Fetele din America (55)
Raspunsuri - Pagina 3
Laura Takacs spune:
Cu prima intrebare nu te pot ajuta, dar cu motorina da. In primul an am facut contract, ca de, am zis ca iesim mai bine. Plateam $150 pe luna, si vai de noi, in mai cand au facut true-up, ne-a mai venit $600 extra. Acuma cumapram COD, am gasit o companie mai ieftina, shop around. Sau, daca cumperi in avans, la un pret let's say $1/gal, dar platesti $1,200 in avans la inceput de sezon, ei se angajeaza sa-ti delivereze x amount de galoane, si pe parcusul anului pretul creste, ca acuma, iesi in castig. Dar cum eu nu m-am indurat niciodata sa dau atatia bani inainte, cumpar COD, ca m-am saturat de payments-uri.
Laura Takacs spune:
Si nu, nu trebuie sa faci contract. Nu stiu cat e pretul acuma, eu am cumparat in septembrie cand era ridicat, si am dat $2.15 pe gal, daca nu ma insel, acuma trebuie sa fie mult mai jos. Uita-te cat costa Diesel la pompa si scaze cel putin 50-60 de centi din pretul pe galon, pt ca tu iei bulk. Dar te sfatuiesc sa dai telefoane pt ca fiecare are pret diferit, chiar foarte diferit.
josefine spune:
andrada, eu stiu din auzite ca e tare greoi procesul, iar procesarea actelor dureaza in jur de doi ani. iar logodnica nu prea poate veni, decat in calitate de sotie. daca sunt casatoriti, stiu ca dureaza in jur de doi ani. in schimb daca se casatoresc, procesul s-ar putea prelungi pana dupa ce obtine el cetatenia, si atunci nu prea e convenabil. ar putea astepta pana isi ia cetatenia sau se inceapa rapid sa faca actele, poate are noroc.
_
"I'll make him an offer he cannot refuse"
Andrada spune:
Laura multumesc pentru raspuns. Ce e true-up si ce e COD?
Nici eu nu m-as indura sa platesc 1200 la inceput... Daca deja ai shop around si ai gasit vreun pret bun zi-mi si mie te rog, ca poate deliver si la mine in zona.
Cind vin sa puna uleiul inspecteaza si instalatia sau aia e separat?
Merci din nou,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
lai spune:
Andrada, eu din cate stiu nu se poate, trebuie sa astepte sa-si ia cetatenia. Adica poate sa aplice, dar nefiind o categorie prioritara se poate sa dureze mai mult decat daca asteapta sa-si ia cetatenia. Stiu ca era ceva lobby sa schimbe situatia asta (adica sa poata veni consoartele de GC-isti mai repede), dar nu cred sa fi rezolvat ceva pana la momentul actual. Poate sa incerce sa vina ca studenta pe o viza F, desi si asta e cu cantec, pt. ca exista posibilitatea sa-i refuze viza - avand sot cu GC, e mai greu sa dovedeasca intoarcerea in tara post-studii.
Lai
Andrada spune:
Multumesc Lai si Josefine. Asa stia si baiatul dar i-am zis sa astepte pina intreb si eu fetele mele de pe site care stiu tot,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Sanca spune:
Similacul este delicios
Eu am trebuit sa schimb formula pentru copii ca mancam Similacul cu lingurita cand le pregateam biberonul
anamari spune:
Andrada, sau poate incerca cu o viza J sau ceva similar (au pair, de exemplu) inainte de casatorie- de exemplu si sa se casatoreasca aici dupa care aplica pentru adjustment of status. totul e sa nu minta daca o intreaba daca are un prieten aici, si sa se casatoreasca catre sfarsitul vizei-ca sa nu se poata zice ca a venit cu intentie de imigrare...uite un forum numai cu probleme de genul acesta:www.visajourney.com...
anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993 si samburelul de decembrie 2005-36
poze de copii cuminti
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
Puterea corupe. Puterea absoluta corupe absolut
roxanuta spune:
Andrada, cu viza de logodnica vine repede. Eu stiu pe cineva care a depus aug. dosar la INS in Nebraska cu tot felul de dovezi cum ca se cunosc de atata vreme, cu poze, scrisori si alte alea si ii vine prietena peste 2 sapt.
Cei de la INS au trimis dosarul la ambasada in Buc. si fata a primit viza repejor.
Spune-i sa se intereseze de fiance visa
pentru mai multe informatii http://uscis.gov/graphics/howdoi/fiance.htm
Sanca asa as vrea sa-i placa si lui
ruxij spune:
Eu stiu ca vine repede cu viza de logodnica daca sotul are cetatenie. Pentru cei ce au doar green card, este foarte greu. Si eu din auzite stiu de vreo doi ani de asteptare. Ar putea incerca alte categorii de viza, cum au sugerat fetele. F1, J1 si de ce nu H1B (asta e cam greu de obtinut).