Sfaturi pentru o educatoare

Sfaturi pentru o educatoare | Autor: numeioana

Link direct la acest mesaj

M-am decis! Imi doresc sa devin educatoare si am planuri in acest sens. Iubesc copiii la nebunie si sunt sigura ca niciodata nu o sa ma satur sa lucrez cu ei. Totusi lipsa de experienta isi spune cuvantul, in sensul ca daca ma gandesc mult la asta ma ia asa o teama...ca nu o sa fiu pe masura asteptarilor parintilor. Pentru ca cu micutii nu am nici o problema. Sentimentele sunt reciproce, pentru ca stiu sa ma comport cu ei, cum sa le starnesc curiozitatea, cum sa-i fac sa invete... Ideea e ca nu stiu cum gandesc parintii. Nu sunt mama inca (imi doresc enorm propriul copil), dar o sa incerc sa fiu mama tuturor.
Parinti, dascali, fosti profesori, astept sfaturi din partea voastra. Oare ce parere au parintii despre o educatoare de 24 de ani, fara prea multa experienta cu copiii, dar cu dorinta ardenta de a se idica la inaltimea asteptarilor si chiar de a le depasi?
Pana la urma toate au un inceput, nu?!

POZE
Ioana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Am sa raspund la asta: "Oare ce parere au parintii despre o educatoare de 24 de ani?".
Poate un pic de reticenta la inceput, dar in final conteaza rezultatele, adica modul in care comunica ccc cu copilul, il intelege si il ajuta sa se dezvolte. Noi sintem in al treilea an de gradi, am cunoscut mai multe educatoare/profesoare tinere foarte bune in ceea ce faceau, iar "idealul" a fost cea la care s-au combinat inclinatia nativa (caldura, blindete la modul inteligent, rabdare si un soi de predispozitie pentru joaca) cu studiile de psihologie. Nu avea copii, era foarte tinara, poate nu chiar 24 de ani, dar nu mult peste. Si era extraordinara.
Mult succes!

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalaandreea spune:

hihi
cam asa m-am intrebat si eu la inceput: "Oare ce parere vor avea parintii despre o educatoare de 20 de ani?"
atati ani aveam eu cand m-am angajat(adica acum 2 ani)
nu stiu, probabil au fost printre ei unii reticenti la inceput, dar nu mi-au aratat asta- s-au purtat extraordinar cu mine. am avut o relatie educ-parinti extraordinara
dar, fara sa ma laud, si eu am facut treaba buna si mi-am dat toata silinta sa ne intelegem bine si sa dau tot ce e mai bun din mine pt copiii lor (iar parintii au simtit asta)
succes
si....ai incredere in tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

parerea mea- o educatoare pote fi buna sau nu, indiferent de varsta. Putina experienta nu ar strica, dar se poate si fara, important e ca piticii s-o iubeasca si s-o respecte, tot ce zice ea sa fie "lege". Sa fie consecventa. Si sa nu le puna copiilor tot timpul desene animate (punctul meu dureros, dar educatoarele alea s-au schimbat de atunci) Sa nu lipseasca mult de la gradi. (am avut si una studenta, era cam nasol ca lipsea cu lunile)

Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze noi Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Spiritul ludic nu trebuie sa-mi lipseasca, nu? Am capacitatea de a ma juca cu ei ca un copil. Poate si pentru ca am avut o copilarie fericita si, desi m-am maturizat normal, nu am uitat ca in fiecare dintre noi mai e inca o farama din sufletul de copil.

POZE
Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Sigur ca da Ioana, e foarte important sa mai ai putere sa te si joci cu ei:))
Gagalicii ar aprecia asta foarte tare si pe tine te-ar ajuta atunci cand trebuie sa treci la lucruri "mai serioase".

Si sunt convinsa ca , daca ii iubesti, restul va veni de la sine. Inveti pe parcurs...
Totul e sa nu-i consideri niste mici dusmani, care nu vor altceva decat sa-ti strice tie ziua:)). Din nefericire, exista multe educatoare care cred asta...

Succes, Ioana! Si sa ne povestesti cum a fost prima zi la gradi!

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Draga Numeioana, ca de la suflet la suflet de educator iti spun: inarmeaza-te!!! Cum cu ce? Cu urmatoarele : rabdare enooorma, nervi de otel, fizic rezistent, capacitatea de a te cobori la nivelul lor - si fizic, si mental, puterea de a rezista la muulte, multe lacrimi. Daca vei avea grupa mica, gandeste-te ca o sa ai in grupa 20-30 de gagalici de 3 an
care poate nu stiu sa manance singuri, poarta pampersi, vorbesc urat,injura pentru ca au observat ce incantati sunt toti acasa cand fac asta...te pocnesc cu vreo jucarie in cap, vor toti in brate la tine in acelasi timp, daca se poate, fac scene de gelozie daca mangai un alt copil pe cap si nu pe el, daca iesi cu ei undeva trebuie sa fii cu ochii in 14 si cu nervi "calmi". Crede-ma, ultimul lucru de care o sa iti mai pese o sa fie ce gandesc parintii!!! Daca stii sa iti faci treaba, nu au ce sa iti reproseze. Stiu prin ce treci, mi s-a intamplat si mie, dar dupa 10 ani...mai uiti de emotii si de parinti si te concentrezi pe copii!!!
Ce sa iti mai spun? Daca tu esti gata sa faci toate astea, pentru 40 si de ani, fa-te educatoare!!! Daca nu, gandeste-te mai bine, fa un copil doar al tau si ai terminat povestea!!!

"Nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Ioana,
la inceput n-am avut o parere extraordinara despre una din invatatoarele lui Marcu pina am apucat sa vorbim numai noi amindoua despre evolutia lui in ultimele 3 luni. Am fost extrem de placut surprinsa sa constat cit de bine imi stia baietelul, ce ii place, ce nu-i place, mincarea favorita, punctele lui bune, cele rele, relatiile sociale, totul in amanunt. Avea un caiet in care il rugase in fiecare zi sa scrie/deseneze cite ceva si sa raspunda la o intrebare (de ce ingalbenesc frunzele...etc). Erau foi goale, si raspunsuri in gluma, cind nu avusese chef, si notitele ei descriind mimica lui Marcu , o gluma pe care i-o spusese , o observatie care ei i s-a parut interesanta...etc
Am vazut apoi ca si stia sa procedeze cum trebuie, dar impresia a fost covirsitoare cind am vazut cit de bine imi cunoaste cineva baiatul, petrecuse timp cu el, nu gluma.
Pe mine asta m-ar impresiona la virsta asta.Mai tirziu, cind sint mai mari probabil ca am sa am alte prioritati, dar pentru acum e de ajuns
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Cand am dus-o prima data pe Oana la cresa am descoperit cu foarte multa incantare ca educatoarea era foarte tanara.
De altfel, observatia pe care o pot pune pe tapet acum este ca toti copiii iubesc educatoarele mai tinere. Cred ca asta-i din cauza faptului ca ele au mai multa rabdare, au putere si dorintza de joaca alaturi de cei mici.
Cele mai in varsta, chiar daca au experienta, duc lipsa de rabdarea aceea absolut necesara atunci cand ai de-a face cu o grupa de copii galagiosi si zburdalnici.

Daniela (29+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUM 1 OANA MARIA + ALBUM 2 OANA MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Va multumesc mult pentru sfaturi. Astept si alte mamici si educatoare sa vina cu idei si sa-mi impartaseasca putin din experienta lor. Oricum, sunt hotarata sa iau meseria asta in piept si sunt sigura ca puiutii imi vor aduce multe satisfactii.

Va pup

POZE
Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Pentru meseria asta ce fel de studii sunt necesare? Intreb si eu de curiozitate.

In locul tau nu m-as preocupa mult in legatura cu varsta. E un avantaj pentru ca cei mici te vor percepe mai apropiata. Cu ei iti petreci tu timpul nu cu parintii.

Mergi la inceput