Mamici de noiembrie - decembrie 2005(71)
Raspunsuri - Pagina 10
silvia_d spune:
Leea,haios-in ghilimele-medicul tau!
Deci,dca-am inteles bine,se codeste,nu prea ia,dar tie,care ti-a mai facut si curte mai acu'vreo cativa ani,iti ia!!?!!
Deci,morala,e ca ia!
Dar,e enorm 250 euro!!!!!!
In leg.cu contractiile,cate sapt.ai tu acum??
Daca devin mai dese si mai...ritmice...suna-l pe nenea dr!!!
Pupici,Silvia
dordia2000 spune:
Buna mamici si burtici!!!
Eu am vesti nu tocmai bune, bb nu prea mananca sau nu se prea satura si nu stiu ce sa fac. Fac proba suptului la fiecare supt si ba suge 50 ba 70 dar la 10 zile am inteles ca nu e suficient!!! Azi a venit un pediatru si mi-a spus ca s-ar putea sa nu am lapte ceea ce m-a dat peste cap in asa hal incat mi s-au muiat sanii si nu mai am chef de nimic.Am incercat sa ma mulg dar nu a iesit mare lucru si am intrat in panica oarecum. Imi vine sa urlu de nervi, furie si sa plang desi stiu ca imi face mai rau. Bb a mancat 40 gr la 14.30-15.00 si acum doarme pentru ca a plans toata dimineata. Am luat galactogyl 2 linguri, am baut bere fara alcool si m-am dat si cu garmastan, am mancat si mai stau un pic si ma duc sa mai mananc ceva. Ce sa fac? Ce ma sfatuiti sa nu pierd laptele ? In spital aveam lapte din belsig de mergeam la mulgatoare ca mi se intareau sanii si faceam galme, dar mi s-a spus sa nu mai beau asa multe lichide! Sambata cand am ajuns acasa totul a fost ok pana luni la pranz. Cu exceptia noptilor cand nu prea doarme de la 3-6 si facem planton pe langa el. Duminica a mancat si a dormit la 3 ore ceea ce m-a bucurat enorm. Luni a tb sa mergem la dr si s-a cam dat peste cap programul, asa ca de atunci nu prea mai suntem ok. Va rog mult sa ma sfatuiti ce sa fac ca nu mai stiu! Vreau sa-i dau san si vreau sa nu pierd laptele ca stiu ca am. Dar se pare ca nu am suficient!!!
Va multumesc anticipat,
Diana
Poze cu mine :http://community.webshots.com/user/dordia2000
leea_cv spune:
Silvia,fii serioasa,care dracu nu ia?Doar ca nu pretinde.Si zau ca atunci cind vine vorba de dat, sintem ca in filmele cu prosti.Eu ii bag in buzunar,el ii scoate si -mi zice ca nu imi ia el mie bani.Cred ca fiecare le dam cite ceva doar doar s-or ocupa mai acatarii de noi.Asta vreau si eu,de aia ii mai ofer din cind in cind bani.Decit momente din alea penibile cu ''ia,ba nu,ba ia,ba nu'' as prefera sa ia si gata.
In privinta contractiilor,nu stiu ce sa zic.Nu sint regulate,dara acum devin dureroase.Am doar 35 sapt si 5 zile.
Sper sa mai creasca totusi bb,desi am fost avertizata ca s-ar putea sa nu duc sarcina la termen.
Pupici.
leea
dordia2000 spune:
Am uitat sa felicit proaspetele mamici, sa fie sanatoase alaturi de comorile lor!!!
Va pup!!!
Diana
Poze cu mine :http://community.webshots.com/user/dordia2000
silvia_d spune:
Dordia,in primul rand nu te-ajuta plansul!Stiu,inca n-am experienta,inca sunt burticioasa-nu mamica-,dar am mai auzit ca tre'sa bei multe lichide,ceaiuri multe,cred ca de-ala chimen-anason-frunze zmeur-deja bei!
Si laptele se stimuleaza cu bebu'mic,pe el tb sa-l pui des la alaptat!
cam atat,din ce-am auzit si eu pe la prietenele mele care-au nascut pe la policlinica!
In rest,o sa vina sfaturi mai serioase de la mamici,stai sa intre pe forum!Dar nu mai plange,pls!!Ca toata adrenalina aia o sa se descarce in lapticu'lu'bebitzu'!
Pupici
Silvia si Stefanel,39+
Leea,sa ne tii la curent cu contractiile!
leea_cv spune:
Dordia,imi pare tare rau ca nu stiu sa iti dau sfaturi concrete,caci inca nu am nascut,dar in cartea ''mama si copilul'' spune ca secretia lactata scade temporar uneori, dupa sosirea acasa.Asta din cauzaemotiilor si efortului fizic.Se recomanda repaus la pat,evitarea supararilor si excesul de emotii.Ori tu tocmai asta nu faci.Te agiti so te stresezi ceea ce iti afecteaza f tare lactatia.Cica nu trebuie sa ii dai lapte praf sau sa folosesti biberonul.Ci daca ai impresia ca nu s-a saturat,sa ii dai citeva lingurite de ceai indulcit cu zahar (o juma de lingurita la 100 de ml).Sa nu renunti la a-l pune la sin,la ambii si sa continui sa te mulgi,chiar daca nu dau laptele lui bebe. O prietena a mea nu a avut lapte deloc pt ca asistentele nu i-au zis sa se mulga dupa cezariana.;
Cel mai inportant e sa fii linistita si fara stress.Si proba suptului determina stress,deci scaderea lactatiei.
Iti tin pumnii.
35+
leea
bb_alinus spune:
Ina esti fenomenala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nici n-am apucat sa iti zic bafta ca uite ca trebuie sa te felicit si sa fac ochii mari:esti deja acasa cu bebelina in brate!! Sa iti traiasca printesa ca tare frumoasa mai e!Iar voi niste parinti fericiti!
Alina si minunea mica Amalia
Denisam spune:
INA- bravo- o nastere exemplara si o comportare a ta pe masura!
Ma bcuur mult ca ai avut noroc, a durat putin si ai dat peste oamanei cu experientza si sper ca Rachel sa fie in continuare cuminte si mincacioasa!
Da-mi un semn cand te pot suna, ca nu vreau sa deranjez.Nu pot sa cred ca vam b cu o zi inainte si spuneai ca nu ai nici un simptom, plus ca ce ai facut tu treaba, asta aveam si eu planificat pt sapt. 38
Va pupam dulce pe amindoua!
Denisa
31+
Emma Andreea
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!
Noki_Lara spune:
INA, superba fetita ta! SA ITI TRAIASCA FERICITA SI TIE REFACERE USOARA SI MUUUUUULT LAPTIC! cCe mai,un nou record pe forum - nastere si revenire acasa in aceeasi zi! Ce sa mai zicem de postarea cu povestea nasterii....
Lavi02, ammai gasit un punct comun la noi - tu si Ina - faptul ca suntem leoaice! pai cine sa se lupte mai tare ca noi cu vointa? Si uite, ce bine au decurs lucrurile pentru noi... In legatura cu singerarea - ma rog pentru tine sa fie totul OK. Sunt convinsa ca asa va fi. Iti tin pumnii la doctor. Sunt [putin ingrijorata ca nu ai postat - e 17.00, dar cred ca o alimentezi pe micuta. NU MA GINDESC CUM CA AI FI RAMAS IN SPITAL! Deci, astept postarea!
Tania, din Bucuresti a plecat un pumn catre capul cel prost al tipei de la magazin! Multi cretini pe lumea asta....
Mandy, si io sunt mindra posesoare a unui caietel... Sarah a papat la inceput la 7 ore, cu variatii de ore. Acuma papa pe la 6. Faza e ca nu sunt ore fixe. Adica citeodata incepem ziua la 6, alteori la 7, alteori la 8. Si de acolo provin si diferentele de ore. Cert e ca baita e batuta in cuie, in jur de 22.30-23.00 noaptea. Apoi papa si somnic. Ehhh...aicea iar variatii - uneori se scoala la 3, alteori la 4, alteori la 5. Plezneala curata. Doctorul mi-a zis insa noaptea sa-i dau cind cere. Chestia trista e ca mie mi-e mila sa o scol din somnic sa-i dau la ora fixata, gen 6 sau 7 dimineata... Dar cu timpul, cred ca se mai regleaza treaba...
Dordia, in primul rind nu te mai supara! Abandoneazaproba suptului. E clar ca nevrozeaza!!! Incearca apoi mulsul dupa fiecare papa, ceaiul de chimen si anason si stive de lichide - laptic. A, si lapte de pasare - reteta pe prima pagina!
INTREBARE - fetelor, voi dupa fiecare papa, va mulgeti? Io da. Chestia e ca am muls manual in biberon din sinul gol si am muls in vreo 3 minute, cam 2o de ml. Apoi m-am plictisit.
Deci, intrebarea - cit timp va mulgeti si cam cit iese? Mai ales cele care va mulgeti manual, dar nu numai. Ca deja incep sa ma intreb si io daca am lapte suficient. Teoretic ar trebui sa am, ca micuta a luat bine in greutate si nici nu plinge de foame decit pe la 3 ore...
Astept raspunsuri!
Poze cu mami si BB
Varsta Sarah
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;30/st/20051102/n/SARAH/dt/18/k/a78a/age.png
mandyksch spune:
Noki, eu daca as putea mulge in 3 minute 20 ml as fi fericita, dar eu dupa ce alaptez ma mulg si daca scot 20 ml in juma' de ora e bine.Asa ca iti dai seama cat lapte am . Eu ma bucur daca suge 50-70 ml de la san (ambii sani) la o "sedinta".
Mandy si Krisztián