Deserturile Nataliei (2)
Raspunsuri - Pagina 3
adi69 spune:
Am facut brownie ,cu crema de ciocolata...in loc de branza.A iesit foarte buna.
Am facut si tortul de branza..foarte bun!Doar ca a trebuit sa-l tin in cuptor ceva mai mult decat ai spus tu..ca nu se mai intarea la mijloc...probabil a fost prea moale branza folosita de mine.
Am incercat sa pun ceva poze..dar nu stiu sa le ascund intr-un singur cuvant..aveti aici si poza la brownie
http://photos.yahoo.com/ph//my_photos
Adriana
Balbina spune:
Adriana, imi pare tare bine ca ai avut curajul sa incerci tortul de brinza fara sa vezi poza lui. Privitor la timpul de coacere, poate fi si din cauza cuptorului, fiecare are "toanele" lui. Eu am scris cam cit coc eu, la altcineva poate sa dureze mai putin sau mai mult.
Ce fel de crema ai folosit la brownies?
Pozele tale nu le pot vedea, din pacate, caci link-ul pe care l-ai dat nu e bun, trebuie neaparat sa contina ID-ul tau din yahoo. Iesi din album si intra ca vizitator, abia atunci copiaza link-ul.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
Balbina spune:
quote:
Originally posted by adi69
Acum se vad?
http://community.webshots.com/user/adrianamo
Adriana
Acuma daaaa, arata super! Si nu doar cappuccino si tortul de brinza, ci si celelalte dulciuri, nici nu vreau sa-mi imaginez ce bune sint, ca mor de pofta.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
adi69 spune:
Imi plac mult placintele sau tartele din branza de vaci,le fac des caci asa mai mananca si fata mea branza,de aia n-am mai asteptat poza.Eu am o reteta de pasca cu branza de vaci si ciocolata(dintr-o revista,nu stiu daca am voie sa spun de unde),pe care o fac in timpul anului sub forma de prajitura,si care e bestiala.Si bineinteles ca acum am si o reteta de prajitura cu branza pe care o pot face de Paste...:)de la tine...
Crema la brownies am facut-o cu Finetti si unt,este o crema fina la care apelez de cate ori nu am chef sa-mi bat capul...
Din pacate pozele sant cam vechi(in afara de astea cu brownie si tortul cu branza),caci am mai mult de un an de cand n-am mai facut poze la praji si torturi..si m-am dezobisnuit ,chiar si-acum era sa mancam tot tortul cu branza inainte sa apuc sa-i fac poza...
As incerca prajitura cu lamaie ,dar ma incurca laptele ala condensat,nu se gaseste si ca sa-l inlocuiesc cu o frisca lichida de la hulala(de ex.)nu stiu daca e bine...vad eu.
Adriana
http://community.webshots.com/user/adrianamo
Balbina spune:
Adriana, si mie imi plac mult dulciurile cu brinza de vaci. Chiar ma intereseaza reteta ta de pasca cu brinza si ciocolata, daca poti, posteaz-o, te rog. Oricum, mai pina la Pasti, dar sa mi-o notez, sa fie acolo.
Cu privire la laptele condensat, stiu ca il poti gasi la basarabenii care vind in piete, intreaba si tu pe la ei, poate are cineva de vinzare sau iti aduce cu proxima ocazie. Sfatuiam pe cineva mai devreme, se poate inlocui cu un pahar de smintina mai grasa + aproape un pahar de zahar. Insa desigur, gustul va fi diferit, dar tot bun va fi, cu siguranta.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
Balbina spune:
Am si poze cu torturile in sectiune:
Masinuta
Buburuza
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
dianaiulie2009 spune:
Natalia , am facut si eu brownies .
Am niste nelamuriri :blatul trebuie sa fie pufos ca si la chake sau ceva mai subtire?
crema de branza cam ce consistenta trebuie sa aiba ?
La mine blatul nu e deloc pufos , e ca si o tarta , nu a crescut la copt . Crema de branza e foarte lichida , abia am reusit sa o pun pe toata , ca imi curgea pe margini .
Acuma recunosc ca sunt incepatoare in ale prajiturilor , de aceea as dori sa-mi spui pe unde gresesc ca sa invat , ca vorba ceea
<< omul din greseli invata >> .
Vreau sa-ti mai spun ca nu am avut tava cu diminesiunile 20/20 cm si am folosit forma rotunda de 26 cm , in loc de unt am folosit margaina pentru prajituri , iar in loc de nuci am pus alune ( nu am gasit nicaieri nuci , cred ca le tin pentru sarbatori ) .
Astept corecturi din partea ta .
P.S. Am folosit margarina in loc de unt , deoarece o vecina mi-a spus ca e acelasi lucru . Daca conteaza atunci spune-mi te rog , ca sa stiu pe viitor sa folosesc unt in retetele unde e specificat acest lucru .
ANA-ANDREEA 10 MARTIE 2000
PAULA-CEZARA 20 DECEMBRIE 2004
crinuta spune:
quote:
Originally posted by anacezara
Natalia , am facut si eu brownies .
Am niste nelamuriri :blatul trebuie sa fie pufos ca si la chake sau ceva mai subtire?
crema de branza cam ce consistenta trebuie sa aiba ?
La mine blatul nu e deloc pufos , e ca si o tarta , nu a crescut la copt . Crema de branza e foarte lichida , abia am reusit sa o pun pe toata , ca imi curgea pe margini .
Acuma recunosc ca sunt incepatoare in ale prajiturilor , de aceea as dori sa-mi spui pe unde gresesc ca sa invat , ca vorba ceea
<< omul din greseli invata >> .
Vreau sa-ti mai spun ca nu am avut tava cu diminesiunile 20/20 cm si am folosit forma rotunda de 26 cm , in loc de unt am folosit margaina pentru prajituri , iar in loc de nuci am pus alune ( nu am gasit nicaieri nuci , cred ca le tin pentru sarbatori ) .
Astept corecturi din partea ta .
P.S. Am folosit margarina in loc de unt , deoarece o vecina mi-a spus ca e acelasi lucru . Daca conteaza atunci spune-mi te rog , ca sa stiu pe viitor sa folosesc unt in retetele unde e specificat acest lucru .
ANA-ANDREEA 10 MARTIE 2000
PAULA-CEZARA 20 DECEMBRIE 2004
Blatul trebuie sa fie crocant.
Exact intrebarea asta i-o puneam eu Nataliei noaptea ( parca era 24) si cand mi-a raspuns ca trebuie sa fie crocant m-am linistit.
Crema nu trebuie sa fie lichida, dar, inainte sa o intinzi pe blat trebuie lasata la frigider 2 ore, asa a specificat Natalia si asa am facut, insa, eu am adaugat mai mult unt dar si branza Philadelphia.
M-am orientat dupa ochi la cantitati, mai ales ca eu avand tava 23/30 a trebuit sa modific cantitatile, si am avut emotii mari sa nu fac vreo boacana. Noroc cu Natalia, care are o rabdare de fier si imi explica la orice ora.
Ce am remarcat eu la aceasta prajitura este faptul ca a doua zi este mult mai buna, de ex, eu am pus-o la frigider pe la 1 noaptea, iar a doua zi spre seara era perfecta.
Vorba Nataliei, totul e sa ai rabdare, iar cum eu la capitolul asta stau catastrofal, a fost foarte greu, insa, a fost cea mai buna prajitura pe care am mancat-o vreodata si sper sa imi iasa la fel si data viitoare.
Natalia, crezi ca ar merge si cu Mascarpone?
Crinuta si Rayan
Balbina spune:
Anacezara,
Daca scrie in reteta sa folosesti unt, nu inlocui cu margarina, untul si margarina nu prea sint acelasi lucru (alta chestie e ca eu nu recunosc margarina ca aliment, peste tot folosesc doar unt, dar asta e o optiune personala ).
Blatul trebuie sa iasa mai mult crocant decit pufos, si nici nu creste tare mult, doar daca bati bine aluatul inainte de a pune faina, pe care o incorporezi cu miscari abia, abia, fara sa insisti. Sa nu-ti fie frica de cocoloase, ca nu vor fi.
Oricum, blatul se mai inmoaie de la crema. Care vad ca ti-a iesit destul de lichida. Nu stiu motivul, insa presupunind ca ai inlocuit doar untul cu margarina, dar in rest ai respectat reteta intocmai, ma gindesc ca o fi de la margarina. Nu ai pus-o topita, ci inmuiata la temperatura camerei, nu-i asa? Eu cind bat untul cu crema de brinza, compozitia e pufoasa, insa cind adaug zaharul pudra, se face mai lichida, dar nu curge chiar ca apa, e ca o smintina nu foarte groasa, ca o crema de iaurt. Nu stiu cit de lichida a fost crema ta. Oricum, poate totusi se va intari la rece.
Alunele nu cred ca au facut vreun rau, deci poti sa le ierti.
Sa-mi spui cum a iesit prajitura la gust.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!