Copii din 2001 (5)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stefanalex spune:

Suntem bine. La noi deja a venit toamna si am intrat in febra cumparaturilor pentru gradinita. Am scos din sifonier hainele de toamna si ce sa vezi , toate i-au ramas mici. Nici nu-mi dau seama cand a crescut.

Asta e viata, ei cresc si noi imbatranim fara sa ne dam seama.

STEFAN si ALEX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanami spune:

ne-am imbolnavit , suntem raciti cobza (hiro binenteles)

la toata lumea

G.K.R

poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mralu spune:

Buna
Ma numesc Raluca si puiuĆŁ e nacut in 7 august 2001 Dani il cheama.
Numai ca exista si Crinisoru' nascuta in ian 2006.
As vrea sa stiu mai e cineva cu 2 pui p-aici?

http://f3.yahoofs.com/users/431359e3z457e205a/79f1re2/sr_/65f5re2.jpg?phwoR_EBqQSYRG8W
Raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onyxg1998 spune:

Buna seara,

vreau sa ma inscriu si eu pe listuta cu Vlad - 23 Martie 2001.
Este un baietel blond cu ochii.... nu stiu, o combinatie intre caprui si albastru si verde si este foarte inalt pentru varsta lui (ori eu sunt foarte mica - imi ajunge pana la piept cu capul si eu am 1.57 m)
Este foarte istet, dar foarte puturos la facut lectii. Trebuie sa strig la el de 100 de ori ca sa inceapa sa le faca si tot de atatea ori sa fie atent la ele.
I-au dat de la scoala 4 caietele de 20 de pagini pentru vacanta cu vocalele si literele m, p, t si diverse cuvinte mama, tata, papa si altele.
Am inceput si sa citim incet incet.
Cum sa-l fac sa fie mai atent la lectii si sa nu mai fie asa puturos?
Si cum sa-l dezvat de prostul obicei de a face pe surdul cand ii spun sa faca ceva??

Onyx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaM spune:

Vreau sa spun doar La Multi Ani la toate Fecioarele mici si mari...:)
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Bun sosit tuturor noilor venite!
Ce bine-mi pare ca s-a marit gasca!
Eu n-am prea dat pe aici de-o vreme ca am inceput serviciul,noroc cu mama care sta 3 luni la noi.La sf. lunii mai am ramas gravi cu al patrulea bebe la doar 3 luni si jumatate dupa cezariana,daŽ totul e bine si doctorii suedezi mi-au spus ca pot naste natural daca nu vor interveni probleme.(eu avind la activ deja 2 nasteri naturale)

Matei al meu de 5 anisori vad ca s-a mai dezghetat un pic,dar pasiunea cea mai mare tot calculatorul ramine.

Onyx am ramas tablou cind ai scris de scoala.Cum, in Spania se trimit la scoala la 5 ani?(sau e vorba de grupa pregatitoare)Cred ca la baieti "harnicia" la care te referi e mai des intilnita decit la fetite.Matei al meu a mers cam incet cu scrisul corect al propriului nume,a invatat mai intii sa si-l tasteze la calculator...Si pentru ca orice as face,tot caculatorul il intereseaza mai presus de orice,i-am luat niste jocuri educative unde completeaza litere si potriveste puzzle...A mai invatat si niste cuvinte in engleza ca nu toate jocurile le are in suedeza...Poate ca si la voi o functiona aceeasi "metoda"?
Apropo,ce inaltime are Vlad?

Luna1 si voi incepeti scoala???Ce sa mai zic...succes mult!

Nanami sper ca v-a trecut si sunteti sanatosi deja...

Mariana 15+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Mariana felicitari pentru sarcina, sa dea Domnul sa o duci la capat fara probleme. Aici se incepe anul pregatitor la 4 ani si scoala (clasa 1) la 5 ani insa si anul pregatitor e inclus tot in scoala astfel ca se incepe scoala la 4 ani. Si pe mine m-a socat la inceput insa cand incepi sa vezi ca de fapt ei au capacitatea de a invata la varsta asta poate chiar mai bine ca la 6-7 ani (desi puterea de concentrare e mai mica) e chiar de dorit aici. Mai ales ca aici copiii nu prea se joaca pe strazi ( ca in Romania) astfel ca pentru a socializa scoala e ideala. Iar pentru parinti la fel, se sta de la 8,45 la 15,20 astfel ca poti lucrea macar part time. Cum este in Suedia?

www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Multumesc pentru urari Luna!Uite o si pentru tine!
Mi-au placut asa de mult pozele voastre!
Aici anul pregatitor incepe in anul in care copii au 6 ani impliniti,iar scoala cind au 7 ani impliniti.Asta inseamna ca cei nascuti toamna intra mai mici decit cei nascuti iarna si primavara.

In Suedia s-a observat si testat ca unii copii pot invata sa citeasca chiar la 4-5 ani,dar din pacate au ramas doar cu constatarile.Anul pregatitor nu este obligatoriu,dar aproape toti parintii isi inscriu copii mai ales ca este 100% gratis.
Al meu va incepe scoala doar in 2008 in august fiindca in 2007 are doar 6 ani si 6 luni atunci cind se deschid scolile.Pacat,dar asta e sistemul aici.Scoala dureaza in primii ani de la 8 sau 9 dimineata la 1 sau 2 dupa-amiaza.Dupa aceea,daca parintii lucreaza,copii se duc la "after school"sau la diferite cercuri pentru virsta respectiva.

De-abia astept sa ne mai povestesti de nazdravanul vostru!

Mariana 16+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana75 spune:

Mariana, sarcina usoara! Te invidiez pentru curaj, eu nu indraznesc sa ma gandesc nici la al doilea bb.
Multa sanatate puiutilor bolnaviori, bafta la scoala "studentilor" in grupa pregatitoare. Si Paul intra acum in grupa pregatitoare, vom vedea cum merge si de la anul incepem si noi scoala.
Noi am fost plecati prin strainataturi 2 saptamani in luna august, ne-am intors bronzati, cu genunchi beliti si cu multe, multe amintiri frumoase.

Va pupa
Silvana si Spidermanu' Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Mariana ma bucur ca ti-au placut pozele noastre, iti multumesc pentru compliment. Te admir sincer pentru curajul de a avea mai multi copii, era un vis de al meu insa m-am lecuit oarecum dupa primul. Am vrea sa incepem sa "lucram" la al doilea anul viitor insa nu am stabilit nimic pentru ca aici primesti beneficii doar vreo 6 luni apoi stai acasa pe banii tai daca vrei sau mergi la servici. Asa ca nu as dori sa ma intorc atat de repede inapoi (cu primul m-am intors la servici dupa 2 luni) iar noi tocmai am luat un mortgage (al doilea) si ar fi cam costisitor. Aici viata e destul de scumpa. Insa stiu ca astea sunt doar scuze.

Cum este viata in Suedia?

www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze

Mergi la inceput