Scandinavii stiu DC... (87)
Raspunsuri - Pagina 9
annie_xtreme spune:
Adela, sarumana, chiar aseara ma gandeam la oua umplute. Or fi n or fi romanesti da se fac ushor :D. Multam. M am mai gandit la niste racituri de mare angajament (de alea cu legume fierte si taiate misto prin ele, ca sa arate fain) da io nu stiu sa fac racituri nici cu grasime, darmite cu gelatina, sau cum s or putea face pe aici. Ardeii n ar fi o idee rea, da cu ce fel de branza? .
O zi mirobolanta sa aveti!
PS: io am fost ieri la volei. Mare gresheala - am o vanataie foarte mare, neagra si urata de undeva de pe la degetu mare si pana la jumatea antebratului. Arata mai rau decat se simte, da e ca sa imi aduca aminte de ce m am scutit io de sport in liceu. Carmen - super poze
lilanda spune:
'Neatza
Io am liber Or intrat astia, de la mine din an, in greva din cauza conditiilor mizerabile in care se desfasoara orele. Cele mai multe cursuri le avem intr-o sala imensa, cu un perete de sticla, astfel incit caloriferele din incapere, nu fac fata cu incalzitul (ii drept ca totul ii regulat dintr-un termostat general, da' ala care face starile ii la pensie si n-a dezvaluit succesorului parametrii optimi!!). Ca urmare, in incapere sint 18 grade, ceea ce - va dati seama, e inuman!!! Asa ca pina se rezolva situatia---greva, ca in Franta!!! (mie imi vine sa rid, cind imi amintesc de conditiile noastre de invatatura prin amfiteatrele comuniste, cind iarna nici nu ne dadeam jos paltoanele, ne mai puneam si o patura pe picioare si scriam cu manusi gaurite pe la deshte!!!).
Haa...Adeluci, buna idee imi dadusi cu oole umplute...cit despre vodka, danezii pe care-i cunosc io, nu toarna vodka-n vin, dar asta nu inseamna ca nu se toarna
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
tata lu Toma spune:
Bunineata !
Traim inca desi acasa sunt tot cam atatea grade ca la Lilanda la scoala. Se pare ca azi rezolvam, strangeti pumnii !
_
Sunt moderator dar ma tratez
Kehleyr spune:
quote:
Originally posted by annie_xtreme
Ardeii n ar fi o idee rea, da cu ce fel de branza? .
Cu telemea tare si sarata rasa, eventual amesteci si un pic de branza de vaci mai blanda la gust si un pic de unt. Poti sa pui si niste marar tocat, asa, pentru culoare. Desi nu stiu daca gasesti tu telemea in tara schweizerului .
PS. nu se pune in ei .
Luminous beings we are, not this crude matter.
doruletz spune:
nziuaaa
Cum ajunserati frate de la 'māncari traditionale romanesti de Craciun' la 'ardei umpluti cu branza'?? In ce zona a Romaniei se manānca astia? Suna tare bine da' io n-am mancat in viata mea asa ceva, nici la Craciun nici in alte zile cu sau fara cruce rosie!
Kehleyr bine ai venit in poienitz . Ai vesti despre ce a mai facut in ultima vreme "monstrul zburator in forma de spaghetti"? ca io n-am mai avut timp sa ma pun la curent cu ultimele lui 'creatii'. Mai aparu vreo noua specie, ceva?
Alba noi fuseram la Maramu' prin 2001, am dat o tura p'acolo si am ramas cateva zile in Botiza la neshte gazde primitoare din reteaua de agroturism. A fost foarte frumos, Alain a fost incantat ca a putut asista la mulgerea vacii, a plimbat calul si a hranit porcu' cu caramele si bomboane mentolate (ati vazut vreodata un porc māncānd asa ceva? mare pierdere fratilor, neaparat sa vedeti ca altfel ati trait degeaba ). Acolo mancaram si noi cu adevarat romaneste: pārga cu branza la cuptor si grostior pe deasupra. si slana cu palinca langa ea. (pārga = mamaliga facuta dintr-un malai special, obtinut din boabe de porumb prajite in prealabil. grostior = smantana in limbaj local. Mihaela trebe sa stie mai bine, cre' ca se mananca si pe la ei prin Tara Oasului... sau nu?)
bre tata_lu_toma si Lilanda, ce ziceti voi acolo de 18C?! pai atatea recomanda astia sa aiba bebelusul in camera lui!(probabil pentru ca sa-l amorteasca si sa nu urle prea mult!)
Lilutz, greva placuta!
Carmen tare frumos fetitz ai, ce ochisori azurii are! sa-ti traiasca si sa aiba noroc (d'asta e sigur daca e nascuta pe 11 oct, hehe)
Adela mai da si tu de veste daca gasesti vreo stire interesanta ca io azi nu vazui mai nimic. Mare plictiseala.........
Restu lumii...
mai viu
mihaela_s spune:
Aaaa, buna seara sa avetzi!
Iaca se puse de-o mamaliga cu branza si grostior....yam-yam! Nu stiu de parga, n-am mancat ca noi n-am poposit pe la moroseni, da-s convinsa ca e buna! Ooooo, iar slana cu pita si cu ceapa, langa o palinca tare, e mandria ardeleanului in orce zona a-i poposi.
lil' mi-am intrebat sotiorul ce ce cu cetera, eu nefiind de prin partea locului nu le prea stiu. Iar el zice ca si oshenii s morosenii is cu ceterele. Unii le zic tzitere, altii cetere(citeste t inmuiat ca in ardeal ca sa iasa cuvantul fain ).
Insa uite ce am gasit:
Traditii si costume din Maramures si Oas
Oasul si Maramuresul reprezinta zone cu o traditie populara extrem de spectaculoasa si foarte bine conservata. Cetera, zongora si doba au sonoritati specifice, doba dominand in Maramures, iar cetera in Oas, tonalitatea ei neobisnuita avand rolul de-a acompania tapuriturile cantaretilor. Coloritul costumelor si tonalitatile deosebite ale muzicii realizeaza apropierea de publicul din Pavilion.
Dubasii din Vadul Izei reprezinta un model de pastrare a traditiei, atat prin frumusetea costumelor, prin farmecul cunoscut al muzicii si dansului, cat si prin frumusetea si tineretea celor care alcatuiesc grupurile de muzicieni si dansatori. Tropotita baietilor reprezinta un element specific important.
Osenii din Calinesti reprezinta unul dintre grupurile cele mai spectaculoase care sustin concerte in Pavilionul tarii noastre la Aichi, žāpuriturile, cetera si pasiunea recunoscuta a osenilor avand puterea de-a surprinde si emotiona.
Un articol interesant.
Alba iar concediu????
pumpici!
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!
ocebine spune:
Pupaturi si de la mine...
Hai ca azi am venit inapoi la lucru - drept pentru care mi-am facut azi toate cumparaturile online care m-au riciit pe suflet la Londra (dar mi s-a facut parul maciuca in cap de scumpete - toate duble ca la mine acasica).
Fuseram, vazuram, ne plimbaram dara nu cumpararam nika...
La dus am avut un nene linga Alex (eu in locul de la margine, Alex la mijloc si un nene la geam) care m-a calcat pe nervi rau de tot...s-a imbatat linga mine, dupa ce imi adoarme copilul, inepe turele la baie (dupa vreo 5 beri cred si eu...)...imi venea sa-i crap capul
Am ajuns la Londra...frig, nene, 1grad C...noroc cu pufoaicele. Englezii eleganti la palton, pantofi, un fularele discret...noi ca din Himalaia...pufoaice, Ugg's si caciuli.
In drum catre hotel, ne informeaza soferul ca este un loc minunat, unde numai VIP-uri trag (Michael Jackson este un client)...ma bucur zdravan de tot pentru ce chilipir a cazut pe mine. Bucuria se stinge rapid cind intru in camera si vaz minibarul stocat cu apa minerale de $9...am pus lacat urgent si s-au facut cumparaturile la supermarketul din colt.
Nu va mai spun cit costa un vin sau altceva tarie...atac de cord garantat.
Prima zi am fost la London Eye, apoi am luat bus-ul sa facem tot turul prin oras. Am fost la London Tower, ne-am pierdut cel putin o data in metrou (noroc cu englezii civilizati care ne-au dat instructiuni...erau si ei bulversati cind o dadeam pe romaneste, cind pe americaneste cind pe greceste - asta doar copiii, ca noi ne uitam la ei ca viteii la poarta noua)
Vazuram Kensingtonul, Victoria si Albert, incercaram Westminster de 2 ori dar am ajuns prea tirziu...luaram un cruise pe Thamisa...
Mai scriu miine (parca nu v-am plictisit destul) si va povestesc cum am chemat serviciile de urgenta din buda
Iaca si ceva poze: http://community.webshots.com/album/513480465WEJZmZ
Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)
People who say they sleep like a baby usually don't have one.
Pegasis spune:
Sarumina fetele, dragute ca intotdeauna.... doruletz, asa cum spui tu e...
Mai nou, io muncesc 14 ore pe zi, azi am ajuns la 20.45 acasa. Vreau sa ies la pensie... (emoticon cu o batrinica de se sprijina intr-un toiag). Va anunt de p'acu' ccc ca miine sarbatoresc ziua nationala prin somn.
Deci La Multi Ani ROMANI oriunde va aflati!
Carmen
"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)
mihaela_s spune:
Io sarbatoresc prin munca!
LA MULTI ANI ROMANIA!
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!
Irimell spune:
Dragi poienari, iata ca mai dau si eu cite un semn de viata...
Desi promisesem sa ma pun la zi cu stirile, n-am reusit sa citesc nici macar 5 pagini din urma, asa ca imi iau inima in dinti si va felicit in grup pentru bebici, casute, zile de nastere, zile de nume, vacante si alte evenimente fericite. Sa fie intr-un ceas bun si la mai mare! Va pup in grup si pe fiecare in parte si ciocnesc si cite un paharel!
Sa nu credeti ca v-am uitat si ca nu mi-a fost dor, doar ca am fost ocupata cu 'vertebratul' care mi-a mincat sufletul...dar, l-am invins pina la urma dupa luni de 'lupte seculare'. Asa ca am motive sa dau de baut, pe linga faptul ca e si ziua mamicii mele...si a Romaniei...Noroc si numai bine!
Pozele din Brazilia si Argentina nu le-am pus inca, dar am citeva de toamna cu copaceii mei preferati (artarii pitici japonezi pe care-i iubesc indiferent daca au frunze rosii, verzi, galbene sau portocalii) si bineinteles, floricele de rigoare...
Pupici si mai revin!
SSDC
flori cele "Odata ce ai incercat zborul, vei pasi pentru totdeauna pe pamant cu ochii ridicati spre cer, acolo unde ai fost, si vei dori mereu sa te intorci." Leonardo Da Vinci