Decoratii pentru tort
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
crinuta spune:
Fetelor, eu am incercat o singura data pasta de zahar, si singura chestia care nu mi-a iesit a fost spirala.
Ideea inlocuirii glucoziului cu miere am luat-o de pe reclamaaaa, de altfel ca si reteta pastei de zahar.
Voi aveti idee unde s-ar gasi acest glucoziu?
Off, glucoziu nu gasim, martipan nu gasim, arabi gum nu gasim, coloranti gasim doar la magazinul Wilton..
Crinuta si Rayan
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
adi_edi spune:
Fetelor, multumesc pentru aprecieri, dar sa stiti ca nu sunt deloc profesionista, adica nu am urmat nici un fel de cursuri, si nici nu lucrez in domeniu.
Pentru torturi nu am o reteta speciala, in general le fac din blat simplu (cite oua atitea linguri de zahar si tot atitea de faina; albusurile batute spuma cu zaharul, apoi adaugate galbenusurile iar la urma faina). Cind asamblez torturile le insiropez fie cu suc de fructe (ananas, portocale etc.) daca le umplu cu frisca si bucati de fructe, fie cu cafea cu lapte - daca fac crema de ciocolata.
Adriana
P.S. Christel, intra si la "Deserturile Nataliei" si la "Mese de mare gala", acolo sa vezi la idei!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
crinuta spune:
Apropos de intaritul pastei, eu am patit chestia asta atunci, mai precis, am lucrat cu jumatate din pasta, si pot spune ca am lucrat foarte usor, apoi am lasat totul balta si cand am revenit, restul de pasta era tare.
Am pus pasta din nou in vas iar vasul pe foc, am mai adaugat miere si a mers, am putut modela si restul.
Colorant nu am avut, dar stiu ca se fac bilute de fondant si se adauga colorantul, iar apoi se omogenizeaza.
Voi vedea in momentul in care voi folosi si colorant.
Crinuta si Rayan
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Ortansa spune:
daca aveti rabdare pana la vara va aduc eu arabi gum si coloranti:-D
nu promit dar incerc.
serios.
...if you know what I mean.(proverb american :-D)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
lgireada spune:
Si eu am facut pasta de zahar si n-am avut nici o problema, daca se intareste mai inmoi mainile in apa si modelez din nou fara probleme. Ce vedeti la semnatura mea, oameni de zapada is facuti din pasta asta de zahar.
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Christel spune:
Fetele sunteti niste dulci, la fel ca retetele voastre!
Balbina, voiam sa te intreb, cum sunt plicurile alea de jeleuri pentru tort? Oare o-i gasi si aici? Eu am gasit in schimb niste plicuri tortenguß, care este un fel de gelatina colorata care se pune peste tartele cu fructe. Sa fie acelasi lucru?
Crinuta, ai dreptate cu ingredientele glucoziu, gumi arabi care nu se gasesc.
Aici se gaseste in schimb laptele condesat de care vorbea Balbina, martipan de modelat, dar nu gasesc lapte praf(decat cel de bb).
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Christel spune:
Aveti vreo reteta de blat de tort pufos si bine crescut care nu da gres? Nu stiu dar de la un timp nu imi mai plac cum ies. Cand am pus oua mai multe, a iesit cam crud, cand am pus mai putine, nu prea a crescut. Cate oua sa pun ca sa iasa un blat pe care sa-l tai in 3?
Cele de cumparat sunt tare frumoase, inalte si pufoase, dar totusi eu prefer sa le fac totusi in casa.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
adi69 spune:
Proportia corecta la blat este de 1-1-1.Depinde cat de mare e forma de blat,eu fac din 9 oua.Adica 9 oua,9 linguri de zahar si 9 linguri de faina.
Bat bine albusurile cu zahar si un praf de sare,galbenusurile separat cu esenta,pun galbenusurile peste albusuri ,cern faina deasupra si amestec totul odata cu telul usor de jos in sus.
Pus apoi aluatul in forma unsa cu ulei si tapetata cu hartie...copt la foc mic spre mediu pana isi revine la apasarea usoara cu degetele.
Poti adauga la blat cacao-o cerni odata cu faina sau nuci ,puse tot odata cu faina,sau fructe uscate,confiate sau ce mai vrei tu(date intai prin faina.)
cam asta este reteta generala de blat ,cu care fac torturi de cativa ani buni si care nu m-a lasat niciodata la greu!!
Adriana
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
adi69 spune:
quote:
Originally posted by adi_edi
http://www.pastrywiz.com/cakes/index.html
Eu am facut tortul cu bebelusul, uite varianta mea
http://community.webshots.com/photo/287811642/287814180PQBWop
Nu pot sa spun decat c-am ramas fara cuvinte cand am vazut pozele torturilor tale.N-am vazut pana acum torturi asa corect si estetic ornate decat in unele cofetarii.
Bravo tie!
Adriana
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
crinuta spune:
quote:
Originally posted by Ortansa
daca aveti rabdare pana la vara va aduc eu arabi gum si coloranti:-D
nu promit dar incerc.
serios.
...if you know what I mean.(proverb american :-D)
Wow Ortansa, ne-ai face un mare bine. Ai idee daca in Arabia Saudita se gaseste arabi gum?
Crinuta si
![](copilas.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)