M-am hotarat...adoptie (24)
Raspunsuri - Pagina 4
asi spune:
Cecilia poti lua copil din alt oras decat cel de domiciliu dar e putin dificil pentru ca fiecare DPC isi rezolva cazurile din judet si apoi pe cele din afara.Atestarea trebuie neaprat sa o faci la Cluj.
Alexa Ioana Razvan a primit pupicii.Trebuie sa te obisnuiesti cu "vai ce bine ai facut ca ai luat un copil orfan".Mie inca mi-e scrba de asfel de expresii desi a trecut destul de mult.Cele mai multe aprecieri de genul asta le-am primit de la oameni care credeam ca au o oarecare deschidere...
Acum ca suntem mai multe ar fi dragut sa ne intalnim.
Familia mea
Razvan
piccaflor spune:
Buna fetelor!
Am si eu o rugaminte la voi...mi-ati putea spune adresele orfelinatelor din Bucuresti?...cele pe care le stiti...sau un site care sa contina si adresele...
Multumesc anticipat
urziceanu spune:
Rucsi,tot ce pot sa-ti spun este ca impartasesc parerea Irinei.Daca ai posibilitatea de a lua un bb in plasament ,eu zic ca este bine sa accepti provocarea.RISCA!din pacate la noi in Dolj nu se accepta plasamentul,asa ca ma lupt pt o bebita pe care am vazuto doar o singura data si am stiut ca ea va fi a mea.Am pierdut 3 luni din viata ei,timp in care ea a fost la o familie de maternali.Daca e posibil plasamentul,l-ai gasit pe bb si ai simtit ca este al tau ,nu ezita.Timpul nu poti sa-l intorci.E bine sa te bucuri de fiecare clipa alaturi de bb tau.
corina urziceanu
dana p. spune:
Buna fetelor!
Am si eu nevoie de ajutorul vostru , daca puteti sa-mi spuneti si mie cam care ar fi venitul minim de familie ca sa fie aprobat dosarul de adoptie? 8.000.000 - 10.000.000 lei pe familie ar fi suficienti ca sa ne aprobe dosarul?
Va multumesc.
Dana
http://community.webshots.com/user/danavas
mimsi spune:
quote:
Originally posted by asi
Cecilia poti lua copil din alt oras decat cel de domiciliu dar e putin dificil pentru ca fiecare DPC isi rezolva cazurile din judet si apoi pe cele din afara.Atestarea trebuie neaprat sa o faci la Cluj.
[
Familia mea
Razvan
Hai mai, Asi, chiar asa? M-as bucura eu ca macar in zona aceea de tara pentru care am un deosebit respect (Ardeal) oamenii sa fie atat de cinstiti si sa isi rezolve mai intai problemele din DPC-ul lor si apoi sa vada daca ar mai fi ceva si pentru pile. Cecilia, parerea mea e sa incepi demersurile pt atestat si in paralel sa apelezi la toate pilele pe care le ai la oricare DPC din tara (cu cat pila e mai sus, cu atat sunt sanse mai rapide de rezolvare). Din cate mi-aduc eu aminte plasamentul nu este conditionat de atestat. Asa ca (macar teoretic) poti lua in plasament un copilas chiar daca nu ai atestat, iar cand ai atestatul sa vezi ce tb sa faci ca sa-l si adopti. (daca gresesc, corectati-ma!). Ziceai de orasul tau natal - el are DPC daca este resedinta de judet. Si mai cred ca ai mai multe sanse sa gasesti intr-un judet mai putin dezvoltat decat Clujul
Mimsi si Alexia(10.09.2005) http://community.webshots.com/user/AlexiaMaria2005
valiburu spune:
Rucsi,noi l-am luat pe Iustin in plasament familial si atunci cand s-a intrunit comisia s-a prezentat si mama biologica,mai intai ea si apoi noi.Asistenta sociala a facut in asa fel incat sa nu dam nas in nas cu ea si am stat in alta camera,iar dupa declaratia ei ,am intrat si noi.Singurul inconvenient a fost ca pe decizia de plasament aparea doar numele meu,nu si adresa.Pledez in continuare pentru plasament pentru ca e singura modalitate de a avea un bebe mic,chiar daca e riscant.
Succes in continuare!
aissa spune:
Rucsi asa cum ai aflat deja de la fete, nu ai decat aceste alternative, sa risti si sa iei bebe mic (daca ti se accepta plasamentul) sau sa nu risti si sa iei un copil mai mare.
Situatia linie-linie din cate stiu e cea ideala, dar sunt rare cazurile.
Nu dispera, oricum, stiu ca vrei mic si sa nu stie familia naturala de tine ca asa vroiam si eu dar....nu avem ce face, ne supunem legilor.
Cristina si Ale
Child birth is an act of Nature, adoption is an act of God
asi spune:
Mimmsi draga mea fara atestat nu poti lua in plasament.
Eu nu sustin cinstea nimanui dar cand am adoptat eu am avut si eu o pila la Galati(o directoare de DPC) si nu am putut lua copil de acolo pentru ca aveau de rezolvat multe cazuri de la ei din judet.Puteam sa insist dar nu avea nici un rost .
Fiecare face cum crede de cuviinta!
Cecilia felicitari pentru decizia ta si sa-ti ajute Dumnezeu sa gasesti copilul pe care ti-l doresti.
ceciserban spune:
Fetele multumesc mult pt. tot.Asa o sa fac. O sa merg intai la DPC la Cluj si dupa cu antenele ciulite la pile sa vedem ce se poate face.Oricum va tin la curent cu tot.
Asi te sun maine sa vedem cum ne putem intalni sa povestim mai multe.
Mai Lachi figura esti, vezi de asta te ube eu atat de mult.Lasa ca intr-o zi il vei convinge si tu pe al tau sot.Ia vezi Tabitha cum a facut.
cecilia