Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

nicole, banuiam eu ca din State ai frumusetile alea.dom'le, indiferent despre ce e vorba, peste balta e mai bine, mai frumos, mai mare, etc Fata ta a luat foarte bine in greutate; chiar ieri am citit in Cartea Cartilor ca din luna a 4-a ar trebui sa ia 140-175 g pe saptamina.

Am vorbit cu sotzul, si am stabilit ca daca ia sub 150 de gr pe saptamina, bag supliment. Dar nu stiu inca ce supliment.

Ioana, mama Mirunei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinela79 spune:

Buna, fetelor.Intru si eu,dar mai rarut ca nu prea ma lasa piticu'.Citesc tot si am observat ca nu suntem deloc unici.la fel ca si voi avem probleme cu pampersii, dar am observat ca ne udam numai cand mami nu il pune bine.Putica o tinem si noi in jos, dar probabil ca se ridica cand las scutecelul mai lejer si atunci se uda.Si noi regurgitam cand papam prea mult sau daca nu apuc sa-l ridic incepe sa sughita si atunci pateste la fel.Cu somnul...dezastru.Ziua nu doarme decat pe burta la mine sau daca iesim la plimbare.Seara la 7 pica de oboseala si doarme pana la 1.Papam si somn pana la 4, dupa care mai doarme pana la 6 cand incepe ora de povesti si rasete si gangureli, si eu sunt chioara de somn.
Ati observat ca avem cei mai frumosi copii din lume?Eu ma tot uit la pozele cu bbii nostri si nu imi vine sa cred de ce minune am fost in stare.Nu stiu cum reusiti voi sa le aspirati nasucul ca eu nu reusesc deloc.Am o pompita de la Chicco, dar nu reusesc sa o introduc in nasuc, iar pusa asa la orificiile nazale si pompat nu iese nimik.Cred ca nu stiu eu sa o folosesc.Pe mine ma tenteaza aia care se ataseaza la aspirator.Am vazut-o undeva pe net dar nu imi amintesc unde, are si fimulet si nu pare periculoasa, numai ca ai nostri sunt cam micuti pt ea, zic eu.
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/marinelaciurea/slideshow_end?.dir=4037&.src=ph&.spd=1

mary, mamita lui Iaris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Buna ziua fetelor!

Eu sint in mare fuga dar se pare ca numai eu, sotul nu se grabeste deloc. Am alaptat copilul si as vrea sa iesim macar pina la Unirii sa ne uitam de costum pentru tasu si sa pontez iesirea baiatului ca de 2 zile il tin sigilat in casa... in parc nici nu ne gindim sa il ducem, e o vreme urita afara, cetoasa, burnitzoasa.

Am ramas singurica, buni2 a plecat de dimineata la braila si buni1 vine abia luni asa ca sa vezi ce haloimas o sa fie pe noi. Pina acum la primul alaptat ne-am descurcat bine, sa vedem la baie cum va fi.

Copilul meu, nedormind ieri deloc, dupa baie era asa de obosit incit nu adormea, cind scapa suzeta, urla de ziceai ca e taiat! Intr-un sfirsit a adormit si a dormit 5 ore, record personal sau season best cum se mai zice... mi se umflase titi dreapta sa explodeze nu alta asa ca am muls-o si cind sa termin s-a trezit si copilul care a mincat 125 ml fara sa rasufle... pina si laptele din tetina l-a ras!
Dupa care s-a pipi pe el de 2 ori azi noapte din cauza de scutec superplin...
Noi am luat 130 ml in 4 zile si sint foarte multumita... in medie daca se mentine cred ca poate lua pina la 900 pe luna, ideal as zice.
Sa vedem acum ...

Andrina bine ai venit printre noi, sa iti traiasca printesa si sa va bucurati de ea!

Gata, ca ma duc sa maninc si sa grabesc sotul!
Si iu

Jadi & bb Vlad 28 sept 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeapui spune:

andradanatalia, ce ma bucur ca mai e cineva din craiova!!!!
povesteste-mi tu unde ai nascut, cu cine? la ce pediatru duci bebele?

deea & bebe alex (27.10.05)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

quote:
Originally posted by sofia_misicu

Buna seara!

Azi mi-am rezervat toata ziua pentru voi. Am recuperat tot ce pierdusem din urma. AM alaptat la calculator, m-am muls in fata calculatorului iar acum bat pe intuneric pentru ca barbati-miu s-a culcat saracutu' ca sa se duca odihnit la bere .

Deci sa va povestesc povestea noastra.

Nuka e foarte cumintica. Mananca la trei ore fix, noaptea e mai agitata, ma dedus noi pentru ca ea crede ca atunci e zi sau o apuca angoasele la intuneric. Protesteaza cand ii inchidem lumina asa ca stam cu o veioza aprinsa si mai nou si cu televizorul aprins. O tinem cu noi in camera. Voi cum i=ati cazat?
Am descoperit insa cheia succesului si recunosc ca o aplic: dormitul cu noi in pat. Cum incepe sa maraie o iau in pat si doarme ca un inger pana cand ma trezesc ca mi-a balit bluza de la supt in gol. Stie exact geografia corpului meu, chiar daca sunt imbracata.

Am avut o gramada de lapte. Eram vaca milka. Curgeau rauri de lapte, schimbam trei tricouri pe zi. Am avut ragade nasoale care s-au transformat in mastita. De aici febra si frisoane deci canci alaptat. AM hranit fata cu lapte praf iar eu am luat antibiotic. Azi am constat ca butoaiele mele se transforma in niste chestii flaste lipsite de lichidul mult ravnit de fata.
Incerc sa nu pic in depresie, ma mulg, beau tone de ceai si sper sa nu sece fantana. Mastita o mai am numai la un san asa ca alaptez la celalalt care saracu arata....jalnic.
Voi ati patit asa ceva? V-a revenit prosperitatea dupa mastita?

Avem tot felul de nedumeriri si in lipsa unui manual de intrebuintare va intreb pe voi.
Fata mea noaptea icneste si se screme ca si cum ar avea constipatie. O data chiar a avut, insa azi-noapte doar icnea si kk era intr-o fericire la popou. Sa fie astia faimosii colici?

Alta chestie ciudata la Nuka e ca are mainile reci, reci tot timpul.
Ai vostri au temperatura uniforma pe tot corpul?

Va multumesc pentru raspunsuri!
Sofia si IriNUKA

Poze
si Irinuka

Ei draguta, bine ca s-a sfarsit cu nasterea aia "ultrarapida". Daca te mai consoleaza ceva dupa toata povestea, pot sa-ti spun ca intamplari de astea se intalnesc si la Bruxelles. Iti poate povesti mai multe Antoanela, pe care cam tot asa a dus-o doctorul nostru (ca am avut acelasi doctor) cu vorba. Poate vorbindu-i pe un ton mai duios.
Si pentru mine, partea cu impinsul la expulzie, "constipatia de 1000 de ori mai mare" cum spui, a fost cea mai nasoala. Si vorba Antoanelei (ca pe aici se pune mare pret pe kinetoterapie), exercitiile alea de impins si respiratie sunt apa de ploaie. Io una am avut noroc de o moasa care mi-a asistat travaliul de 3 1/2 ore pana la expulzie (1/2 de ora) cand a venit doctorul si care, la dilatatie 5 a chemat anestezista si mi-a pus epidurala. Aku ma bucur ca s-a intamplat sambata dimineata si n-a venit doctorul mai devreme, ca iar auzeam placa aia cu "sa lasam natura sa-si urmeze cursul" si ca travaliul e rapid si nu-i nevoie de epidurala
Cat despre cazarea mostenitoarei; a noastra e cazata cu noi in dormitor. In parte de nevoie, ca n-avem decat un dormitor si livingul deocamdata, in parte de voie fiindca asa o tin mai usor sub supraveghere. Desi, din fericire doarme toata noaptea de la 21 la 6 dimineata. Si asta de la 3 saptamani!
Si Ilinca are mainile si picioarele reci. La maternitate, usor ingrijorata i-am spus pediatrului ca probabil seamana cu mine (ca si eu am circulatia periferica de kko) si pediatrul mi-a replicat sa nu-mi fac griji ca 80% din femei asa au circulatia, deci nu-i nimic anormal.
Si aku despre chestia serioasa: nu renunta la alaptat. Mulge-te cu pompa daca e nevoie si da-i cu biberonul. Eu asa o hranesc pe Ilinca de la 3 saptamani si te asigur ca atunci cand o pun la san (rar de tot, o data la 3-4 zile) suge la fel de vartos ca o ventuza. Folosirea intensiva a biberonului n-a descurajat-o deloc si nici nu si-a pierdut reflexul de a suge.
Am avut perioade de stres (povestea cu botezul si vizita rudelor din tara) cand mi-a scazut lactatia si ma rugam de pediatru ca de toate cele sa-mi dea reteta de lapte praf. L-am induplecat dupa 3 saptamani de rugaminti, mai mult pentru confortul meu psihic - sa stiu ca am ce sa-i dau la o adica de mancare fetei daca raman in pana - ca n-am mai avut nevoie de laptele praf (Nan hipoalergenic no 1). Si fabrica de lapte si-a revenit si merge inainte cu succes de atunci.
Iti tin pumnii sa reusesti.

poze

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by alinam

a si inca ceva, o intrebare: mai e vreo mamica care la 7 saptamani de la nastere mai are inca lohii???? ca eu sunt disperata, nu se dau duse deloc .

Alina si bb Vlad (25.09.2005)

Alina, am avut eu pana la controlul de 6 saptamani aproape, cand au disparut si am facut "mica menstruatie" trei zile. Dupa care au reaparut lohiile si alta mica menstruatie! Doctorul zice ca-i normal! In cateva zile am scapat cu totul de aceste neplaceri. Cel putin deocamdata....

poze

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Antoanela23

, ce scumpa e Ilinca si zambareatza foc si are sprancenele conturate, e asa de dragutzaa.

Am observat ca la mai toti bebe-ii nu li se vad sprancenele, Victor are un pufuletz blond pe locul cu pricina, de aia zici ca se mira tot timpul.

Pa, noapte buna

Anto si bebe Victor (8 octombrie 2005)

Multumim, multumim de aprecieri. Tinand cont ca vin de la o mamica de baiat...
Tu ai vazut-o live, ca sa spun asa, ca-i linistita in general. Si de obicei si zambareatza grupa mare. Si o parasc aici ca-i place la nebunie masajul cu ulei pe care i-l face tat-su dupa baie. De altfel seamana foarte bine cu tat-su. De la el a mostenit sprancenele si felul de a se incrunta cand ceva nu-i place.
Saptamana asta am fost mai mult singurele, tati a fost la Amsterdam cu serviciul, asa ca ne-am plimbat mai mult prin imprejurimi (parcul Leopold, Cinquantenaire etc) sau am facut cumparaturi, ca fetele
Creste fata intr-o veselie, deja umplem pijamalele de marimea 62. Macar in lungime, ca altfel tinem la silueta Asa ca am vut nevoie de tzoale noi si saci noi de dormit.

poze

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Tonnia

Neata, dragutelor!

A venit ieri pediatra, v-am spus ca nu ia bine in greutate, si mi-a spus ca nu suge bine dpdv tehnic, ca mai mult sunt suzeta pt el. Sa mai stau o sapt, sa-i fac fac proba suptului, si om vedea atunci. Asa ca de ieri am procedat ca atare, a mancat asa: 100 la o masa, 120 la urmatoarea, 80 la ora 23, a dormit 6 ore, iar azi dimineata-doar 40.Mie mi se pare ca a mancat bine, mai putin la ultima masa. Se intampla sa mai manance si asa putin cei alaptati la san? Altfel, intr-adevar cei 40 si i-a luat in primele 10 min, apoi a mai stat vreo 30 la san degeaba. Eu asa fi jurat ca suge, nu simt nimic deosebit cand suge bine.
Aaa, si sa nu uit cica kk verde e scaun de foame, asta semnifica ca e cam nemancat.(?!)N-am mai auzit teoria asta!

Sofia, sorry dar am ras de m-am terminat la povestea nasterii tale. Parca te vedeam!

Andrada, bine ai venit, sa-ti traiasca fetita, sa fie sanatoasa si frumoasa!

Karmenutza, eu cred ca daca si azi face figuri nu-i place laptele.

Antonia

Antonia, daca pediatra aia ti-a spus ca kk fetei e verde de foame, schimb-o urgent! Si nu te mai stresa cu suptul. Daca bebe nu plange dupa ce-l iei de la san ci e linistit sau chiar adoarme inseamna ca a mancat cat sa se sature.
Eu mama ipohondra, eram stresata pe la 3 saptamani ca nu mananca fata destul, de asta am inceput sa ma mulg sa-i dau laptele meu cu biberonul ca sa vad cat mananca. Si fata mananca intre 150 si 250 ml la o masa. O mai pun arar si la san. Normal ca nu contorizez cat a mancat direct de la san (de altfel nici nu avem nici un fel de cantar acasa, ca sa evitam un stres suplimentar) dar de obicei lasa sanul ala moale deci suge.

poze

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by kristinutza

am citit ca sugarii au tot timpul aproape mainile si picioarele reci. tocmai de aceea, temperatura copilului nu se judeca dupa manutze, ci pui mana pe pieptul lui, sau pe spate, la ceafa. aia e temperatura lor. asa iti dai seama daca le e frig sau cald.

cristina, mama de radu (09.10.2005)
poze

Asa mi-a spus si mie pediatrul sa verific daca e ok temperatura copilului: sa nu aiba urekile reci (ca atunci inseamna ca-i e frig) si nici ceafa transpirata (ca atunci e prea cald).

poze

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ioana75

Andrina, bine ai venit la noi! Sa-ti traiasca Andrada! Dar ce freza i-ai facut, ai dat-o cu gel?
Antonia, eu imi dau foarte usor seama cind maninca si cind ma morfoleste; asculta inghitziturile - la inceputul mincarii inghite la fiecare supt, la sfirsit inghite dupa 2-3 supturi (normal, e mai mutin lapte); dupa care urmeaza morfoleala cind nu mai inghite deloc; cik e bine sa-i lasam citeva minute sa morfoleasca, ca au nevoie si de asta, dar nu prea mult ca se obisnuiesc.
nicole, acum ca ai recunoasterea noastra ca Ioana ta are cele mai frumoase haine, zi-ne si noua de unde le-ai luat.
sofia, tare frumos ai mai povestit. Miruna are miinile si picioarele f reci, dar si eu sint la fel, cu circulatie periferica proasta.
, v-am admirat din nou pozele, tare frumusica e domnishoara.

Ioana, mama Mirunei

Sarumana. Si noi "monitorizam" toate albumele foto si tot schimb ce am pus in albumul comun
Recunosc ca Ioana e cea mai modern imbracata domnisoara de pe aici!

poze

Mergi la inceput