Mamici de noiembrie - decembrie 2005(71)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Noki nici eu nu golesc sanul chiar de fiecare data, ca sunt cam in aceeasi situatie ca mamdy - maxim 70 ml la ambii sani. Daca ii mai mulg si pe astia, chiar ca se lasa Ilinca de supt.

Dordia zici ca copilul tau nu mananca? Pai chiar acum a plecat pediatra de la mine si s-a mirat cum de manaca Ilinca doar 35, maxim 40 ml la o masa! Ce sa-i faci, cu icterul nu te joci! IMportant e sa ia 200 gr pe saptamana, iar eu la proba suptului am cam renuntat, ca prea se zbatea ILincutza la cantarit. Trebuie sa fim tari, ca alte mame nu au! Stai linistita, alapteaza la cerere, dar mie nu mi se pare
chiar ca e o tragedie.

Leea si eu am mai intalnit doctori fitosi care nu iau si stii ce am facut? Nu i-am mai dat!
In schimb, la Giulesti am ramas traznita cat de usor se accepta plicul. Anestezista chiar mi-a intrebat de ce ma feresc de colegele de salon, ca e doar ceva obisnuit

Felicia mamica Ilincai Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

bb_alinus multumesc pt apreciere! Dar sa stii ca eu tot din carti le stiu, ca doar nu sunt "ghicitoare" in materie de alaptat, sarcina si alte alea. Plus ca le-am aplicat si asupra mea.

Pe bune, cel mai important e sa ai dorinta de a alapta si sa citesti/afli si aplici niste sfaturi corecte. Asta odata ce ti-a venit laptele! Uite, Corap si cu Monet, lor chiar nu le-a venit laptele, decat cate putin, n-au avut furia laptelui ca si noi! Dar odata ce ai furia laptelui si ti se umplu sanii de lapte, il pierzi numai prin greseli. Asa ca merita sa te interesezi ce si cum si sa remediezi greselile repede, pana nu e prea tarziu. Ca de la un mom incolo iti scade mult si ... mortu' de la groapa nu se mai intoarce!

Doi. Citind prin vara pe la mamicile de mai-iunie-iulie-august vedeam cat de multe au abandonat unu-doi alaptatul si citind imi dadeam seama cate greseli faceau! Dar n-aveam timp sa le scriu ce si cum. Si oricum nu m-ar fi crezut, ca nu aveau incredere in mine ca nu ma cunosteau.

Ma distram in sinea mea in maternitate, ca ma dadeam cu Garmastan si tipele din salon nu auzisera de el si li se parea cam ciudat. Dupa aia au facut rani la sani si nu stiu care a sfatuit-o pe una de Bepanthene si ele nu m-au crezut ca Garmastanul ar fi mai bun. Dupa aia le-au intrebat pe asistentele de la bebei si mai multe le-au zis de Garmastan si si-au amintit ele ca era crema aia a mea. Pe mine ma amuza ca nu ma bagau absolut deloc in seama.

------
Sfaturile alea 4 pt Dordia eu le-as pune cumva pe prima pagina pentru ca le-am scris de vreo 3-4 ori pana acum! Si chiar sunt valabile! Zic eu si confirma Alina.

Mergi la inceput

Felicia ce ti-a mai zis pediatra?
Daca suge putin ca atata vrea ea inseamna ca trebuie sa o pui mai des, nu? Hai fruntea sus si da-i inainte! O sa creasca ea Ilincuta!

Cum mai stai cu ranile?

Doctorita mea era mai putin pretentioasa, a zis ca minim 180/sapt. Iar pediatrul "ala bun" a zis minim 150 ca sa nu-i dam supliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Lavi, ma bucur ca n-ai ajuns la chiuretaj ca nu-ti lipsea.
Mersi de sfaturi, eu asta si vroiam sa stiu de la voi daca 50-60-70 ml cat suge din ambii sani o fi mult, putin? Caci daca il las cu doar atat urla bb de foame ca mi-e si rusine de vecini . Bebe sta la sani aproximativ 20 minute per total si apoi da semne de nervozitate sau adoarme. Cum il pun in cosulet se trezeste si plescaie a foame apoi urla. Programul lui bb s-a format pur si simplu, se trezeste la circa 3,5-4 ore, noaptea doarme un pic mai mult.

Ce fac cu cei 20 ml mulsi? Buna intrebare, stresata de mine face chekingul dupa bb, adica se tot intreaba daca nu este lapte sau bb nu are chef de supt. Si eu chiar nu vreau sa-l las pe bb fara laptic.

Dordia
Mandy si Krisztián

Mergi la inceput

Mandy . Pai trezeste-l fata mea! Sau daca il pui in cosulet si se trezeste mai pune-l la san! Chiar daca ti se pare ca nu mai ai, bb mai scoate. Si in timp ce bb suge se mai produce lapte. Mai bei niste apa.... Trebuie sa fii relaxata in timp ce alaptezi si sa te gandesti cu drag la bb. Eu am observat ca unori numai daca ma gandesc la bb, sau ca trebuie sa alaptez simt senzatia aia de furnicaturi in sani care inseamna ca se formeaza lapticul. La tine a fost problema cu antibioticul dar eu zic ca sunt sanse mari sa-ti cresti productia de lapte acum.

Nu e usor intotdeauna, dar merita sa ne straduim un pic!

Va Lavi02

Mergi la inceput

Mandy, semnele de nervozitate pot sa fie de la aerul inghitit. Il ridici, il pui sa ragaie, intre timp mai bei niste apa, si daca mai vrea sa suga il mai pui un pic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Fetelor, va multumesc mult pentru incurajari si pentru sfaturi, chiar m-am linistit oarecum si parca simt cum mi se ingreuneaza sanii deja!

Lavi02 esti de mare ajutor , la fel si celelalte fete s sper sa se remedieze problema!!!

Eu din disperare l-am trimis si pe sotul meu Doru sa ia o cutie de lapte Milumil la sfatu sorei mele ca daca bb chiar nu vrea sa pape sau nu are laptic suficient sa-i fac o completare peste noapte sa doarma normal ca azi nu prea a dormit mititelul! Dar acum doarme de o ora si sper sa mai doarma sa se mai stranga lapte'tate....

Va pup si va multumesc inca o data pentru sfaturi si vorbe bune!!! Ajuta mult zau!!!

Diana
Poze cu mine :http://community.webshots.com/user/dordia2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Buluci spune:

Vai, Ina, am asteptat vesti de la tine cu sufletul la gura!

Felicitari, o nastere exemplara, demna de cartea recordurilor!
Sa-ti traiasca MICA MINUNE! si sa se faca mare!

Cristina Baku

pictures:
http://uk.photos.yahoo.com/gbuluci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Multumesc pentru raspunsuri. Am fost azi de dimineata la doctor, desi n-am decat 10 zile de la operatie, pentru ca azi-noapte am avut dureri mai mari decat in urma cu o zi-doua si bine am facut! Ca de dimineata am patit ceva ciudat: am pierdut o gramada de sange curat pe partea cealalta... Asa ca mi-am luat si puiutul (ca n-aveam cu cine sa-l las) si am plecat impreuna cu taticul la spital. Intre altele, nu mai aveam nici o scurgere vaginala de duminica, ceea ce insemna ca lohiile mele s-au cam epuizat dupa 6 zile???? Asa ca m-am dus cu toate motivele de ingrijorare si le-am descarcat la spital. Se pare ca operatia mea arata excelent, dupa spusele doctorei, iar sangele ala din partea cealalta e de la hemoroizi... Nu stiu, ca n-am mai patit asta. Partea cu lohiile e cam ciudata, mai astept doua zile si o sun iar!
La partea cu alaptatul, cum spune si Lavi, strangi din dinti (si din ochi, eventual si mergi mai departe. Am gasit niste trucuri pe un site in engleza, incerc acum sa aplic unele din ele, sa vad care se potriveste. Puiul meu a facut stomatita pe buza superioara, se pare ca si Garmastanul poate fi de vina, asa ca incerc sa nu uit sa ma spal (numai cu apa, ca sapunul face durerea mai mare, pentru ca usuca sfarcul) si ma ung cu garmastan imediat dupa alaptat.
Cu lapticul, stau PREA bine. As putea alapta doi copii... Cine vrea, sa vina cu bineronul la mine si ii dau "la pachet".
Nu va mai fie frica de nastere, fetelor! Ati vazut prin ce am trecut eu, iar acum, acasa am uitat tot. Cand citesc povestile noilor mamici imi mai amintesc cate ceva... O sa uitati totul dupa aceea, asa ca nu va mai incarcati de stres inainte, ca sa radeti pe urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

quote:
Originally posted by lavi02

Felicia ce ti-a mai zis pediatra?
Daca suge putin ca atata vrea ea inseamna ca trebuie sa o pui mai des, nu? Hai fruntea sus si da-i inainte! O sa creasca ea Ilincuta!

Cum mai stai cu ranile?

Doctorita mea era mai putin pretentioasa, a zis ca minim 180/sapt. Iar pediatrul "ala bun" a zis minim 150 ca sa nu-i dam supliment.

Lavi, ma bucur ca vii cu vesti bune despre tine.
Se pare ca ranile de la san s-au format ca urmare a faptului ca eu nu o pozitionam bine pe Ilinca la san. Acum o intorc bine sa fie corpul tot intors spre mine si e muuult mai bine.

azi a venit pediatra din nou (la cererea noastra) si a sposu ca e bine, dar tb sa-i treaca icterul. A luat doar 80 gr in ultima saptamana. Asa ca trec pe Fenobarbital de aceasta seara. Stiu ce credeti despre tratament, si eu m-am mirat, dar am mai intrebat-o dc e sigura ca merge cu asta. A zis ca, in mod normal in 5-7 zile ar tb sa-i treaca si sa fie vioaie.
Plus ca mi-a spus ca se vede ca fetei i-e foame, dar nu are putere sa traga la san. Se trezeste dupa jum de ora si mananca iar.
Of, scumpica lu' mami, e asa de dulce si mi-e tare mila de ea cand vad
cum doarme atat de mult.
Poate reusesc sa scap de boala asta, fir-ar ei de nesimtiti, neonatologii de la Giulesti!!! De ce n-au bagat-o la lampa dc au vazut ca au inceput de icter? DE ce am luat acasa cand mi-au spus? Un spital de toata jena!!!! Nu m-as mai interna la ei ptr nimic in lume! Si cand te gandesti ca in alte maternitati stau asistentele pe capul tau si te instruiesc! Mie nici nu mi-au dat-o in salon, desi se putea ca era din acela cu rooming.... nu stiu cum. Aveau nevoie de patul meu, idiotii pamantului si s-au jucat cu sanatatea copilului meu!!!!

Felicia mamica Ilincai Teodora

Mergi la inceput