Copilasi martie-aprilie 2004 (71)
Raspunsuri - Pagina 7

Mickyyy spune:
incerc sa postez si eu....da cu daria-n brate si malina scandalagioaica, e imposibil.
oricum, sunt happy, daria a reinceput de azi-noapte sa suga!! ma rog, acu am alta problema, dupa 3 zile de greva, nu mai am eu suficient lapte, asa ca tot mai bazaie de foame (de-asta o tin in brate acum, sa nu mai bazaie), dar nu i-am mai dat deloc lapte praf, sper sa-mi revin si eu la normal cat mai curand!
Insa din pacate e mult sub greutatea medie pentru varsta ei.....are abia 6kg! Foarte putin pentru cele 5 luni ale ei, dar asta e, daca nu vrea sa pape....io ce sa-i fac.....sa-i bag cu forta?!
Legat de olita, malina nu vrea s-o foloseasca deloc. A fost mai interesata de wc, insa dupa ce-a cazut intr-o zi in el (nu rau, doar cat sa se sperie, ca s-a tot fatait pe colacelul ei pana a scapat cu el in gaura iar eu eram cu daria in brate si n-am putut s-o ajut imediat) s-a lecuit si de asta.....asa ca tot pampersul e baza.
Hai ca s-a pus pe urlat malina....nici o sansa sa mai scriu ceva....pupici si poate mai apar!
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004)
Daria Maria (22.06.2005)

mariana tache spune:
pt toata lumea!
daniela, noi folosim olita (de pe la 6 luni), dar tot pampersul e baza. Stefan a avut ceva tentative de a spune cand face kk, dar a renuntat. Acum ne spune dupa ce face. Deci, nu sunt in masura sa dau sfaturi, ca nu am ajuns la performanta de nu a mai folosi pampersul .
Pe acesta cale o felicit pe Cristinuca Elei pt performanta!!! Brovo, Cristina! Esti fetita mare! Iar mamica o fericita!
Ela, cat te invidiez ca mergeti la gradi! Deabia astept si eu sa-l duc pe Stefan, ca sa mai am si eu timp de respiro.
Elena, m-am distrat tare de poantele pe care le face Amelie si de versurile puse pe muzica ale lui bunicu`. Si noi avem probleme cu abtinutul de la ras! Ca asa e de smecher si Stefan si face niste figuri, ca nu te poti abtine! Mariana,
Stefan (20.04.2004) si
Simon (30.08.2005)
Pozicile noastre: album 1 si album 2
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377" target="_blank">Nasterea lui Stefan
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60260" target="_blank">Nasterea lui Simon
Sanatate Maxima!!!

vladhana spune:
Buna dimineata! Ne-a trezit tati de dimineata cand a plecat la servici si n-am mai putut inchide un ochi.
Se pare ca al meu pui si-a revenit,e un dulce iar.Si-am descoperit si eu care e cheia succesului la Vladut:sa-l iubesti mult mult de dimineata.Si sa lipseasca tati de acasa care e mai plin de toane decat Vlad si cand il alinta,cand il cearta fara un motiv serios,ma cicaleste si pe mine de imi vine sa o iau razna,e mai rau decat o femeie in perioada aceea.
La olita nu avem nici un rezultat cu tot chinul meu.Stie de ea de jumatate de an poate si mai bine,ma anunta cand face kk,dar daca il pun atunci pe ea se abtine si nu mai face nimic toata ziua.Am sa incerc si cu colacul de wc,dar ma indoiesc de vreun rezultat.
Am uitat sa ma laud:ieri a papat singur cateva linguri de supica,si tot singur o pifteluta.L-as mai fi lasat daca ar sta cu bavetica la gat,dar o smulge de la gat de cum o vede.
Gata! Va pup!

LauraFlo spune:
Neata ! Astazi avem o zi grea tare de tot ! A murit un coleg de-al nostru si astazi e inmormantarea !
Pe maine iubitelor !
bebelusa DARIA si mamica LAURA
Album MARTIE-APRILIE 2004

Ela76 spune:
Buna dimineata!
Laura - imi pare rau pentru colegul tau
Nedda - nu stiu sa zic reteta exacta de convins copilul sa stea pe olita. Uite cum a fost la noi. I-am luat o olita simpla-simpla, clasica, pe care nu a avut cum s-o considere jucarie (nimic aratos la ea, in afara de culoarea roz). De cele mai multe ori nu facea nimic acolo, dar am observat ca imediat dupa ce se trezeste din somn face pipi, asa ca am inceput sa o asez repede, sa nu ratam momentul. De fiecare data cand a reusit sa faca ceva, am felicitat-o si am aplaudat amandoua, ne-am uitat in olita, ma rog, vrajeala. Ca sa nu se plictiseasca pe olita, ii mai dadeam uneori jucarii. Am inceput apoi sa ii zic sa faca si kk, sa se straduiasca, mai ales ca intr-un timp avea obiceiul sa faca dimineata, la putin timp dupa ce isi papa biberonul de lapte. Si uite asa, usor-usor, a inceput sa se obisnuiasca. La colacelul de wc am trecut prin octombrie, parca, si a fost foarte incantata sa stea ca oamenii mari, plus ca i s-a parut mai interesant sunetul de pipi facut la wc Am mai lasat-o fara pampers prin casa, a facut de multe ori pe ea, dar nu i-a placut, i-am tot cerut sa ne anunte inainte, ca sa putem merge la olita/wc si asa a inceput sa zica din timp, mai ales la kk. Sa nu credeti ca am rezolvat definitiv problema, inca se mai intampla accidente, in special cand e prea preocupata si uita sa spuna. Chiar in dimineata aceasta a scapat putin pe covor, dar am luat-o repede la baie si a continuat acolo (sa o fi vazut cum se straduia sa stearga ea cu servetelul pe jos). La Cristina cel putin, e important sa o mai intreb din cand in cand daca vrea sa faca ceva si sa o duc la baie la intervale nu mai mari de 3 ore. Cam asta e metoda noastra, dar cred ca depinde mult de dorinta copilului. Nici eu nu i-as forta daca nu vor, la un moment dat vor cere singuri.
Mariana - Sa stii ca simt ca mai respir si eu de cand cu gradi asta, desi am multa, multa, multa treaba restanta. Cand o vad ce vesela si relaxata e copila, imi zboara toata oboseala, imi vine sa o pup intr-una. Lasa, ca mai e putin si merge si Stefan.
Alona - deci numai asa dai cate un semn Ce mai face Thea, cum mai papa?
Hana - deci Vlad vrea de fapt mai multa atentie si mai multe dovezi de dragoste, scumpul de el.
Mickyyy - ce bine ca Daria papa din nou de la mami! Succes in continuare si sa ai mult lapte bun pentru ea. Eu zic ca nu mi-as face griji cu greutatea Dariei daca e sanatoasa si creste de la o luna la alta.
Nu v-ati prins ca eu de fapt trebuia sa lucrez, nu sa scriu mesaje kilometrice?
Ela si Cristina (21.04.2004)
Albumele noastre

vladhana spune:
Ela,nu stiu cum e chestia asta cu mai multa dragoste,mai multa atentie.Eu am stat in permanenta langa el,i-am aratat mereu dragostea mea,de asta e si asa de iubaret,deci nu duce lipsa de dragoste si atentie.Singurul lucru care e nou pentru el e faptul ca noul patut ii permite sa se dea jos din pat cand vrea si sa vina la noi,ceea ce-i place si face in fiecare noapte sau dimineata,cand ti-e lumea mai draga.Si nu e nevoie sa spun cum e un copil cand nu e odihnit bine,cum e tati suparat.Amandoi sunt suparati si tipaciosi de dimineata.
Cred ca am sa-mi fac curaj si-am sa-l las iar pe Vlad fara pampers.Dar de maine dimineata.Sa aplicam ce am invatat azi de la Ela.

Nedda spune:
Fetelor, multumesc pentru raspunsuri. Se pare ca degeaba ne-am chinui noi sa invatam copiii la olita daca ei nu sunt pregatiti inca pentru asta. Vedeti voi ca stiu americanii ceva?:) Ca ei sustin ca la varsta pe care o au copiii nostri, acestia nu sunt pregatiti psihic si fizic sa iasa din scutece. Aici intalnesti copii cu scutec si pana la varsta de 3-4 ani si nimeni nu se mira.
Ela, bravo Cristinei! Ai dreptate ca depinde foarte mult de vointa si dorinta copilului sa fie cooperant cu olita, ca sa zic asa, dar cred ca tine si de rabdarea parintilor!
E buna metoda ta si e foarte buna ideea cu olita simpla, fara clopotei si maimutoaie si butoane si muzici etc. Asa i-am cumparat-o si Larei, cea mai simpla pe care am gasit-o in magazine.
Spor la treaba! N-am stiut ca ai inceput serviciul.
Micky, sper ca Daria si-a revenit si suge acum. Ar fi bine sa bei multe lichide ca sa ajuti productia de laptic, daca zici ca a scazut putin. Si parca mai erau si niste ceaiuri speciale pentru stimularea lactatiei...
Hana, cred ca ce vrea Valdut e atentia voastra permanenta. Ma uit uneori la Lara cum face cate ceva, de exemplu danseaza, si daca suntem si eu si sotul meu cu ea, ne striga, tipa la amandoi sa ne uitam la ea tot timpul, adica s-o admiram.
Alona, tu ai vreun gand s-o dai pe Thea la day-care? Sau mai stai cu ea acasa si anul viitor?
Daniela si papusa LARA - 7 aprilie 2004

Nedda spune:
Inca un mesaj scurt si am fugit! Am uitat sa va zic ca azi e "Ziua Curcanului" aici, adica Thanksgiving. Deseara mergem la niste prieteni, la masa, si de-acum si pana duminica o tinem tot in petreceri si acasa si pe la prieteni. Maine si poate si in weekend sunt sale-uri mari (cel putin asa se lauda magazinele) si avem program de shopping. Trebuie sa-i mai cumpar niste hainute Larei si poate gasim ceva frumos si pentru casa.
Gata! V-am pupat!
Daniela si papusa LARA - 7 aprilie 2004

alona spune:
Nedda, am de gind s-o dau la day care, e pe lista de asteptare din august, ca nu sint locuri unde vreau eu s-o dau, asa ca mai stau acasa pina o fi un loc si pentru noi, sper ca dupa sarbatori o fi ceva, ca vreau si eu sa incep sa caut un job.
Ela, Thea e tot asa cu mincatu, acum 2 zile a mincat bine, ieri doar lapte, sintem tot cu vitamine dar inca nu-si fac efectul.Si-o reveni ea intr-o zi, sper cit de repede.
Restul fetelor, unde sinteti?Haideti la o vorba.
Anca, mamica de Thea si Vlad
Poze
"Un cerc de prieteni nu se face cu compasul... "

alona spune:
Wow, ce liniste! Noi am fost afara azi la -15 grade, nu am inghetat de tot ca Thea era ca un eschimos imbracata, am pus citeva poze sa vedeti.
Anca, mamica de Thea si Vlad
Poze
"Un cerc de prieteni nu se face cu compasul... "