Sfaturi pentru o educatoare

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Pai, Clover, eu am terminat o facultate care n-are legatura cu profesoratul. (jurnalism) Este necesar un curs de institutor ca sa poti lucra la gradinita. Si o sa le predau si engleza. Mamaaaaaa, abia astept!!!

POZE
Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annitha_cl spune:

Ioana, eu sunt mamica si stiu cat de incantat a fost Andrei in prima zi de gradinita, cand a constatat ca una din cele doua educatoare pe care el le are este tanara iar eu am fost extrem de usurata pentru ca stiu ca fiul meu nu s-ar apropia foarte repede de o persoana mai in varsta. In plus eu comunic permanent cu educatoarele telefonic (programul nu imi permite sa il duc sau sa-l aduc eu de la gradi) sau prin biletele. Andrei le iubeste foarte mult pe amandoua iar eu le apreciez, culmea, foarte multe pe cea mai tanara ( nu cred sa aiba mai mult de 23 de ani) care este foarte comunicativa si care ma ajuta chiar si pe mine foarte mult sa imi inteleg copilul, ma ajuta enorm in relatia mea cu el. Este foarte adevarat ca si cealalta este un pedagog bun dar m-a deranjat cu ceva zilele trecute si inca mai sunt suparata pe dansa dar din punct de vedere al meseriei nu am ce sa ii reprosez.
Deci, nu conteaza varsta ci doar ceea ce faci tu pentru prichindei. Iar, mai mult de atat, eu cred ca este un avantaj pentru tine ca esti mai tanara.
Succes.
Ahh, si inca ceva... stii ca si eu cochetez cu ideea de a deschide o gradinita particulara?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Felicitari pentru idee! Nu pot decat sa-ti spun ca te sustin. Si eu am avut dubii cand am vazut ca educatoarele lui Andrei sunt amandoua f.f. tinere, dar m-am inselat! Amandoua se implica foarte mult in educarea copiilor si au multa rabdare. Cred ca ai nevoie de un suflet de copil, de rabdare si de intelegere fata de nevoile lor!!

Catalina & Andrei(3ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Preda spune:

Felicitari!
Cred ca varsta este un avantaj. Fara sa doresc sa jignesc pe cineva, unul dintre obiectivele urmarite atunci, cand am decis ca Mugur sa mearga la gradi a fost ca personalul sa fie tanar. Copii au nevoie de copii si de multa multa tinerete. Educatoarea lui Mugur este foarte tanara si dupa 2 luni de gradi, deja avem rezultate foarte bune. Eu ca mamica imi doresc sa comunic cu educatoarea sa ne sprijinm reciproc in demersuri, pentru ca, de ce sa nu recunosc in orele petrecute la gradi, educatoarea este "mamica" lui. Este o meserie grea si foarte frumoasa, poate cea mai grea, dupa cea de mamica.

Iti doresc mult succes.Fii sigura ca daca ai inclinatie asa cum spui, pitici vor simiti si deja ai un prim aliat. Pe masura ce vor apare rezultalele parintii se vor deschide si ei si te vor sustine tot mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paris_h spune:

Ioana, nu stiu daca te ajuta dar o sa-ti povestesc despre mine. Aveam 19 ani cand am luat clasa I. Parintii erau putini reticienti pt ca la clasa paralela era mama, inv. cu renume in sat.
La prima sedinta cand am deschis usa si am vazut oameni care imi puteau fi parinti am inchis-o la loc.
Copiii ma iubeau iar eu imi faceam meseria. Daca faci ceea ce ai invatat este imposibil sa nu fii apreciat daca intr-adevar ai chemare spre aceasta profesie.
Eram cea mai tanara din colectiv(fosta mea scoala) dar, oamenii au fost multumiti de"prestatia" mea, astfel incat in anul urmator parintii copiilor de clasaI doreau sa-si dea odraslele la o alta proaspat-venita de pe bancile scolii. A insemnat mult sa vad ca parintii au incredere in tineret ( iar eu contribuisem la asta).
Succes! Daca vrei cu adevarat, poti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asterix 10 spune:

Cand a inceput grupa mica atat eu cat si baietelul meu am fost foarte incantati ca educatoarele erau foarte tinere una avea in jur de 18 ani {doar ce a terminat liceul pedagogic}iar cealalta 28 ani si avea deja 10 ani de profesie .Amandoua au fost nemaipomenite si cea ce a contat cel mai mult a fost ca ele in primul rand s-au inteles foarte bine.Consider ca varsta este un atu in plus ,copii in marea majoritate sunt crescuti de mame si mai putini sunt obisnuiti cu persoanele mai "coapte"Si daca iti si plac copii este nemaipomenit.SUCCES!!!

Mergi la inceput