste la telefon cand mi-a spus, la 10.30 era abia la micul dejun si bea... suc. Eu imi fac griji pt. ca n-as vrea sa-l apuce intunericul. Si mai are si mania raliurilor...
Am facut o iahnie de fasole ... si mi-a trimis mama salata de sfecla rosie si ciorba de burta (fara usturoi, ca nu-l suport acum in sarcina).

Kiki 29w
http://community.webshots.com/user/astery100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

BUNA DIMINEATA la ora 12,00!
Da' totusi am reusit sa mananc macar:o felie de paine cu salata de vinete cu maioneza si ceapa,un ou fiert si cateva bucatele de bacon si cascaval,plus un pahar cu suc de lamaie sa am cu ce bea Elevitul si No-spa-ul! Acum am trecut la cafea si ...restul de visine in ciocolata! pana pe la ora 16,00 poate nu ma mai apuca foamea...
ANDIARORO ce zice dieteticianul tau? E ok? Mama ce mi-a placut si mie faza cu negrii aia! I-am zis si sotului sa se distreze!
DIANA ma gandesc ce fain o fi suportul ala pentru baie! Dac-ar fi si pe-aici si daca as avea loc ...in baie,sigur as lua,mi se pare super practic! Cat despre produsele JOHNSON ai vazut ce zice URSOAICA! MIe mi-a zis nepoata din Oradea ca le-a folosit la primul baietel si-s ok,altii se uita la tine cu dispret daca le iei (cam snobi!), cred ca pana la urma e vorba de toleranta si sensibilitatea individuala! Ca si cu suzetele...Totusi URSOAICA are dreptate in general. Toate produsele de firma ce apar aici la inceput sunt super, apoi ...se dilueazaaaa calitatea dupa ce incep sa fie produse loco! Si asta la orice! Le simtim si le vedem cu ochiul liber... Nu m-am gandit pana acum si de aia am luat si cateva produse JOHNSON , insa bebelina mea nu va fi asa sensibila, pun pariu!
DANIELA distractie placuta la plimbare ce bine ca mai poti merge macar ca eu......nici din baie pana in camera nu mai pot decat cu chinuri! Si antiinflamatoarele sunt interzise in ultimul trimestru de sarcina Nu stiu ce sa ma mai fac! AJUTOOOOOOR!!!
ASTERYARO felicitari pentru sot si ai vazut ca mai exista pinguini schiopi...sau mai bine zis pinguini anchilozati
MARAKI cum ti-a picat fasolea de-aseara si cumparaturile? Ai dormit bine?
URSOAICA acum si tu cu durerile...ne anchilozam toate?

MONI 34+ si bebelina DIANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TatianaG spune:

Buna Burticutzelor!!!

Pentru fetele din strainezia, care nu gasesc branza de vaci, se poate face usor si acasa. Peste 5-6 luni va fi indeletnicire zilnica pentru masa bebelusilor - cel putin aici se recomanda sa faci zilnic branza proaspata. Prima reteta: la 1 litru de lapte se adauga 8 tablete sfaramitate de calciu lactic (calcii lactas) de 500mg si se pune la fiert pana cand se formeaza branza. Se amesteca din cand in cand. Pentru experimente folosesti cantitate mai mica de lapte si reduci proportional numarul tabletelor. A doua reteta (eu n-am facut niciodata, dar prietenele mele faceau si iesea cu gust mai bun, aromat): pui laptele la fiert si adaugi incet-incet zeama proaspata de lamaie pana cand incepe sa se formeze branza. Strecori cu strecuratoarea (cu gaura mica) sau cu tifon.

Cu sterilizatoarele e bine s-asteptati dupa ce se naste bebe, mai ales daca aveti de gand sa alaptati. Eu n-am folosit biberonul pana pe la 5 - 6 luni. Ceaiul, sucurile de fructe si supa le dadeam cu lingurita, sa nu se obisnuiasca cu tetina (bebelusii mai lenesti pot sa renunte la san in momentul in care dau de tetina). Acum, fiecare face cum crede.

Felicitari pentru noile achizitii, bebelusii sa le poarte cu placere!

Am si eu o nelamurire: nasii copiilor se aleg inainte sa se nasca sau poti sa te hotarasti pe cine sa chemi si dupa ce se nasc? La Clara stiam di-nainte, dar acum suntem in mare dilema pentru ca noi suntem romano-catolici, iar prietenii nostri pe care i-am dori ca nasi sunt ortodocsi (lor inca nu le-am spus nimic, sa nu-si faca iluzii degeaba). Si inca n-am apucat sa mergem la biserica sa ne interesam. Sper ca saptamana viitoare s-ajungem si acolo sa vedem daca-i accepta biserica.

Va doresc o dupa-masa placuta!!!!

Tatiana 34+ cu 2 si
Clara Maria
(31 ian 2004) Album 1 Album 2 Album 3Copilasi ian-feb2004

www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">Mamici ian-febr 2006

Mergi la inceput

Era sa uit,FETELE din ITALIA,SPANIA,FRANTA...unde sunteti la plimbare? Daca da, spor la ...intalniri cu cunostinte si PUPATURILE DE RIGOARE !!! Parca de patru ori era, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Dragutzelor, acum m-am trezit si eu! Socrosenia si cu sotul fac de papa , pui la cupstor, supa de pui etc, si abia astept pranzul.
Ioana, in luna a 3-a am avut probleme cu hemoroizii, dar hemoragie de-a dreptul (mi s-au spart), si am fost direct la spital, ca m-am speriat sa nu ma apuce si altceva. Doctorul de acolo mi-a spus ca pot sa iau fara grija Hemorzon, ori crema, ori supozitoare si sa am grija la dieta. Eu am luat crema, dupa ce am intrebat-o si pe ginecoloaga mea si inca alti 2 doctori (cunostinte). Toti mi-au zis ca e in regula, dar sa nu-l folosesc mult timp. Recent, iar am avut probleme, si m-am dat tot cu crema si am folosit supozitoare cu glicerina, ca eram f.f.f. constipata. NU cred ca trebuie sa-ti faci griji, la mine e totul ok cu bebelul. Daca esti stresata, mai bine ia doar supozitoarele cu glicerina, asta pt linistea ta. Si, intr-adevar, nu papa condimentat.
Diana, eu am de mult vene mai pronuntate la piciorul stang, dar acuma...s-au cam obraznicit! Tin picioarele sus si incerc sa fac dus alternativ pana la coapsa, rece-cald-rece. Asa am auzit ca e bine. Trebuie sa avem grija cu greutatea, eu deja am pus 9 kg la 38+ si mi se par cam multe!!!
Daniela, mersi de urare . Deocamdata, doar un body, dar mai urmeaza. Cate mai avem de luat...
Astery, mersi de sfaturi, dar noi am luat microunde tocmai pt bebe, nu stiu cum ne vom descurca fara el..
Oh, trebuie sa fug ca ma cheama lumea la masa, va !
Ingrid S 28+

Mergi la inceput

CEAU TATIANA!
Bine zici cu sterilizatorul ala, eu sper sa am laptic!
Cat despre branza aia, credc a marea problema e ca pe acolo nu se prea gaseste nici lapte nefiert, sau nepasteurizat...si din celalalt nu iese nimic, dupa cate stiu eu!
Cu nasii cred ca trebuie dinainte, ca dupa aia nu mai ai timp, parca se face botezul la 6 saptamani, nu? Eu n-am vorbit inca de asta cu nasa de cununie, sper sa vina ea sa nu ma trezesc cu vreo surpriza! Cred ca se gandeste totusi ca ea va fi...tebuie sa mergem in vizita , ca la telefon...Si cum sant de anchilozata, poate saptamana viitoare reusim si noi chestia asta!
Sper ca gemenii sunt cumintei! Si CLARA la fel!

Mergi la inceput

INGRID pofta buna! E bine sa ai bucatari,nu? Si mie mami mi-a adus ieri sarmale, azi imi trimite supica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_m spune:

Buna dimineta dragele mele,
Dupa o noapte asa si asa, m-am trezit la 8, am lenevit in pat pana la 9 si pe urma m-am dus in bucatarie si in 2 ore jumate am facut 4 feluri de mancare : Pui la cuptor, supica, salata de boeuf si garnitura : cartofi piure. pana la urma am facut puiul cu vin, ca ma gandeam si eu ca se elimina. Acum o sa plecam la biserica si cand venim ne ospatam
March , ce idee cu sticla, am mai auzit pe undeva, dar nu se sparge sticla de la caldura de la cuptor ? Eu l-am portionat pe bucati si l-am facut asa.
Ursoiaca, mama asa zici de uleiul Johnson ? Ca eu de o saptamana am luat o sticluta si ma dau cu el pe burtica si peste tot , dar nu am observat inca nimic. Sper sa nu ma aleg cu bubite.
Astery, felicitari pt sot
Ana, tie cum ti-a iesit puiul ?
Diana , La multi ani pt mandra ta !!!! Am uitat sa iti spun vineri, desi si soacra mea e Ecaterina !
Monicile , voi ce faceti ?

Ana 33+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_m2005/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marchplayer spune:

Ana, nu se sparge sticla pentru ca o umplii cu apa si pui si putin ulei, vreo 10 ml. Puiul facut asa este foarte bun mai ales ca nu sta in tava cu ulei. Dar sa stii ca dureaza ceva timp pana se face! Mama mia ce spor ai avut la gatit inca de dimineata, 4 felri de mancare in doar 2 ore, mie imi ia doua ore numai pana ma urnesc
Tatiana, si eu sunt un pic nelamurita in privinta nasilor, mai ales ca vreau pe altcineva, nu pe nasii nostrii de cununie! Oricum o sa-i intrebam dupa ce nasc, asa m-am gandit ca-i mai bine, ca nebotezata nu ramane, mai ales ca multi vor sa-i fie nasi! Apropo de branzica aia fabricata in casa, am auzit la cineva ca ia laptele praf dat de la primarie si face din ala branza! Nu stiu cat este de bun, oricum pana ajungem noi la faza aia mai este destul!
Ingrid, naspa faza cu hemoroizii, m-a ferit Dumnezeu de astia! Sper sa nu-i faca acum in ultimile 2 luni! Nu am nici varice, nici vergeturi si nici umflaturi, sper sa raman asa!
Eii, Monica, toate speram sa avem lapticsi sa nu avem nevoie de biberoane, sterilizatoare si "mulgatoare" dar mai stii?
Ursulino, imi pare rau ca ai dureri dar se pare ca nu scapam nici una de ele, sa speram doar ca vin si pleaca, nu ne tin toata perioada pana nastem!

daniela 29++

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marchplayer/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinadum spune:

Kiki au dreptate fetele ia da tu o fuga pana la nenea doctorul sa iti vada piciorul ca nu prea e normal sa fii pinguin schiop.Felicitari pt sot.
Monica da ai mancat nu gluma... acu ca ai zis as vrea sieu salata de vinete si nu imi place sa coc la ele... dar am sa ma indur.
Tatiana merci pt ideea cu branza dar la cat de neindemanantica sutneu cine stie ce fac dar lasa ca ma descurc eu . Oricum ca te-ai gandit si la noi. De bebelushi ce ne mai zici . Nu vrei tu sa deschizi drumul la mamici??????
Ana sa incerci su sticla stiu ca si mama face si e bun rau de tot.
Cu sterilizatorul la fel si eu am sa iliau dupa deci dc am nevoie. Dc o trebui sa sterilizez ceva si nu am sterilizatro fierb iar cu prima ocazie am sa cumpar . Dar nu dinainte ca nu se stie dc trebuie. La fel si cu pompa. Plus ca aici am vazut ca au niste pastile care sterilizeaza si pe care foarte multi le utilizeaza. Trebuie sa intind antenele sa vad care e treaba.
Irina 36

Mergi la inceput