bebe suge putin

bebe suge putin | Autor: anda

Link direct la acest mesaj

mamici, ajutati va rog niste oameni disperati...
bebica al meu are 2 saptamini si avem maaari probleme cu suptul. In spital a supt de la mine, insa asistentele ii dadeau si supliment pentru ca era mancacios (are deja 4350g). De cind am venit acasa papam de la sin si in completare lapte praf. De citeva zile nu mai poate sa suga pentru ca sanii au devenit foarte moi desi lapte am. Asa ca ii dau cu biberonul lapte praf si laptele pe care cu greu reusesc sa-l mulg cu pompa (cam 100 ml din ambii sani). Din cauza asta nu dormim mai deloc si am ajuns in pragul disperarii...As renunta la alaptatul de la sin pentru ca am constatat ca oricum este foarte slab (alb transparent), dar daca nu mulg lapticul odata pe zi cel putin mi se intaresc si ma dor...
Ce sa ma mai fac? Exista ceva medicamente care opresc lactatia?
E bun oare lapticul Nan de la Nestle?

multumiri si va pup.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Floare de Colt spune:

Draga Anda,
Sa-ti traiasca bebele si sa fie sanatos.

Sincera sa fiu nu prea stiu ce sfat sa-ti dau in privinta medicamentelor, deoarece eu am alaptat-o pe fetita mea un an si o luna.

Sfatul meu este sa mergi la doctor si sa vezi ce poti sa faci cu sanii si sa nu renunti la alaptatul la san, deoarece este extrem de important pentru bebe laptele tau, atat cat este si cum este.
Astept vesti!

Sunt sigura ca fetele or sa te sfatuiasca si mai bine.

Va pupic cu drag,
Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Draga Anda,
Si bb al meu a fost f.f.f.mincacios si mi-a fost f.greu la inceput.Il tineam la san si cite o zi intreaga.Cu cit suge mai des,cu atit se secreta mai mult lapte.NU RENUNTA SUB NICI O FORMA LA ALAPTAT!!!La inceput asa este culoarea laptelui.Atita timp cit el ia in greutate,inseamna ca laptele tau este foarte bun si nu are nevoie de supliment de lapte praf.TE ROG NU RENUNTA LA ALAPTAT!!Datorita laptelui tau va fi ferit de muulte,muulte probleme(alergii,raceli in primele luni,etc.).In spital ii dadeau supliment,pentru ca le era lene sa te ajute sa-ti alaptezi copilul mai des.Eu l-am alaptat si din ora pina pe la vreo trei luni cind si-a facut singur programul de supt la 2 ore si jumatate,trei.ASA INCIT NU RENUNTA.Pa!Pa!Multa sanatate!Cristina

Ceaiul de soc,de chimen,berea fara alcool stimuleaza f.f.f.bine lactatia.In primele 2 luni este intr-adevar greu,dar o sa treaca.CURAJ!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala spune:

buna, pentrua scapa de intarirea sanului si problemele aferente unge-te cu Garmastan; este un unguent din alge si nu este toxic; canalele se vor desfunda foarte usor si ai sa vezi ca la ora de masa lapticul incepe sa curga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florys spune:

Anda sa-ti traiasca flacaul in primul rind! Alaptatul cere rabdare din partea mamei in primul rind, la inceput nu e asa usor, apar dureri la nivelul sinilor, dar cu timpul devine o experienta placuta... Nu stiu din ce cauza sinii tai sint moi, mai bine ai consulta un medic (preferabil ginecologul cu care ai nascut). Dar iti pot spune ca berea fara alcool si ceaiul de anason intradevar maresc productia de lapte... Si in privinta culorii nu ai cum sa stii daca e hranitor sau nu doar uitindu-te la el... Si eu aveam lapte alb transparent si uite ca mi-am alaptat printesa patru luni si ceva si lua in greutate normal... S-ar putea ca ingerasul tau sa fie mai mincacios si sa nu-i ajunga laptele... Asta nu inseamna ca laptele tau nu e consistent... Eu una nu as renunta la alaptat asa de repede, Anda... Orice lapte praf nu poate inlocui continutul laptelui de mama si asta scrie pe orice cutie de lapte praf ptr. bebei... In fine, tu alegi...

Iti doresc mult curaj si multa rabdare Anda.

Florentina

"Sanatate ca-i mai buna decit toate!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anita spune:

Eu trec printr-o experienta asemanatoare. Fetita mea are 3 luni. De vreo 2 zile am incetat sa-i mai dau piept. Inca de la nastere am completat cu formula pt. ca ea nu se satura cu lapticul meu. Ea e voinica si laptele meu tare slab. Asta e explicatia mea. Lapticul de la mine a avut(cu mici exceptii) o culoare alb deschisa de fapt prea deschisa, ca si apa dupa spalatul sticlutelor cu formula, iar in ultima vreme avea si o nuanta verzuie. Eu dupa 6 saptamani de la nastere am inceput serviciul deci am fost nevoita sa completez cu formula si sa ma mulg la servici si din cauza asta cantitatea de lapte a scazut simtitor. Probabil nu am mancat destul de consistent si din cauza asta lapticul a fost slab calitativ...nu stiu..Cert e ca dupa ce o hraneam la san , dormea maxim o jumatate de ora si se trezea flamanda, ii dadeam formula si dormea si cate 3 ore. ....
Cred ca sanii tai sunt moi tocmai pentru ca nu produc atat cat sa-l sature pe copilas. Poate e prostie ce zic si o sa-mi sara fetele in cap....ha ha . Stiu ca sunt medicamente care opresc lactatia.
Bafta multa si sa-ti creasca voinicul maaare si cuminte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violeta spune:

Draga mea,
asculta sfatul fetelor si incearca sa-ti alaptezi puiul cat mai multe zile, adica sa folosesti pompitele mulgatoare, daca bebe nu se descurca si sa-i dai sa bea indiferent de cantitate si apoi suplimentezi cu cel praf.
Nan (Nestle) e f. bun daca copilutzul il accepta.

Eu am avut probleme mari cu sanii in timpul alaptatului si am ajuns sa suport o incizie extrem de dureroasa si urmata de o covalescenta epuizanta, cand baietelul meu avea 3 luni. Nu am apelat la intreruperea alaptatului decat atunci cand doctorul ginecolog a vazut ca suferinta fizica ma topea. El nu a fost de acord nici atunci, dar asistentele l-au convins. La un san eram operata, mergeam zilnic la Polizu la pansat, iar din celalalt san ii dadeam bebelusului sa suga. Productia de lapte din sanul bolnav imi producea niste dureri ingrozitoare, plus ca eram nevoita sa-l mulg cu pompita...
NUMAI DUPA CE MEDICUL MI-A DAT ACCEPTUL, am luat brocriptin si imi puneam comprese cu cuburi de gheata pe ambii sani.
Nu asculta sfatul nimanui in ceea ce priveste opritul lactatiei, oricum nu primesti nici un medicament in acest sens fara reteta.
Numai ginecologul tau te poate ajuta, el va vedea ce se intampla cu sanii tai si va hotari.
Sanatate!

Violeta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doina spune:

si la mine a fost un cosmar alaptatul la inceput! BB statea la sin si 2 ore! facea o mica pauza si iarasi voia dar si eu incapatinata, nu am vrut in ruptul capului sa renunt la alaptare! pt ca ea statea asa de mult la sin nici nu aveam cum sa-mi tratez frumoasele mele crevase la inceput lua in greutate cite 10grame/zi tare eram suparata, dezamagita, cumplit de obosita, epuizata, uneori ameteam vedeam si stele verzi dar tot n-am renuntat si nu am acceptat supliment de lapte artificial. am baut si eu bere fara alcool, ceai de chimen si la mine au avut efect. acum totul a intrat in normal. ea s-a nascut cu 2.890kg si azi are 2 luni si 3 zile si 5.170kg! iti doresc multa multa putere! sa stii ca eu nici acum nu am sinii foarte tari

uite mie mi-au fost de mare mare ajutor articolele scrise de Liga Laptelui, citeste poate te ajuta si pe tine

link-uri in franceza:
http://www.lllfrance.org/publications/toutpublic/allaiter_auj/index.htm

http://www.lllfrance.org/accueil.htm

link in engleza
http://www.lalecheleague.org/FAQ/FAQMain.html

Doina&Carlita-iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo spune:

Anda, sa-ti traiasca mancaciosul dar sa stii ca oricat ar fi de mancacios corpul tau e capabil sa ii satisfaca pofta. Asa ca pune-l la san oricat de des si vei avea lapte destul. In timp o sa-si faca un program.
In ce priveste consistenta laptelui sau culoare nu poti sa judeci daca e bunsau nu laptele. Nu-l asemui cu laptele de vaca care e foarte alb tocmai de aia ca e de vaca..
Renunta la laptele praf su apuca-te cu curaj si vointa si alapteaza.
Sanii se inmoaie dupa ce trece furia laptelui deci e normal. Dar bebeului ii e mai usor bineinteles sa pape la biberon unde vine mutl mai usor. Probabil va face putin scandal daca renunti la biberon dar in 2 zile ii trece sigur.

Astept sa aud ca ati avut succes la alaptat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Draga Anda, stiu ca-ti este greu...si mie mi-a fost in prima luna, mai ales ca si eu am un mancacios care cerea sanul din ora in ora...uneori si mai des. La o luna avea deja 5 kg, dar acum la 1 an si aproape 3 luni e un copil perfect normal, de 11,5 kg, sanatos si mancacios. L-am alaptat exclusiv la san pana la 5 luni jumatate si cu toate ca parea ca nu se satura cu laptele meu, nu i-am dat altceva, l-am alaptat in schimb foarte des, am baut ceai de anason si intotdeauna mi-am muls surplusul de lapte pentru a stimula lactatia. L-am alaptat pana la 1 an fara o saptamana, cand, datorita unor probleme de sanatate (ale mele), am intrerupt alaptatul(cu toate ca lapte mai aveam destul).
Sfatul meu este sa nu renunti indiferent cat de greu ti-ar fi sau cate povesti vei auzi de genul.."lasa draga, ca eu i-am dat numai formula si uite ce sanatos e..."...odata ce ai lapte, profita...e sanatos, gratis, te apropie de copil mai mult decat iti imaginezi si-l va feri de multe probleme de sanatate.
Multa sanatate tie si bebelui!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bAly spune:

Anda, suscriu si eu la ceea ce au spus majoritatea fetelor. Si eu am fetita de 2 luni si jumatesi si acum in timpul zilei mananca cateodata si la intervale de 1 h 30 - 2h. Sanii ii am si eu moi ziua se intaresc doar noaptea cand doarme mai mult. Sa stii ca si eu am fost ispitita sa-i dau la un moment dat formula ca sa se sature si sa doarma mai mult. Norocul meu, daca pot spune asa a fost ca nu a acceptat biberonul cand a fost asa micuta, iar mai tarziu pe la 6 saptamani a vomat cand am incercat sa-i dau iarasi formula. Asa ca am aruncat tot laptele formula ce-l aveam in casa si mi-am zis ca fata mea va manca piept atata timp cat am lapte.
In privinta cantitatii de lapte sa stii ca organismul tau va produce lapte atata timp cat este solicitat sa o faca. Si fii atenta ca sunt perioade de crestere mai accelerata la bb (2 saptamini, 6 saptamini si trei luni) cand copii mananca mai mult si tuu ai tendinta sa te gandesti ca nu-i ajunge laptele. Dupa cum am spus mai sus poti sa vei ca si eu eram sa cred acelasi lucru. Si este normal ca copii alptati la san sa manance mai des, deoarece laptele matern este mult mai usor digerabil ca cel formula.
Ramane la alegerea ta ce vei face, dar eu cred ca ceea ce se gaseste in laptele matern nu poate suplini nici un lapte praf.

Mult succes in viata de mamica si sa auzim numai de bine.

AlinaB si micuta Andreea (2luni si jumate)

Mergi la inceput