bebe suge putin
Raspunsuri - Pagina 2
micorint spune:
Buna! Mari probleme am avut si eu la inceput cu suptul. Credeam ca n-o sa reusesc niciodata cu 'sportul' asta, am fost tentata de nenumarate ori sa renunt si sa-i dau formula, mai ales la sfatul celor din jur (ca e laptele slab, prea deschis la culoare, ca se trezeste copilul prea des, deci inseamna ca e flamand etc.). Nici nu stiu cum de am rezistat presiunilor, cert este ca m-am obisnuit treptat, s-a obisnuit si bebe (care acum are 4 luni si mananca san la fiecare masa, din 3 in 3 ore, iar noaptea doarme fara probleme). Alaptatul a devenit o experienta foarte placuta pentru amandoi si nu voi renunta atata timp cat voi avea lapte. Nu te speria, asa e la inceput, dureaza acomodarea dar sa stii ca merita, avantajele ti le-au mai spus si celelalte fete. Si mai ales, renunta cat mai repede la completarea cu lapte praf, pune-l pe bebe cat mai des la san, productia de lapte creste cu cat el suge mai des, chiar in cantitati mici. El suge mult mai eficient decat scoti tu cu pompa, mai mare chinul. Succes si sa auzim numai de bine!
Mihaela
vilma spune:
Bravo, Mihaela!! Ai spus-o foarte bine.
Nu stiu de unde ideea la tinerele mamici ca laptele de la san ar trebui sa aiba nu stiu ce culoare? Laptele de la san este mai apos la inceputul suptului, pentru ca apoi sa devina tot mai consistent!! In cursul aceluiasi supt. Dragi mamici, nu renuntati la alaptare, este darul cel mai de pret pe care il puteti oferi puilor vostri!!!! Alimentul cel mai sanatos, cel mai usor de digerat, cel mai potrivit pentru stomacelele micutilor! Nici un lapte praf, oricat de super ar fi, nu poate inlocui laptele vostru, pentru ca nimeni pana acum n-a putut sa reconstituie toate componentele laptelui uman, anticorpii care va feresc puisorii de majoritatea bolilor, nemaivorbind de apropierea si sentimentul de securitate si legatura peviata care se creaza intre voi, mamicile si puii vostri.
Nu uitati: suplimentul de lapte praf este principalul motiv de intarcare precoce a copilasului!!
carla spune:
Anda,
Sa-ti traiasca bebelusul, sa fie sanatos si sa va bucurati de el...
Isabella are 3 ani si nu am alaptat-o deloc, pentru ca am avut niste probleme. Am suferit, atunci, cumplit ca nu pot fi o mama adevarata sa-mi tin copilul la san si sa-l hranesc. Cu timpul, m-am resemnat, chiar daca multa vreme m-am tot gandit cum ar fi fost sa-mi alaptez fetita, ce senzatii as fi trait, daca m-as fi simtit cu adevarat mama...
Cu Bianca, a implinit ieri 3 ani, s-a intamplat cam acelasi lucru. Am alaptat-o cateva zile (cred ca au fost doar cele 4 zile cat am stat in spital, dar si acolo asistentele ii dadeau supliment), dar laptele mele nu era deloc hranitor. Asa ca am trecut-o pe lapte praf. Aceasta a fost solutia si nu am insistat sa-i mai dau si laptele meu.
Important este sa-i fie copilului bine, sa se dezvolte normal... Este foarte adevarat ca laptele matern este hranitor, ii fereste pe copii de boli, etc, dar cand nu sunt alte solutii ?!
Cat despre pastilele care opresc lactatia,nu stiu ce sa-ti spun; eu am facut aici, in Italia, niste injectii. Am facut 5 serii de injectii: o zi da, una nu, cate 4 injectii la fiecare serie. Nu am avut nici o problema.
Sper sa-ti fie si tie bine. Si bebelusului. Va descurcati? Succes.
Pe curand.
Carla
iubibubi spune:
parerea mea este ca, atat timp cat bebele ia in greutate corespunzator varstei, "motivele" care duc la renuntarea la alaptat (de ex.- laptele meu este slab si cam transparent, nu este hranitor, am sanii cam moi, bebe nu suge decat 5 minute, bebe suge cam des etc.) sunt un mit, deci total neadevarate. de aceea, cred ca nu e bine sa tragem concluzii pripite bazandu-ne pe ideea noastra despre cum ar trebui sa arate laptele, cum ar trebui sa "decurga" un alaptat sau cat timp trebuie sa-l tinem la san. organismul nostru stie el mai bine ce si cum are de facut si se va adapta corespunzator. o sa radeti, dar, hai sa nu-i privam pe bbii nostri de niste drepturi care li se cuvin automat, natural.
pupici.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
Andrada spune:
quote:
Originally posted by iubibubi
parerea mea este ca, atat timp cat bebele ia in greutate corespunzator varstei, "motivele" care duc la renuntarea la alaptat (de ex.- laptele meu este slab si cam transparent, nu este hranitor, am sanii cam moi, bebe nu suge decat 5 minute, bebe suge cam des etc.) sunt un mit, deci total neadevarate. de aceea, cred ca nu e bine sa tragem concluzii pripite bazandu-ne pe ideea noastra despre cum ar trebui sa arate laptele, cum ar trebui sa "decurga" un alaptat sau cat timp trebuie sa-l tinem la san. organismul nostru stie el mai bine ce si cum are de facut si se va adapta corespunzator. o sa radeti, dar, hai sa nu-i privam pe bbii nostri de niste drepturi care li se cuvin automat, natural.
pupici.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
iubi cred ca fetele astea fac curat pe forum si cumva subiecte vechi revin in actualitate. bebele andei trebuie sa aiba un an acum,
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
iubibubi spune:
, ai dreptate Andrada, nu m-am uitat la data. dar, daca l-am vazut pe prima pagina, nici nu mi-a dat prin cap... m-am inselat "doar" cu un an...
sa-mi sterg "interventia" tardiva?
pupici.
anda spune:
loool ce-aveti de-mi inviati monstrii???...io care de un an ma chinui sa uit de vremurile alea....bwhaha
varzau cu subiectele.....stergeti-le rpd sa nu le mai vaz ca dau in depresie.
bb edi are un an si o saptamana si slava domnului ca ..ceva...tot mananca. ii bine, sanatos.
pupici
anda & bb edi
http://users.pcnet.ro/scpcnet/