Belgia (2)
Raspunsuri - Pagina 2
danyelana spune:
Salutare fetelor,
Sambata 30oct se deschide o biserica noua in Aalst. Veniti?
O seara placuta.
Daniela
Dumnezeu sa ne ajute la toti
nik spune:
Buna fetelor,
Asa cum i-am promis lui eckho intru si eu pe acest topic sa va salut.
Acelea dintre voi care au cont pe yahoo pot accesa grupul de discutii rombel
http://groups.yahoo.com/group/rombel/
Si aici puteti gasi multe informatii referitoare la statutul strainilor in Belgia precum si link-uri si adrese utile pentru romani.
In legatura cu specialitati culinare romanesti in supermarket, iata citeva ponturi:
- de malai nu stie nimeni, dar de "polenta" stiu cam toti caci e un fel de malai grisat folosit in bucataria italiana. Poate fi gasit in GB, Delhaize si Champion, pe la sectorul de paste de obicei.
- frunze de vita se gasesc la borcan in Champion la sectorul cu specialitati grecesti. E posibil sa gasiti si in unele GB-uri.
- tot pe linga frunzele de vita mai puteti gasi si gogosari in otet (ce e drept taiati). Gogosari in otet eu am mai gasit odata si in Lidl.
- ardei kapia proaspeti si rosii la culoare cit si verde deschis (ca ardeii din Romania) mai aduce la Lidl.
- creier de porc aduce la Delhaize, dar nu are intotdeauna.
- daca doriti smintina ca in Romania in olandeza ii spune Zure Room, iar pe frantuzeste este Creme Epaisse.
Ca recomandare incercati mamaliga cu Cottage Cheese (marca Luxlait e preferataa mea la smintina si Cottage Cheese).
Daca imi mai aduc aminte de ceva, va mai scriu.
Toate cele bune,
nik
eckho spune:
Nik, bun venit
Multumim de informatii. Eu am un GB la coltul blocului dar cred ca e prea mic, ca e in centru, si cred ca nu are toate cele. Ne ducem pe la Lidl maine. Sa vedem ce-om gasi.
N-am mai scris de multicel ca am intrat in focuri la serviciu. Cursuri de dimineata pana seara. Da' inseamna si bani mai multi
Viky, la multi ani! Si tot ce-ti doresti tu. Cu intarziere Scuze.
Noi stam acasa de Craciun. Ca sotul meu are doar o sapt liber. N-avem timp sa ne ducem in Rom. Si pe la maica-sa, ca e mai aproape, nu vrea sa mergem. Asa ca.... acasa, ca doi porumbei
Mieke, e super ideea cu copacul. Eu inca n-am copii da' o sa tin minte. Am citit intr-un ziar de curand ca delfinii pot sa comunice cu copii cand sunt in burtica, prin ultrasunete. Arata o poza cu doua gravidute cu burtile goale in fata acvariului si delfinul in fata lor. Am zis ca o fac si pe asta. Cred ca ramane undeva in subconstientul copilului chiar daca nu-si aduce aminte, si-l influenteaza in bine.
Am si eu o intrebare. Voi ati auzit ceva ca ar fi o noua lege care interzice romanilor sa vina in Belgia fara invitatie sau voucher? As vrea sa-l iau pe tata vreo doua sapt.
Pupici multi.
http://community.webshots.com/user/alinasimon
http://community.webshots.com/user/eckho_2000
valer_01 spune:
Eckho, pentru romanii care vin in Belgia in vizita (cazul tatalui tau) e necesara invitatia pentru a justifica scopul vizitei. In afara de asta, are nevoie de: bilet dus-intors si asigurare medicala pe perioada sejurului, pasaport valabil inca 6 luni. Daca nu are invitatie, atunci trebuie sa aiba voucher si bani. Poti gasi aceste informatii si pe site-ul: www.politiadefrontiera.ro.
Week-end placut fetelor!
ardeiash spune:
valer :asigurare medicala pe perioada sejurului? sau doar o garantie scrisa ca iti asumi responsabilitatea ca atunci cand se imbolnavesc.....
eu asa am inteles...
imi astept si eu parintii la anul... dar pana atunci mai este...
nik > multumim pentru indicatiile pretioase . as mai adauga pentru cei cu copilasii mici: grisul este semoule de ble, eu abia acum am descoperit asta si l-am si preparat, este foarte bun.
cine stie cum se petrece haloween-ul aici? cu ce trebuie sa ma pregatesc? am vazut la televizor ca se ofera bomboane...
maine am vazut o chestie draguta in sanint josse, in bruxelles, abia astept sa vad .
un week end frumos va doresc, mai ales ca vremea-i asa misto.
s-auzim numai de bine!
ardeiash spune:
buna seara!
am fost in st jose, dar am ramas dezamagita. haloween inseamna sa alerge niste copii disperati dupa bomboane , sau exista ceva mai frumos si eu nu stiu?
s-auzim numai de bine!
valer_01 spune:
Disperata, daca are invitatie si e mentionat ca, in caz de imbolnavire, suporti cheltuielile, atunci ar trebui sa aiba o asigurare pentru perioada transportului pana ajunge in Belgia.
Un week-end placut in continuare
vali
eckho spune:
Doamne, Vergi, te-am botezat Scuza-ma! Uite acum am vazut. Asa tineam eu minte ca e Viky. Aveam o prietena Viky in Rom. M-am tacanit. Deci, LA multi ani, Vergi!
Valer_01 eu cand veneam in vizita la barbatu-meu, inainte sa ne pirostrim, nu-mi trebuia voucher. Veneam cu bani. Trebuia sa am vreo 100 de euro pe zi parca. Mi-i trimitea el prin Western Union si i-i dadeam inapoi cand ajungeam. Asa ca nu prea stim noi cum e cu invitatiile astea. Pare-mi-se ca tre sa ma duc pe la primarie sa cer. Pe la prietenul meu de la sectia pentru straini care ma iubeste asa mult.... Pun pariu ca tot el se ocupa si de asta. Parca numai el ar fi in primaria aia.
Si, Vergi, asigurarea medicala nu e scumpa. Daca nu o iei de la Tarom. Poti s-o faci la orice banca sau agentie. Unele sunt mai scumpe decat altele. Tre' cautat. Cert e ca nu cu Taromul. Te usuca.
Pe la noi e vreme frumoasa. Da' eu o admir de la geam, ca mi-e o lene... Si ma dor toate oasele si toti muschii ca am fost la Aikido vineri dupa trei sapt de pauza, si m-am nenorocit. Au dat aia cu mine pe jos fara mila.
Ieri am facut prajitura cu mere. Si pentru prima data de cand sunt aici mi-a dat si mie in gand sa ma uit pe punga de faina sa vad ce scrie. Si, ce-mi vad ochii, faina avea deja praf de copt in ea. Si eu puneam de zor si ma miram ca-mi dadeau peste tava si apoi se flescaiau Si ieri mi-a iesit o mandrete de prajitura. A ramas un picut ticsita in mijloc. Da' in rest, pufoasa, frumoasa
Weekend placut!
ardeiash spune:
ecko, n-ai gresit cand mi-ai spus viky, chiar asa ma si cheama.
cum faci tu prajitura de mere, ca mi-ai facut pofta. eu n-am cumparat niciodata faina froment , parca. are in ea praf de copt atat cat ii trebuie? habar n-am cum iese. cred ca e catastrofala//
ce faceti de haloween? va costumati? sau numai copilasii?
s-auzim numai de bine!
valer_01 spune:
Eckho, ai dreptate, asa era inainte. Dar incepand din august anul acesta, de cand au inceput nebunia cu ridicarea pasapoartelor pentru cei care depasesc perioada legala de sedere in Schenghen, au inasprit si conditiile de iesire din tara, astfel ca trebuie sa justifici motivele vizitei tale cu tot felul de documente. A fost o adevarata nebunie in august atunci, eu eram in tara si multi romani erau intorsi de la granita (ba ca n-au una, ba alta...). Acum au publicat toate informatiile pe site-ul lor si poti sa afli usor, dar atunci nu se stia clar ce anume trebuie si era asa o bulibasala. Poate s-au mai linistit si nu mai sunt asa absurzi. De fapt, vor sa demonstreze Uniunii Europene ca tinem in frau emigrarea ilegala.