Mamici de noiembrie - decembrie 2005(71)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Fetelor care alaptati, Mandy, Noki stati ca nu inteleg, cum adica voi va mulgeti dupa ce alaptati? De ce?
Eu una nu vreau sa ma stresez cu masuratori peste masuratori,sau evidente nu stiu de care, oricum pt moment am lapte de imi curge din toate partile, bebelina isi cere drepturile cam la 3h30-4h, si stiu ca mananca din belsug, ii curge lapticul pe la ambele colturi ale gurii de ii ajunge pana in urechi, ca imi vine sa o mananc de drag. Si in plus vad ca mamelonul de silicon din care suge e vesnic plin ochi cu lapte. Se mai si ineaca cateodata, pai cred si eu la cum mananca ca "nehalita", asa ca o opresc sa mai rasufle - timp in care mamelonul iar se umple ochi... Intrebare acum: cam cat timp curge lapte din ambii sani in acelasi timp? Ca daca vreau si eu sa alaptez altundeva decat acasa la mine doar nu o sa ma car cu cochilii de stocat pt ambii sani, ca nu e practic - si nici estetic- deloc?

Alina si minunea mica Amalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Ca tot ati pomenit de darul dr....eu nu dau mai mult de 5.000.000 si anestezistului 2-3.000.000, depinde de ce mai aud pe acolo. Sper sa fie bb sanatos si sa primeasca anul acesta, la bb2.

Paulacu Paul 33+ siAlexandra

Mergi la inceput

Si inca ceva, mare admiratie am pt voi fetelor - in special Ina, recordmena noastra-care ati trecut ca vantul prin spital, insa nu inteleg, bebeii nu mai sunt supravegheati deloc de nimeni? Ca aici de ex li se fac tot felul de teste, le este urmarita greutatea, sa nu scada cu mai mult de 10%, iar in a 3 a zi li se face o injectie in talpa pt a depista nu stiu ce fel de boli. Deci, pt o nastere normala, te tine in spital 3 zile, insa mai mult pt bebe si nu pt mama. Pe de alta parte, eu daca nu aveam ajutorul personalului specializat din spital care sa ma ghideze in alaptat cred ca m-as fi suit pe pereti demult. Pai timp de 3 zile si nopti ( nu pun la socoteala primele 2)am apasat butonul rosu in draci ca sa vina cineva sa imi puna bebitza corect la piept, ca eu nu reuseam, urla micutza terorista de ziceai ca cine stie ce ii faceam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Lavi02 stiu ca tu ai avut o problema asemanatoare. Eu am ajuns acasa Sambata cu 3.700 si ieri la baita aveam 3.780 gr. Ce ai facut tu sa remediezi situatia? Mai ales daca nu am suficient lapte?

Va multumesc pentru sfaturi si acum ma duc sa-l linistesc pe micut care nu doarme din cauza ca probabil nu s-a saturat!!! Incerc sa-l linistesc macar o ora sa mai vina lapte pe conducta!!! Beau ceai, bere far alcool, am luat galactogyl si mi-am dat cu garmastan. Sper sa rse rezolve problema si sa mi se intareasca sanii la loc cum erau de dimineata!!!

Diana
Poze cu mine :http://community.webshots.com/user/dordia2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

BB-Alinus, pai trebuie sa te mulgi dupa fiecare masa a lui BB, ca sa se goleasca bine sinii. Altfel este mare pericolul de a face mastita. Laptele stagneaza altfel si isi perde proprietatile.
Ba mai poti pati si ca mine, sa faci febra mica...
Deci, inainte cu mulsul!

Poze cu mami si BB
Varsta Sarah
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;30/st/20051102/n/SARAH/dt/18/k/a78a/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Fetelor, am fost la spital la nenea , m-a vazut si a zis ca asa cum e nu e de intervenit si aceeasi poveste, sa asteptam pana la 6-7 saptamani sa vedem ce si cum. Ca s-ar putea sa fie ceea ce in obstetrica clasica se numeste "mica menstruatie", care apare la 4 saptamani. Ca daca curge in jet sa vin de urgenta la spital sa bage chiureta. D.F.!

Noki daca si tu ajungi sa banuiesti ca nu ai lapte.... da-o incolo mai fata!

bb_alinus bucura-te ca ai lapte garla! Pana la urma o sa mai scada, se regleaza dupa cat suge bb.

mandy si dordia proba suptului = cantarit inainte si dupa fiecare supt genereaza stres pt mama => scade laptele. Pe bune!

Dordia: esti intr-un mic impas, nu pierzi laptele! Asculta aici:
-dormi suficient (8 ore din 24 - ZI, NOAPTE,cand apuci)
-mananca bine (consistent, nu dulciuri sau prostii) si bea cel putin 3l lichide/zi; bea apa (lichid) inainte de alaptat si in timp ce alaptezi
-nu te stresa, lasa balta cantarul ala, cantareste-l o data pe saptamana
-pune-l pe bb des la san - cam la 2 ore, 2 ore jumate, daca e si el de acord, bineinteles! Zi si noapte.

Dupa cateva zile de pus bb des la san o sa-ti creasca productia de laptic si o sa-l poti pune mai rar - la 3-4 ore. Dar asta o sa vina de la sine, bb o sa ceara mai rar.

NU TE STRESA!

Mergi la inceput

Noki draga hai ca m-ai pus pe ganduri! Pai la toata pleiada de indicatii si sfaturi spitalicesti pe care le-am primit, nimeni nu mi-a zis nimic ca ar trebui sa ma mulg si deci ca mi-ar trebui aparat de muls...Ba ma uit si pe cartile de specialitate pe care ni le-au pus in brate si in nici una nu scrie ca ar trebui sa fac asa ceva...Nici nu stiu ce sa mai cred!
Ma duc sa studiez problema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Dordia mama, cateodata ai lapte suficient si daca sanii nu sunt tari-beton. 2 la mana, intotdeauna dupa somn (dimineata, noaptea) eu una am sanii tari. In cursul zilei mai moi, dar bb tot gaseste lapte sa suga.

Bb-le tau a inceput SA IA in greutate. Al meu s-a externat cu 3150 marti si vineri avea 3220, deci la fel cam ca tine. Am remediat situatia prin cele 4 metode pe care ti le-am scris mai sus. Ideea cu greutatea lui bb e ca noi nu stim daca el nu a mai scazut si DUPA ce a ajuns acasa. Doi: nefiind acelasi cantar nu putem baga mana in foc pt cantarirea din spital. Asa ca linisteste-te draga mea, pune-l sa suga des, chiar daca ti se pare ca n-ai lapte, el te stimuleaza si asa iti creste secretia de laptic! succes!

Noki si alinus eu nu ma mulg dupa supt! Daca incepi urmatorul alaptat cu sanul din care n-a prea supt la alaptatul precedent nu stagneaza laptele asa mult incat sa ajungi la mastita. Si eu n-am citit pe nicaieri ca laptele si-ar pierde proprietatile daca sta 6 ore in sanii mei. In schimb, avantajul de necontestat al mulsului dupa supt e ca stimuleaza secretia de lapte. DAR NU UITATI: LA MULS SCOTI MAI PUTIN DECAT SCOATE BB prin supt!!!

Mandy eu pe tine nu te inteleg: il pui pe bb, suge 50-60-70 dupa care lui bb ii dai lapte praf si tu mai mulgi vreo 20 cu care ce faci? Inseamna ca nu-l tii destul pe bb la san.

Eu in locul tau as face asa: vreo 2-3 zile as elimina laptele praf (nu va muri bb de foame, asta-i clar) si i-as da lui bb sa suga mai des, zi si noapte, cand cere el. Eu zic ca in 2-3 zile ti-ar creste secretia de lapte si i-ar fi suficient lui bb. Iar apoi, in timp, bb va suge mai rar si ajungi tot la programul asta, dar numai cu laptele tau. Ca tu AI LAPTE! Dar daca ii tot dai lapte praf e foarte greu sa incepi sa produci mai mult.

NU CONTEAZA ATAT CAT SUGE LA O MASA CI CAT SUGE IN TOTAL IN 24 de ORE - asta pt cine face proba suptului

Natalia mea acum suge in principiu la 3 ore si ceva. Dar are momente cand o paleste foamea mai repede, dupa 2 ore, daca a regurgitat mai mult sau daca n-a supt destul la masa precedenta.

Lavi02

Mergi la inceput

Lavi02 da-mi voie sa ma alatur si eu celor care iti admira cunostintele in materie de "mamica". Ca tocmai citeam ce i-ai scris Dordiei si e exact ce citeam acum cateva minute intr-o carte data de spital cu sfaturi despre cum sa il cresti pe bebe pana la 12 luni! Chapeau!

Mergi la inceput

Lavi02 da-mi voie sa ma alatur si eu celor care iti admira cunostintele in materie de "mamica". Ca tocmai citeam ce i-ai scris Dordiei si e exact ce citeam acum cateva minute intr-o carte data de spital cu sfaturi despre cum sa il cresti pe bebe pana la 12 luni! Chapeau!

Mergi la inceput