Religia in scoala!
Raspunsuri - Pagina 4
irina.c. spune:
quote:Nici eu nu vreau sa finantez avorturile care se fac in spitale,prin taxele pe care le platesc.Si,am incotro?Nici eu nu vreau sa finantez aberatia de "ora de educatie sexuala".Refuz sa finantez un stat care legifereaza homosexualitatea ca pe ceva normal,cand convingerile mele imi spun ca nu este.Si totusi o fac,ca nu am incotro.Conform teoriei tale,eu sunt discriminata,fiindca finantez indirect ceva care imi incalca principiile,iar consecintele se rasfrang asupra propriilor mei copii.Pentru cate mizerii finantez din impozitele platite de mine,statul imi este dator macar cu niste ore de religie in scoala.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Originally posted by inaioana
Da, Irina, nu este obligat...am mai vorbit despre asta, nu stiu ce dracu ne invartim atata in jurul cozii. Tu vb numai despre ce vrei, ignori ce argumente nu iti convin si practic cam repeti aceeasi litanie!
Totusi discriminarea exista si daca nu e obligat, s-a explicat de ce, s-au dat si exemple. Nu stiu de ce se mai discuta. Plus ca eu nu vreau sa finantzez acest proiect idiot si aberant al guvenului. Ce nu e clar? Sunt taxele platite de mine rasfrante asupra propriilor mei copii!
Inafara de asta, principiul incalcat este cel al STATULUI LAIC! Statul nu trebuie sa finanteze o religie sau alta asa cum se intampla la noi, nici daca sunt 100% din oameni de aceeasi religie. Poti pricepe asta? Pt ca nu e corect! Nu e democratic. E dictatura directa sau indirecta! Plus ca la noi exista deja legi antidiscriminare cum e normal!Ioana 15 saptamani si Katja(30 martie 2004)poze cu mami, tati si katja
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
Jocelyn spune:
quote:
Originally posted by cipcipcip
Revenind la subiect, mie mi se pare logic ca religia in scoala sa fie ori optionala, ori sa nu existe, dar celor credinciosi nu li se pare asa si din experienta iti pot spune ca n-o sa-i convingi in vecii vecilor. Am observat ca cei credinciosi ii considera pe atei ca fiind imorali, ca si cum daca nu ai frica lui Dumnezeu esti in stare de orice rautati, dar eu cred ca morala atee este mult mai puternica decit cea religioasa, pentru ca vine din constiinta mea ca om si nu din frica de a fi pedepsit sau a merge in iad.
"Religia, o fraza de dinsii inventata..."
Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005
cipcipcip, te rog nu ii pune pe toti in aceeasi oala. Si eu sunt crestina, chiar daca nu ortodoxa si am aceeasi parere cu inaioana referitor la religia in scoala si nu ii desconsider deloc pe atei. Apreciez moralitatea multora dintre ei si daca ii si compar cu unii asa zis credinciosi...s-ar rusina cei din urma. Iar morala la care ader eu nu are nici o legatura cu frica de iad ca sa nu mai zic de faptul ca eu nu cred in felul de iad cu care sunt speriati oamenii care iau de bun tot ce li se spune.
If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.
anya spune:
Uite, acesta e un motiv pt care imi apreciez (in plus) parintii. Nici eu, nici fratele meu nu suntem botezati. Si nici nu credem. Nici macar strabunica mea, femeie de la tara, din ardeal, nu mergea la biserica. Dar de "fala" a vrut 3 popi la inmormantare.
Situatia e chiar absurda. Ne declaram un stat laic, declaram ca programa de invatamant e foarte incarcata... o solutie ar fi sa se scoata orele de religie. Bun, se va zice, dar la religie se invata si lucruri folositoare: sa nu furi; sa nu omori... de acord! Dar toate astea s-ar putea invata la niste ore de "educatie civica". Eventual asi mai adauga niste "porunci": sa te speli, sa saluti; sa vorbesti respectuos; sa fii tolerant cu cei de alta culoare,rasa,religie,orientare sexuala,cu dizabilitati sau... etc.
Presupun ca multi am fost "pe afara" si am vazut cum se comporta oamenii. "In vest" nici romanii nu arunca pe jos, nu vorbesc tare, sunt politicosi la volan... (nu ma refer la cazuri izolate..). Cred ca ar fi multe lucruri care ar putea fi discutate la aceste ore. Scopul lor ar fi sa completeze cei 7 ani de acasa care acum sunt 6.
fac o pauza- trebuie alaptat copilu'
irina.c. spune:
Cred ca inainte de a deschide acest topic atr fi trebuit sa te informezi cu privire la Legea Cultelor,care nu s-a schimbat din 1948,daca nu ma insel.Poate ca la aceasta lege ai avea de facut niscai sugestii.Si apropo,trebuie sa spun ca sunt foarte de acord cu separarea Bisericii de Sat,pentru ca astfel Biserica isi va pastra verticalitatea.Pana la Cuza,BO se descurca foarte bine din averea proprie,nu avea nevoie de banii statului.Sper ca se va ajunge din nou la aceeasi situatie.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
Elena spune:
quote:
dar intr-o tara cu o populatie excesiv de religioasa
Aici sa stii ca n-ai dreptate, mie nu mi se pare ca romanii sunt xcesiv de religiosi; eu cred ca daca s-ar face un referendum daca predarea religiei ortodoxe sa fie obligatorie sau nu, sunt aproape sigura ca ar iesi "nu". Am putea propune chiar un sondaj aici pe forum sa vedem asa, la scara mica, ce procente ar iesi.
Am citit undeva o statistica citata de un preot, care spune ca nici macar 15% din populatia tarii nu merge la biserica (ortodoxa).
P.S. si eu cred ca predarea religiei ortodoxe in scoli ar trebui sa fie optionala.
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
cipcipcip spune:
quote:
Originally posted by Jocelynquote:
Revenind la subiect, mie mi se pare logic ca religia in scoala sa fie ori optionala, ori sa nu existe, dar celor credinciosi nu li se pare asa si din experienta iti pot spune ca n-o sa-i convingi in vecii vecilor. Am observat ca cei credinciosi ii considera pe atei ca fiind imorali, ca si cum daca nu ai frica lui Dumnezeu esti in stare de orice rautati, dar eu cred ca morala atee este mult mai puternica decit cea religioasa, pentru ca vine din constiinta mea ca om si nu din frica de a fi pedepsit sau a merge in iad.
"Religia, o fraza de dinsii inventata..."
cipcipcip, te rog nu ii pune pe toti in aceeasi oala. Si eu sunt crestina, chiar daca nu ortodoxa si am aceeasi parere cu inaioana referitor la religia in scoala si nu ii desconsider deloc pe atei. Apreciez moralitatea multora dintre ei si daca ii si compar cu unii asa zis credinciosi...s-ar rusina cei din urma. Iar morala la care ader eu nu are nici o legatura cu frica de iad ca sa nu mai zic de faptul ca eu nu cred in felul de iad cu care sunt speriati oamenii care iau de bun tot ce li se spune.
If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.
Ai dreptate, imi cer scuze. Am modificat.
inaioana spune:
Da, si eu cred la fel ca romanii nu sunt de fapt ortodocsi. Adica nu sunt in proportie de 85% sau cat se spune, poate 10%. Nici macar nu isi bat capul cu asta. Sunt doar superstitziosi si atat. Si se declara ortodocsi si pentru religie in scoala din ignorantza si superstitzie. Ca sa nu ii "bata D-zeu", nu ca ar stii mare lucru despre el sau ar fi profund credinciosi...doar ca "asa se face".
Pana una-alta nu e inca nimeni dispus sa participe la un proiect de protest? Adica chiar sa facem ceva ca societate civila nu numai sa ne plangem, romaneste, de mila?
Acum am vazut si eu linkul asta dat la un topic asemanator, mai vechi. Poate l-ati vazut deja, mie oricum mi se pare edificator:
http://www.expres.ro/social/?news_id=167980
Ioana 15 saptamani si Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
Sabina spune:
hait.de asta ne incurcam noi acuma.
copiii nostri vor fi niste nefericit, discriminati etc....
asta e buba invatamantului in Romania.ora de Religie.
tichie de margaritar....
hai sa scoatem si muzica si desenu...ca nu toti au talent, nu la toti le place, se vor simti dicriminati ca nu-i definesc artele frumoase...ca nu-s in stare sa cante 2 note sau sa traga o linie
sau matematica si fizica...ca nu ne plac decat limbi straine.
Sau geografia, ca la mate stau si calculez frumusel si la urma urmei Kant n-a iesit din barlog...
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
numeioana spune:
Fetelor, lamuriti-ma si pe mine...ce inseamna in viziunea voastra a fi credincios? Asta ca sa inteleg mai bine ce ganditi si daca se aseamna cu conceptia mea.
Daca a fi credincios inseamna a merge in fiecare duminica la biserica...atunci suntem cu totii credinciosi dupa 70 de ani. Ati observat ca bisericile sunt pline de batrani?
Anya, am o intrebare pentru tine. Daca parintii tai ti-au dat posibilitatea alegerii (voit sau nevoit), tu in consecinta ce ai facut? Pentru ce religie ai optat si de ce? Ar fi interesant de aflat...
POZE
Ioana
cipcipcip spune:
quote:
Originally posted by Elenaquote:
dar intr-o tara cu o populatie excesiv de religioasa
Aici sa stii ca n-ai dreptate, mie nu mi se pare ca romanii sunt xcesiv de religiosi; eu cred ca daca s-ar face un referendum daca predarea religiei ortodoxe sa fie obligatorie sau nu, sunt aproape sigura ca ar iesi "nu". Am putea propune chiar un sondaj aici pe forum sa vedem asa, la scara mica, ce procente ar iesi.
Am citit undeva o statistica citata de un preot, care spune ca nici macar 15% din populatia tarii nu merge la biserica (ortodoxa).
P.S. si eu cred ca predarea religiei ortodoxe in scoli ar trebui sa fie optionala.
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
Nu am citit statistici in privinta asta, dar parerea mea, subiectiva, bazata pe observatii personale facute in Ro si in tarile in care am trait (4, in afara de Ro), ramane aceeasi: romanii sint (au devenit) excesiv de religiosi.
Forumul asta poate nu este concludent, dar la orice problema, indiferent de subiect, se va gasi invariabil cineva sa vina cu o solutie religioasa. Ceea ce nu ma deranjeaza, dar imi intareste parerea