Fetele din America (55)
Raspunsuri - Pagina 4
Sanca spune:
Fetelor care ave-ti copii la scoala, ce le pune-ti lor la pachet pentru masa de pranz?
Pana acuma le dadeam o varietate de sandwich-uri cu fel de fel (salam, pastrama, branzica topita, grill cheese), dar mai nou nu mai mananca nici unul din ei sandwich-ul cel de fiecare zi. S-au saturat cica, si stau nemancati pana la 330 cand vin acasa. Greva foamei, nu alta. Nu le cumpar din magazine luncheon ca le consider junk food.
Copii vostri ce mananca la scoala?
Ma gandesc sa merg la scoala la ora de lunch cu supica calda . . .
lexi spune:
Andrada, eu cunosc pe cineva care si-a adus logodnica in foarte scurt timp, uite ca nu mai stiu exact cat, dar pot sa-l iau la intrebari, iar la vremea respectiva dumnealui era pe H1B; l-a ajutat foarte mult o scrisoare la guvernatorul statului (texas), dupa care procesul a devenit tare usurel;
Sanca, aceeasi problema o am si eu cu mancarea la scoala; juniorul meu nu prea manca chestii in ton cu colegii americani, pizza si alte carnacioare, hamburgheri, ciocolat-milk, sode etc. asa ca ii puneam in fiecare dimineata o caserola cu mancare calda, intr-un lunch box care tinea mancarea calda (sau aproape). anul asta a inceput clasa 1 si s-a mai dat pe brazda, adica mai mananca si de la scoala. in zilele in care nu vrea, avem mancare gatita de-a dreptul, alaturi de un fruct taiat si impachetat in folie din aia desteapta (press & seal), ca sa nu se oxideze. daca vrei, iti spun mai in detaliu, desi s-ar putea ca juniorii nostri sa aiba gusturi diferite.
o idee ar fi sa-l faci sa manance bine de tot dimineata, la noi n-a avut succes decat in momentul in care am mutat ora de culcare mai devreme seara, ca sa faca ochi mai repede dimineata si sa aiba chef si de alte activitati; in plus, am scapat si de placa cu "i hate school, school is boring, i wanna stay home today"....
philip spune:
ciuf, la multi ani pt maine lui luca si sa fie sanatos si voinic. si noi tot olita de la baby bjorn avem, numai ca nu vrem s-o folosim .
pupici la toata lumea
philip&andreea
copilasi dragalasi
Laura Takacs spune:
Anda, COD, e cash on delivery, adica ii dai banii cand ti-l delivereaza. Eu le dau un credit card (de obicei debit card) prin telefon cand comand, ca nu-s acasa sa le dau check atunci cand vin. True-up, e in felul urmator. Daca ai contract cu ei si platesti sa zicem $150 pe luna, dar tie iti aduce motorina de mai mult de $150 pe luna, pt ca intre timp creste pretul sau iti aduce de mai putin de $150 pt pretul scade (fat chance!), atunci la sfarsitul contractului, de obicei ei fac contracte din octombrie pana in mai, iti calculeaza in felul urmator: $150 x 8= $1,200, deci atata ai platit. Dar ei ti-au adus de sa zicem $1,600, deci iti mai trimit un bill de $400. Sau ti-au adus in astea 8 luni de $1,000, deci trebuie sa-ti mai dea inapoi $200. Asta e true-up-ul. Eu am o companie locala, nu stiu daca delivereaza si la tine, dar poti sa-i intrebi 908.735.2034 (uneori mai suna ocupat si trebuie sa insisti). Nu stiu ce preturi mai au, pt ca nu am mai comandat din septembrie. Dar periodic si eu mai dau telefoane sa vad cu cat vand si alte companii.
Mie imi place sa platesc cand cumpar, ti-am mai zis, am incercat cu cotnractul, si cred ca se merita numai ori daca break even, deci nu le mai datorezi nimic la sfarsit, ori daca iti dau bani inapoi, ori asa ceva nu s- aintamplat niciodata. Dupa ce-ti umple tank-ul, iti lasa un receipt cu cate galoane ti-au pus, si suma totala.
Laura Takacs spune:
Sa va intreb si eu ceva. Ce-ati auzit de sattelite radio? Cum functioneaza? Aveti careva? Am inteles ca trebuie abonament lunar. Vroiam doar cateva imrpesii despre calitate,daca aveti vreuna dintre voi.
Andrada spune:
Multumesc anamaria, roxana si lia. O sa-i spun baiatului si ii dau si linkul.
Lexi merci frumos, intreaba te rog.
Laura multumesc, cred ca asa o sa fac si eu o sa iau cind am nevoie. Hai ca ma apuc sa shop around,
pupe,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
ocebine spune:
Noi avem XM Radio in masina si ne place grozav de mult. Platim $10/pe luna pentru abonament. La drumurile lungi cel putin nu mai stam sa gasim vreo statie de radio...prindem aceleasi peste tot.
Au si un program grozam pentru copii: XM Kids...ai mei sint innebuniti sa asculte dimineata la Animal Farm.
Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)
People who say they sleep like a baby usually don't have one.
Oana_B spune:
Laura, cand am fost intr-un an in Florida am inchiriat o masina care avea radio din asta, Sirius?? parca ii spunea..nu mai stiu, in fine. Erau cateva sute de canale pe el, inclusiv de la televizor si sunet impecabil nu s-a intamplat sa pierdem semnalul vreodata. Acu' catva timp am fost la pescuit cu sotamiu si varasu care var are un model de Infiniti (sau cum s-o scrie) dotat printre altele si cu sattelite radio. N-am pierdut semnalul nici in mijlocul padurii.
Mie imi place radio asta, abonamentul auzisem parca fo' 10 dolari? nu stiu prea bine, e super mai ales cand esti foarte mult in masina.
Oana_B
Laura Takacs spune:
Oooh, stiam ca pot conta pe voi! Multumesc Anamaria si Oana! Acuma inca o intrebare, de unde se cumpara si ce marca e mai buna? Si cam cat costa, ca sa nu platesc prea mult. Sariti cu detalii va rog!
Anda, ia cartea de telefon, pardon, yellow pages pe internet, nu duce NJ lipsa de companii din astea.