Copii din 2001 (5)
Raspunsuri - Pagina 18
Luna1 spune:
Silvana unde ati foat in vacanta? SI fiu-miu are genunchii beliti tot timpul si vanatai peste tot. Ma impac si eu cu gandul ca asa sunt baietii.
www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze
silvana75 spune:
Luna, am fost 2 saptamani la sora mea in Serbia intr-o zona de munte, liniste si aer curat.
Nu asa, Paul are julituri si cand una trecea, se belea la celalalt genunchi, cand statea sa treaca si aia, se belea pe te miri unde. M-am resemnat si umblam toata ziua cu sticluta de apa oxigenata dupa el.
Va pupa
Silvana si Paul
Cricor spune:
Buna, ce de lume noua.. bine ati venit.
In fine s-a obisnuit si copilul meu la gradinita…. 2 luni i-a luat, am crezut ca innebunesc de griji. Pe 6 a inceput scoala, adica senior kindergarten (banuiesc ca-I echivalentul grupei pregatitoare din Romania) dar face parte din sistemul de scolarizare. Aici copii incep clasaI in anul cand implinesc 6 ani, ceea ce mi se pare un mare dezavantaj pentru copii nascuti in decembrie. Un an la varsta asta inseamna mult, si in aceeasi clasa poti fi copii nascuti pe 1 ianuarie 2001 si copii nascuti pe 31 decembrie 2001.
Mie sa va spun drept nu-mi place stilul asta de scoala ca serviciul. Bietii copii au 6 ani si stau in scoala de la 9 la 3, nu ca s-ar speti, dar orisicum.
Mamelor de baieti, si ai vostri sunt aiuriti? Al meu este atat de paralel cu tot si toate ca ma gandesc ca poate ar trebui sa ma ingrijorez. Exemple: ii zic sa se duca sa-si schimbe pantalonii ca i-am scos altii pe pat. Se duce, sta o vreme, cand se intoarce e dezbracat de bluza si-mi zice ca n-a gasit nici o bluza. Ieri inainte de baie s-a dezbracat de tot, dar cu sosetele in picioare vroia sa intre in cada. Duminica am fost la cineva si abia pe drum mi-am dat seama ca se incaltase cu un adidas de-au fel si unul de altfel.
silvana75 spune:
quote:
Originally posted by Cricor
Mamelor de baieti, si ai vostri sunt aiuriti? Al meu este atat de paralel cu tot si toate ca ma gandesc ca poate ar trebui sa ma ingrijorez. Exemple: ii zic sa se duca sa-si schimbe pantalonii ca i-am scos altii pe pat. Se duce, sta o vreme, cand se intoarce e dezbracat de bluza si-mi zice ca n-a gasit nici o bluza. Ieri inainte de baie s-a dezbracat de tot, dar cu sosetele in picioare vroia sa intre in cada. Duminica am fost la cineva si abia pe drum mi-am dat seama ca se incaltase cu un adidas de-au fel si unul de altfel.
Cricor, parca l-ai descris pe fiu-miu.
Eu il trimit sa se schimbe dupa ce venim de la gradi, hainele de schimb sunt pregatite, el se dezbraca, se invarte cateva minute prin camera dupa care vine la mine si ma intreaba unde sunt hainele ca el nu le gaseste
Chiar discutam cu educatoarea si ii spuneam ca eu nu il vad pe Paul mergand la scoala anul viitor, dar m-a asigurat ca se va schimba mult intr-un an. Sper sa fie asa.
Silvana si Spidermanu' Paul
http://photos.yahoo.com/silvana_popovici
Cricor spune:
Silvana, deci sa nu ma impacientez, ca face parte din normal... aiureala asta cred ca vine cu cromozomul ala Y, ca si auzul selectiv... Voi ati vazut cum sunt fetele la varsta asta? Spirt, nu altceva, nimic nu le scapa.
Si eu ma intreb ce-o face la scoala, mai ales ca sta acolo atatea ore, trebuie sa manace de pranz, plus 2 gustari.
Nora oare ce mai face ca ea era foarte activa.
Nora spune:
Fetelor, am intrat din intamplare pe aici, dar n-am apucat sa citesc ce ati mai scris.
Noi suntem bine, doar ca suntem foaaaaarte ocupati cu casa cea noua, ne-am mutat in august dar mai avem inca reparatii ici colo si munca multa.
Am mai avut si alte probleme care ma streseaza inca tare, nimic in legatura cu copiii sau cu sotul meu, dar adunate cu stresul cu casa au ajuns sa ma impovareze cam mult.
Dar imi trece si revin cu forte proapete.
Victor e super bine in grupa mare la gradi, simpaticut foc si naravas daca-l superi.
Va pup pe toate, salutari si bunvenit celor noi, Mariana1976, toata admiratia mea pentru curajul tau.
Fug acum, casa mi-e un santier, barbatul plecat in alte zari, etc, etc, dar e bine, suntem sanatosi si-i multumim lui Dumnezeu pentru toate.
Mult drag,
Nora
mariana_1976 spune:
Va multumesc mult fetelor pentru urari.
Cricor cel putin baietelul meu e foarte aiurici.Nu numai ca nu gaseste,dar mai si uita cite ceva pe undeva si dup-aia ne punem sa cautam acu´in caru ´cu fin...
Un singur lucru s-a prins de el:aranjatul camerei unde sta.
Fetita parca nu uita in halu´asta si de mica,fara sa-i cer,a inceput sa-i placa sa-si aranjeze lucrurile in dulapiorul ei.
Silvana pe mine ma bate gindul de Serbia de mai multi ani si uite ca au bagat astia si vize pina sa ne hotarim noi...
Imi pare bine ca ati avut o vacanta frumoasa.La mine vad ca nu numai baiatul,dar si fetita de 8 ani vine cu genunchii juliti...
Luna1 aici concediul de maternitate e aproape 10 luni si apoi urmeaza concediul de ingrijire a copilului platit foarte prost (intre 270 si 400 de euro lunar,in functie de veniturile totale ale familiei.Am inteles ca in UK aveti dentistul gratuit pentru gravide si post partum nu?De data asta m-am reintors la serviciu dupa 6 luni fiindca promisesem sa revin in decembrie.
Nora, tocmai ma gindeam la voi ca nu mai intrasei aici demultisor.Lasa ca incetul cu incetul si casa se va aranja...La noi a durat cam 1 an fiindca nu am avut muncitori ci barbatii din familie s-au oferit fiecare sa ajute cu citeceva si tot a iesit bine pina la urma.
Mariana 16+
mama de Monica, Matei si Markus
silvana75 spune:
Cricor, chestia cu auzul selectiv e o adevarata moda la fiu-miu. Sigur ca vine de la cromozomul Y si probabil mai tarziu o sa se transforme in "tin minte doar ce ma intereseaza".
Nora, spor la treburi!
Mariana, da, e nasol ca au bagat vize pentru Serbia si e o adevarata aventura sa vrei sa ajungi acolo in excursie organizata de o agentie de turism.
Va pupa
Luna1 spune:
Fetelor ma faceti sa rad ca si fiu-miu e un cascat de nota zece. Insa culmea, isi aduce aminte ceea ce eu as dori sa uite (ex. o promisiune, faptul ca m-am rastit la el, etc) are o memorie de elefant insa de cascat si cu capul in nori e exagerat de mult. Asta e, asa sunt baietii. Insa si sensibili sufleteste, al meu cel putin este.
Mariana asa e, sistemul medical gratuit pt gravide insa degeaba daca dupa 6 luni nu mai vezi nimic decat in cazul in care demonstrezi ca ai venituri minime(ceea ce nu ar fi cazul nostru ca munceste sotu').
Cat despre vacante fetelor eu am facut o pasiune pentru Spania (stiu ca multi spun asta) ma simt mai acasa ca in Romania. Sunt innebunita dupa Barcelona iar cu copiii mici daca mergeti in Mallorca nici nu simtiti ca aveti copii. Este atat de child friendly ca m-am simtit nemaipomenit. Noi am fost in vara si fiu-miu e mort dupa Mallorca, mereu imi zice sa mergem iar.
Va pup si multumesc de primirea calduroasa
www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze
silvana75 spune:
Luna, da, da si Paul e sensibil de numa. Daca ma vede trista, imediat ma intreaba de ce sunt suparata, ba mai mult isi pune manutele pe fata mea si ma sterge la ochi sa verifice daca plang. Nu s-a intamplat asta niciodata, dar probabil ca stie ca atunci cand el e trist, plange si se gandeste ca plang si eu cand sunt trista. Alta explicatie nu gasesc. E un dulce!
De azi am inceput oficial gradinita. Fiu-miu e stresat de exercitiile grafice si imi spunea in drum spre gradi ca el nu vrea sa mearga ca o sa-l puna educatoarele sa faca exercitii si lui nu-i place.
Va doresc un we linistit