Masa de Craciun si Revelion

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Fetelor, multumesc pt aprecieri, sunteti dragutze.
Astept retetele pentru ceea ce ati numit, eventual si poze.
Adrienne, nici nu stii cat mi-as dori sa am o astfel de firma, dar sunt singura, nu am sprijinul familiei mele deloc, nu am nici un ban. Sunt la inceput de viata si nici macar nu stiu pe ce drum s-o apuc. pt ca te-ai gandit la mine, esti o dragutza.

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

quote:
Originally posted by katty

De Craciun facem masa traditionala cu piftie de curcan, sarmale, fripturica de porc, cozonac.
De Revelion (daca-l vom face acasa, eu sper ca nu!!), voi avea in mod cert Salata berlineza (Miamm-miammm!!!), Salata de ton, Aperitive aranjate frumos (Oua umplute, Rulouri cu Sunca, Branzeturi etc.), apoi Ciupercute umplute si Muschi de porc umplut la cuptor sau ceva de genul asta. Rulada Krantz si Tort Intors (2 retete super de prajituri).



Catalina & Andrei(3ani)


katty da-mi si mie reteta aia pentru salata berlineza ca am salivat toata ziua de cand am citit ce ai scris tu...
eu la craciun voi face cu siguranta multe prajituri printre care alba-ca-zapada ca e preferata socrului meu,tort neaparat cred ca de mere(ca e mai simplu si mai usor),salata boef ,sarmalutze,poate incerc si eu piftie(racitura cum se zice in moldova)de curcan ca tot ati zis voi ca faceti...ceafa de porc umpluta si restul mai vad eu...poate imi mai dati voi idei
katty nu ma uita cu reteta...mor de curiozitate si de

NU MAI PUN POZE PE FORUM CA MAI NOU APARI PRIN REVISTE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

quote:
Originally posted by Stinu

Noi facem in fiecare an un brad mare cam de 2,50 si as vrea anul asta sa luam unul ecologic fiindca anul trecut mi s-a rupat sufletul cand am vazut cum ce a mai ramas din brazii aia frumosi din piata au facut un foc mare cu ei .Bizbrizuri cumparam in fiecare an .
De Craciun stam acasa si avem musafiri ,o sa fac sarmale ,piftie de curcan ,ciorba de castraveti murati ,o gramada de aperitive ,Vladut deja mi-a cerut sa ii fac franzela umpuluta cu ficatei de pui ,salata boeuf ,carnati si un curcan umplut cu garnitura de gogosele de cartofi si ciuperci la cuptor .Desertul o sa fie bogat ,fursecuri ,turta dulce glazurata cu ciocolata ,tort diplomat si mai mult ca sigur prajitura cu crema de lamaie cu foi in doua culori si glazura de ciocolata ,e preferata tuturor .
De Craciun plecam in Norvegia la niste preieteni si acolo o sa imbinam bucatariile si tortul fiindca pe 31 e si ziua sotului meu o sa il fac eu si va fi tort jofra.
Bineninteles ca mai mult ca sigur mai apar si alte feluri de mancare .
Iustina




Daca se poate,te rog,retetele la ciorba de castraveti murati,prajitura cu crema de lamaie si tortul jofre...

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Si eu vreau retetele, le astept cu mare drag. Si pozeeeeeeeeee!

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

lgireada te rog sa ma crezi ca dupa cite am vazut la tine tu esti (sper ca vei fi) Martha Stuart a Romaniei. Nu stiu ce studiezi sau ce faci dar ai putea sa incepi prin a scrie o carte de bucate sau o carte de idei pt. decorarea meselor festive. Cu ce cistigi din astea cauta o locatie, fa imprumut la banca si da-i drumul... Esti atit de talentata incit cred ca o sa ai mult succes. Colaboreaza la revista bucatria nostra cu articole si idei. Esti f. talentata si o sa ai succes. Familiei spune-i ca arta culinara e o arta si ca exista echivalentul premiului Nobel si pt. bucatari, patisseri etc... Uite aici cum a inceput cariera Ina Garten, preferata mea, care avea cam aceleasi pasiuni ca si tine si care acum are un apt. in Paris, tispe carti publicate si un show la tv pe care il urmaresc cu viu interes... Crede-ma ca in Ro in domeniul asta ai fi pioniera si ai putea face multe... pt. ca nu ai concurenta serioasa. In Bucuresti exista numai citeva restaurante ca lumea, probabil ca le numeri pe degete. Strainii cind vin nu stiu unde sa se duca...Uite aici linkul, citeste "about Ina" http://www.barefootcontessa.com/Apoi aici http://www.foodtv.com/Si iti mai dau o idee. Afla cind e ziua unei/unui prezentator de la tv de la o emisiune cu audienta mare unde fac si mincar in timpul show-ului (am vazut parca ceva la Teo?). Trimite-i de ziua ei/lui un tort facut de tine si decorat cum stii tu sa faci. Uite asa ai publicitate... Crede-ma ca pt. cineva fara studii de specialitate ce faci tu este talent 100% si e pact sa nu faci asta pt. tot restul vietii daca asta iti place... Sau fa o academie culinara si cauta o bursa in strainatate. iti mai dau exemplul lui Mario Batali, un bucatar vestit din New York care cind era tinar nu prea stai el ce sa faca. A apelat la cunostintele lui taica-su si a mers in Italia intr-un sat de oameni simpli unde a lucrat in restaurantul cuiva. Cind s-a intors in New York retetel lui au avut un succes nebun... acum cred ca e unul dintre cei mai trendy bucatari din America cu aparitii regulate in "Iron Chef America" si doua restaurante foarte populare in Manhatan....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

quote:
Originally posted by karmyna

uupssss!!!
eu am scris despre decoratiuni nu despre mancare dar sper sa nu te superi.plssss.

eu as avea pofta sa mamnanc anul asta iepure la tava cu sos de usturoi.mmmm imi place la nebunie .si sper sa reusesc sa fac si sa gasesc pe undeva un iepure proaspat...si o ciorba de burta--si poate sarmale cu mamaliga cu telemea si smantana....soacramea mia zis ca vrea sa manance romaneste de craciun si ca ma va ajuta sa gatim impreuna..plus ca peste o sapt ne vom muta si voi avea o bucatarie asa cum miam dorit si voi avea lok sa ma invart prin bucatarie..(adika lok destul)
deabia astept sa ne mutam si deabia astept sa vina craciunul sa gatesc ceea ce miam propus..
o zi buna...




carmenn

Subscriu.Si eu pana de Craciun ma mut,unde o sa am o bucatarie mareeee si loc sa ma misc.Numa' la asta visez..Mancarica inca sunt in cautari,dar sarmalele vor fi nelipsite,si ma mai inspir de la voi.









poze foarte noi
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Nushulica si Danyce imi pare rau ca v-am aprins poftele! Promit sa revin, dar nu azi ca sunt la serviciu si avem garda, cu retetele de rulada Krantz si salata berlineza. De fapt salata berlineza o stiu, dar nu si cantitatile.
Salata berlineza contine carne de vita/vitel (eu pun cam 1 kg)fiarta si taiata nu foarte marunt, castraveciori murati 4-5(eu pun numai sarati), ceapa verde (2 legaturi), porumb 1 cutie si maioneza multa (mai acrisoara si condimentata cu mustar).

Catalina & Andrei(3ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Am gasit reteta adevarata de salata berlineza, dar eu nu pun ouale fierte.

SALATA BERLINEZA
-500-600 gr. carne vita macra fiarta
-5-6 castraveti murati
-5 oua fierte tari
-ceapa verde (4-5)
-porumb conserva
-maioneza
-sare, piper

Danyce, cu rulada Krantz o sa revin cu reteta completa, este ca prajitura Krantz, numai ca eu am altfel blatul ca sa se poata rula. In rest se umple cu crema si se unge si pe deasupra cu crema si se presara krantzul.
Tortul intors se face un blat, se acopera cu o crema de ciocolata, deasupra se pune bezea care se lasa sa se intareasca, dupa care se taie totul in doua si se intoarce si se lipesc cele doua parti cu bezeaua la mijloc, se unge totul cu o crema de unt si e BELEA de bun!! O sa revin si la asta cu cantitatile ca le am acasa scrise in caiete.


Catalina & Andrei(3ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Meniu de Craciun 2004

Briose sarate
Rulada cu pateu
Rulada cu branza
Tarte cu ciuperci
Salata boeuf
Platou rece,piept de curcan
Friptura de porc
Chisca ,chigir
Fursecuri:carapace mari si mici,fursecuri fine cu nuca,floricele cu bezea si gem,tarte cu bezea,rotite cu nuca,prajitura televizor

Asta a fost meniul de anul trecut de Craciun,am avut musafiri mari si mici si cel mai important musafir,Mos Craciun!
Ca bauturi am servit lichior de oua,vin alb si rosu si sampanie la desert..
Anul asta ma mai gandesc,nu mai vreau musafiri in seara de Craciun,s-ar putea sa fim invitati in alta parte,asa ca voi lasa mai moale cu aperitivele,dar la dulciuri nu renunt...

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Adi asteptam poze ... si retete, mai ales la fursecuri

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b

Mergi la inceput