Sezatoarea canadiana (36)
Raspunsuri - Pagina 8
columbiana spune:
quote:
Originally posted by Emilly
Ana,
mercic de raspuns! cum te descurci cu naveta?si pe noi ne bate gandul sa ne mutam prin zona dar inca ne mai gindim.Mai zi-mi cite ceva despre Laval, daca ai timp bineinteles.
we frumos fetele!!
Emilly cu gaza ei
Cea mai frumoasa si mai profunda traire omeneasca este misterul. (Albert Einstein)
Emilly,
sunt avantaje si dezavantaje; mie-mi place Lavalul, consider ca mi se potriveste
este mai "la tzara" fara zgirie-nori, cu autostrazi mai putine si bulevarde mai multe; are un centru recreativ misto, casele sunt deocamdata mai ieftine decit in Montreal, proportia imigrantilor este mult mai redusadecit in Montreal;
cu naveta ma descurc binisor ca suntem aproape de iesire la 13, am autobuz si tren (gara din St.Dorothee0 aproape, doar ca fac aproape doua ore, fara masina pina-n Montreal; eu de obicei merg cu masina, dar la orele de virf este o nebunie sa iesi la Decarie, acum m-am obisnuit, imi iau un sandwich, trusa de cosmetice :))) cu mine si incerc sa am rabdare.
cam asta e, probabil ca urmatoarea casa o vom cumpara undeva mai aproape de metrou dar tot asa, aproape noua, doar ca este dificil de combinat necesitatile cu disponibilitatile materiale.
laurajr spune:
Dragi prietene, vreau sa va dau de stire ca din 5 dec incep slujba la un laborator .
Multumesc pe acesta cale tuturor celor care m-au sprijinit prin vorbe si prin fapte !!!
Si am o intrebare : ce acte trebuie sa-i trimit mamei ca sa primesca viza de canada ? O hartie de la sot de la job ca e angajat permanent, de la banca si ce mai trebuie ?
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia
arinna spune:
laurajr,
...ma bag si eu in seama
...poti obtine informatii de aici desi fetele de aici stiu mult mai bine,
http://www.dfait-maeci.gc.ca/canadaeuropa/romania/
...daca intrebi de viza de turist,eu am fost asta vara, stiu ca prietenul meu a trebuit sa imi trimita prin posta invitatia, scrisoare de la angajator, formular T4 cu taxe, dovada cetateniei- cardul acela, in copie...parca mi-a trimis si copie de pe carnetul auto...acum nu mai stiu unde e setul de copii, e tarziu, o sa vad daca mai era ceva, in caz ca nu obtii informatia din alte surse...dar cam astea sunt...din partea celui care face invitatia...Poate pentru parinti e ceva diferit, asta nu stiu...
Donia spune:
quote:
Originally posted by Denisam
Donia-ce mai faci?
Denisa, am muncit pe rupte zilele astea si n-am mai avut energie decat sa bag cate un ochi somnoros pe subiect. M-am bucurat ca bebelusei tale ii merge bine si ca iei o pauza sa te mai odihnesti. Chiar, te-ai gandit cat timp vei sta acasa dupa nastere?
Laura, inca o data felicitari pentru penetrare in domeniul tau. Sper sa-ti placa! In orice caz, va fi o experienta buna, ca vei invata multe lucruri care o sa te ajute pe mai departe. O idee... n-ar fi bine sa mai astepti cu invitatia pana incepi si tu sa lucrezi, poate e mai bine sa vada autoritatile ca lucrati amandoi?
Arinna, ma bag si eu in seama cat sa-ti doresc rezolvare rapida, ca mai mult de atat n-am ce spune. Chiar constat cat de mult am uitat din toata emigrarea, bunaoara nu mai stiu daca ne-a trebuit cazier... dar presupun ca da. N-am inteles de ce intrebi de ochelari. Caci daca porti ochelari, cu siguranta trebuie sa-i ai la tine, sa iesi bine la test. Iar banii noi i-am adus in cash, iar aici i-am pus in banca. Unde o sa locuiti?
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
arinna spune:
Donia,
...multumesc,e important sa mai afli una-alta de la cei care au trecut prin asta...m-am uitat si eu din nou pe formulare si am vazut si de ochelari( eu ii port rar, la calculator si la citit uneori, cred ca de-aia mi s-a parut ciudat) si de 5 poze- asa se cer acum, bani si altele...Cumva stii daca se pot afla rezultatele analizelor mai repede? Am auzit ca le tot baga in plicuri sigilate si alte chestii de-astea...Mie trebuie sa mi le dea personal, sa le trimit in Canada sotului meu, care face aplicatia de acolo...
...O sa stam langa orasul Barrie pentru inceput, cam la o ora de Toronto...
Cricor spune:
Laura, felicitari si succes in noul job si in cariera:).
Uite ce acte am trimis eu pentru mama:
- invitatie
- letter of employment - de obicei cei de la serviciu stiu ce trebuie sa cuprinda: de cand a inceput serviciul, pe ce pozitie, daca e permanent sau temporar si salariul (foarte important)
- copie dupa driving licence
- eu trimit si T4 dar la voi nu-i cazul, ca abia ati venit, nu v-ati facut taxele niciodata.
Eu zic, ca si Donia, ca poate ar fi mai bine sa asteptati pana incepi si tu serviciul.
Succes!
Corina
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com
Denisam spune:
Donia-voi sta acasa cu Emma 1 an de zile cat ma lasa legea si apoi sper sa vina mama sa stea cu ea de la 1-2 ani, si sa facem si al 2-lea bebe, asa e planul,sper sa ne reuseasca.
Mi s-a cam luat sa mucnesc pt altii, am gandesc serios sa fa co afacerea a mea orisingrua ori cu nasa mea care e in acealsi domeniu, Doamen AJuta!
Numai bine si tie si nu te mai obosi..haha cine vorbeste, eu adica
Denisa
31+
Emma Andreea
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!
Boobooricu spune:
Fetelor, va rog frumos sa imi spuneti si mie exact cum se zice la rujeola exact in engleza, ca ma duc la doctor si nu stiu ce sa ii zic..Este measles?
multumesc anticipat
elena
http://photos.yahoo.com/boobooricu2004
Cricor spune:
measles e pojar.
german measles e rubeola
Din pacate nu stiu cum se zice la rujoela. O fi celebra roseola, foarte populara aici si fi-miu a facut de doua ori?
Corina
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com