Masa de Craciun si Revelion

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sexy spune:

quote:
Originally posted by Ortansa

eu am facut ieri truffe de ciocolata dupa reteta asta:

200 gr. cioclata amara(cu cat e mai buna cu atat vor iesi truffele mai bune)
2-3 linguri de apa
65 gr de unt la temp. camerei
50 gr zahar pudra
2 linguri cacao
optional-alune pisate,stafide inmuiate in whisky(sau lichior),biscuiti macinati.


Se topeste ciocolata in bain-marie adaugand 2-3 linguri de apa.Se raceste.Se adauga untul,zaharul pudra si cacaua cernuta si se omogenizeaza.(SE adauga daca se doreste stafidele,alune,biscuiti)Se da 5 minute la frigider.Se modeleaza in bilute si se tavalesc prin cacao sau biscuiti.

...if you know what I mean.(proverb american :-D)






thx.Maine o si incercThx-you.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

RULADA KRANTZ

I.BLATUL:
6 oua
200-250 gr zahar
100 gr faina
100 gr nuci macinate
1 lingurita rasa amoniac
Se bat albusurile spuma, se pune zaharul se bat bine, se pun restul (faina, nucile si amoniacul). Se coace in tava unsa si tapetata cu hartie 30 minute. Cand e gata se presara putina faina si se ruleaza cu hartie cu tot pana se raceste, dupa care se desprinde hartia usor si se pastreaza in forma de rulada pana se umple.

II. CREMA:
3 oua
200 gr zahar
1 pachet unt
Se leaga foarte bine pe Bain-Marie ouale cu zaharul. Cand compozitia este calduta, se incorporeaza untul. Compozitia se imparte in doua. Cu o parte se umple rulada cu cealalta se unge pe deasupra. Se da la rece dupa care se imbraca in grilaj.

III. GRILAJ:
6 linguri zahar
100 gr nuci maruntite

Se caramelizeaza zaharul se adauga nucile. Se toarna pe un tocator de lemn, si se intoarce cu un cutit pana se raceste. Se baga in masina de tocat sau se farimiteaza pe tocator cu sucitorul. Se pune cu mana pe rulada, dupa ce aceasta a stat la frigider si s-a intarit crema. Prajitura se pastreaza in frigider.
Sfat: Tocatorul se umezeste inainte de a se turna caramelul, altfel acesta se lipeste de tocator.


Catalina & Andrei(3ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizy spune:

Fetelor, de Craciun am de gand sa prepar urmatoarele delicatese :carnati cu carne de porc, vita si oaie, toba,sarmale cu carne de porc, vita si mici,ciorba de potroace,cozonac, placinta cu branza dulce + sarata,stafide, rosii umplute cu salata de vinete, icre de stiuca, salata de pui cu ciuperci si porumb + maioneza.In plus , de Revelion fac o piftie tare ca piatra, tort cu crema de cacao si alune + crema de vanilie cu crant ( zahar ars + nuci ), rulouri de somon,salata de peste afumat cu maioneza, rosii umplute cu crema de branza,etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stinu spune:

quote:
Originally posted by katty

RULADA KRANTZ

I.BLATUL:
6 oua
200-250 gr zahar
100 gr faina
100 gr nuci macinate
1 lingurita rasa amoniac
Se bat albusurile spuma, se pune zaharul se bat bine, se pun restul (faina, nucile si amoniacul). Se coace in tava unsa si tapetata cu hartie 30 minute. Cand e gata se presara putina faina si se ruleaza cu hartie cu tot pana se raceste, dupa care se desprinde hartia usor si se pastreaza in forma de rulada pana se umple.

II. CREMA:
3 oua
200 gr zahar
1 pachet unt
Se leaga foarte bine pe Bain-Marie ouale cu zaharul. Cand compozitia este calduta, se incorporeaza untul. Compozitia se imparte in doua. Cu o parte se umple rulada cu cealalta se unge pe deasupra. Se da la rece dupa care se imbraca in grilaj.

III. GRILAJ:
6 linguri zahar
100 gr nuci maruntite

Se caramelizeaza zaharul se adauga nucile. Se toarna pe un tocator de lemn, si se intoarce cu un cutit pana se raceste. Se baga in masina de tocat sau se farimiteaza pe tocator cu sucitorul. Se pune cu mana pe rulada, dupa ce aceasta a stat la frigider si s-a intarit crema. Prajitura se pastreaza in frigider.
Sfat: Tocatorul se umezeste inainte de a se turna caramelul, altfel acesta se lipeste de tocator.


Catalina & Andrei(3ani)

Am sa il incerc si eu cat de curand ,pana in sarbatori ca sotul meu e innebunit daupa prajiturile Krantz.Multumesc pentru reteta.
Iusti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:



Eu sunt tot in faza de cules idei , dar ma gandesc, in principiu, pentru Craciun la ceva de genul:

- aperitive: pachetele de primavara cu ratza, bilute de cascaval cu ardei iute, date prin pesmet (semipreparate, doar de aruncat in cuptor), creveti in sos de unt si usturoi, somon afumat (fie tartine, fie rulouri cu sparanghel sau cu crema de branza), carnaciori si/sau ficatei in bacon...si mai cuget
- feluri principale: sarmalute in foi de vitza, friptura la cuptor (inca nu m-am hotarat ce si cum) si legume asortate (vinete, dovlecei, ciuperci si rosii la gratar, cartofi wedges, la cuptor si broccoli si conopida oparite, usturoi, toate amestecate si asezate pe langa friptura), plus sos de piper si poate inca unul si carnati la gratar
- cheeseboard: branzeturi asortate, crackersi, fructe, toate acompaniate de vin
- deserturi: tort (nu stiu inca de care), dar o sa-l fac eu, plus am de gand sa cumpar turta dulce trasa in ciocolata, cornulete cu marzipan, mince pies si Christmas pudding cu sos de unt cu cognac. Ultimele doua sunt traditionale aici.

Pentru Anul Nou, cred ca un curcan umplut si in rest habar n-am...mai cuget si ma mai inspir de la voi.

Claudia si Cristi (16.12.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

She_wolf, da-ne si noua retetele traditionale, ca se ne uimim invitatii . Si mai arunca un oki si pe la Monti, ca ne e dor de tine!

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Liliana, o sa caut retelete, desi eu le cumpar, nu le fac , ca, daca tot sunt pe toate drumurile, ce rost are sa ma complic?
Eu mai arunc un ochi la Monti, dar numai in treacat...sa vin cel mult sa fac galerie, ca de dieta n-am nici un chef. Poate dupa Sarbatori.


Claudia si Cristi (16.12.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Claudia nu stiam ca le cumperi, credeam ca le faci tu.

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

A, nu, Liliana, am si spus ca pe astea le cumpar.

Nu-s cine stie ce, uite retetele sa-ti faci o idee:

www.britainexpress.com/articles/Food/mince-pies.htm" target="_blank">mince pies + www.globalgourmet.com/food/egg/egg1296/mincmeat.html" target="_blank">umplutura(detalii) + poza

www.britainexpress.com/articles/Food/christmas-pudding.htm" target="_blank">Christmas pudding + poza1 + poza2

Sosul de unt cu cognac este ceva cu unt, zahar, oua si cognac.

Claudia si Cristi (16.12.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stinu spune:

Mama, ce bine arata mince pies ,am sa retin si eu reteta dar oare au sa imi iasa ca acolo ?Si cred ca sunt delicioase .
Iusti

Mergi la inceput