Masa de Craciun si Revelion
Raspunsuri - Pagina 3
Stinu spune:
Pentru adi 69 si ptr cine mai este interesat o sa dau retetele la preparatele pe care le-am numit mai sus .
Ciorba de castraveti murati
Ai nevoie de 3,4 cartofi ,6,castraveti murati medii(in saramura) morcovi ,telina,pastarnac,radacina de patrunjel ,un ardei rosu si unul verde .In afara de castraveti si cartofi pe care ii tai cubulete restul legumelor si radacinoaselor le bag la robot sau merg si pe razatoare .
Castravetii merg si de la otet depinde cat de acra vrei sa fie ciorba .
Dupa ce fierb legumele adaug castravetii ,mai fierb ciorba vreo 10 minute ,pun bulionul si toc leusteanul .
Merge dreasa cu smantana ,separat, si cu crutoane .
Tort jofra
300 gr unt ,8 oua ,50 gr cacao,200 gr ciocolata menaj, ,4 linguri apa 200 gr zahar pudra,2 linguri pesmet alb
Din zahar ,apa si cacao faci un sos si il dai in 2 ,3 clocote.
Separat freci untul pana devine emolient si adaugi unul cate unul galbenusurile ,mare atentie ,urmatorul galbenus il adaugi dupa ce precedentul lui a fost perfect incorporat ,apoi torni sosul ,ciocolata de menaj topita in bain marie si amesteci bine sa fie o crema omogena.
Albusurile le bati ca la bezea cu un praf de sare ,adaugi cele 2 linguri de pesmet alb (daca nu ai merge si faina cernuta in prealabil )si 2 linguri din crema .Acesta e aluatul pe care il coci 50 minute la foc mic pe hartie de copt .
Dupa ce s-a racit blatul pui crema peste el si il imbraci in frisca si il pudrezi cu cacao .
E o nebunie dar necesita un pic de timp si ai mare grija la unt ,sa ii scoti bine apa din el ca altfel ti se taie crema .
Prajitura cu crema de lamaie si glazura de ciocolata
Blatul maro :Freci 120 gr unt sau margarina(Unirea de preferat) cu 100 gr zahar ,1 ou ,2 linguri cacao,1 lingurita amoniac dizolvat in 1/2 pahar lapte si aproximativ 300 gr faina.Iti iese un aluat vartos din care faci doua foi pe care le coci pe fundul tavii unse cu ulei .
Blatul alb e un pandispan :4 galbenusuri frecate cu 4 linguri de zahar .Adaugi alternativ 4 linguri de faina si albusurile batute spuma tare .Se coace in tava ubsa si tapetata cu faina .
Crema de lamaie :500 mil lapte ,150 gr zahar ,4 linguri faina ,3,4 linguri margarina ,1 lamaie intreaga ,cu coaja si zeama pe care o pui la sfarsit dupa ce s-a ingrosat crema .
Asamblatul e simplu o foaie maro ,crema ,blatul alb ,crema ,foaie maro si pe desupra glazura de cacao din 3 linguri apa ,2 linguri cu varf cacao ,150 gr zahar ,50 gr margarina si se toarna fierbinte peste prajitura .
Cacaua trebuie sa fie de calitate ca altfel nu iti coloreaza glazura asa cum trebuie .
Glazura merge si din ciocolata de menaj ,topita pe baie de aburi careia ii adaugi cand o iei de pe foc ,2 linguri de frisca nebatuta ,eu folosesc cu succes Hulala.O dai la rece si o tai cubulete sau romburi .
Stinu spune:
Eu fac fursecuri de 2 ,3 ori pe saptamana sunt un dulce si merg cu lapte pentru fiul meu .
Vladut are 2 feluri preferate Bicolore si Cornulete vieneze cu vanilie
Fursecuri bicolore :400 gr faina,150 gr zahar ,200 gr margarina ,2 galbenusuri,2 pachete zahar vanilat,3 linguri cacao ,2 linguri smantana .
Din faina ,zahar ,margarina ,galbenusuri si zahar vanilat se framanta un aluat pe care il imparti in 2 ,intr-o 1/2 adaugi cacaua si smantana iar cealalta jumatate ramane galbena .Se da aluatul la receptr o 1/2 de ora .Fiecare jumatate de aluat se imparte la randul ei in 2 din care se intind doua foi.Pui o foaie maro si paste ea una galbena si le rulezi.Obtii astefel 2 rulade pe care le pui in frigider timp de 1 ora .Tai apoi ruladele felii de 1/2 -1 cm grosime si le coci pe hartie de copt sau pe hartie alba ,neunsa timp de 10 ,15 minute ,la foc potrivit .Se dau prin zahar pudra.
Cornulete vieneze cu vanilie
1 baton vanilie,50 gr zahar pudra ,130 gr unt rece ,130 gr faina ,100 gr migdale decojite si pisate sau nuci plus 3 linguri zahar vanilat .
Se taie batonul de vanilie cu un cutit ascutit si se scoate miezul care se amesteca cu zaharul pudra ,untul ,faina si migdalele (nucile )pana se obtine un aluat omogen.Se acopera si se tine la rece cam o ora .
Din aluatul rezultat formez cornulete si le pun in tava pe hartie de copt ,unsa ,in cuptorul preincalzit la 175 de grade ,le coc cam 15 minute .Dupa ce s-au mai racorit le tavalesc prin zahar pudra amestecat cu partea exterioara a batonului de vanilie .Ies aproximativ 50 de fursecuri .
Daca nu gasesc baton de vanilie pun zahar vanilat si rezultatul e la fel de bun.
Ma opresc aici dar am sa mai revin cu retete de fursecuri .
Iustina
Fabya spune:
quote:
Originally posted by lgireada
Karmyna, is f faine ideile tale, de altfel orice legat de Craciun ma intereseaza. Stiu ca in Germania e superb in timpul iernii. Eu am fost acolo anul acesta 3 luni cu o bursa si am ajuns si in Rothenburg ob der Tauber, http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b
lgireada Stii ca ai fost la 40-50 de km de mine in Germania ,pacat nu am stiu ca vii pe aici,poate cu alta ocazie i-mi spui...ok?
Sa aveti o zi usoara si plina de surprize placute
Fabya
" Dragostea inseamna suferinta, si cum multi fug de suferinta, putini sunt cei care iubesc cu adevarat.''
Laura Takacs spune:
Adi69, io-s interesata de urmatoarele retete: briose sarate, rulada cu pateu si rulada cu branza.
Craciunul il facem in familie, asa ca nu va fii masa de foarte mare gala, dar Revelionul il facem la niste prieteni si fiecare aduce ceva de mancare. Eu ma gandeam la niste aperitive si parca o rulada ar merge. Mai duc si niste deserturi, gen tort diplomat si mini torturi de branza de vaci ornate cu fructe.
lgireada spune:
Fabya, ce fain! Prin Rothenburg am fost doar pt ca eram impresionata de Craciun... Eu am fost cu bursa in Saarbrucken. A fost o experienta minunata, am trait-o alaturi de prietenul meu, acolo am decis sa ne casatorim, ce mai, is plina de amintiri frumoase din Germania.
Imi cer scuze ca am fost off-topic, dar m-am lasat dusa de val.
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b
adi69 spune:
Stinu ,mersi de retete. Bune.
Eu stiam prajitura cu crema de lamaie sub numele de Televizor.E buna tare!
Laura,trebuie sa le caut,ca le-am luat de prin diverse reviste sau de pe internet.Cum le gasesc ,le scriu aici.
Adriana
nushulica spune:
katty merci de reteta o s-o faca o data si inainte de rev
NU MAI PUN POZE PE FORUM CA MAI NOU APARI PRIN REVISTE
lucre spune:
adrienne12 si eu o urmaresc pe ina garten pe foodnetwork, e foarte talentata si stilata femeia, dar pe langa talent a mai avut la dispozitie si ceva resurse. sotul ei a lucrat ca investitor bancar ceea ce aduce cu sine un venit fabulos in US, plus relatii ,iar ea a lucrat pt White House si fiind plictisita de ceea ce facea si-a rugat sotul sa-i cumpere un mic magazin, pe care apoi l-a extins si i-a facut un nume (meritul ei), dar ce vreau sa spun e ca de cele mai multe ori e nevoie de un capital pt afaceri de genul asta plus potentialul de bussiness al unui oras cum e NY, unde se gasesc suficienti clienti, cu bani, care sa-si permita sa cumpere de la astfel de magazine de lux. nu cred ca ar fi avut acelasi succes in Omaha, Nebraska.
lgireada spune:
Adrienne si Lucre va rugam dati-ne si noua linkuri pt personajele sus numite.
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b
crista-s spune:
Liliana uite aici pagina foodnetwork :
http://www.foodnetwork.com/food/et_hd_seasons_eatings/
ai toate sarbatorile cu meniuri si idei . Eu tot pe aici am gsit-o mai demult si am salvat-o.
Si pagina lu' "tanti Martha " :
http://www.marthastewart.com/page.jhtml?type=learn-cat&id=cat493&rsc=mslmt
si alte paginute :
http://www.favoritebrandrecipes.com/MenuPlanner/Menu251.htm
http://allrecipes.com/advice/coll/christmas/default.asp
http://www.diynetwork.com/diy/lv_food_cooking/0,2040,DIY_14114,00.html
http://www.ichef.com/
http://www.passionateaboutfood.net/try.htm
http://www.babykakes.com/christmas.htm
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."