Masa de Craciun si Revelion

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Crista , multumesc frumos. Acum nu am timp, dar in noaptea asta cred ca stau de veghe sa ma uit pe site-urile astea.

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanabandol spune:

buna fetelor,
anul asta de craciunvoi face:
oua in sos tartar, salata boeuf, salata de vinete, icre, aperitiv de ciuperci, drob, chisca, carnati, racituri de porc, clasica friptura si o ciorba de burta.noi in prima zi de craciun avem invitati ca sfintim si casa.ca desert...cozonac, tort de mere cu frisca si fursecuri. din pacate stau taaaaare prost la capitolul dulciuri...nu prea imi plac si nici sa le fac nu imi place
pupici,
oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Laura,am gasit una din retete:

Briose sarate

3 felii de sunca presata
5 linguri de branza de vaci
250gr faina
50 gr de unt
2 oua
150 gr iaurt
1 praf de copt
200 gr ciuperci
patrunjel verde
putina sare si piper

Se freaca untul spuma cu galbenusurile,se adauga iaurtul,faina cernuta si amestecata cu praful de copt ,sare si piper,apoi albusurile batute spuma.
Sunca si ciupercile tocate marunt se amesteca cu branza de vaci si patrunjel tocat si se adauga in aluat.Se ung formele cu margarina. Se pune compozitia cu lingura in forme,si se coc la foc mediu aproximativ 25 minute.

O caut si pe cea de rulada..


Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Adriana, foarte apetisanta reteta. Am si eu o una:

Briose sarate cu brinza topita

200 g brinza topita
2 oua
2 lingurite zahar
0.5 lingurita sare
1.5 lingurita praf de copt
un virf de cutit de bicarbonat de sodiu
2 linguri ulei
2 linguri smintina
3/4 pahar faina (circa 100 g)

Brinza topita se pune intr-un vas. Se adauga ouale si se bate bine, apoi uleiul si smintina.
Intr-un vas separat se amesteca faina cu sarea, zaharul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Se amesteca cele doua compozitii.
Dupa preferinta se poate adauga in aluat umplutura dorita (ceapa verde sau praz, cubulete de sunca/cirnaciori afumati sau cascaval).
Se ung formele de briose si se toarna aluatul cam la 2/3 din forma.
Se pune in cuptorul preincalzit si se coace la foc moderat timp de 20-25 minute.
Cind sint gata, se opreste focul si se lasa usa cuptorului intredeschisa timp de 10 minute.

E am facut aceste briose cu ceapa verde, sint delicioase.



------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sexy spune:

quote:
Originally posted by danyce

Ce interesant suna numele prajiturilor voastre!!!
Mamagiuliei, cum e prajitura polara? E ceva cu bezea?
Katty, cum e rulada Krantz, e la fel ca prajitura Krantz? Si ce vrei sa zici prin tort intors? Tarte tatin, tort caramel sau altceva?Hai ca eu incerc sa ghicesc:)))
Anul asta cred ca voi face, printre altele, si fursecuri pe care sa le poata papa si pitica mea (cel mai probabil stelute din aluat de islere, glazurate cu alb, cu spuma de albus si lamaie si braduleti glazurati cu aceeasi compozitie de pe stelute+colorant verde din spanac). S-ar putea sa si lipesc fursecurile cate doua cu gem de macese sau marmelada de portocale, dar ma mai gandesc.
Neaparat voi face cozonac - cu nuca si cacao (cred ca voi face aluaturile in masina de facut paine) sau voi incerca varianta italiana, si anume panettone.
Cum mai ziceam, sarmalutele nu vor lipsi, dar nici salata de boeuf, nici cea de vinete, precum nici ruladutele mele de muschiulet cu carnaciori afumati si mujdei la cuptor (le servesc la aperitiv si se trec mereu primele).In rest, ma mai gandesc pt ca sunt mereu amatoare de noutati.
Ma mai gandeam sa fac [font=Georgia]trufe de ciocolata[/font], mai ales ca am o reteta englezeasca dintr-o revista adusa recent de socrul meu din Anglia.In plus, am vazut cosuletul din ciocolata facut de Lgireada si prezentat foarte frumos si pe reclamaaaa. Daca nu mai am timp de trufe, fac oricum cosuletul ca am vazut azi la supermarket bombonele de martipan in forma de fructe si aratau superb.A propos de fructele astea, stie cineva daca e posibil sa se faca un tort in forma de cos, care sa poata fi decorat cu astfel de fructe?
Gata, plec ca incep sa bat campii deja:)))

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubitnoisi mai noicele mai noinou-noute


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei





Te rog daca poti sa scri reteta de truffe de cicolata.Merci fain.
prajitura polara o gasesti pe www.reclamaaaa/forum la retete in imagini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

eu am facut ieri truffe de ciocolata dupa reteta asta:

200 gr. cioclata amara(cu cat e mai buna cu atat vor iesi truffele mai bune)
2-3 linguri de apa
65 gr de unt la temp. camerei
50 gr zahar pudra
2 linguri cacao
optional-alune pisate,stafide inmuiate in whisky(sau lichior),biscuiti macinati.


Se topeste ciocolata in bain-marie adaugand 2-3 linguri de apa.Se raceste.Se adauga untul,zaharul pudra si cacaua cernuta si se omogenizeaza.(SE adauga daca se doreste stafidele,alune,biscuiti)Se da 5 minute la frigider.Se modeleaza in bilute si se tavalesc prin cacao sau biscuiti.

...if you know what I mean.(proverb american :-D)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Ortansa, multumim pt reteta de trufe, de-abia astept sa o incerc.

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Rulade cu branza,pate ,sunca:
Pui la fiert 500 ml lapte cu 8 linguri de faina pline si faci un sos.Dupa ce s-a racit, adaugi treptat 6 galbenusuri,albusul batut spuma si un praf de copt.Imparti compozitia in doua si coci foile in tava mare de la aragaz.Tava trebuie unsa si tapetata cu faina.Dupa ce s-a copt,rastorni fiecare foaie pe un servet umed.Le rulezi si le lasi sa se raceasca,dupa care le umpli cu:
Umplutura 1:
1/4 kg branza de vaci,sare ,putina boia,1 ceapa mica taiata marunt.Le amesteci pe toate bine si umpli o rulada.
Umplutura 2:
Freci o cutie de pate de ficat mare cu 100g de unt.Adaugi 1 lingura de mustar,2-3 oua fierte tari si taiate marunt,piper,100 g sunca taiata marunt ,frunze de patrunjel,gogosar taiat marunt.Le amesteci bine si le intinzi pe foaia a doua peste care pui si rulada cu branza si o rulezi.
Iti va iesi o rulada mai mare cu doua feluri de umpluturi.
Poti sa le rulezi si separat si-ti vor iesi doua rulade una cu branza si una cu pateu.


Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stinu spune:

quote:
Originally posted by adi69

Rulade cu branza,pate ,sunca:
Pui la fiert 500 ml lapte cu 8 linguri de faina pline si faci un sos.Dupa ce s-a racit, adaugi treptat 6 galbenusuri,albusul batut spuma si un praf de copt.Imparti compozitia in doua si coci foile in tava mare de la aragaz.Tava trebuie unsa si tapetata cu faina.Dupa ce s-a copt,rastorni fiecare foaie pe un servet umed.Le rulezi si le lasi sa se raceasca,dupa care le umpli cu:
Umplutura 1:
1/4 kg branza de vaci,sare ,putina boia,1 ceapa mica taiata marunt.Le amesteci pe toate bine si umpli o rulada.
Umplutura 2:
Freci o cutie de pate de ficat mare cu 100g de unt.Adaugi 1 lingura de mustar,2-3 oua fierte tari si taiate marunt,piper,100 g sunca taiata marunt ,frunze de patrunjel,gogosar taiat marunt.Le amesteci bine si le intinzi pe foaia a doua peste care pui si rulada cu branza si o rulezi.
Iti va iesi o rulada mai mare cu doua feluri de umpluturi.
Poti sa le rulezi si separat si-ti vor iesi doua rulade una cu branza si una cu pateu.


Adriana

Am sa le incerc si eu ,cred ca merg si cu pateu de casa ,nu ?
IUstina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Bineinteles...poate iese chiar mai bun..

Adriana

Mergi la inceput