Belgia (2)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Buna fetele din Belgia,as avea si eu o intrebare,de la ce virsta merg copiii in Belgia la gradinita si cit costa?.Aici in Olanda gradinita e foarte scumpa.As vrea sa stiu si cum sta treaba cu cresele?.
Country girl,pe unde ai stat in Cluj?.Eu am stat in Grigorescu.

Numai bine

Anca,Bianca 02.02.03si Cris 12.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

noi incercam sa le trimitem celor din tara o rama super speciala cu fotografia noastra. abia astept sa ne vada!

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mieke spune:

Anky,la gradinita,kleuter,copii merg atunci cind nu mai este nevoie de pampers,asta inseamna pe la 3 ani.De costat nu stiu cit nu cred ca mult ca este orar de scoala ,ii duci dimineata si ii iei la 4.Cresa este 2,5 euro pe zi sau 5 euro ,depinde,iar onthaalmoeder costa 15 euro pe zi.La cresa,am auzit ca trebuie sa inscrii copilul cu citeva luni inainte,eu iti pot spune de onthaalmoeder,acolo imi duc fata.Sunt 2 persoane la 8 copii ,mai mult nu au voie,copii sunt pina in 3 ani,cei mici de citeva luni stau apart,au scaunelele,patuturile lor,cei care merg deja sunt intr-o alta camera,orarul este de la 7-18,ii duci tu fructele,biscuitii,pampersul(au si ele dar fara nume).Banii ii poti trage de la belasting.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anneoprea spune:

Gata sint fericita - m-am rezolvat! In seara asta am gasit costum de mos la Cora cu 6 euroi- e drept ca e cam xxxl si de unica folosinta, dar merge de fro doo ori! Disperata -am ajuns in zona ta si m-am gindit la tine- te pupam!
Cu gradinita nu-s in tema asa ca ma abtin! Copilu sta cu mine acasa spre disperarea sotului care zice ca-i vremea de cresa, si a pediatrei care e ingrijorata ca nu-i sociabil si urla de fiecare data cind o vede...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mieke spune:

Si eu as sta acasa cu fiica-mea dar nu se poate.Am facut intrerupere 6 luni ,din ianuarie incep serviciul.Noi am hotarit sa o ducem la onthaalmoeder pentru binele ei,credem noi,pentru a invata flamanda de mica.De la noi nu are cum sa o invete perfect pentru ca oricit de mult vorbim si oricit de corect ne straduim sa vorbim nu va fi niciodata cu acelasi accent sau dialect ca ei.Si nici bunicile sa vina sa stea cu ele acasa nu vrem.Oricum eu ma duc part-time asa ca ea va fii doar citeva ore acolo.Am fost de doua ori ,sa se obisnuiasca dar acum este putin racita si saptamina asta stam acasa.Iar cu pediatrul ne stie toata lumea:chiar am fost ieri la control ,la inceput cind stam de vorba ai pozitia specifica ei de asteptare,apoi incepe sa urle pina iesim,nu din cabinet ,din casa,pina ne ducem la masina nu se opreste din urlete.Apoi este ca si cum nu sa intimplat nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bepii spune:

Hello dragele mele,
Am si eu nevoie de o informatie de la fetele care locuiesc in Bruxelles si cunosc cat de cat orasul. Trebuie neaparat sa merg la consulat pe strada Rue Gabrielle. Problema este ca atunci cand au ei program nu poate sotul meu sa mearga din cauza serviciului. Iar eu nu am masina. Prin urmare trebuie sa ma descurc singura. Sunt obisnuita sa ma descurc singura daca mi se dau repere. Rugamintea mea este: cum sa ajung acolo? E departe de gara? Si la care gara sa cobor? Am inteles ca sunt 2 gari, nu?
Daca e prea departe, atunci o sa iau un taxi dar la care gara sa cobor venind dinspre Mechelen sau Antwerpen?
Uff ce rau m-am obisnuit sa ma duca tot timpul sotul meu !!!
In speranta unui raspuns, va pup pe toate si va doresc tot binele din lume.

Bepii
Adevarul este pretutindeni, dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anneoprea spune:

Eu am fost o singura data la consulat, dar folosesc cu succes de fiecare data cind am nevoie site-ul www.stib.be (ai acolo o iconita <meilleur itineraire>)
Spre exp daca configurez Gara Centrala- Rue Gabrielle (uccle) zice sa iei autobuzul 60 in directia VIVIER D'OIE si sa cobori la statia STALLAERT)
E destul de bun site-ul, cu harta stradutelor pe care trebuie sa le parcurgi la picior, statii, durata – eu pina acum n-am dat gres !
Poate-ti raspund totusi si alte fete din experienta personala…
Mult succes la consulat !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valer_01 spune:

Eu locuiesc chiar in Uccle, deci merg pe jos pana la consulat, dar iti recomand sfatul anneioprea. Poti veni cu autobusul 60, ca am vazut ca are traseu prin Uccle si ajunge aproape de consulat. Sau daca iei taxiul, atunci taximetristul va stii unde sa te duca. Nu prea cunosc mijloacele de transport aici, nici macar garile, spre rusinea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simone_be spune:

eu utilizez de obicei www.mappy.com sau wwww.viamichelin.com
insa nu am folosit deloc mijloacele de transport in comun cand am mers la consulat (site-urile astea doua nu indica; deci din punctul asta de vedere www.stib.be pare totusi mai bun ). deci eu am luat-o pe jos (vreo 3/4 de h), dar nu m-a deranjat f tare. ador sa ma plimb, imi aduc aminte cand eram in romania cat de des mergeam in excursii pe munti, timp de cateva zile, pe jos... uf! ce-mi mai lipseste acum...
bepii, am uitat sa-ti multumesc pt informatia data (legata de declaratia la notar). problema e ca declaratia facuta in fata notarului este una pe proprie raspundere cum ca nu esti/nu ai fost casatorit pana in prezent, iar notarul legalizeaza semnatura, nu? eu asta am facut aici, dar in fata consulului, iar apoi apostila la MAE belgian, insa din pacate nu a fost acceptata. vom vedea ce putem obtine in plus de la primarie, un act mai clar poate, dar asta doar cand voi face o noua calatorie acasa.
numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

anneoprea , mi-ai luat vorba din gura!

s-auzim numai de bine! si

sarbatori fericite!

Mergi la inceput