Religia in scoala!
Raspunsuri - Pagina 7
xenocid spune:
quote:
Originally posted by inaioana
Si nu e adevarat, nu exista posibilitatea sa studiezi ce religie vrei. Gresesti.
Statul iti pune la dispozitie "religia de stat" si iti permite (cat de marinimos!) daca vrei altceva, sa aduci o adeverintza de la tine de la comunitate (biserica ta) ca ai facut studiile de religie acolo. Asta e siuatia celorlalte religii! nu mai zic de auslanderii care nu au o religie... like me
Adik io sa platesc pt fii-tu ca sa aiba de ce s-o injure pe fii-mea ca e eretica! Ha ha ha! Deja mi se pare absurd prin urmare comic
Ioana 15 saptamani si Katja(30 martie 2004)
Religia este obligatorie in clasele I-IV, optionala in V-VIII si facultativa in IX-XII.
Prin urmare copii care nu vor sa faca religie in clasele I-IV trebuie sa prezinte adeverinta de ateu de la ...PATRIARHIE (caz real)
Alin
*segmentation fault*
inaioana spune:
Sofia,
- cazul in care ai fost discriminat tu, mi se pare absolut socant.
- acele familii "declarate credincioase" si neduse la biserica nu sunt de fapt credincioase ci doar superstitzioaso-ipocrite cam ca majoritatea asa-zisilor ortodocs din tara noastra. Faci o confuzie intre morala (disciplina total separata) si ortodoxie. Copiii acelor familii ar avea beneficii daca ar avea la scoala o educatie morala si etica si eventual o disciplina despre toate religiile.
-sunt perfect de acord ca discriminarea se intampla si din alte cauze (ochelari etc), asta nu implica sa nu facem nimic impotriva unui rau pt ca exista alte rele. Asta este un sofism si din cauza acestui mod de a gandi, noi romanii nu avem nici o atitudine in nici o privintza si pana la urma nu ne mai apucam de nimic si suportam pasivi tot ce vine de "sus"!
- da, invatamantul roamnesc are si alte probleme, dar cine esti tu sa hotarasti care sunt mai grave si de unde trebuie inceput? Daca fiecare si-ar face treaba pe patratica lui, lucrurile s-ar rezolva. Eu de exemplu imi fac treaba pe patratzica asta cu religia. Vino tu, care ai , sa zicem, alta nemultumire, fa-ti treaba pe patratica ta. Protesteaza, si tot asa!
asa se misca lucrurile in societate, nu asteptand si polemizand...sau spunand :lasa ca or fi altele mai importante! (si le rezolva oamnei mai destepti, autoritatile competente..etc)
poze cu mami, tati si katja
Sabina spune:
in primu rand ca eu sunt Sabina, Sofia e fimea
eu sincer consider ca nu religia din scoli e factorul de regres al societatii romanesti.
si daca in clasa 1 invata si ei inger ingerasul meu etc...nu mi se pare deloc grav.oricum la adolescenta tinerii aleg.Indiferent de cum au fost crescuti.Sunt copii din familii atee care s-au convertit la 20 de ani.
Nu fac confuzie intre morala si ortodoxie, am zis inca din prima pagina....
eu ma opresc aici, pt ca pe mine nu ma conving argumentele date.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
inaioana spune:
Bravooo! Primesti premiul "cea mai neaosh romaneasca atitudine"!
Nu cred ca mai are rost alt comentariu.
roxana1974 spune:
quote:
Originally posted by Sabina
in primu rand ca eu sunt Sabina, Sofia e fimea
eu sincer consider ca nu religia din scoli e factorul de regres al societatii romanesti.
si daca in clasa 1 invata si ei inger ingerasul meu etc...nu mi se pare deloc grav.oricum la adolescenta tinerii aleg.Indiferent de cum au fost crescuti.Sunt copii din familii atee care s-au convertit la 20 de ani.
Nu fac confuzie intre morala si ortodoxie, am zis inca din prima pagina....
eu ma opresc aici, pt ca pe mine nu ma conving argumentele date.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Stai linistita Sabina, eu nu am intrat de la inceput sa comentez fiindca inflatia de aberatii si argumente invalide e mare si am impresia ca m-as lupta cu morile de vant si am ales sa ingrosh randurile indoctrinatilor ipocriti asazisi ortodocsi care vor religie in scoli pt progeniturile lor fiindca e cool. La vederea arogantei si a impertinentei insa nu prea pot sta deoparte...
Ioana, ma lasi sa-ti atrag atentia ca nu esti in masura sa dai premii aici pe forum, iar statisticile tale din burta sau dupa ureke, cum ar fi acel 10% lasa de dorit...sau ai facut tu o cercetare stiintzifica in sensul asta?
...unii dau prea mult din coate ...
cataghe spune:
Dragii mei,
Eu propun ca daca tot s-au declarat opj' nu stiu cati la suta dintre romani ortodocsi, sa facem un stat religios. Si atunci nu mai avem batai de cap, putem sa scoatem si orele de educatie sexuala din scoli, ba chiar si pe cele de biologie ca si acolo sunt prostiti copiii cu Darwin si li se spune ca mama lor si aproximativ jumatate din ei au uter si vagin, iar cealalta jumatate au testicule si penis, ceea ce e de-a dreptul scandalos. In felul acesta, cei opj' la suta din populatia Romaniei vor fi multumiti si fericiti. In plus, propun ca fetele sa nu mai poata intra in scoala decat cu basma in cap, si sa se instituie la intrarea in fiecare scoala cate un cabinet ginecologic iar cele care nu mai sunt virgine sa nu mai intre la ora, ca sa nu le strice si pe celelalte.
Gata cu gluma, pe mine personal nu ma deranjeaza orele de religie pt ca fiul meu e inclinat spre religie, il intereseaza, si este crescut in spirit crestin. Insa eu am ales sa il cresc asa, nu mi-a varat nimeni chestia asta pe gat. Una si cu una fac doo, din punctul meu de vedere: statul e laic, scoala publica e laica. Vreti religie, perfect, sa lase BOR construirea de catedrale marete de sute de miliarde si sa puna mana sa faca niste scoli private unde copiii domniilor voastre sa aiba posibilitatea sa invete religie.
Aia cu educatia sexuala pe care i-o dai tu acasa copchilului intr-un mediu special, sa fim seriosi, doamnelor, pe ce lume traiti? De aia s-a ajuns unde s-a ajuns, pt ca parintii au fost lasati sa ii invete ei pe copii cum sta treaba cu caisa. Preferati sa invete prostii unii de la altii decat sa li se explice clar ce si cum? Va ghidati numai dupa cazurile voastre personale? Pai luati va rog, ca e la "un ochi rade si unul e vanat", si ascultati farsele lui Buzdugan sa vedeti cam care e nivelul poporului roman la capitolul asta. Si sa reluam, scoala e publica, deci e si pt copiii alora...
Astept rosiile, nu ma tem ca acuma sunt numai din alea de sera, e ca si cum ai da cu apa chioara.
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
ingerash spune:
quote:
Originally posted by cataghe
Aia cu educatia sexuala pe care i-o dai tu acasa copchilului intr-un mediu special, sa fim seriosi, doamnelor, pe ce lume traiti? De aia s-a ajuns unde s-a ajuns, pt ca parintii au fost lasati sa ii invete ei pe copii cum sta treaba cu caisa. Preferati sa invete prostii unii de la altii decat sa li se explice clar ce si cum? Va ghidati numai dupa cazurile voastre personale? Pai luati va rog, ca e la "un ochi rade si unul e vanat", si ascultati farsele lui Buzdugan sa vedeti cam care e nivelul poporului roman la capitolul asta. Si sa reluam, scoala e publica, deci e si pt copiii alora...
aici ai dreptate majoritatea habar n-au ce e aia educatie sexuala pt ca parintii nu le explica nimic dar nici nu-i lasa sa afle de la scoala (eu am tinut ore de educatiue sexuala la elevi de a 10-a si imi venea sa cand auzeam ce aberaztii spun unii)
cat despre religie, daca majoritatea vrea sa studieze religia, degeaba incearca minoritatea sa o scoata din programa, intotdeauna majoritatea hotaraste. si pe mine nu ma conving argumentele celor care sunt impotriva religiei in scoli, dca nu te obliga sa stai la ora - nu stai, nu vii si spui gata cu religia la toata lumea! atunci ar fi discriminati cei care vor ora de religie si iar se ajunge la scandal
presimt ca subiectu' asta ajunge in curand la zz
Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trist, pentru ca nu se stie cine se poate îndragosti de zâmbetul tau! Gabriel Garcia Marquez
inaioana spune:
quote:
Originally posted by ingerash
cat despre religie, daca majoritatea vrea sa studieze religia, degeaba incearca minoritatea sa o scoata din programa, intotdeauna majoritatea hotaraste. si pe mine nu ma conving argumentele celor care sunt impotriva religiei in scoli, dca nu te obliga sa stai la ora - nu stai, nu vii si spui gata cu religia la toata lumea! atunci ar fi discriminati cei care vor ora de religie si iar se ajunge la scandal
presimt ca subiectu' asta ajunge in curand la zz
Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trist, pentru ca nu se stie cine se poate îndragosti de zâmbetul tau! Gabriel Garcia Marquez
Nu te supara dar nu ai notiuni corecte nici despre democratie nici despre discriminare.
Tocmai ca sa nu existe pericolul discriminarii minoritatii de catre majoritate exista legi anti-discriminare. Democratia inseamna ca fiecare are niste drepturi garantate (printre care si libertatea de constiintza) nu majoritatea le hotaraste! Nu i le poate lua nimeni, nici majoritatea.
Religia obligatorie in scoli este neconforma cu constitutia, este o stare de anormalitate care va inceta.
Fac o mica paranteza: nu sunt de acord nici cu legea data de francezi de a interzice in scolile publice elevilor sa-si manifeste religia prin insemne(cruciulitza la gat, capul acoperit la musulmance, etc). M se pare, de asemenea, o imixtiune in libertatea de constiintza a oamenilor. Este extrema cealalta fata de unde ne aflam noi. La fel de rau si discriminatoriu, mai als ca afecteaza in special musulmanii. (Crestinii se bucura, nuu? ca isi pun crucile pe dedesubt)
Repet pentru fundamentaliste care nu au chef sa citeasca si ce s-a scris mai devreme :
Mi se pare corect sa se organizeze invatzamant religios pe langa biserici, asa cum au americanii vestitele "scoli de duminica" religia este o problema personala, a familiei si a comunitatii religioase respective. Nu poate fi a STATULUI, pentru numele lui D-zeu.
Introducerea religiei in scoli nu este decat un reflex post-comunist de trecere in extrema cealalta...absolut absurd.
Si oricum nu stiu cate dintre cele care scriu aici au facut religia la scoala sau au copii deja mari cu care sa discute ce se intampla la orele de religie si cate porcarii si nedreptati se petrec. Eventual mai intrati pe site-uri pe care scriu adolescenti si vedeti ce spun. E usor sa zici, ei , pleci de la ora si gata! Si daca te lasa repetent?
A, si ma enerveaza la culme ca comentatzi extrem de selectiv, daca e ceva care nu va convine si e greu de contraargumentat ...gata, se ignora! N-am vazut nici un comentariu la post-ul lui xenocid si altele.
inaioana spune:
Un citat ca sa va unga pe suflet :
"Scolile laice nu vor putea fi niciodata tolerate deoarece o astfel de scoala nu ofera nici o instruire religioasa iar o instruire generala fara o baza religioasa este construita pe aer;in consecinta toate formele de instruire si de formare a unui caracter si religia trebuie sa derive din credinta...avem nevoie de oameni credinciosi."
Adolf Hitler,26 Aprilie 1933
iulia_b spune:
Daca o persoana preda religia ortodoxa in scoala e si normal ca pledeaza pt asta...
Sunt de acord ca religia sa fie optionala. Si paralela cu educatia sexuala e deplasata...dar mai bine bagam capul in pamant ca e "rusine" mare...nu pot sa cred ca in ziua de azi mai poti sustine ca astfel de ore sunt inutile si imorale- categoric sunt oameni pregatiti care explica civilizat.Si asa cum "despre sex" discuti acasa cu, copiii la fel de bine o poti face si referitor la religie.
La cate biserici si catedrale marete se construiesc, la ce case parohiale sunt...ar trebui biserica sa organizeze ore de educatie religioasa.
In Iasi, in complexul studentesc Tudor Vladimirescu s-a construit o biserica...nu intru in amanunte ce interese se ascund...intre camine, inghesuita, langa Mall, cu termopane...fix asta le lipsea la studenti care stau inghesuiti cate n-spe in camere...de ce nu s-au construit camine????De unde are biserica atatea fonduri in alta ordine de idei?
Probabil am sa primesc rosii...ok...dar ma deranjeaza enorm pt ca preotii si biserica au pretentia sa contribuim, sa fim smeriti, dar in acelasi timp nu ajuta in mod real...vreau sa vad si sa aud ca a facut ceva palpabil...
Daca sunt credincios si vreau sa ma rog o pot face intr-o biserica umila...nu-mi trebuie contructii marete...si termopanele mi se par chiar o faza de prost gust..
Am deviat...dar nu pot sa cred ca sunt oameni care judeca numai si numai prin prisma credintei...asta nu ne defineste ca om, cel mult ne completeaza.
Trebuie sa fii orb sa nu vezi ce interese se ascund in spatele sutanelor...si asta n-are de-a face cu credinta in Dumnezeu.