Fetele din America (56)
Raspunsuri - Pagina 4
adrienne12 spune:
sanca la fetiza de 9 ani ia-i fie toale, fie bijuterii (cercei, bratara), fie jocuri pe computer sau play-station, ma rog ce exista ca nu mai sint in tema. Pe vremea lu' fiu-meu de-abia aparuse nintendo. Sau gameboy, depinde citi bani vrei sa cheltui.
Bic spune:
Fetelor, mi-am plantat azi bulbii!!! In vase. Speram sa iasa, ca in toti ceilalti ani mi-au iesit.
In alta ordine de idei, cum ziceati voi pe=aici va trebuie sa fac sa-mi fac un pasaport nou? Am Green Card, iar pasaportul imi expira in iunie 2006. Se poate ocoli varianta de a astepta sase luni prin consulat? Daca ajuns in Romania inainte sa-mi expire pasaportul mai exista regimul de urgenta acolo ca sa mi-l pot face direct acolo?
Smaranda, 03.11.2005
Bic spune:
Scuze ca va intreb din nou de pasaport, dar e imposibil sa gasesti cea in arhive, ca-ti afiseaza tot thread-ul si n-am vreme ca trec prin zeci de pagini.
Thx.
Smaranda, 03.11.2005
polux spune:
Bic, da poti sa ti-l faci acolo in regim de urgenta cu conditia ca pasaportul sa expire in mai putin de 6 luni. Eu am intrebat anul acesta in iunie. pasaportul meu expira in februarie si eu voi merge acasa abia dupa. Si am vrut sa-l schimb acum. Dar mi-i s-a spus clar, ca nu pot sa mi-l schimbe ca expira IN MAI MULT DE 6 LUNI. Cum al tau expira in iunie si banuiesc ca te duci in 2006 acasa, cred ca se poate.
Cred ca te-am ametit, spune-mi daca nu intelegi ce am scris, si revin cu amanunte.
Liliana
lexi spune:
quote:
Originally posted by Laura Takacs
Noi mergem la ferma dupa brad (il taiem sau ni-l taie), dar numai cu cateva zile inainte de Ajun.
vezi sa-i pui sa-l adoarma mai intai, ca te iau astia de la protectia coniferelor.
noi o intindem un pic la doctor, o vizita scurta de sfarsit de an. ati avut probleme cu negii pe aici, luati de la piscina sau din alte parti cu talpile goale? va spun eu cand ma intorc, nu-sh de ce nu v-am interogat mai devreme.
ili, piscoturi pentru tiramisu se gasesc, le zice lady fingers sau savoyardi, eu le iau de la www.traderjoes.com/" target="_blank">trader joe's dar sunt si in alimentarile normale, pe la raionul de biscuiti sau produse din alte lumi de peste ocean.
pisik 4ever spune:
fetele trec sa va salut in viteza si sa va spun ca am primit rendez vous la ambasada in ianuarie, pe 9 (pentru vize). sotul a luat bilete de avion pentru 14 asa ca o sa jucam strans!!! a fost nevoit, ca nu mai aveau decat 3 bilete!!! initial aveam data pe 14 dec dar profit ca nu mai am servici ca sa imi fac de cap si plec in tara pe 11, deci am reprogramat ptr 9 ianuarie... yes yes yes!!!
You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05
diana_n spune:
Buna fetelor,
Sunt fericita mamica a unui baietel de 2 luni, nascut aici, are certificat de nastere american si in curand vine prin posta si pasaportul american. Eu si sotul suntem romani.
Intrebarea mea este : si acuma ce urmeaza? ma refer din punctul de vedere al autoritatilor romane. Trebuie tradus/legalizat certificatul de nastere, pot sa-i fac pasaport individual sau trebuie neaparat trecut pe pasaportul unui parinte???
Am intrat pe site-ul consulatului din NY si am iesit repede de acolo ca am inceput sa-mi amintesc cat de complicat e sa afli raspunsul la o intrebare simpla si ma dispera sa nu inceapa in stilul binecunoscut "timbru de 2000 lei de la posta, unul de 5000 lei de la trezorerie si reveniti luni dimineata".
Din partea mea, as sta linistita, dar am auzit povesti despre copii nascuti aici carora la o vizita in tara le-a fost cerute si actele romanesti.
Multumim frumos de orice informatie
Diana si www.growingfamily.com/webnursery/babypage.asp?UrlID=5V2D7T0U2S" target="_blank">
Petrut
polux spune:
Diana, bine ai venit, sa-ti traiasaca baietelul.
Depinde ptr ce vrei acele acte ptr copil. Daca vrei sa mergi numai in vizita in tara, iti este suficient pasaportul american.
Daca vrei sa lasi copilul in tara, iti mai trebuie doar certificatul de nastere romanesc, pe care poti sa-l scoti de la orice amdasada sau consulat romanesc de aici, pana cand implineste copilul 1 an. Dupa un an se poate scoate doar in Romania, dar acolo dureaza mult mai mult.
Daca vrei poti sa-i scoti si pasaport ramanesc individual, dar sincer eu nu l-am folosit decat pe cel american. fata mea are pasaport individual, caci am spus ca o sa calatoreasca si fara noi , adica parintii, si l-am facut in Romania intr-o saptamana, in regim de urgenta.
daca mai vrei alte lamuriri scrie-mi pe pm (sa nu plictisim fetele), sau scrie aici si ti le dau cu mare placere.
Liliana
aida_o spune:
quote:
Originally posted by Carmenbr
daca stiti care e ziarul de circulatie mare prin care pot gasi si aplica pt job-uri din N Florida sau din Georgia, v-as fi ffff recunoscatoare
Carmen, stiu ca pentru Georgia era bun Atlanta Journal Constitution www.ajcjobs.com/JOBSWeb/common/index.do" target="_blank">http://www.ajcjobs.com/JOBSWeb/common/index.do
in rest, am cam uitat numele ziarelor (batrinetea, deh)
Cleomax tre' sa stie mai bine :)
Se mareste clanul :)
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Calgary&mid=4771&cid=13012" target="_blank">album , alte poze si eco 18 sapt
Carmenbr spune:
Multumesc din suflet fetele. Stiam eu ca nu ma lasati. Asa ca acum, treci Carmen la lucru ca ai ce face...
Carmen & Ericutz (15.06.2004)
Ericutzul meu bebelus
Am un anisor deja!