Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (66)
Raspunsuri - Pagina 10
corap spune:
lavi, nu mi-am dat seama daca e un ecograf nou sau daca e ala mai performant din spital pe care l-au adus la centru... da' zicea doctorasu ca de cand il utilizeaza a fost super ok, diferente de +- 150 gr max. chiar asa s-a exprimat "se pare ca au gasit un algoritm care functioneaza". deci: masuratorile le-a facut el, estimarea greutatii - ecograful.
si mai sunt 2 ore pana vine gabi . dup-aia poa sa vina andrei cand vrea inimioara lui
chestia cu inducerea a fost de comun acord. adik am vorbit si ne-am dat sema ca suntem cumva intr-un cerc vicios: adik daca-l lasam pe bb sa vina cand vrea, creste si, prin urmare, e nevoie de cezariana; care cezariana e mai bine sa fie facuta mai devreme. dar mai devreme bb poate sa iasa si normal... si tot asa.
mie nu mi se pare inducerea nasterii o chestie asa de grava ca cezariana.
din pacate, am uitat sa-i zic ca vreau epidurala... da' sper ca luni sa rezolv la fata locului. sau nu. oricum, nu sunt foarte disperata dupa epidurala. cum o fi, o fi. momentan sunt foarte calma.
abia astept sa vad ce i-a adus tati... ca a plecat cu un geamantan urias ocupat 20%, si mi-a dat telefon ca trebuia sa ia un geamantan mai mare, ca nu mai are loc...
c & bbandrei
anda77 spune:
corap, ce placut sentiment sa stii ca ai un bebe grasut...citeam mesajul tau si visam cum ar fi sa fie si al meu pufos...ori tu stii sigur avand in vedere eco nou si performant...de la alea vechi s-au mai vazut cazuri in care bebe avea intro 4 kg si la nastere 2,5 kg!
ina, mai munceste omu' da' mai intra si pe forum...
mai, mie mi s-a umflat rau o glezna. da' rau! cat genunchiul. nu ma doare, dar daca e numai una dintre ele, asta inseamna edem, nu? i-am zis azi lui dr. , dar nici macar nu m-a bagat in seama: "hai, doamna, ca aveti tensiunea mica, n-o sa va umflati rau"(!) parca joy avea probleme din astea cu umflatul, nu? ceva sfaturi? nu mananc deloc cu sare. nu prea beau apa cat ar trebui, asta ar fi o problema. mai pot face ceva? eu mi-am luat o crema pt. desumflarea picioarelor, dar nu m-am dat cu ea ca n-am avut probleme pana acum. Si acum, brusc, in 2 zile, glezna dreapta cat genunchiul...e horror...sper sa nu inceapa si sa ma doara ca nu ne mai jucam...
http://community.webshots.com/user/anda1977
Siminaf spune:
Anda, si eu am avut edeme extraordinar de mari aproape toata sarcina, dar la sfirsit erau chiar impresionante. Si mainile, si fata (in poze se vede, pt. cine stie, ca eu sint o persoana mai slabuta, nu asa). Si din cauza asta nici sa respir prea bine nu puteam, si inima mea o lua razna chiar sub tratament, etc.
La mine nu a depins de aportul de sare (adica de sodiu), fiind suspecta de preeclampsie. Cu proteinurie mare, cu TA care salta uneori si peste 140/90... ce sa mai, un vis, o nebunie!
Iar in ultima saptamina inainte de nastere edemele gambiere urcasera si la coapse, de nu mai puteam nici macar indoi genunchii, iar mersul imi provoca dureri cumplite, de ziceam ca-mi crapa pielea si carnea pe mine!!!
Sper sa nu ai asa ceva, oricum e prea tirziu sa se declanseze, deci probabil ca este un edem mecanic, adica aparut prin apasare, din cauza greutatii uterului. Asa am avut si eu la prima sarcina, cind toate celelalte erau normale. Nu ca acum...
Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Yael spune:
Buna proaspete mamici & bineinteles mamici in devenire....
Pe scurt: am o pompa electrica MEDELA ( http://store.babycenter.com/product/medela/3468?intcmp=&stage= -deci cea mai buna pompa la ora actuala... e atat de naturala...) de dat pt. cine are nevoie. Vad ca pompita in RO (cel putin aici http://www.buburuza.com/magazindc/Scripts/prodView.asp?idproduct=3694 e in jur de $97!!!) deci foarte scumpa, oricum.. Pompita e in stare foarte buna, practic ca noua... As vrea sa o dau la cine are intr-adevar mare nevoie de ea si acum, daca puteti oferi si o suma, am dona-o pt. cine are nevoie.. Daca nu se poate e O.K., insa va rog, sa apeleze cine are nevoie de ea si nu si-o poate permite.. sau daca nu, cum am mai spus, in schimbul unei sume pe care sa o donam!
Eu vin in tara pe 15 acum.
Multa sanatate!
Cu drag,
Isabella, Yael (1 anisor & 11 luni -24Nov.'03) & Nardi (6 luni 1/2 -01May'05)
anamari spune:
lavi02- eu nu prea ma uit la zodie de cand la Fecioara scrie la toate cat de ordonate si pragmatice sunt, si eu tot cu capul in nori, iar dezordinea-uufff, ma tot lupt sa nu fiu dezordonata, da'i culmea ca-mi place asa un pic de dezordine...
ina-daca sotul tau e genul meticulos, ordonat, cu picioarele pe pamant sunt sigura ca va intelegeti ca observai ca asa esti si tu....
corap-nasterea Liei a fost provocata. dar corpul meu era deja pregatit(dilatare3.5 , col subtiat 80%)-oricum as fi nascut pana la sfarsit de saptamana, asa ca nu am avut probleme-ca se spune ca atunci cand nasterea e provcata sunt dureri mai mari si dureaza mult, da' la mine nu a fost asa...
eu iti tin pumnii -poate vine in week end. pana acum cu siguranta a venit si sotul acasa...
iar bebelusii grasuti de obicei sug mai rar si dorm mai mult-asa as vrea si eu unul....
pentru nasterea Liei am avut eu un piticut pe creier ca am testat pozitiv strep B si vroiam tratament inainte sa se rupa membranele. Acum am testat negativ, asa ca nu mai imi fac griji din punctul acesta de vedere...
anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993 si samburelul de decembrie 2005-36
poze de copii cuminti
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
Puterea corupe. Puterea absoluta corupe absolut
Ina869 spune:
Anda astazi George a stat acasa, a tencuit vreo 6 geamuri de la bucatarie si eu am stat cat am putut pe linga el,mi-am facut treaba in camara am gatit impreuna... de cind a plecat soacra-mea sintem ca in luna de miere...
Azi dimineata m-a rasfatat cosmeticiana cu un masaj facial pe cinste si dupa am plecat prin oras la cumparaturi, m-am intors acasa cu niste costumase adorabile ptr. bebelusha mea. Mi-am facut un obicei sa-i cumpar cite ceva cind mai avansam cite o saptamina. .
Anamari eu sint exact opusul sotului meu dar ne completam de minune; el rational,calculat, intelept, cu picioarele pe pamant, eu visatoare,romantica, aeriana...sint curioasa cum va fi bebelusha, ar fi bine sa ia cite putin de la fiecare, nu numai de la unul....
Wow, deci tu inaintezi spectaculos cu dilatatia !Ai idee de ce?
Mai ai pina la due date, nu?
Simina, si eu tot pe 10 August sint nascuta, ca si Andrei.
Cora, deci ptr. voi ziua cea mare va fi luni...iti tinem pumnii!
Cristina, visul cu brosa cu perle s-a adeverit, ai facut lacrimi ( perlele acelea probabil reprezentau nr. de etaje ...)imi pare rau si sper sa se rezolve situatia rapid, pina apare Iris.
Maria-Alexia superbe pozele cu burtica. Mi-a placut mult incaperea aceea rustica, erai la un muzeu?
Eu dorm acceptabil de vreo doua nopti ; ma trezesc de n ori ptr. buda dar reusesc sa adorm inapoi,ma uit la ceas din ora in ora si numar orele ramase pina dimineata, dar tot mai motai acolo, sint multumita si asa.Si mie mi se umfla picioarele, sint ca niste butucei, si nu consum sare, apa beau cat cuprinde, dar habar nu am ce se intimpla, poate fiindca stau prea mult in picioare...imi mai amortesc si mainile, insa m-au lasat durerile de spate de vreo doua zile, ceea ce ma bucura, seara nu puteam sta pe scaun sa maninc, la computer nici atit...
Pupicei la toate fetele,
Ina si bebelusha 36+ ( maine 37!!!! )
anamari spune:
ina- da, edd meu e pe 7 decembrie dar nu cred ca-l apuc, ba chiar cred ca o voi lua inaintea unor maici de noiembrie...
explicatia ar fi ca cu fiecare bebe merge mai rapid-mai ales cand e o sarcina dupa alta...si ca fac mai mult efort fizic decat in sarcina precedenta-pe atunci lucram intr-un birou si sotul facea multe prin gospodarie, acum am ales sa stau acasa asa ca sotul e mai mult pe la munca si eu am cam ramas singurica cu ridicatul, impinsul, spalatul...plus ca un copilas mic e foarte demanding...
anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993 si samburelul de decembrie 2005-36
poze de copii cuminti
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
Puterea corupe. Puterea absoluta corupe absolut
cristinamh spune:
ina, deja sunt pesimista... cu inundatia zic... de sus nu mai curge, pare ca o sa se usuce la baie... problema e la bucatarie, la teava comuna, ca peretele se umezeste in continuare.
si cum dobitocul de administrator sustine ca nu e de la coloana, e de la ala de deasupra mea... presimt ca o sa avem circ... mai ales ca sustine ca-s tevile "mele", si alea verticale, nu-s ale mele...
aseara faceam haz de necaz, ca dupa inundatie, cand sa-i fac baie lui andrei am vazut ca-i iesise pe piele ceva ca o urticarie... abia astept sa se trezeasca sa vad dacamai are, ca e prima data cand ni se intampla. sper sa nu ajung la urgente azi cu el. si cum de obicei mie chestiile proaste mi se intampla cate 3, astept sa vad care e a treia...
Cristina 37+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
Buluci spune:
Azi fusei la veterinar si am avut o surpriza placuta: imi spuse madam ca nu-i nevoie sa aduc nimic cu mine la spital decit papucei, chilotzei si cam atit, restul mi le asigura spitalul, inclusiv pampers ptr bebe! Si culmea , nu o sa ma coste extraordinar de mult 500$! Eu cred ca daca eram in Romania m-ar fi costat mai mult!
Bebica deja e asejat cu capshorul in jos si se pare ca e sanatos!
Aseara am stat o groaza pe net sa ma uit la fotografiile voastre si la burtici! Mi-au placut asa de mult, dar nu mai pot face nici un compliment ca am uitat total care-i cutarica care-i cutarica!
Tania mi-a atras atentia ca e asa de bine proportionata, de nici nu zici ca e gravida, a pus doar pe burtica, in schimb eu, am cam depozitat peste tot!
Anyway, sa aveti un weekend placut!
Cristina Baku
pictures:
http://uk.photos.yahoo.com/gbuluci
corap spune:
buna, fetelor, mamici&burtici.
de-acu am liber la nascare, ca a venit si gabi. si au inceput si niste semne (in afara de colul dilatat 1 cm, pe care l-a ochit dr. si de bucatica de dop). adica il simt pe bb jos de tot, apasa pe-acolo, parca da cu capul sa iasa. asa, cam ca o ciocanitoare .
tati i-a adus gramezi de chestii - mai ales de hainute - da' i-am promis la plecare ca poate sa cumpere ce vrea, ca n-o sa-i fac scandal cand o veni. asa ca tre sa inghit comentariile cu cheltuitul exagerat... ca lui nu si-a luat nimic si a fost si sf. mihail si gavril si i-a dat maica-mea bani sa-si ia ceva. da' el tot pt. fi-su a luat... si cand ma gandesc ca eu eram aia care nu-i cumparam lu' bb nik pana nu se nastea - ha, ha, ha.
anda, nu-ti face griji, ca bb creste in greutate si afara din burtica. pana la 3 luni situatia e echilibrata. a... si n-ai scapat de astrograma. da' sa vedem cand are chef bb sa apara. oricum, noi amandoi suntem varsatori, asa ca un bbscorpion e tot ce ne lipseste . eh, noi sa fim sanatosi, si el fericit.
anamari, multumesc de incurajari .
c & bb andrei - amr: azi & maine