Religia in scoala!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

quote:
Originally posted by numeioana

Fetelor, lamuriti-ma si pe mine...ce inseamna in viziunea voastra a fi credincios? Asta ca sa inteleg mai bine ce ganditi si daca se aseamna cu conceptia mea.

POZE
Ioana

Pentru mine, a fi credincios, inseamna sa FAC ceea ce sustin cu vorbele. Adica argumente vii ; Pot sa merg in fiecare sambata (in cazul meu) la biserica si sa nu fiu credincioasa, nu formele pe care le indeplinim ne definesc credinta ci alegerile noastre de fiecare zi.

inaioana eu vreau sa facem ceva. M-ar interesa foarte mult sa facem ceva -si aici voi fi off-topic- si in privinta banilor pe care ii dam pentru intretinerea inchisorilor, respectiv a intretinerii condamnatilor. Nu mi se pare deloc ok sa ni se ia bani pentru asa ceva. Ar trebui ca toti detinutii sa fie obligati sa munceasca (in afara de cei pe caz de boala) si practic sa "se intretina" in timpul de detentie. Adica eu muncesc ca sa aiba ei de mancare, TV si destule alte facilitati?

If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by numeioana

Fetelor, lamuriti-ma si pe mine...ce inseamna in viziunea voastra a fi credincios? Asta ca sa inteleg mai bine ce ganditi si daca se aseamna cu conceptia mea.
Daca a fi credincios inseamna a merge in fiecare duminica la biserica...atunci suntem cu totii credinciosi dupa 70 de ani. Ati observat ca bisericile sunt pline de batrani?
Eu am observat ca sunt pline de tineri.In special familii tinere cu copii.Si ca sa raspund la intrebare,in viziunea mea a fi credincios inseamna sa crezi invatatura lui Hristos asa cum o propovaduieste BO si sa traiesti conform ei,adica sa participi la viata Bisericii(din convingere,nu din superstitie sau obisnuinta).Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

quote:
Originally posted by inaioana

Da, si eu cred la fel ca romanii nu sunt de fapt ortodocsi. Adica nu sunt in proportie de 85% sau cat se spune, poate 10%. Nici macar nu isi bat capul cu asta. Sunt doar superstitziosi si atat. Si se declara ortodocsi si pentru religie in scoala din ignorantza si superstitzie. Ca sa nu ii "bata D-zeu", nu ca ar stii mare lucru despre el sau ar fi profund credinciosi...doar ca "asa se face".

Pana una-alta nu e inca nimeni dispus sa participe la un proiect de protest? Adica chiar sa facem ceva ca societate civila nu numai sa ne plangem, romaneste, de mila?

Acum am vazut si eu linkul asta dat la un topic asemanator, mai vechi. Poate l-ati vazut deja, mie oricum mi se pare edificator:
http://www.expres.ro/social/?news_id=167980

Ioana 15 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Eu semnez oricind un astfel de protest. Parerea mea e totusi, ca nu ar avea mare succes, daca deja orele de religie sint optionale.

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Cipcipcip, mersi pentru adeziune. Nu esti singura, mai avem o semantara care mi-a trimis mesajul PM. Cat despre faptul ca nu crezi ca se poate face ceva...e pesimismul nostru romanesc care are ca suport tocmai pasivitatea milenara a oamenilor. Lcrurile se schimba de catre niste oameni care au curaj si duc lumea inainte (pas cu pas!); nu vin de-a gata de la stat cum ii place roamanashului, cum e el obisnuit!
Astept si pe altii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Numeioara, sunt agnostica. Dar asta nu inseamna ca nu respect optiunea religioasa a celor din jur. Prietenii mei cei mai buni sunt catolici, sotul meu este ortodox si pentru el m-am casatorit in biserica (desi nu mi-am facut cruce sau sa pup vre-o icoana). Am o colega orodoxa casatorita cu un arab care a botezat copilul in ambele religii ca sa astupe gura parintilor si va lasa copilul sa-si alega singur drumul. Exemple am multe,dar nu cred ca optiunea mea sau a altora e subiectul acestei dezbateri.
Observ ca ne invartim dupa deget si revenim la ce s-a discutat in alte subiecte. Nu va tine nimeni seama de x sau de y ci de multimea x-ilor si y-ilor.
Intrebarea e: ce se poate face ca sa se aduca in discutie publica obligativitatea religiei in scoli. Cum putem face ca oamenii sa aiba posibilitatea sa-si spuna punctul de vedere? Stie cineva ce zice legea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

fetelor...doamnelor....religia e optionala in scoli!!!

chiar ca va invartiti in jurul cozii.sunt convinsa ca odata cu acest protest societatea romaneasca va progresa pe culmi nebanuite....

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bagoiu spune:

Ioana draga, daca tu vrei sa scoti religia definitiv din scoala. atunci copiii mei vor fi discriminati pt ca li se va interzice sa participe la ora de religie. E optiiunea mea si a lor si nu vad de ce pe tine te deranjeaza. Eu nu am nimic impotriva ca fetele tale sa studieze istoria religiilor sau ateismul sau alte feluri de "cultura" dar tu ce ai cu cei ce vor sa studieze religia? Te rog sa fii toleranta in numele pluralismului religios si sa nu respingi optiunile altora. Cere Ministerului sa introduca istoria religiilor pt ca eu nu ma voi simti discriminata, chiar daca nu+mi voi lasa copiii sa frecventeze acele ore in care li se va spune ca toate religiile sunt bune. E dreptul meu, nu?
Inteleg ca e mai cool sa fii minoritar si sa-ti ceri drepturile.

Mergi la inceput

Sofia, ne-ai mai spus ca e optionala, daca n-ai remarcat, stiam si noi(!) problema este de alta natura , daca vrei sa te faci ca nu observi, n-ai decat. Faptul ca n-ai alt contraargument, este de asemenea problema ta.
Cat despre fabuloasa gluma de la sfarsit...pe cuvant ca e rasuflata rau!

Anya, ma gandesc sa cer sustinere si consultantza de la cateva ONG-uri care se ocupa cu respectarea drepturilor omului si/sau cu discriminarea pentru inceput. In functie de raspunsurile lor, elaboram un plan.
Va reamintesc ca orice idee practica e binevenita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

pai eu chiar n-am inteles natura problemei.

copiii tai vor deveni persoane mai putin valoroase...sau vor fi dezavantajati in gviata pt ca au asistat la orele de religie?
Sufletul lor va fi pervertit?

care e problema.

si te rog, fara gluma, sa-mi spui cum crezi tu ca va progresa societatea romaneasca in momentul in care se scoate religia din scoli.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Bagoiu, copiii tai pot avea educatie religioasa de la scolile (eventual gen cele "de duminica" de la americani) de pe langa biserici. Ar trebui organizat asa ceva. Asta este forma normala pe care trebuie sa o aiba invatamantul religios. Legata de comunitatea religioasa din care face parte!
Eu incerc sa explic ca nu este treaba statului sa se implice in asa ceva, este aberant. Statul nu poate face indirect prozelitism pt o anumita religie si nici nu poate crea situatii discriminatorii pentru nimeni.
By the way, eu nu sunt atee sunt agnostica. Dar asta nu are de a face cu subiectul.
Nu prea ai argumentat, in ce fel iti vor fi discriminati copiii? Fata de cine? De catre cine? Esti sigura ca intelegi sensul cuvantului discriminare?

Mergi la inceput