"evolutionism sau alte aberatii" (c) bagoiu

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

Ai, ai, ai, Xenocid mama, in ce te bagasi? Deja vad stelutele verzi... Nu stiai ca persoanele credincioase au fost si sint cele mai fervente persoane din lume? Nimic nu le poate clatina credinta. Stiinta nu si-a gasit niciodata locul in religie, ca sa nu zic altfel. E ca si cum ai incerca sa-ti unesti fatza cu spatele. Ce inseamna credinta? A crede in ceva greu de crezut. Ce inseamna stiinta? Sa elaborezi si sa dovedesti existenta unor lucruri greu de imaginat. Ei, nu numai, am dat si io acolo o explicatie empirica... Religia = sa crezi ce nu vezi; stiinta = sa crezi ce vezi.
In fine, religia este o sfera mare de influenta si putere in in orinduiala lumii si multe secrete referitor la religie sint pastrate cu strasnicie tocmai pt. a nu decima credinta. Credinciosi sau nu, avem loc cu totii pe pamint, macar aici... am gresit cumva subiectul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myrrha spune:

Xenocid, si totusi Koala nu a incetat niciodata sa fie un ursulet, chiar daca a gasit de cuvinta ca nu ii trebuie inteligenta pentru supravietuire. Si europenii au o enzima digestiva speciala pentru lapte (pe care asiaticii nu o au). Asta nu ii face mai oameni sau mai putin oameni ca restul.

Ar merita deschis un subiect despre darwinism, eu sint foarte in ceata (desi am invatat biologie si istorie la scoala dupa teoria evolutionista).
Deci esenta supravietuirii este sa te potrivesti la mediu, adica sa gasesti modul potrivit de a te spune intr-un context dat. Adica sa iti pastrezi identitatea (suma calitatilor specifice) in orice context. Cu cit mesajul e mai puternic, cu atit e mai usor traductibil in alte forme. Poti sa te imbolnavesti de dizenterie din cauza laptelui si sa mori, sau poti sa dezvolti o enzima noua, care nu iti modifica identitatea, ci ti-o salveaza. Viata e miscare, daca te opresti, fie devii steril, fie mori. Dar de ce exista mereu exemplare care nu fac fata? Care e explicatia data de evolutionisti?

Ma gindesc, daca nu exista design, cum sustii tu, la ce se adapteaza animalele? Poate exista adaptare fara model? Potrivire nu inseamna armonie (chiar si prin rezistenta)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Grace
Nu stiai ca persoanele credincioase au fost si sint cele mai fervente persoane din lume? Nimic nu le poate clatina credinta. Stiinta nu si-a gasit niciodata locul in religie, ca sa nu zic altfel. E ca si cum ai incerca sa-ti unesti fatza cu spatele. Ce inseamna credinta? A crede in ceva greu de crezut. Ce inseamna stiinta? Sa elaborezi si sa dovedesti existenta unor lucruri greu de imaginat. Ei, nu numai, am dat si io acolo o explicatie empirica... Religia = sa crezi ce nu vezi; stiinta = sa crezi ce vezi.
In fine, religia este o sfera mare de influenta si putere in in orinduiala lumii si multe secrete referitor la religie sint pastrate cu strasnicie tocmai pt. a nu decima credinta.

quote:
posted by Xenocid:
Ori una din lectiile evolutionismului este ca inadaptatii dispar.

scuzati-mi impertinenta de a rade public la asemenea gogomanii.

Grace ca Grace, dar Xenocid merita o poza 2x2 in galeria anonimilor simpatizanti ai nazismului, recte ai purificarii etnice. misto asta cu "moarte inadaptatilor".

cat despre "ignoranta si inchistarea ortodoxiei", Xenocid puiule, din doua, una: esti sarac cu duhul ori la "sex pentru placere, or la sex pentru bani". desi eu cred ca varianta castigatoare e ca ti-a furat iarasi cineva pokemonu', de unde crizele anti-ortodoxie recurente si iluzia ca poti discuta rezonabil despre supravietuirea celui mai tare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Scuzati ca sunt putin off-topic , dar observ ca aceleasi persoane se cearta din aceleasi motive pe diverse topicuri inrudite. Mai bine facem o conferintza pe YM, ne balacarim acolo cat vrem si gata. Pentru ca orice subiect deschis de cineva care isi doreste o dezbatere tangenta cu religia este rapid calarit de cateva persoane (intotdeauna aceleasi)care il fac praf, ceea ce nu e normal pe un forum; asta ca sa nu mai spun ca nu cred ca au fost prea deranjate la topicurile de spovedanii, litanii, posturi mari si mici, etc. Poate ar putea face o comparatie intre aceste comportamente.
Repet, lasati forumul in pace, hai sa ne balacarim pe YM si gata. Sa poata si alti useri sa respire si ei prin diferite subiecte. Nu numai "unul si bun" asa cum v-ati dori.

Ioana 15 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by myrrha

Xenocid, si totusi Koala nu a incetat niciodata sa fie un ursulet, chiar daca a gasit de cuvinta ca nu ii trebuie inteligenta pentru supravietuire. Si europenii au o enzima digestiva speciala pentru lapte (pe care asiaticii nu o au). Asta nu ii face mai oameni sau mai putin oameni ca restul. Ar merita deschis un subiect despre darwinism, eu sint foarte in ceata (desi am invatat biologie si istorie la scoala dupa teoria evolutionista).
Deci esenta supravietuirii este sa te potrivesti la mediu, adica sa gasesti modul potrivit de a te spune intr-un context dat. Adica sa iti pastrezi identitatea (suma calitatilor specifice) in orice context. Cu cit mesajul e mai puternic, cu atit e mai usor traductibil in alte forme. Poti sa te imbolnavesti de dizenterie din cauza laptelui si sa mori, sau poti sa dezvolti o enzima noua, care nu iti modifica identitatea, ci ti-o salveaza. Viata e miscare, daca te opresti, fie devii steril, fie mori. Dar de ce exista mereu exemplare care nu fac fata? Care e explicatia data de evolutionisti?Ma gindesc, daca nu exista design, cum sustii tu, la ce se adapteaza animalele? Poate exista adaptare fara model? Potrivire nu inseamna armonie (chiar si prin rezistenta)?

Myrrha,intradevar,nici eu nu stiu foarte multe despre aceasta teorie.Am citit cate ceva despre evolutionism versus creationism dar nu-mi mai aduc aminte mare lucru.Poate Denizel sa ne scoata cateva idei din cartea despre care a pomenit.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bagoiu spune:

Va recomand spre documentare:
Sensul eshatologic al creatiei de Adrian Lemeni
Cartea Facerii si omul inceputurilor de Serafim Rose
Evolutia spre Creator- imi scapa acum autorul

Graceo mica diferenta, religia= sa crezi si ce vezi si ce nu vezi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

quote:
Originally posted by mate

Roxana,in propozitiune se bat cap in cap doo enunturi: "indoctrinatii si intolerantii ortodocsi" pe de o parte si " sex de placere si HP" pe de alta....Alaturarea lor nu-si are rostul...sez hu? you again trust me...

trust you????????? are you kidding my dear

si totusi exist, si-mi si place! sic!

...ce inflatie de matze frate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabirus spune:

Inca rumegi evolutionismul, xenocid? Mai bine evoluezi si tu spre cuanti, fractali si teoria haosului. Iar fractalii si metafizica merg mana in mana.
Cinsimul tau te-ar putea ajuta daca nu te-ai crampona atat de tare in idei si ai face pasi inainte.

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by gabirus

Mai bine evoluezi si tu spre cuanti, fractali si teoria haosului. Iar fractalii si metafizica merg mana in mana.
POZE

Volanti, colanti si cuanti sa studiezi tu ...

*segmentation fault*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabirus spune:

Vai draga, mii de scuze! Credeam ca te prinzi ca era vorba despre particule subatomice!

Si ce demonstrezi cu mitocania asta?

Pentru a iesi din penibilul acestei situatii, te salut din mers. Don't bother answering, I won't be around anyway!

POZE

Mergi la inceput