Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (2)
Raspunsuri - Pagina 11
Yael spune:
Buna proaspete mamici!
Pe scurt: am o pompa electrica MEDELA ( http://store.babycenter.com/product/medela/3468?intcmp=&stage= -deci cea mai buna pompa la ora actuala... e atat de naturala...) de dat pt. cine are nevoie. Vad ca pompita in RO (cel putin aici http://www.buburuza.com/magazindc/Scripts/prodView.asp?idproduct=3694 e in jur de $97!!!) deci foarte scumpa, oricum.. Pompita e in stare foarte buna, practic ca noua... As vrea sa o dau la cine are intr-adevar mare nevoie de ea si acum, daca puteti oferi si o suma, am dona-o pt. cine are nevoie.. Daca nu se poate e O.K., insa va rog, sa apeleze cine are nevoie de ea si nu si-o poate permite.. sau daca nu, cum am mai spus, in schimbul unei sume pe care sa o donam!
Eu vin in tara pe 15 acum.
Multa sanatate!
Cu drag,
Isabella, Yael (1 anisor & 11 luni -24Nov.'03) & Nardi (6 luni 1/2 -01May'05)
Antoanela23 spune:
Of, mai fetelor, scrisesem frumusete de mesaj si mi s-a blocat calculatricea si l-am pierdut .
Incerc sa rescriu, sper sa nu uit ceva.
Cristina, Karmenutza, Ioana, Jadi, Nicole, mersic mult de tot pentru urari,, habar nu am avut ca exista sf Victor, i-am pus si numele Andrei tocmai ca sa aiba un sfant.
Felicitari si celorlalti Victori si Victorii, sa va traiasca si sa fie sanatosi.
Mersi si pt raspunsurile la intrebarile mele,, sunteti niste dragute.
Bine ai venit printre noi Andrina, sa-ti traiasca fetita.
Nicole, e f dulcica fetita ta si sunt mortale hainutzele ei.
Sofia, am citit povestea nasterii tale si te inteleg perfect, si mie mi-au tras clapa cu epidurala.
Iar cu impinsul acceasi poveste, la cursurile pre-natale mi-au zis ca atunci cand incepi sa impingi ai scapat de marile dureri. MARE TZEEAAPAA. Mie atunci mi s-a parut mai rau decat restul travaliului, mai ales ca a durat destul de mult ca bebe se incotzopenise si nu putea sa iasa.
Dar in fine, important e ca a trecut si avem copilasi sanatosi.
Nu te descuraja cu alaptatul, bafta multa in continuare.
Alina, eu am 6 sapt de la nastere si mai am lohii, nu mult dar mai am. Citisem ca dureaza 6-8 sapt in mod normal.
Ina, eu credeam ca e ursuletz coltul de la prosop, dar daca ma uit mai bine la urechi iti dau dreptate, e iepuras.
Fetelor, nu-mi vine sa cred ce vad la tv, pe Protv, doua fete dragute si destul de dezbracate care se bat intr-o baie de miere, alunecoasa treaba. E in reluare, probabil ca ati vazut si voi emisiunea...sau sotzii vostri, al meu rontzaie seminte si se simte tare bine, dragul de el.
Hai ca va pupici, poate apuc sa dorm si eu un pic inainte de urmatorul alaptat. Va urez o sambata placuta,
Anto si bebe Victor (8 octombrie 2005)
Antoanela23 spune:
Ina, ce scumpa e Ilinca si zambareatza foc si are sprancenele conturate, e asa de dragutzaa.
Am observat ca la mai toti bebe-ii nu li se vad sprancenele, Victor are un pufuletz blond pe locul cu pricina, de aia zici ca se mira tot timpul.
Pa, noapte buna
Anto si bebe Victor (8 octombrie 2005)
Tonnia spune:
Neata, dragutelor!
A venit ieri pediatra, v-am spus ca nu ia bine in greutate, si mi-a spus ca nu suge bine dpdv tehnic, ca mai mult sunt suzeta pt el. Sa mai stau o sapt, sa-i fac fac proba suptului, si om vedea atunci. Asa ca de ieri am procedat ca atare, a mancat asa: 100 la o masa, 120 la urmatoarea, 80 la ora 23, a dormit 6 ore, iar azi dimineata-doar 40.Mie mi se pare ca a mancat bine, mai putin la ultima masa. Se intampla sa mai manance si asa putin cei alaptati la san? Altfel, intr-adevar cei 40 si i-a luat in primele 10 min, apoi a mai stat vreo 30 la san degeaba. Eu asa fi jurat ca suge, nu simt nimic deosebit cand suge bine.
Aaa, si sa nu uit cica kk verde e scaun de foame, asta semnifica ca e cam nemancat.(?!)N-am mai auzit teoria asta!
Sofia, sorry dar am ras de m-am terminat la povestea nasterii tale. Parca te vedeam!
Andrada, bine ai venit, sa-ti traiasca fetita, sa fie sanatoasa si frumoasa!
Karmenutza, eu cred ca daca si azi face figuri nu-i place laptele.
karmenutza spune:
Buna dimineata!
Am cantarit-o aseara pe piticoanta (ca asa o cantaresc io, vinerea), si ce credeti? A luat 260 grame!!!! Nu-mi venea sa cred si am mai pus-o o data pe cantar. Daca o sa o tina in ritmul asta, recuperam si noi . Are 3560 g. Vinerea trecuta avea 3300 g.
Si azi la prima masa, la ora 3 a mancat mai bine, adica 80 ml si mai repejor, iar la 6 a mancat tooot. Cred ca a uitat ca ieri era fitoasa. Aseara cand am spalat-ope oki, i-au dat lacrimile la unul din ochi. Dar....peste noapte a facut asa o secretie si i s-a lipit, i-am dat cu ser fiziologic, am curatat-o si azi dimineata a plans tot fara lacrimi . De aici deduc ca are canalele infundate.
Andrina, bine ai venit! Sa-ti traiasca fetita, sa fie sanatoasa!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/karmenutza2004/album?.dir=/6b3f
Ioana75 spune:
Andrina, bine ai venit la noi! Sa-ti traiasca Andrada! Dar ce freza i-ai facut, ai dat-o cu gel?
Antonia, eu imi dau foarte usor seama cind maninca si cind ma morfoleste; asculta inghitziturile - la inceputul mincarii inghite la fiecare supt, la sfirsit inghite dupa 2-3 supturi (normal, e mai mutin lapte); dupa care urmeaza morfoleala cind nu mai inghite deloc; cik e bine sa-i lasam citeva minute sa morfoleasca, ca au nevoie si de asta, dar nu prea mult ca se obisnuiesc.
nicole, acum ca ai recunoasterea noastra ca Ioana ta are cele mai frumoase haine, zi-ne si noua de unde le-ai luat.
sofia, tare frumos ai mai povestit. Miruna are miinile si picioarele f reci, dar si eu sint la fel, cu circulatie periferica proasta.
Ina, v-am admirat din nou pozele, tare frumusica e domnishoara.
Ioana, mama Mirunei
kristinutza spune:
sofia, ti-am mai raspuns si cand ai scris prima oara dupa nastere, dar ramasesem la odisee, cand toata lumea se mutase la scutece.
si eu am facut mastita la ambii sani (nu in acelasi timp, una dupa alta). m-am chinuit cu mulsul (care cum naiba sa te mulgi cand nu mai poti de durere?), pana am fost la o dr care, cand m-a auzit ca alt dr ma sfatuise sa nu alptez de la sanul cu pricina s-a crucit. m-a pus sa alaptez repede exact de la sanul cu mastita, ca cica nu desfunda nici o pompa ca un copil. dar sa pun gheatza pe portiunea rosie, inflamata a sanului (sa nu se strice laptele de la atata stat si atata febra). si sa stii ca asa am facut si a fost perfect, in doua-trei zile am rezolvat. antibiotice am luat si eu la greu. la prima mastita ampicilina, iar la a doua oxacilina. cate o saptamana. am alaptat in continuare, nu am intrerupt nici o clipa, iar copilul nu a patit nimic, nu a facut diaree, nu a facut febra.
asa am facut eu...
inca o data felicitari pt fetita ta. sa fiti sanatoase amandoua si sa treceti repede peste clipele mai grele.
cristina, mama de radu (09.10.2005)
poze
kristinutza spune:
karmenutza, nu cred ca bebe-ii plang de fiecare data cu lacrimi! doar cand e... mare problema si dureaza prea mult rezolvarea ei. cel putin asa e la al meu. in rest zbiara uscat.
poze
kristinutza spune:
am citit ca sugarii au tot timpul aproape mainile si picioarele reci. tocmai de aceea, temperatura copilului nu se judeca dupa manutze, ci pui mana pe pieptul lui, sau pe spate, la ceafa. aia e temperatura lor. asa iti dai seama daca le e frig sau cald.
poze
nicole74 spune:
Neata mamici si bebici!
Multumesc pentru aprecieri! Unele haine sunt luate din America, altele de la Mothercare, dar avem si de la magazinase din Drumul Taberei. Pentru ca aproape de fiecare data cand iesim pe afara mai cumparam cate ceva. Nu ma pot abtine !
Noi avem 5.800 aproape, acum la 2 luni si 2 saptamani de la nastere. Am inteles ca nu v-a mai lua asa de mult lunar in greutate. e adevarat? Am luat 2.200 de la nastere.
Tonia mie mi se par cam putine 3 mese pe zi. A mea de la inceput manca 5-6 mese pe zi. Daca nu ai lapte suficient da-i si formula. Sau daca sta cu tatica pe post de suzeta cum zici tu, mulge-te si da-i cu biberonul.
Pupici si aveti grija de bebici
Nicole & Ioana Alexandra