Scandinavii stiu DC... (87)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Buna Ziua ..
Mai vreauuu proieeect Pe bune, daca n-am avut mai mult timp liber in perioada proiectului decit acum!!!! Ne dau astia homeworkuri de n-ai timp nici sa rasulfi, iar io mai am si daneza pe cap!! So...
extremo, zic si io ca doruletz, ca nu prea avem mincare traditionala...Ca sugestii, in afara de salata beouf, ar mai fi sarmalele,desi le-ai exclus,dar sa stii, ca nu-s greu de facut si nici nu necesita musai cuptiorul!!
doruletz, pai esti bine de bine numai cu 5 kile la surplus!! Bafta la scapat de ele Niels, a zis ca si-asa morosan , Alain tot cu Napoleon seamana :-)) De mers am vrea noi sa mergem peste tot in Romania, insa nu prea stiu daca o sa reusim in vara sa stam mai mult de 2 saptamini (poate io, sa mai ramin una in plus).
arborico, posesiv ratonul ala al matale!!! Va mutati pina la Craciun in casa noua???
A propos de fasole...io' nu-i duc dorul, insa Niels ar minca din ea cu placere. De altfel i-a placut mai toata mincarea din Romanika, mai putin mamaliga... :-)) ( a propos, nici tochitura nu-i neaosa???)

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

racituri
sau cirnati, muschiulet, etc...

PS. Mai bine ramii la salata (de boeuf).
PS2. Salata de vinete. E traditionala de Craciun? Ca romaneasca 100% nu e; au si grecii destul de asemanatoare.

Edit ca sa mai adaug niste smile-uri, ca nu carecummva sa creada annie ca o pun la taiat porcul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns itsme spune:

pipal, bon jour,

eu sunt asa de obosita incat am cazut aseara ca o carpa, m-am culcat la 8 (!).

Albitso
, ieri am fost in sedinte toata ziua, da' am vazut ca ai sunat. Azi e un pic mai bine, te sun eu mai incolo un pic.

Anitzo, da-le bre o cafea cu nechezol (naut), mai romaneasca inventie dcat asta nu se exista! (tu cred ca esti prea tinerica sa stii despre ce vorbesc eu aici)

Arboriq, sa stapaniti sanatosi!

Pupici la todos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arboria spune:

lil', ne-am mutat deja, de cateva zile
in prima dimineata, dupa ce ne-am trezit, am dar curs impulsului de a striga, de a bate din picioare, dea face cat mai mult zgomot cu putinta.

ce bine e sa nu ai vecini, ca la bloc!

ufff, ce bine e in casa ta!

ratonii is pasnici, iar cainele nu e atat de prost

doru', nu stiu cum se face, dar ne-am adunat mai multe familii de romani prin cartierul asta. Suntem numai la cateva minute distanta unii de altii. Si in fiecare familie e in vizita una bucata mama, venita din Romania. Deci avem papica preparata dupa retete romanesti, de cele mai multe ori.

ma duc sa duc la scoala cupila.

auz'? astia habar n-au ce-i aia o iarna de-adevaratelea

fulguieste putin, zapada are doar pe alocuri 2-3 cm si astia dau jurnale speciale, avertizare meteo, cica "blast of winter".
se vede ca n-au fost in Constanta, sa vada acolo iarna.
Probabil ca daca se mai asterne de 1-2 cm, se opreste circulatia pe sosele.

asa ceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annie_xtreme spune:

Daaaaaaaaa naut prajit :D (mai stiu de la ai mei, io n am prins decat celebra "cicoare").
Nu stiu breh, astia cred ca nu taie porcu ci il conving cumva sa se sinucida asha ceva.
Da, probabil ca o sa ma limitez la a participa la echipa care face vinu' fiert (colega finlandeza sustine ca la ei se pune si vodka in vinu fiert :D).
Seara buna/buna dimineatza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

se pune, se pune ... sau daca vreti puteti pune coniac sau sherry ... da' de pus se pune! stie finlandeza ce stie :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

lil' si dorulets, oshan si moroshan e specii dferite, a nu se confunda!
pai www.cjsm.ro/negrestioas/etno0cf6.jpg" target="_blank">oshan e de la noi din judet, e zona numita "tara oasului cu "capitala" la Negresti Oas.
Iar www.welcometoromania.ro/Folclor/images/folclor24.jpg" target="_blank">morosan e din jud. Maramures....pe undeva prin zona Sighetul Marmatiei, zona Iza si Mara...cam pe acolo.

Da' e frumos rau pe acolo, noi am fost doar cu masina, daca va amintiti de copacul plin de oale colorate, semn ca in casa respectiva e fata de maritat .

Va pup in gasca, sunt si eu ca istme, cu untul scos...

Mihaela si fetele mele
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pegasis spune:

M-am invrednicit sa pun si eu poze de la ziua Anei si de la munte.

Numa' io's huhurez p'acilea? Va duserati toti la cirnati si fasole...

Carmen

"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Dau stingerea??? :-))
Pegasa, Ana are ochii tai, sau mi se pare??? (nu-s de aveam impresia ca are 6 ani ).
arborici, apai chiar sa o satpiniti sanatosi, pe ea casuta!!! Repede v-ati mai miscat!! Aci,in Daneiza, dureaza nsicai luni, vreo trei, de la semnare si pina la mutare!!! Cit despre tropaieli, tocmai mi-am amintit, ca imi sarea in auz calcatura apasata a consortului...deh crescut la casa!!! Da' acum am scapat si o de reflexul mersului pe virfuri si pun piciorul in podea, hotarit!!!
mihalea, nu prea imi dau seama de diferenta intre porturi dintre osan si morosan...care-i cu cetera?
annitza, cum finlandezii is cei mai betivi dintre scandinavi, deduc ccc ca se toarna vodka-n vin, confirmare redundanta de altfel, din moment de Adeluci, vazu' la fata locului, obiceiurile :-)))
Va pupez, va urez o noapte buna si un rest de saptamina cit se poate de relaxant; fara ciripituri :-))
PS. Albica, iar pleci in vacanta??? Asta e asa ceva, de neimiaginat!!! (cu copyright) :-))

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

'neatza!

lil' da' danezii nu pun tarie in glögg ? ca la suedezi reteta clasica de glögg e cu o sticla de vin la care se adauga 1,5 dl votca. annie cel mai bine e sa pregatiti vinul cu o zi inainte. adica dai un clocot vinului cu scortisoara, cuisoare si alte cele si il lasi la imbibat, iar inainte de servire adaugi votca sii ii dau un clocot usor :-)
cat despre mancare romaneasca fa si tu daca ai chef niste chiftelutze (da' asa sanatoase, mari ca pe la noi ...si cu usturoi! ca astia le fac mici-mititele si fara usturoi) ... daca nu, fa ardei de toate culorile umpluti cu branza (de cu seara bagati la frigider sa se-ntareasca branza-n ei, iar inainte de servire ii tai felii si zvarli si cate o maslina pe langa)...sau si mai simplu fa oua umplute (se zice ca e reteta rusesca, da' rusii nu fac sosul ala buuun)

va tzuc! oseni sau morosenii zic asha?

Mergi la inceput