Povestile batranilor (2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

conchita - daca vrei, poti sa refaci pozele mele, mai ales alea mai vechi. le poti lua direct de pe linkul dat de mine, sau tre sa ti le trimit separat pe mail?
adresa mea de mail: fram11@yahoo.com

Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor

Mergi la inceput

fetelor, as mai vrea sa discutam putin despre razboi.

bunicul meu Neculai (de pe mama) a fost in razboi si a ajuns pana la Odessa. ma uitam ca voi pe aici ati spus despre nemti ca erau de treaba si despre rusi ca erau rai. am mai intrebat-o pe mama sa imi spuna ce povestea bunicul de pe vremea razboiului. si a spus ca si soldatii romani din pacate erau destul de rai, mai ales cu poporul rus. unde a fost el la Odessa a zis ca a vazut un soldat roman care a injunghiat o femeie vizibil gravida. probabil ura fata de rusi era atat de mare si dorinta de razbunare, incat nu mai conta daca era femeie sau barbat, ci conta numai natia.
despre alti soldati care au mers pana in Siberia am auzit povestindu-se ca erau innebuniti de frigul de acolo. asadar, cica atunci cand gaseau un cal, il spintecau si se bagau in burta lui ca sa se incalzeasca macar putin.
cam urate povestile astea, dar totusi ma gandesc ce realitate dura au fost in stare sa traiasca saracii bunici.

bunicul meu nu a suportat razboiul. cand a avut o invoire acasa (am mai povestit), nu s-a mai intors pe front, a dezertat. au venit sa il ia inapoi, dar el a fugit in gradina si au tras cu pusca dupa el. i-au spus soldatii lui bunica-mea "du-te si-ti ia barbatul mort din papusoi". bunica saraca s-a ingalbenit la fatza cand a auzit. dar si nu mica i-a fost bucuria cand l-a vazut teafar acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Ramonika, daca mai ai originalele scanate, ar fi minunat. iti trimit email cu adresu' meu.

Teodora, pozele nu patzesc nimic, doar copiile lor scanate. da, la a treia poza ma gandeam, unde are zgarieturi si e indoita? nu e obligatoriu sa vrei, doar ma gandeam eu asa poate v-ar placea sa le aveti restaurate. daca nu, nu-i bai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEABANICA spune:

Minunat subiect,abia acum l-am descoperit...am sa revin si cu povesti,deocamdata sunt trista fiindca bunicul este in spital,a avut un atac cerebral minor...sper sa fie bine pana la urma,cu voia Domnului...pana revin cu povesti,va arat cateva poze:
-bunicii mei...din partea mamei,ceilalti sunt "plecati" amandoi
-patru generatii:fiica mea,eu,mama si bunica
-fiica mea si strabunica ei

Sabina este acasa,va multumim! www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57651" target="_blank"> aici

Andreea mami de ingeras Alexia Elena-12.08.2004
poze vechi poze noi

"In aceeasi limba toata lumea plange,
In aceesi limba rade un pamant..." Grigore Vieru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Conchita, sigur ca as vrea sa vad poza restaurata, problema e ca nu am originalul, ci doar poza in varianta digitala; nu e scanata, am fotografiat-o cu aparatul meu, dar are o rezolutie buna, asa nu se poate "remedia"?

Ma bucur ca incepe sa creasca numarul bunicilor care au poze aici, m-am desfatat cu generatiile din familia Andreei, Andreea ii doresc multa sanatate bunicului tau!

Ramonika, tare m-ai intristat cu povestea din razboi, dar ii voi povesti si copilului meu ororile traite de bunicii nostri, trebuie sa ne cunoastem trecutul. Am si eu o www.formula-as.ro/articol.php?nrrev=518&&idart=3321&&numecap=Societate&&cc=nascut%20lagar" target="_blank">poveste trista din "formula as" despre lagarele sovietice, dar daca vreti sa nu va intristati mai bine nu o cititi.

tuturor!

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Teodora D.

[font=Comic Sans MS][teal]Conchita, sigur ca as vrea sa vad poza restaurata, problema e ca nu am originalul, ci doar poza in varianta digitala; nu e scanata, am fotografiat-o cu aparatul meu, dar are o rezolutie buna, asa nu se poate "remedia"?

ba da, se poate. trimite, daca vrei, o copie la core8899@yahoo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEABANICA spune:

Multumesc,Teo,.

Sabina este acasa,va multumim! www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57651" target="_blank"> aici

Andreea mami de ingeras Alexia Elena-12.08.2004
poze vechi poze noi

"In aceeasi limba toata lumea plange,
In aceesi limba rade un pamant..." Grigore Vieru

Mergi la inceput

fetelor, chiar nimeni nu mai are de spus vreo poveste? haideti ca eu astept cu sufletul la gura.
am inceput sa citesc Arta conversatiei de Ileana Vulpescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

frumos subiect, l-am citit cu mare placere si mi-am adus aminte de povestile parintilor, mai ales ca mama e o foarte buna povestitoare, iar tatal meu avea foarte mult umor...seara ne adunam toti cei opt copii in jurul lor si ascultam cu gurile cascate tot felul de povesti care de care mai interesante.
erau adolescenti in timpul razboiului, iar linia frontului a trecut si prin sat pe la noi, cand se retrageau nemtii.
mama povestea cum s-au ascuns cativa nemti in padure, iar parintii ei le duceau de mancare. erau din trupele SS, iar soldatii din aceste trupe nu aveau voie sa se retraga deloc, ori mergeau inainte, ori mureau.
a fost impresionata mai ales de un baiat blond, abia avea dooj' de ani, era tare cuminte si spariet. le arata poza parintilor lui, si plangea mereu.
i-a parat unu' din sat, i-o prins si i-o impuscat.
rusii o lasat prapad in urma lor, le-au luat toate animalele din gospodarie, iar fetele mari trebuiau sa stea ascunse'n beci de frica lor.
ma impresionau mult povestile lor din timpul foametei, mama mea facea parte dintr-o familie cu multi copii, dar nu asa de saraca ca familia tatei.
mergeau din Bacau pana'n Ardeal cu cate o caruta de laicere (covoare tesute) si aduceau faina de porumb si slanina.
mi-a ramas in minte o faza si can' imi zice cineva 'pofta mare' zambesc:)
avea mama niste vecini tare necajiti, nu aveau nimic ce manca. aveau de prasit popusoii exact langa bunicii mei. era foamete, dar o buca' de mamaliga cu ceapa tot punea bunica'n fata la copii, ea se facea ca uita sa mai manance.
si can' s-au asezat pe tarla la masa, vecinii le-au zis 'pofta mare', bunica le-a raspuns din politete 'poftiti la masa'. au lasat oamenii sapa jos si au venit la masa. pe vremea aia era mare lucru sa-ti poti hrani proprii copii, sa hranesti si vecinii era imposibil, asa ca'n zilele urmatoare can' li se spunea 'pofta mare' si se raspundea 'multumim frumos'.
dar cel mai mult imi placea cand ne povesteau despre stafii, poate revin si cu din astea.

Fetele de pe DC

Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Uau adusca...am si eu povesti triste din vremea razboiului, cu bunicii mei, dar vreau sa le uit...da' dealea cu stafii vreau!

...fiecare mâtză pe limba ei piere ...

Mergi la inceput