Clubul nurorilor ( 2 )
Raspunsuri - Pagina 12
olim spune:
De care vrei tu, draguto, caci mie nu imi place berea, nici alcoolul in general.
Si asa o sa avem timp sa ne cunoastem si sa mai barfim un pic.
annitha_cl spune:
Fetelor sunt foarte furioasa pe soacra mea si, cred eu, am si motive.
De cand l-am adus pe Andrei la noi ( aproape doua luni) am cazut de acord cu sotul meu ( cu toate ca nu am avut inima larg deschisa la acceptarea acestei idei) ca soacra mea sa aiba grija de el contra sumei de 2 mil lei pe luna ( lei vechi). Am fost de acord cu aceasta idee pentru ca ea a avut grija de el pana la varsta de trei ani( cand parintii lui s-au despartit), stam in aceeasi curte si am considerat eu (mai bine spus sotul) ca altfel va avea dansa grija de el decat o straina.
Ce trebuie sa faca? Dimineata sa-l duca la gradinita la 7.30, sa se duca sa-l ia de la gradi la 16.00 si aiba grija de el pana vin eu la ora 19.00, ocazional ( cam o data pe luna -maxim-) sa stea cu el in week-end deoarece mergem la parintii mei si nu pot sa-l car pe drum mereu ( mai ales ca mama mea este f. bolnava iar eu ma duc ca sa rezolv din problemele care exista acolo). Am considerat ca v-a fi ok... dar sunt extrem de nemultumita.
Soacra mea il duce si aduce de la gradi dar apar unele probleme care pe mine ma deranjeaza. De exemplu daca copilul meu trebuie sa duca ceva la gradi ( o floare, un fruct sau orice pentru orele de observatie) bineinteles ca ea nu stie iar Andrei uita sa imi spuna, de platit gradinita tot eu trebuie sa ma duc sa platesc ca ea nu vrea sa faca asta, de intrebat educatoarele cum se comporta, sau daca au afisat ceva la avizier, sau are ceva de invatat acasa, orice legat de gradinita nici gand sa faca. Noroc ca educatoarele sunt super dragute si saracele fac cu randul si imi dau telefon in caz de urgente si sunt extrem de intelegatoare cand le sun in fiecare seara pentru a imi da detalii despre Andrei. Desi am rugat-o ( pe soacra mea) sa se si intereseze de Andrei nu doar sa-l duca, sa-l schimbe si sa-l ia de la gradi rezultatul este acelasi NIMIC
Acasa? la fel ca la gradi: il aduce , il schimba, ii da ceva sa manance ( daca copilul vrea daca nu mananca atunci cand vin eu) si il lasa in casa la televizor in timp ce ea isi face treburile ei prin casa, prin curte. Iar cand isi termina treburile ea se uita la televizor la ea in casa in timp ce Andrei e la noi in casa tot la desene ( asta in cazul in care nu se uita amandoi la desene sau "iarta-ma" sau mai stiu eu ce... la noi in casa) in conditiile in care acest copil are 6 ani si habar nu are care este diferenta dintre maine si azi, nu stie nici macar cate degete are la mana fara sa le numere( de fiecare data fie ies mai mult de cinci fie mai putin). Cand am rugat-o sa nu-l mai lase atat la desene s-a suparat ( pe timpul grevei a stat si 13 ore la desene). Am rugat-o sa faca lectii cu el ( ousoare si bastonase) eu ii las caietul deschis pe masa la pagina unde trebuie sa scrie si il gasesc nemiscat. Am rugat-o sa-l invete zilele saptamanii si dupa doua saptamani Andrei era in acelasi stadiu ( el e un baiat foarte istet si retine foarte usor - cu mine le-a invatat in doua zile fara poticneli). Ma scoate din minti faptul ca vorbeste cu el exact cum ii vorbesti unui copil de trei ani asa incat Andrei a inceput sa stalceasca cuvintele ( pe care inainte nu le stalcea).
Cel mai tare ma scoate din minti faptul ca acum doua zile i-am spus ca Andrei nu mai are voie dulciuri sau suc o saptamana si... ieri baiatul meu manca jeleuri.
Nu face nimic in casa ( nu strange dupa el, nu da cu aspiratorul, nu sterge praful, nu-mi spala rufele si nici vasele, nici macar nu strange masa dupa ce Andrei mananca)in afara de faptul ca in cursul saptamanii daca spala pentru ea si e ceva de la Andrei ii spala respectivele lucruri.
Acum regret enorm aceasta idee si cred ca o sa caut o bona part time si cred ca o sa ies mai castigata si eu si copilul meu, mai ales ca mereu intervine intre mine si copil chiar daca eu am dreptate.
diadaniela spune:
Neata!Ce faceti fetelor?
Tot suparate pe soacre?Eu trebuie sa stau toata dimineata in casa ,ca a trimis soacra-mea pe cineva sa-i dau niste hartii.Si normal ca nu a stiut sa-mi spuna la ce ora vine.
,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,
Dana
a.cicel spune:
Neazta suratelor
Ce mai faceti? Eu am ajuns la munca dupa ce am facut un popas la primarie, ca doar in februarie ma mariet si a trebuit sa stabilesc si ora. Asa ca am rezolvat problema. Acum pot face linistita invitatiile de nunta.
Ieri discutam cu parintii mei despre locurile unde vom caza rudele. Si totul a fost OK pana am ajuns la socri. Aici ne-am impotmolit. Cu iubi ne gandeam sa ii culcam la noi (avem apartament cu 2 camere), dar astia 2 nu vor dormi in acelasi pat, asta e sigur. Si poate nici sub acelasi acoperis. Asa ca am renuntat la idee. Acum vine intrebarea: pe care din ei ii culc la mine? Sau pe nici unul? Atunci unde ii culc? Cred ca problema asta o sa o am pana la nunta. Nu stiu ce sa fac cu ei. Mai bine nu ar veni nici unul.
POZE
impreuna spune:
Welcome annitha_cl, eu zic ca ai motive sa fi suparata. Sincer nu mi-as inchipui cum o bunica sa fie platita pt ca sta cu nepotul ei. A renuntat cumva la servici pt a sta cu el acasa si v=ati gandit sa o ajutati financiar, sau cum de ati ajuns la hotararea asta? Probabil ca la banii astia sau chiar daca mai pui un pic, gasiti o bona de treaba de care sa fiti multumiti.
Nu sunt foarte sigura daca am inteles, Andrei e copilul tau, sau doar al sotului? Ca spuneai ca l-ati adus la voi acum 2 luni...
Dia aveati planuri mari pt astazi?:)
Andreea in curand vei avea soacra in mod oficial, felicitari Voi vreti sa cazati toti musafirii? Poate mai aveti prieteni apropiati care se ofera sa va ajute si ii puteti trimite la ei, macar pe unul.
Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara
a.cicel spune:
quote:
Originally posted by impreuna
Andreea in curand vei avea soacra in mod oficial, felicitari Voi vreti sa cazati toti musafirii? Poate mai aveti prieteni apropiati care se ofera sa va ajute si ii puteti trimite la ei, macar pe unul.
Am vorbit deja cu prietenii apropiati in legatura cu cazarea. Singura problema o reprezinta socrii. Si n-ar fi o problema daca ar dormi impreuna. dar asa, acupa fiecare cate un pat si altii raman fara loc de cazare. II ziceam lui iubi sa inchirieza 2 camere la Casa Armatei si sa stea acolo singuri. Dar nu stiu daca vor fi camere libere in acea perioada. Dar e o solutie. Si oricum, eu as vrea sa fiu numai cu iubi acasa dupa nunta, adica in "noaptea nuntii", care va fi a doua zi. Ca si pe baiatul lui iubi il trimitem la mama lui.
POZE
impreuna spune:
Ar fi o idee sa isi inchirieze socrii fiecare cate o camera, pe cheltuiala lor, daca nu vor sa doarma impreuna.
Si ar fi super daca ati putea face cumva sa va eliberati apartamentul si sa fiti numai voi 2. Ca doar o data va casatoriti, lasati sa se descurce fiecare, ca oricum nu puteti multumi pe toata lumea.
Si noi am avut o gramada de musafiri la nunta, unii veniti si cu o saptamana mai repede, iar altii care au ramas si dupa... Dar am avut mare noroc cu firma la care am lucrat ca i-am cazat pe toti acolo (la mansarda sunt dormitoare si cu toate dotarile), asa ca am scapat de o durere de cap. Faza nasoala a fost ca eu eram la servici si musafirii mei erau toata ziua pe capu meu in birou, in loc sa stea la ei in camera sau sa plece la plimbare:)
annitha_cl spune:
Andrei este copilul sotului meu din prima casnicie...iar soacra mea e pensionata pe caz de boala si mai lucreaza la negru pana la ora 14.00 deci nici un gand de sacrificii. Eu, noi, am spus ca acesti bani ar fi un ajutor pentru ei ( mai ales ca socrul meu e o j...)si in acelasi timp ar stimula soacra pentru a fi cat se poate de atenta cu nepotul ei si, de ce nu, cu mine
corneliaa spune:
annitha.....si eu cred ca o babysitter e mai buna decat soacra voastra. off.....le-as omori pe toate mamale si bunicile astea care isi bat jos de familiile noastre.
Dar daca te consoleaza cu ceva, desi sunt convinsa ca nu, macar bine ca sta acolo , ca a mea n-a vrut sa stea nici cand eu eram bolnava rau si nu vroiam sa imbolnavesc copilul si nu vrea nici acum, nici macar pe bani. Imi spune mereu ca ea are treaba la tara. poate o treaba mare.....ca altceva nu-mi imaginez!
a.cicel spune:
quote:
Originally posted by impreuna
Ar fi o idee sa isi inchirieze socrii fiecare cate o camera, pe cheltuiala lor, daca nu vor sa doarma impreuna.
Si ar fi super daca ati putea face cumva sa va eliberati apartamentul si sa fiti numai voi 2. Ca doar o data va casatoriti, lasati sa se descurce fiecare, ca oricum nu puteti multumi pe toata lumea.
Si noi am avut o gramada de musafiri la nunta, unii veniti si cu o saptamana mai repede, iar altii care au ramas si dupa... Dar am avut mare noroc cu firma la care am lucrat ca i-am cazat pe toti acolo (la mansarda sunt dormitoare si cu toate dotarile), asa ca am scapat de o durere de cap. Faza nasoala a fost ca eu eram la servici si musafirii mei erau toata ziua pe capu meu in birou, in loc sa stea la ei in camera sau sa plece la plimbare:)
As vrea eu sa inchiriez camerele pe cheltuiala lor. Dar tot eu trebuie sa platesc. Norocul meu e ca iubi lucreaza la unitatea militara si le inchiriez mai ieftin. Si al mine vin cl putin 33 de persoane care nu sunt din Miercurea Ciuc. Astea fiind doar rudele. Dar poate mai vin si alti prieteni. Asta inca nu stim, pentru ca nu am dat invitatiile. Cea mai tare faza cu soacra-mea e ca trebuie sa mergem noi dupa ea la Tg. Mures. Ea nu suporta sa se deplaseze cu trenul si nici cu autobuzul. Asa ca il trimit pe tata dupa ea. Socru ne-a anuntat ca vine cu o saptamana mai repede. Ce vrea oare sa faca aici atata timp? Eu chiar nu am nevoie de ajutorul lui, ca vine o matusa de-a mea care ne va ajuta cu tot. Si apoi am niste prietene care s-au oferit sa ne ajute cu tot ce inseamna facut mancare pt acasa, curatenie, aranjatul salii pt nunta si altele. Asa ca nu am nevoie de socrii pentru asta. Eventual vin doar ca sa ma incurce si sa nu ma pot desfasura asa cum vreau.
POZE