Prima vizita in Romania - cand?
La cat timp dupa ce v-ati stabilit pe alte meleaguri ati facut prima vizita in Romania?
Noi suntem in Canada de 1 an si 10 luni si pana acum mi-am pastrat cmpatul destul de bine. Aseara am discutat cu sotul vrute si nevrute si am realizat ca ar fi posibil sa merg la anul in tara, moment in care am inceput sa plang si sa las dorul de cei dragi sa-si faca de cap. Mult timp am refuzat sa accept ca imi e dor de familie, nici nu am vrut sa ma gandesc la asta, ba chiar le spuneam altora ca sunt chiar surprinsa ca nu imi e dor. Dar aseara... ma vedeam imbratisandu-mi tatal si fratii si mi-am dat voie sa ma vaiet de dor. Mai tarziu mi-am dat seama ca in conditiile in care eu mai vreau un copil destul de repede, probabil ca excursia in Romania s-ar amana din nou, asa ca acum ma gandesc doar la ce ar fi putut sa fie.
Pe cand eram in tara am discutat cu niste romani din Canada care se reintorsesera pentru prima oara dupa 5 ani de Canada. Nu puteam sa inteleg atunci cum de e posibil sa stai departe atata timp, dar am reusit sa inteleg asta de cand sunt aici. Planuri, prioritati, finante, etc.
Voi dupa cat timp ati reusit sa mergeti in tara? Cum ati rezistat in tot timpul asta?
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Raspunsuri
Laura Takacs spune:
E posibil. Prima data m-am dus dupa 6 ani, a doua dupa alti 6 si a treia dupa alti 8. Nici eu nu mi-am inchipuit ca pot astepta atata, dar uite ca a trecut vremea rapid, chiar prea rapid.
Elenalove27 spune:
prima vizita a fost dupa 6 luni acum dupa 6 aniiar de rezistat ...nu am avut de ales.
pup la tine si sper sa iti mai treaca din dorul de familia ta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59171&whichpage=1" target="_blank">Alex este micut e diabetic si are mare nevoie de noi
Loma spune:
Donia noi am mers dupa 3 ani, da intr-adevar iti este dor de parinti, familie, prieteni, multe lucruri le vezi schimbate, insa te cam lamuresti repede.... cu noi asa a fost.
Laura Takacs spune:
Asa cum zice Loma, parca dupa vizita de anul asta, chiar nu-mi mai vine sa merg prea curand.
mihaelabebe spune:
Nu am facut-o inca,dar urmeaza de Craciun.Se vor implini 3 ani jumate de cand am plecat.Tot atunci vom introduce si juniorul in familie.Va avea 2 ani jumate iar familia l-a vazut numai in poze.Va dati seama de emotii,ale noastre cat si ale familiei ,la gandul revederii.
Ira spune:
Si mie mi-e dor, foarte dor.
Si m-as duce.
Dar mai astept. La urma urmei primesc pe mail si pe camera web zilnic imagini de acasa, cu prieteni, rude, sora mea, poze cu prajiturile facute de mama...astea ma mai linistesc.
Pentru ca sunt perfect constienta ca pentru cele cateva saptamani de pregatiri, emotii si mii de $ aruncati pe bilete si cadouri...voi avea prea putina rasplata sufleteasca, cele 2-3 zile de entuziasm vor trece repede si...oricum cu vestile, gandurile, timbrul vocal al apropiatilor si atmosfera de acasa sunt la curent.
...si parca mai bine sa-mi fie dor decat sa ....imi para rau ca as fi putut face altceva cu banii, cum ar fi de ex. o excursie la NY + una in Cuba sau....chiar in Europa de vest.
Dar mi-e dor......mirosul si gustul Romaniei, de ex., nu-l poti avea pe net. Si nici nervii si stressul de acolo, dar cine stie cum va evolua tehnologia peste cativa ani ?
Romania....e in sufletul tau, Donia, poti sa te duci in fiecare zi in vizita ! E si gratis pe deasupra.
Oana_B spune:
Eu am venit de trei ani aici si inca n-am ajuns sa merg, mereu apare cate ceva, da' imi e asa de dor ca ma doare sufletul cand ma gandesc.
Fosnetul frunzelor uscate pe jos imi aminteste cand mergeam pe trotuar in Romania si fosneau frunzele uscate sub picior, mirosul de lemn ars imi aminteste de iarna de la bunici, mirosul de iarba imi aminteste de vacantele de la bunici, zgomotul de la dalele de pe sosea imi aminteste de zgomotul rotilor de tren, am fost intr-un downtown aici intr-un oras micut si semana cu o straduta de pe la Rosetti in Bucuresti.
Sper macar la anul sa ajung.
Oana_B
Mia. spune:
A trecut doar un an si sotul zice ca peste 10 ani!Inca nu ne mina dorul,mai bine ii aducem pe rind aici,decit sa plecam noi acolo.Ne-am hotarit sa plecam peste 10 ani cind vom avea bani sa facem un tur al Europei,incluzind si Rom.
www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze
cait spune:
Eu ma duc la fiecare 6 luni dar sunt si mai aproape, e mai ieftin si programul imi permita inca.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
Donia spune:
Pai eu sunt mic copil pe langa voi, 3 ani, 6 ani, 10 ani... si parca daca vad ca altii au rezistat, parca mai pot rezista si eu... asta zisa asa, cu jumatate de gura. Dar daca o zic destul de des, poate o sa reusesc s-o si cred.
Comunic si eu cu ai mei, dar sunt atatea lucruri despre care as vrea sa le vorbesc, atatea impresii, si pana ajung sa vorbesc cu ei sau sa le scriu se pierde mult. Mi-e dor si de fostii colegi de servici, uneori ma gandesc ca as fi in stare sa stau cu ei o saptamana, doar sa-i vad, sa-i aud, nici nu ar trebui sa ma bage in seama, doar sa nu se impiedice de mine.
Mihaela si Elena, ma bucur sincer de tot, din toata inima, pentru voi si familiile voastre. Zau asa, pana ajung eu sa merg in Romania parca traiesc prin cei care pot s-o faca. Poate va scrieti impresiile candva.
Asa e Ira, Romania e in sufletul meu. Asa ca patesc si eu ca Oana, o straduta din Montreal mi s-a parut ca una din Brasov, niste dealuri din nord mi-au amintit de zona Bran, vara, din cauza umezelii, ma simt uneori ca in Costinesti, mirosul de iarba taiata in aminteste de serile de vara cand mergeam cu bunicul sa coseasca pentru cai... si mi-e un dor sa vad munti!
Si totusi ne e bine aici, suntem fericiti, am plecat catre Canada ca din pusca... poate sunt doar intr-o dispozitie plangacioasa. Iar ieri, dupa ce am postat aici am vorbit cu unul din fratii mei care mi-a spus ca dupa ce ne-a condus la aeroport s-a intors acasa si a plans... Ce copii mari suntem!
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)