Fetele din America (56)
Raspunsuri - Pagina 14
sinzi_ana spune:
Multumesc fetele!!
De abia asteptam sa venim, desi avem ceva emotii (mai mult eu, caci nu prea imi place sa "emigrez") acum asteptam viza si apoi am zburat!!!
Am ff multe intrebari, in primul rand in ceea ce il priveste pe David...ce gradinite voi gasi, in ce conditii, parcuri, cum se va descurca fara prietenii lui de aici, si cum se va acomoda cu limba (vorbeste fluent, invata foarte repede, are o memorie fantastica, si ii merge mintea, ma gandesc ca faptul ca il voi expune la o limba noua il va incetini...in fine...ganduri aiurea de-ale mele!!!)
Apoi cum ma voi acomoda eu fara prieteni....si cat timp va trece pana voi plange dupa Ro!!!!
Conchita ma bucur ca vom fi aproape...
E mare lucru sa stii ca cunosti pe cineva unde mergi, si ca nu esti chiar asa "strain"!!!!!
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David
conchita spune:
quote:
Originally posted by iubibubi
C,
ti-ai reparat emailurili care nu mergera?
Sanzi, despre gradinite, parcuri etc nu te pot informa, ca nu stiu. Elena te poate ajuta cu informatiile astea. si sunt convinsa ca David va invata engleza foarte repede, fii fara grija. despre prieteni pentru tine, eu zic ca e usor satz faci. sau greu, acum depinde. daca vrei prieteni romani, incearca prima oara la biserica, acolo ii gasesti. daca nu te intereseaza natia, is mai multe de povestit ce si cum. dor de Ro creca o satz fie mereu. :-))
CRISMIR spune:
SINZI,eu zic ca cel mai bine e sa inchiriati prin agentie direct acolo...si preturile difera de zona...depinde si unde va lucra sotul tau pt ca cel mai convenabil ar fi sa stati cat mai aproape posibil de locul sau de munca...mie imi place tare mult F.LAUDERDALE....si eu cu puiutul ne vom intoarce acolo(la 20 minute mai in sudde voi)in februarie.... si bafta!...nu te gandii cum va fi si ce vei face ca totul e ALTFEL acolo,asa ca asteapta sa ajungi si vei vedea si cu gradinita si cu tot....dorul de casa va fi vesnic....dar eu sper sa-ti placa
si numai bine la toata lumea!SARBATORI FERICITE!
Mirela si bb Robert Cristian(19 octombrie 2004)
http://community.webshots.com/user/crismir100
http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001 1 anisor AICI
mihaelabebe spune:
Salutari voua!
11 zile pana la Craciun,cum stati cu pregatirile?:)
Iata ca veni si ziua Z,adicatelea maine ne luam zborul cu catel si purcel(pisicu' nu ca el e pedepsit) spre RO.Casa mi-e dezastru,bagajele nefacute,sotul pierdut in misiune,iar eu in pragul unei crize de isterie.Da nu-i bai,ca imi revin repede ...am intrat doar sa va urez un Craciun minunat alaturi de familiile voastre,pace si liniste in suflete si fie ca noul an sa va aduca numai si numai bucurii si fericire...si mie la fel.
Mozoale zabaloase voua.
lexi spune:
sanzi, si noi am locuit o perioada in forth lauderdale, la inceput intr-o casuta pe plaja, apoi intr-un apartament inchiriat. prima am gasit-o prin proprietarul casei unui prieten, pentru a doua am apelat la serviciile unui agent de real estate, comisionul si l-a luat singur din chiria pe prima luna. insa poti gasi foarte bine ceva de inchiriat pe diverse site-uri, konki zice bine de www.rent.com, incearca si sa vezi ce mai www.apartmentratings.com/rate/FL-Fort-Lauderdale.html" target="_blank">zic altii despre apartamente.
nu mai stiu cine intreba despre viata mamei cu doi copii, pot sa zic, din experienta personala, ca inainte ma vopseam cu negru, penca erau numai cateva fire albe, acum incerc blondul cu succes, ca-i mai aproape de culoarea pe care am capatat-o in mod natural.
insa bucuriile si fericirile sunt inmultite cu doi, iar asta te tine deasupra liniei de plutire.
xela29 spune:
Buna fetele...sunt putin off topic, doar pentru ca nu am fost online de ceva timp. Am fost acasa la mama apoi intr-o superba croaziera. Destul de interesant de comparat Romania cu Europa de Vest (preturile sunt cam la fel din cate vad) si ambele cu USA.
Ma pregatesc de Craciun si eu, singura singurica (al meu barbat sarbatoreste Hannukah), pentru prima data am sa am grija de bradutul care va fi doar al meu, de friptura de porc gatita doar de mine (Doamne Ajuta!) si... cred ca in loc de cozonac am sa zic mersi cu niste cookies... Nu prea ma omoara cheful de pregatiri cand toti pe langa mine se uita ca la felul sapte, dar nici sa trec de sarbatori asa fara nimic parca nu imi convine.
Sanzi, bun venit intre noi. Poate o sa iti placa FL atat de mult incat nu va mai mutati. (V-am fi oferit noi ceva de inchiriat, dar saracul apartament cu o vedere superba a fost distrus de Wilma. Din nefericire asta a ridicat putin preturile la chirii in zona asta. Bafta multa in cautari si sper sa gasiti ceva care sa va placa.)
Ariciu, eu am adus din Romania si ciocolata si vin fara sa declar nimic (ambalate foarte atent). Din cate stiu, e permis tot ce e ambalat (sigilat) cu exceptia produselor din carne si a plantelor, semintelor... dar eu tot am trecut niste leustean foarte bine camuflat in sapte ambalaje :)
Bafta multa tuturor si Sarbatori fericite!!!
Alex
... words are tools...
michelle7 spune:
fetelor am o intrebare. o sa merg in ro in si la intoarcere am doar 2 ore si un pic intre avioane in Washington DC. Tinand cont ca trebuie sa trec prin biroul de imigrare si sa check bagajele din nou credeti ca am timp suficient sa prind urmatorul avion????
Michelle 7
lexi spune:
michelle, de ce sa treci de doua ori bagajele? eu cred ca o singura data se face check-in-ul, restul e numai conversatie pe tema emigrarii cu ofiterul respectiv. care, bineinteles, te descoase despre ce si cum ai pus in bagaje (si mai ales daca ai dormit in aceeasi camera cu ele de cand le-ai facut si pana te-ai trezit ), dar sa ti le puna de doua ori la puricat, nu cred...
michelle7 spune:
cand am intrat anul asta in iunie ne-au dat jos bagajele la intrarea in sua in washington DC si a trebuit sa le check in noi dar nu le-au mai cantarit sau verificat. cred ca e din cauza ca trec de la austrian airlines la united airlines. acum am ales aceeasi ruta doar ca am mai putin timp intre avioane.
lexi tu stai in seattle area nu??? cat platesti biletul dus -intors pana in ro??
Michelle 7