Decoratii pentru tort

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pepenash spune:

Intrebare: aveti idee de unde as putea procura, din Bucuresti, coloranti alimentari? As vrea sa decorez un tort de Craciun cu un bardut si as avea nevoie de culoarea verde, in mod special. Sabloanele deja le-am cumparat...
Multumiri anticipate!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

da Crinuta,si cred ca se numeste mastic in araba.oricum mai intreb .

...if you know what I mean.(proverb american :-D)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Pepenash, gasesti coloranti alimentari la Wilton.
http://www.reclamaaaa/forum/lofiversion/index.php/t8569.html

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_edi spune:

Proportia corecta la blat este de 1-1-1.Depinde cat de mare e forma de blat,eu fac din 9 oua.Adica 9 oua,9 linguri de zahar si 9 linguri de faina.
Bat bine albusurile cu zahar si un praf de sare,galbenusurile separat cu esenta,pun galbenusurile peste albusuri ,cern faina deasupra si amestec totul odata cu telul usor de jos in sus.
Pus apoi aluatul in forma unsa cu ulei si tapetata cu hartie...copt la foc mic spre mediu pana isi revine la apasarea usoara cu degetele.
Poti adauga la blat cacao-o cerni odata cu faina sau nuci ,puse tot odata cu faina,sau fructe uscate,confiate sau ce mai vrei tu(date intai prin faina.)
cam asta este reteta generala de blat ,cu care fac torturi de cativa ani buni si care nu m-a lasat niciodata la greu!!

Adriana


Asta e si reteta mea, dar am observat ca "secretul" este temperatura. Blatul se coace la 350 F (sau 180 Celsius) si neaparat cuptorul incalzit dinainte (cind incepi sa pregatesti blatul). Niciodata nu mi s-a ars sau sa ramina crud daca am potrivit exact temperatura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Adriana, eu am un cuptor cu gradatie, de la 1 la 8, si fiecare cifra corespunde unei anumite temperaturi. Dar, daca las cuptorul asa pur si simplu, imi arde orice, chiar daca eu gatesc dupa carte, respectand si minute si temp. Am gasit o solutie sa pun doua caramizi in cuptor, si asa ma mai inteleg cu el, dar tot trebuie sa mai apreciez si din ochi. Oare unde gresesc?

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepenash spune:

Multumesc frumos pentru recomandare, Liliana!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_edi spune:

Liliana, degeaba scrie ca de ex. pt cifra 3 ii corespunde 200 grade (zic si eu la nimereala), depinde de cuptor. Cuptorul meu vechi era ceas: 350 scria, atita si era. La asta nou am observat ca trebuie sa-l fixez undeva intre 300 si 325 ca sa fie 350 de grade .
Poate or mai fi si alte smecherii si nu le stiu eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Domnilor moderatori, de ce s-a latit pagina in halul asta?!?

Va rog frumos, reparati situatia, daca se poate.

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Freia, vad ca tot ai intrat in acest subiect, sa editezi reclamele. Te rog sa faci ceva la pagina asta, ca e latita rau de tot, se citeste foarte greu.

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput