Copii din 2001 (5)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Irina, parmezan e un fel de cascaval italienesc,(parmigiano) sunt sigura ca-l stii. E mult mai tare decat un cascava obisnuit si are un gust mai concentrat, nu poti manca felii ca cele de cascaval obisnuit. Il poti gasi si ras sau in bucati mai mari. Uite, arata asa:
http://www.parmaitaly.com/parmigianok.html .
E delicios.

Restul fetelor, ce mai faceti? Hai, mai povestiti si voi.

O zi buna,

Nora

Mergi la inceput

Aa, si-am uitat sa va povestesc: ieri am fost intr-o plimbare in Luxembourg, orasul (a fost zi libera, a doua zi de Paste catolic) si ne-a placut asa de mult! De fapt e putin caraghios pentru ca am mers 2 ore cu masina ca sa stam mai mult la un super loc de joaca decat sa ne plimbam prin oras. Eram la 2 pasi de centru cand am vazut din masina locul, cu un vapor de lemn urias, cu tot felul de jocuri, care de care mai deosebit si ingenios. De cand suntem plecati din tara am calatorit mult si oriunde am fost am cautat parcuri de distractii, jocuri, carusele si toate astea. Dar ce-am vazut ieri a fost mai frumos decat orice de pana acum. O fi Luxembourg o tarisoara minuscula dar e minunata. Trebuie sa uploadez niste fotografii si sa vi le arat.

Hai ca fug la ale mele. Pupici.

Nora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irina_Claudia spune:

Nora daca bine-mi amintesc azi e ziua lui Andrei, La multi ani din partea mea, sa fie sanatos si cuminte si sa va aduca numai bucurii!! Sa petreceti fain.
Cat despre parmeggiano, e extrem de scump aici, si plus de asta e cu termen mare de garantie deci nu stiu daca e chiar cel original.O sa ramane la svaiter si cascavalul nostru romanesc clasic.

Ce fain de tine ca ai ocazia sa calatoresti ...

Fetelor care mai citit pe aici, va urez Pasti binecuvantate si sa va umpleti de bucuria Invierii!

POZE

Irina + ingerasul Ioana
(4 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

NORA,LA MULTI ANI PENTRU CEI 7 ANISORI AI LUI ANDREI!!!

De-abia astept sa vizionez pozicile voastre din Luxembourg!

Vad ca tot nu s-a deschis un capitol nou de cind am lipsit.
De-abia astazi am reusit sa citesc tot ce ati scris fiindca intre timp,am nascut al doilea baietel in luna februarie...

Mamele de baietei,va mai amintiti cum au reactionat fratiorii mai mari cind a venit bebe?
La noi situatia e urmatoarea:surioara cea mare de 8 ani e foarte interesata de bebe,il mingaie daca plinge,ma mai ajuta la aranjarea jucariilor si hainutelor lui bebe...Problemuta ar fi fratiorul mai mare(care tocmai a facut 5 ani luna trecuta).

Mergi la inceput

Am apasat din greseala pe butonul..."trimite raspuns"

Cum spuneam si in mesajul anterior,avem ceva "problemute" cu Matei(=5 primaveri)care a inceput sa se joace prea mult la calculator(in semn de protest ca toti se ocupa asa de mult de bebe),raspunde obraznic si...nu ne mai asculta deloc!

Am incercat sa-i cumpar mici cadouri ori de cite ori cumparam ceva pt.bebe,dupa-amiezele cind vine de la gradinita i-am chemat acasa copii de aceeasi virsta(ale rudelor,prietenelor sau vecinelor) sa se joace impreuna...nimic!Seara citim povesti multe atit eu cit si sotul, dar...Matei e tot bosumflel!Aveti idee ce ar fi bine sa incerc??

numai bine tuturor mamicilor si copilasilor de 2001
Mariana
mama Monicai(1998), a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iomi spune:

bonjurica mamici!!!
bantui de ceva vreme forumul asta, dar nu prea apuc sa scriu mare lucru... cautam de mult un loc ca asta, unde sa schimbam impresii despre nazdravani, am vazut gasti mai puternice la bebelusi, noi astia mai "mari" nu suntem asa activi...
deci, am vrea si noi sa intram in grupul vostru: mami Ioana si Luca, nascut pe 18 octombrie 2001
nu am apucat sa citesc ce s-a mai discutat pe aici, sa va cunosc oarecum, acum ma grabesc sa ma inscriu, ca iar ma iau cu alte treburi si nu mai apuc sa o fac nici de data asta... revin dupa ce ma pun un pic la curent...

Pupici la toata lumea,
Ioana

Mergi la inceput

Multumim frumos pentru urarile de ziua lui Andrei, a fost frumos ieri iar petrecerea mare e maine cu copiii, acasa. Trebuie sa fac tort si altele... si sa pregatesc masa de Paste... ce de treburi....

mariana_1976, bine ai revenit la noi si felicitari pentru bb3, esti tare curajoasa! Eu am doi baieti asa ca incerc sa-ti raspund, dar nu cred ca are legatura cu faptul ca cel mare e baiat sau fetita, si unii si altii pot fi gelosi. Andrei aea 2 ani si 2 luni cand s-a nascut Victor si a fost si el gelos, a reinceput sa faca kk-uta in pantaloni dupa ce ne chinuisem sa-l invatam inainte de nasterea lui Victor. Era chiar mandru ca face kk, astfel era si el bebe si bagat in seama.
Nu sunt solutii miracol, deja faceti foarte bine ce faceti (lecturi, timp petrecut numai cu el,etc). Trebuie sa-i acordati mai multa atentie decat inainte si sa-i spuneti mereu ca-l iubiti, chiar daca fratiorul cel mic e si el acum cu voi. Ca-i iubiti pe toti trei la fel de mult, etc, etc. Si, mai presus de toate, trebuie sa aveti rabdare si incredere ca totul va fi bine. Sigur ca-i greu si ca sunteti overloaded, dar stiati deja asta dinainte, nu?

Imi amintesc ca dupa nasterea lui Victor ma ocupam mai mult de Andrei decat de cel mic, mi-era teama ca-i nefericit. Dar toate astea-s normale si trecatoare. Acum sunt super bine impreuna, se iubesc mult, relatia dintre ei este chiar mai buna decat am sperat, Slava Domnului!

Curaj si multa sanatate tuturor

iomi, bine ai venit la noi! Te asteptam cu povesti despre Luca al tau.

Irina, si aici e relativ scump parmezanul(15-17 euro/kg), noi cumparam bucati mici de 200gr, in primul rand pentru Andrei . Oricum nu poti manca mult odata, e prea concentrat.

Si, cum am promis, uitati aici cateva poze din Luxembourg. Cautand ce poze sa uploadez mi-am dat seama ca nu am nici una cu tot locul de joaca, era prea mare sa-l prind intr-o poza. Din pacate, fotografiile nu pot surprinde toate detaliile, dar pentru a-ti face o impresie sunt bune.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/c_bogdan2001/album?.dir=a4bd&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Doamne ajuta sa aveti un Paste frumos cu armonie in familie!

Nora

Mergi la inceput

Ioana,bine ai venit!
De-abia astept sa citesc despre Luca, cind vei avea timpul necesar sa ne scrii mai mult!

Da,tu cam ai dreptate:noi,mamicile cu copilasi peste 3 ani,suntem ceva mai "tacute",poate fiindca acum suntem mai increzatori in propriile noastre "capacitati" de parinti...

Nora,,vai ce pozici frumoase!Ce bine ca la voi vine primavara asa de repede!La noi de-abia incepe "in forta"...
Ce mare pare Andrei in foto!Cit este de inalt?Dar Vladut?Matei al meu are doar 18 kg si 117 cm.

Multumesc mult pentru sugestii!!
Poate e doar o impresia a mea dar...toate fetitele pe care le cunosc s-au comportat bine si chiar f. bine la sosirea fratiorilor/surorilor mai mici.Poate o fi un instinct "matern" precoce?(glumesc,bineinteles)

De fapt ne descurcam f.bine si cu 3 copilasi,fetita de 8 ani este la scoala iar Matei de 5 ani la gradi pina la orele 13,ceea ce imi permite sa ma ocup de bebe mai mult.Defapt suntem bucurosi ca exista o oarecare diferenta de virsta intre copii,(intre primii doi 3 ani si intre cel mijlociu si cel mic 5 ani!) altfel ar fi mult mai greu cred.

Noi am sarbatorit Pastele saptamina trecuta,dar si ieri noapte am facut pasca cu smintina si cozonacei pentru copii.Care ar fi traditiile de Paste in Belgia?Aici la Lutherani din pacate,Pastele nu este o sarbatoare asa importanta ca in Romania si ouale rosii sunt doar in famiile cu copii...

Voi inchei aici(bebe ma cheama la "datorie")
Paste fericit tuturor care il sarbatoresc duminica
Mariana
mama Monicai(1998), a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iomi spune:

asaaaa... dupa cum am promis iata ca revin... in primul rand cu urari intarziate pentru sarbatorile de Paste, care s-au dus asa de repede... nici nu ne-am dezmeticit bine, ca s-au si terminat...
ce sa va spun, citit ultima parte a subiectului, sa ma pun oarecum in tema... si am vazut ca incapatanarea este o problema mare cam prin toate casele... noi am reusit in ultima vreme sa o mai tinem in frau ca sa zic asa cu nenumarate discutii, negocieri, povetze... vad ca deocamdata functioneaza, Luca este zic eu destul de matur in gandire (nu ca la fizic ar fi mai inapoiat, are 1,20m si 25 de kile, ca nu ma crede nimeni ca nu are macar fo 6 ani) si ma uimeste de multe ori cu ce concluzii trage... ce nu am reusit inca sa rezolvam este pisalogeala... domne, cand i se pune pata pe o chestie nu renunta orice ai face/zice... noi am incercat sa fim mereu fermi cu el, sa ne tinem pe pozitii, adica daca am apucat sa zicem ceva apoi asa ramane... insa familionul numeros (bunici, strabunici, matusi,....) nu ii rezista si omu' a prins miscarea, incearca in toate felurile si in continuu sa obtina ce are in cap...
in rest ce sa va mai zic... merge la gradi de la 3 ani, deja suntem veterani, grupa 'mijlocie'... NU ii place de nici o culoare calculatorul, televizorul nici atat, ceea ce ma bucura nespus... desi mi-as fi dorit si eu din cand in cand 10 minute de liniste, am incercat oarecum timid sa ii pun diverse casetute cu desene sau joculete dar daca am vazut ca nu prea il intereseaza nu am insistat... din pacate insa nici nu prea am cu ce sa il pedepsesc, la noi nu merg chestii de genul nu mai ai voie la tv/comp... nici de jucarii nu este foarte atasat, adia nu 'sufera' in mod special dupa nici un obiect/personaj din colectie... singura chestie care intr-adevar il atinge este "nu mai vorbesc cu tine"... deci este foarte vorbaretz desi e timid si foarte suspicios la nou... ii place mult sportul avem de anul trecut role, am fost la ski/ patinoar toata iarna, acum sa vedem spre ce ne mai indreptam... am citit aici ca mergeti cu copii la inot, aveti vreo recomandare de bazin in Bucuresti??
Hai ca m-am intins ca o placinta, sper ca nu v-am plictisit... am reusit sa adun si cateva poze, o sa mai pun pe parcurs...

V-am pupat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana75 spune:

Hristos a inviat!

Nu am mai scris de mult, dar am noutati.
Ioana, bine ai venit si sa va traiasca baietelul!
Nora, cu intarziere La multi ani pentru Andrei si o copilarie fericita.
Mariana, felicitari pentru bb3. Iti admir curajul!
Acum noutatile: inainte de Pasti i-am scos polipii si i-am micsorat amigdalele. Totul a decurs mai mult decat bine. Ma asteptam sa se lase cu dureri in gat, plansete si tot tacamul, dar nu a fost asa.
Ieri dimineata am fost la un adapost de caini si am "infiat" un catel dulce foc. E un metis de culoare alb cu maro de 3 luni.

Va pup
Silvana si soricelu' Paul
http://photos.yahoo.com/silvana_popovici

Mergi la inceput