Decoratii pentru tort

Decoratii pentru tort | Autor: Christel

Link direct la acest mesaj

Stiti retete usoare pentru decorat tortul?
Eu am incercat pana acum si am facut trandafiri din martipan. Am mai incercat sa fac si din zahar(reteta ca la serbet), dar nu mi-a iesit, a iesit pasta prea moale).
Aveti retete care merg la sigur?
Sau mai veniti cu idei de decorat tortul!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sexy spune:

poti sa te uiti aici,sint 49 pagini


http://www.reclamaaaa/forum/index.php?showtopic=5108

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

Uite o adresa unde poti gasi decoratii cat cuprinde: http://www.reclamaaaa/forum/index.php?showtopic=5108

Sper sa reusesti!

Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_edi spune:

http://www.pastrywiz.com/cakes/index.html
Eu am facut tortul cu bebelusul, uite varianta mea
http://community.webshots.com/photo/287811642/287814180PQBWop

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by adi_edi
Eu am facut tortul cu bebelusul, uite varianta mea
http://community.webshots.com/photo/287811642/287814180PQBWop


adi_edi, ce talent extraordinar ai la ornat torturi, bravo! Se vede ca e o mina profesionista. Cel mai original mi s-a parut steagul Canadei, pina n-am deschis poza mai mare, nici nu m-am prins ca decoratia e din capsuni. Super!

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Extraordinar!
Cand ai timp ne spui si noua cum ai facut torturile? In mare, deoarece imi dau seama ce greu e sa ne spui detaliat.



Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Si eu intru des pe reclamaaaa, am invatat f multe de acolo.

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

quote:
Originally posted by lgireada

Si eu intru des pe reclamaaaa, am invatat f multe de acolo.

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b






Idem

Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Multumesc mult, am mai luat eu si de acolo retete, numai ca sunt date niste retete cu niste ingrediente pe care nu le gasesc, mai e una cu lapte praf si aici nu gasesc lapte praf decat pentru bb( o fi bun ala)?
In schimb am gasit o reteta a lui Balbina si Crinuta cu zahar pudra, apa, miere si gelatina, poate imi mai explica si mie daca se face greu, cand se pune colorantul alimentar, cand incepi sa o framanti?
Mai astept idei si sugestii pentru decorat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:


Adi, super tortul, asta e opera de arta, parca ti-e si mila sa mananci din el! Este greu oare sa faci asa ceva? Cam cat timp ti-a luat sa-l faci?

quote:
Originally posted by adi_edi

http://www.pastrywiz.com/cakes/index.html
Eu am facut tortul cu bebelusul, uite varianta mea
http://community.webshots.com/photo/287811642/287814180PQBWop

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by Christel

Multumesc mult, am mai luat eu si de acolo retete, numai ca sunt date niste retete cu niste ingrediente pe care nu le gasesc, mai e una cu lapte praf si aici nu gasesc lapte praf decat pentru bb( o fi bun ala)?
In schimb am gasit o reteta a lui Balbina si Crinuta cu zahar pudra, apa, miere si gelatina, poate imi mai explica si mie daca se face greu, cand se pune colorantul alimentar, cand incepi sa o framanti?
Mai astept idei si sugestii pentru decorat.



Christel, uite, special pt. tine, copiez reteta de fondant cu gelatina, incercata de mine, are toate explicatiile
quote:
500 g zahar pudra
10 g gelatina
55 g apa
suc de lamiie

Gelatina se pune la umflat in apa rece pentru 15 minute. Apoi se topeste la bain marie (nu se fierbe!)
Zaharul pudra se cerne, se aduna intr-un vas, se face loc la mijloc si se toarna gelatina. Se amesteca rapid. Trebuie sa iasa o compozitie omogena de culoare alba. Se framinta, adaugind, daca e prea moale, zahar pudra, sau suc de lamiie, daca e prea tare. Se framinta pina nu se mai lipeste de miini. Se coloreaza, de preferinta cu colorant gel. Acest fondant este foarte plastic, se poate intinde cu sucitorul de lemn, pe masa presarata cu zahar pudra sau amidon, se taie forme de petale, frunze. Neajunsul acestui fondant este faptul ca se intareste f. repede, de aceea trebuie sa se lucreze rapid cu el. Am citit undeva ca daca se adauga in compozitie 1 lingura de sirop de glucoza, se incetineste considerabil viteza de intarire a fondantului.

Crinuta m-a sfatuit sa folosesc mierea in loc de glucoza, insa eu inca nu am avut ocazia sa incerc.
Daca ai colorant sub forma de praf, il dizolvi cu putin alcool alimentar si il pui o data cu gelatina. Iese si culoarea mai intensa decit atunci cind se coloreaza fondantul gata preaparat.

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput