Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (2)
Raspunsuri - Pagina 10
karmenutza spune:
Valeria, multam mult de sfaturile privind canalele lacrimale. Acu' o sa merg sa intreb ce fel de picaturi sa-i pun. N-am stiut ca se poate pune ser fiziologic si in oki. Am crezut ca doar in nas. Mi-a mai zis azi o prietena si am zis ca bate campii.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/karmenutza2004/album?.dir=/6b3f
sofia_misicu spune:
Buna seara!
Azi mi-am rezervat toata ziua pentru voi. Am recuperat tot ce pierdusem din urma. AM alaptat la calculator, m-am muls in fata calculatorului iar acum bat pe intuneric pentru ca barbati-miu s-a culcat saracutu' ca sa se duca odihnit la bere .
Deci sa va povestesc povestea noastra.
Nuka e foarte cumintica. Mananca la trei ore fix, noaptea e mai agitata, ma dedus noi pentru ca ea crede ca atunci e zi sau o apuca angoasele la intuneric. Protesteaza cand ii inchidem lumina asa ca stam cu o veioza aprinsa si mai nou si cu televizorul aprins. O tinem cu noi in camera. Voi cum i=ati cazat?
Am descoperit insa cheia succesului si recunosc ca o aplic: dormitul cu noi in pat. Cum incepe sa maraie o iau in pat si doarme ca un inger pana cand ma trezesc ca mi-a balit bluza de la supt in gol. Stie exact geografia corpului meu, chiar daca sunt imbracata.
Am avut o gramada de lapte. Eram vaca milka. Curgeau rauri de lapte, schimbam trei tricouri pe zi. Am avut ragade nasoale care s-au transformat in mastita. De aici febra si frisoane deci canci alaptat. AM hranit fata cu lapte praf iar eu am luat antibiotic. Azi am constat ca butoaiele mele se transforma in niste chestii flaste lipsite de lichidul mult ravnit de fata.
Incerc sa nu pic in depresie, ma mulg, beau tone de ceai si sper sa nu sece fantana. Mastita o mai am numai la un san asa ca alaptez la celalalt care saracu arata....jalnic.
Voi ati patit asa ceva? V-a revenit prosperitatea dupa mastita?
Avem tot felul de nedumeriri si in lipsa unui manual de intrebuintare va intreb pe voi.
Fata mea noaptea icneste si se screme ca si cum ar avea constipatie. O data chiar a avut, insa azi-noapte doar icnea si kk era intr-o fericire la popou. Sa fie astia faimosii colici?
Alta chestie ciudata la Nuka e ca are mainile reci, reci tot timpul.
Ai vostri au temperatura uniforma pe tot corpul?
Va multumesc pentru raspunsuri!
Sofia si IriNUKA
Poze
si Irinuka
karmenutza spune:
Sofia, si fata mea are manutele si piciorusele reci. La inceput m-am speriat si eu. Dar am citit in cartea roz, era chiar cu litere italice scris, ca au mainile si picioarele reci. Deci e normal.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/karmenutza2004/album?.dir=/6b3f
sofia_misicu spune:
hai sa va spun si povestea nasterii pe scurt.
Dupa cum stiti in noaptea de 1 spre 2 m-au apucat contractiile. Cronometram eu ce cronometram da stateam linistita...Mi-am propus sa merg dimineata la spital. Mi-am dat seama ca nu pot sa dorm cu contractiile asa ca am facut baie, m-am cremuit, m-am uitat la tv. Pe la vreo doua juma mi-am dat seama ca nu mai tine. Prea ma durea...L-am trezit pe barvat care a cam bombanit si am fugit la spital. La camera de garda m-a intampinat un doctor ultra sictirit care mai manca o samanta, mai ma chinuia cu mana pe la cele sfinte...
Aveam ditamai dilatatia insa apa nerupta.
Mi-am chemat doctorul si am mers la sala de nasteri. Bunatatea mea de bagaj a ramas la sot. In sala de nasteri mi-a taiat membranele si m-a pus pe unul din paturile alea parca rupte din Alice in tara minunilor. Alaturi de mine era o femeie care de cu seara teroriza pe doctori si pe moase. Nu am auzit in viata mea asa zbierete animalice. Cel mai dragut e ca si in durerile facerii folosea diminutive:"burtica mea....explodeaza" Si in simfonia asta eu trebuia sa ma concentrez sa trec peste contractii.
Nu aveam contractiile inde=ajuns de puternice asa ca mi-au pus oxitocina sa ma ajute, lucru care a eliminat epidurala...
Si au inceput durerile si simfonia mea. Intai a fost aria "clismaaaa, de ce nu imi faceti clisma". Mi-au explicat ca e ora patru, nu e nimeni, bla, bla. Din nou:"clismaaaa, de ce nu imi faceti clisma" - o data, de doua ori. Doctorul meu care e rabdarea intruchipata mi-a taiat-o" "nu se poate!"
Am trecut la actul doi: "epiduralaaaaaaaaaa". Din nou explicatia logica si calma. "Epiduralaaaaaaaaaaaa" alta explicatie. "Epiduralaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa" "Ana taci!" (de unde pana atunci eram la dialoguri cu dvs.)
Actul trei (dupa ce m-am prins si eu ca nu vine epidurala):"cezarianaaaaaaaaaaaaaaaa" Doctorul:"nu se poate, copilul e deja jos" "cezarianaaaaaaa" Se repeta raspunsurile...
Impresia mea era ca ma mint, ca e o conspiratie si ca special imi vorbesc asa de sus. Asadar nu i-am crezut cand mi-au spus ca mai am putin si iese copilu si tot ce trebuie sa fac e sa ma screm mai puternic. Scremutu asta a fost surpriza surprizelor. Nu mi-am inchipuit ca nasterea e o constipatie de 1000 de ori mai puternica. Deja trecusem pe masa de nasteri si a inceput si al patrulea act, cel mai dramatic ca deobicei:"mooooooooooooor, eu nu mai imping nimic, m-am razgandit, vreau acasa" Doctorul epuizase argumentele logice asa ca se amuza deja de ce spuneam. DIn cand in cand ma mai ridicam in fund gata sa apuc pe moasa de guler: "nu intelegeti, daca mai imping o data o sa imi crape o vena in cap" Pe masa de alaturi era o doamna care a venit mult dupa mine, a primit epidurala si a facut o data hac (in liniste) si a scos un copil de 4 kile si ceva.
Pana la urma m-am scremut si eu si a iesit (spre surprinderea mea care credeam ca mai am ore) Irinuka care saraca nici nu s-a auzit de urletele mele. Uitasem complet pentru ce venisem acolo asa ca tarziu mi-am dat seama de copil, pe care mi-l luasera de la "iesire".
S-a nascut dupa 3 ore de travaliu "usor" - zice doctorul meu (sa-l vad pe el scremandu-se asa) Irina Tudose cu 3.600, 52 cm si scor 10.
Inutil sa va spun ca e perfecta!
Poze
si Irinuka
Sabina spune:
Sofia, ragadele nu se transforma in mastita.Tu ai confundat mastita cu febra laptelui(frisoanele si febra, le-am avut si eu)
Treci repde la alaptat si lasa antibioticele(daca vrei iti dau nr de tel de la dr Cul;cer, e cea mai tare pe alaptare si e dr Sofiei mele)
Raurile de lapte nu se pierd asa usor, scoate-i bibe din gurita ca nu mai vrea sanu dupa aia.
Bafta.Si felicitari pentru superbitatea de fetita!
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
alinam spune:
Antoanela eu ii pun apa de mare, nazomer, cate o picatura doua in fiecare nara , a , al meu e racit si are muci la greu, si il las asa un minut dupa care aspir cu pompita, normal ca urla de ne stie cartierul da nu trebuie lasati cu muci ca fac otita si e mai nasol.
cand nu era racit ii aranjam nasucul o data la doua zile ....cam asa .. acum avem productie serioasa .. am inteles ca o raceala la bb tine cam doua saptamani, o sa-i rup nasul pana atunci .. :(
eu nu prea reusesc sa mai scriu, de citit va citesc cu bb in brate .... da elvrea atentie 100% adika nu doar in brate si sa ma uit la el si sa ii vorbesc, sa ii cant . colicii o sa ii dam la catei , of ca tera mult mai au de indurat piticii ...
Nicole frumoase poze, frumoasa printesa.
Alina si bb Vlad (25.09.2005)
alinam spune:
a si inca ceva, o intrebare: mai e vreo mamica care la 7 saptamani de la nastere mai are inca lohii???? ca eu sunt disperata, nu se dau duse deloc .
alinam spune:
Nicole nu puteam sa nu mai scriu odata ....super tzoale are mandra ta!!!
andradanatalia spune:
Salutici!! Eu sunt Andrina. Sunt noua pe-aici si intamplator am gasit acest subiect. Si top si eu. Pai ce, eu nu sunt mamica de septembrie? Gandacu' meu -Andrada Natalia- are 2 luni si o saptamana. Mai exact s-a nascut pe 3 septembrie. E o dulceata de copil (normal, asa sunt toti, ca doar sunt ai nostri). Am citit pe nerasuflate cele sapte pagini de discutii. Ce de lucruri interesante am aflat si cati bebei frumosi, care mai de care.
Eu am nascut cu cezariana. 2 fire - cand mi-a spus doctorul nu l-am crezut, pana n-am vazut cu ochii mei. Operatia in sine a fost floare la ureche - am dormit de-am rupt - Faza nasoala a fost a doua zi cand nenea doctoru' m-a OBLIGAT sa ma ridic si sa umblu. Doamne ce chinuri, dar ce bine mi-a prins...in 4 zile am fost acasa cu bebita. Ada mea, sufletul meu mic. Mi-a fost atat de frica de primele luni, atata m-am documentat si am , si pana acum pot sa spun cu mana pe inima ca nu mi-a facut nici un fel de problema. Colici nu (a avut bibe jmekeros), de dormit doarme de la 22:00 la 6 dimineata si ziua papa din 4 in patru ore, dupa-masa sta si studiaza camera, iar seara se uita la televizor cu mami. O singura data a urlat, saptamana trecuta si m-am speriat ca n-am mai vazut de-astea pana acum. Era saracuta, dar a trecut si asta. Acum e iarasi vesela, zambeste si vorbeste toata ziua.
Cam asta despre noi. Acum sa intreb si eu:
Miflore, sper ca am scris bine. De unde ai melodia aia cu apa? Vreau si eu, in caz ca se mai supara vreodata asa rau.
La cat timp dupa nastere ati reluat activitatea ? Noi avem 9 saptamani si parca tot mi-e frica! Plus ca desi nu mai am laptic si papa Nan1, inca nu mi-au venit bucuriile. E normal
Alta problema ar fi vaccinul. Avem 9 saptamani si inca nu ne-au facut vaccinul. Cica inca nu a venit. Sa-l caut in farmacii sau sa astept pana pe 25 nov adica pana la 11 saptamani ale ei? Si e rau la vaccinul asta? O doare? Trebuie sa am ceva pregatit?
Cam m-am lungit la vorba. Mai am de intrebat dar am rabdare. Nu vreau sa va stresez din prima, asa....avem tot timpul. (pe picioruse) la toti vostri dulci. Ce lucru minunat e site-ul asta!!
http://ada.251.ro
algo se muere en el alma