Religia in scoala!
Raspunsuri - Pagina 6
inaioana spune:
quote:
Originally posted by Sabina
pai eu chiar n-am inteles natura problemei.
copiii tai vor deveni persoane mai putin valoroase...sau vor fi dezavantajati in gviata pt ca au asistat la orele de religie?
Sufletul lor va fi pervertit?
care e problema.
si te rog, fara gluma, sa-mi spui cum crezi tu ca va progresa societatea romaneasca in momentul in care se scoate religia din scoli.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Poti sa fii atat de dragutza incat sa citesti ce am mai scris pana acum (si ce au scris si ceilalti, bineinteles!) ca sa nu trebuiasca sa rept de zeci de ori aceleasi lucruri?
Copiii mei vor fi marginalizati pentru ca sunt altfel , pt ca vine cineva si ii ia de la scoala la orele de religie, pentru ca nu sunt cu "clasa" atunci, pentru ca profesoara de religie ii stigmatizeaza (sunt foarte multe asemenea cazuri), pentru ca trebuie sa explice tuturor de ce sunt altfel si sa suporte misto-urile smecherasilor din clasa, pentru ca exista intolerantza intre adulti ce poti cere unuia de 6 ani..etc chiar te faci ca nu pricepi? Cu atat mai mult ca ai putea avea decentza sa citesti topicul de la inceput si sa observi ca s-a vorbit despre asta, cu detalii!!!
Cat despre a doua intrebare a ta, mi-e greu sa ma intind pe nu stiu cate pagini ca sa-ti explic daca tu dupa atata discutie chiar nu vezi care e parerea mea...
Este evident ca scolarii vor invatza ca e normala diversitatea de opinii, de religii, sa respecte convingerile celuilalt, etc... ceea ce Isus numea "iubire fatza de aproape" spre deosebire de asa-zisii crestini din ziua de azi care in numele lui fac exact acte contrare ideilor propovaduite de el. Asta nu e socant?
Ioana 15 saptamani si Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
Sabina spune:
pai nu asa ma convingi...in nici un caz.
pai misto se face de oricine in ziua de azi.. nu pe ora de religie,asa ceva n-am intalnit,ci pe haine mai saracute etc.
de mine se facea misto ca am ochelari.Si ce, s-a dus mama la minister sa interzica ochelarii??? sau sa-i puna pe toti sa poarte?
Nu faci decat sa spui haide fratilor, uniti-va pt revolutie
si ca sa-mi raspunzi nu tre sa intinzi pe o mie de pagini...ce, nu poti sintetiza??
daca vrei sa pui pe careva sa semneze ceva trebuie in 4 vorbe sa-l cuceresti, sa stii.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Sabina spune:
si ca sa intelegi mai bine, am sa combat cu armele tale.
te deranjeaza ca la nivel de minster o anumita materie produce discriminari copiilor tai.
ei bine, orice materie produce discriminari copiilor cuiva, am mai zs.ori ca e muzica, ori ca e desenul ,ori ca e matematica.
si Irina B, nu sunt de acord istoria reliigilor ar fi ceva rau.Copii ortodocsi care provin din familii ce merg la biserica nu vor fi deturnati, sunt convinsa.Cultura e mai mult decat necesara.
bagoiu spune:
quote:
Originally posted by inaioana
Bagoiu, copiii tai pot avea educatie religioasa de la scolile (eventual gen cele "de duminica" de la americani) de pe langa biserici. Ar trebui organizat asa ceva. Asta este forma normala pe care trebuie sa o aiba invatamantul religios. Legata de comunitatea religioasa din care face parte!
Eu incerc sa explic ca nu este treaba statului sa se implice in asa ceva, este aberant. Statul nu poate face indirect prozelitism pt o anumita religie si nici nu poate crea situatii discriminatorii pentru nimeni.
By the way, eu nu sunt atee sunt agnostica. Dar asta nu are de a face cu subiectul.
Nu prea ai argumentat, in ce fel iti vor fi discriminati copiii? Fata de cine? De catre cine? Esti sigura ca intelegi sensul cuvantului discriminare?
Dupa cum ti s-a spus exista posibilitatea sa studiezi ce religie vrei, deci statul nu face prozelitism pt o animita religie. Statul, parerea mea e ca habar nu are pe ce lume este. Pt ca pe de o parte se fac ore de religie, pe de alta, se preda evolutionismul stiintific. Asta da, libertate religioasa! Sau se inoculeaza ideea ca e foarte normal sa ai orice optiune sexuala, ca e foarte bine sa folosesti prezervativul etc. Si daca tu iti permiti sa fii agnostica, imi pot permite si eu - si or mai fi multi altii ca mine - sa fiu traditionalista sau "fundamentalista" sau cum vrei tu sa-i zici si sa consider necesar pt copiii mei sa faca ore de religie in scoala. Imi pun si eu o eticheta si imi cer drepturile, ma repet. Nu inteleg de ce te simti leyata, daca nu te obliga nimeni sa participi asa cum sunt obligati copiii sa participe la orele de educatie sexuala sau la orele unde se vorbeste de evolutionism sau alte aberatii.
Oricum vad ca esti tare inversunata, nu te va convinge nimeni.
In democratie, conteaya vocea poporului. Poporul sunt si eu, nu?
Jocelyn spune:
Sabina, eu cred ca faci confuzii si comparatii gresite ca sa folosesc un eufemism -vezi ideea cu ochelarii si ora de religie. Ca nu ai vazut tu discriminari e una, eu le-am trait incepand cu cls I si terminand cu ultimul an de facultate. Pe baza de religie, nu alta materie, sa fim bine intelesi.
Inaioana, am zis mai sus ca si eu sunt de acord si as semna o astfel de propunere.
If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.
bagoiu spune:
[quote]Originally posted by Sabina
si Irina B, nu sunt de acord istoria reliigilor ar fi ceva rau.Copii ortodocsi care provin din familii ce merg la biserica nu vor fi deturnati, sunt convinsa.Cultura e mai mult decat necesara.
Da, Sabina, la nivel de liceu sunt de acord cu istoria religiilor, dar nu poti sa predai asa ceva la ciclul primar. Au ei puterea sa discearna si sa aleaga? Sunt prea mici
inaioana spune:
quote:
Originally posted by bagoiu
Dupa cum ti s-a spus exista posibilitatea sa studiezi ce religie vrei, deci statul nu face prozelitism pt o animita religie. Statul, parerea mea e ca habar nu are pe ce lume este. Pt ca pe de o parte se fac ore de religie, pe de alta, se preda evolutionismul stiintific. Asta da, libertate religioasa! Sau se inoculeaza ideea ca e foarte normal sa ai orice optiune sexuala, ca e foarte bine sa folosesti prezervativul etc. Si daca tu iti permiti sa fii agnostica, imi pot permite si eu - si or mai fi multi altii ca mine - sa fiu traditionalista sau "fundamentalista" sau cum vrei tu sa-i zici si sa consider necesar pt copiii mei sa faca ore de religie in scoala. Imi pun si eu o eticheta si imi cer drepturile, ma repet. Nu inteleg de ce te simti leyata, daca nu te obliga nimeni sa participi asa cum sunt obligati copiii sa participe la orele de educatie sexuala sau la orele unde se vorbeste de evolutionism sau alte aberatii.
Oricum vad ca esti tare inversunata, nu te va convinge nimeni.
In democratie, conteaya vocea poporului. Poporul sunt si eu, nu?
Irina & trupa
Ceea ce la oameni nu este cu putinta la Dumnezeu este cu putinta.
Poti fi cat de fumadamentalista vrei, te respect pentru asta si iti respect opiniile religioase oricare ar fi ele. Dar nu ma poti pune sa platesc pentru educatia fundamentalista a copiilor tai. Poti sa accepti asta?
Daca ai probleme cu programa scolara de ce nu te unesti cu altii de aceleasi opinii cu tine si sa incerci sa schimbi ceva? Asta inseamna democratie!
Si nu e adevarat, nu exista posibilitatea sa studiezi ce religie vrei. Gresesti.
Statul iti pune la dispozitie "religia de stat" si iti permite (cat de marinimos!) daca vrei altceva, sa aduci o adeverintza de la tine de la comunitate (biserica ta) ca ai facut studiile de religie acolo. Asta e siuatia celorlalte religii! nu mai zic de auslanderii care nu au o religie... like me
Adik io sa platesc pt fii-tu ca sa aiba de ce s-o injure pe fii-mea ca e eretica! Ha ha ha! Deja mi se pare absurd prin urmare comic.
inaioana spune:
quote:
Originally posted by bagoiu
[quote]Originally posted by Sabina
Da, Sabina, la nivel de liceu sunt de acord cu istoria religiilor, dar nu poti sa predai asa ceva la ciclul primar. Au ei puterea sa discearna si sa aleaga? Sunt prea mici
Irina & trupa
Ceea ce la oameni nu este cu putinta la Dumnezeu este cu putinta.
Si daca sunt asa mici incet nu discern si nu aleg, mai bine ii indoctrinam! in loc sa-i lasam sa se faca mari si sa poata alege singuri, sa poata cunoaste intr-adevar! Bravoooo!
inaioana spune:
quote:
Originally posted by Jocelyn
Sabina, eu cred ca faci confuzii si comparatii gresite ca sa folosesc un eufemism -vezi ideea cu ochelarii si ora de religie. Ca nu ai vazut tu discriminari e una, eu le-am trait incepand cu cls I si terminand cu ultimul an de facultate. Pe baza de religie, nu alta materie, sa fim bine intelesi.
Inaioana, am zis mai sus ca si eu sunt de acord si as semna o astfel de propunere.
If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.
Iti bati gura de pomana, ele nu comenteaza decat ce le convine!
si cu cat se deviaza mai mult cu atat mai bine! Mai ales ca se degradeaza subiectul si altora li se face sila sa scrie!
Iti dai seama ca nu s-a citit exemplul tau!
Sabina spune:
din pacate cunosc discriminarea.Eu am avut parte de ea inclusiv religios, pt ca am indraznit sa duc la un examen o compozitie pe un text evreiesc.N-am luat bursa pe tema asta, a fost scandal mare etc.
dar sincer nu cred ca eliminarea religiei din scoli rezolva ceva.Din contra....poate ca acei copii ce provin din familii declarate credinciose dar in practica nedusi la biserica vor beneficia de educatia religioasa.
eu consider ca mistoul si discriminarea se intampla in orice conditii, de-acolo metafora cu ochelarii( chiar ai crezutr ca e o comparatie"pe bune"?)
cei bogati ii iau la miosto pe cei saraci...cei talentati la muzioca or sa rada de vocile de magar si cei buni la mate pe cei mai inceti ....dar cu educatie religioasa bine facuta multe nenorociri s-ar putea preveni.
oricum, invatamantul romanesc are probleme muult mai grave.